Lazea, deschidere de scor de ziua de naștere, CSM Lugoj tot neînvinsă și după al 7-lea hop

Arădeanul Florin Lazea a înscris tocmai la aniversarea zilei sale de naștere golul în deplasare al timișenilor prin care CSM Lugoj a remizat la Ișalnița și a rămas neînvinsă și după runda ce a marcat mijlocul turului în Seria a IV-a din Liga 3, mijlocașul vizitatorilor scuturând plasa gazdei ACSO Filiași cu un șut de la 24 metri în dreapta jos, savuroasă reușită la împlinirea a 24 de primăveri.

Avea să se încheie ACSO Filiași – CSM Lugoj 1-1 (1-1), prim gol primit de bănățeni după 3 succese imaculate, doljenii egalând 10 minute mai apoi prin Florin Tudor cu un șut ușor din lateral dreapta în plasa laterală din dreapta lui Păduraru, așa încât, deși gruparea olteană a evoluat mai bine de o jumătate de oră în superioritate numerică, vizitatorii de pe Timiș au rămas totuși și în continuare neînvinși, capitol la care doar liderul ACS Șirineasa are același motiv de mândrie.

N-a fost însă un meci cu prea mari veleități, și doar cu situații de poartă, însă fără ocazii clare de gol, gazdele având în repriza a II-a mai mult posesia balonului dar apărarea exact dirijată de căpitanul Miculescu amortizându-le toate tentativele ofensive.

ACSO Filiași se prezenta la duelul de la ora 15 cu o singură înfrângere în prima jumătate a turului, plasată la 3 puncte în urma oaspeților de pe Timiș, așadar într-un duel din prima jumătate a clasamentului, însă doljenii n-au izbutit să anihileze handicapul de puncte față de CSM.

Pe undeva, era de așteptat să se înscrie puțin iar oponentele să se anihileze reciproc, ambele dovedind deja că primesc greu gol, în total doar 9 laolaltă în precedentele 12 apariții din rundele 1-7.

Jocul de astăzi după-amiază de la mijlocul turului a fost însă influențat și de starea suprafeței de joc de pe terenul Oltenia, fost ”Petrom Chimia” din Ișalnița, tare și denivelat, iar în plus vântul a bătut mai din toate direcțiile, rezultând un duel de luptă, de uzură.

Un punct de referință s-a iscat în minutul 57, când CSM Lugoj a rămas în inferioritate numerică prin eliminarea fundașului Harald Fridrich pentru acumularea a două cartonașe galbene, primul fiind recepționat pentru un fault aproape de centrul terenului iar cel de-al doilea chiar aproape de careul advers, în dueluri la firul ierbii, oarecum destul de ușor acordate dar ambele cu acoperire regulamentară. De semnalat ar fi totuși că primele două cartonașe galbene acordate astăzi de vâlceanul Mihai au fost pe adresa lui Fridrich.

”Era într-un moment în care aveam un ușor avantaj dat fiind că jucam cu vântul din spate, dar rămânând în inferioritate numerică, situația s-a dezechilibrat puțin, însă ne-am organizat foarte bine defensiv și am dus cu bine meciul spre o remiză echitabilă. Este un punct câștigat într-o deplasare grea, în condiții speciale. Este greu de efectuat o analiză obiectivă dar țin să-i felicit pe băieți pentru atitudine și determinare, manifestate pe tot parcursul jocului. Mergem înainte, ce-a fost, a fost, căci în aceleași condiții au jucat astăzi și gazdele și vor mai juca de-acum înainte și alți vizitatori acolo”, a semnalat la final antrenorul principal al lugojenilor, Cosmin Petruescu.

Ca o scurtă privire de ansamblu la mijlocul turului, ”am avut un parcurs foarte greu în primele etape, cu două deplasări la nou-promovate, la două echipe bune, în jurul cărora s-a creat o emulație prin ascensiunea în liga a III-a, am avut și o etapă liberă, iar seria e foarte echilibrată și orice echipă poate învinge pe oricine, drept dovadă și acel ultim rezultat de marți, CS U Craiova 2 – CNS Cetate Deva 0-1. E o întrecere imprevizibilă, în care e foarte important să ai constanță în joc dar mai ales ca rezultate, iar până acum zic că am avut un început bun”.

CSM Lugoj a remizat 2-2 la Lipova și Ghiroda, s-a impus vinerea trecută cu 3-0 la Timișoara iar astăzi a continuat seria neînvinsă afară, bilanțul fiind 4 1 3 0 8-5, cu alte cuvinte de fiecare dată cu gol marcat în deplasare, în medie două pe ieșire.

Petruescu le-a identificat pe ACS Șirineasa, CS U Craiova SA 2, Național Sebiș și CSM Școlar Reșița ca pretendente la câștigarea seriei vestice, ”și-au și anunțat intenția de a promova. Din ce-am văzut astăzi și auzit despre gazonul de la Bălești, calitatea suprafețelor de joc este mai modestă decât în seria de anul trecut, așa încât în asemenea condiții diferența de valoare se cam anulează, determinante rămânând atitudinea și adaptabilitatea la condițiile de joc, organizarea acestuia. Azi am întâlnit o formație gazdă preocupată să paseze, cu jucători cu calități tehnice, tipici regiunii Olteniei, micuți, rapizi, tehnici. O foarte bună echipă de Liga 3, aflată nu întâmplător în prima parte a clasamentului, și care a cedat foarte greu cu 1-0 la Petroșani lui ACS Șirineasa, a remizat cu FC Argeș în Cupa României. Chiar am discutat înainte de meci cu gazdele noastre și ne-au spus că au trimis balonul în afara suprafeței de joc în minutul 89, deoarece un sportiv era căzut, dar oaspeții nu le-au returnat mingea și din acea fază au egalat, iar apoi s-a pierdut la lovituri de departajare…”

Despre gazda ACSO Filiași ar fi de notat că deține un reprezentant ca membru în Comitetul Executiv al FRF.

ACSO Filiaşi – CSM Lugoj 1-1: Florin Tudor (27) – Florin Lazea (17).

CSM Lugoj: Păduraru – Precupanu, Miculescu – cpt., Fridrich, Roșie (60, Ciubotariu) – Daniel Filip, Lazea, Cuedan (60, Radak), Bozian – Velici (72, Mărmăneanu), Pădurariu (55, Szekely).

Rezerve: Iordache – Grega, Marta și Olariu.

Portarul Păduraru a primit și el cartonașul galben, după încheierea jocului, pentru proteste, după ce prindea balonul la o centrare din lovitură liberă din lateral acordată gazdelor cu 15 secunde înaintea expirarea celor 4 minute de prelungire, degajând pentru o lansare pe contraatac, la care a fost fluierat finișul.

CSM Lugoj va juca etapa viitoare acasă cu cei din Cermei iar apoi la Sibiu cu AFC Hermannstadt 2. Rezultatele zilei în C4 în etapa a 8-a, programul celei de-a noua și clasamentul la zi, pe coloana datelor tehnice.

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 1 = doi

 


Alte articole legate de acest subiect: