Legi dâmbovițene

Comisia de Disciplină a FRF a fost de neclintit și a dictat suspendări drastice celor doi jucători de la Târgu Mureș, N’Doye și Mureșan, șase, respectiv 16 etape…

Nu este cazul să comentăm aceste decizii punitive. Și totuși nu pot uita faptul că Lăcătuș l-a schilodit pe jucătorul Ardelean de la Bacău. Când a fost suspendat câteva etape, în favoarea lui Lăcătuș a intervenit maleficul personaj Dumitru Dragomir, care garanta că Ardelean va reveni în fotbal în câteva luni. Din păcate, la nici 25 de ani, Ardelean n-a mai revenit în fotbal, iar Lăcătuș a fost iertat. Un alt caz: Gardoș, tot de la Steaua, l-a rupt în două pe Băcilă. Nu a suportat o pedeapsă semnificativă, care, până la urmă s-a pierdut în uitare. Mă întreb pe bună dreptate de instransigența actualei comisii de disciplină. Și mă mai întreb în ce calitate mai apare Dragomir la emisiuni televizate…

Vasile Avram revendică președinția Comisiei Centrale a Arbitrilor, pe care, se pare, a recâștigat-o printr-o hotărâre judecătorească. Arbitri de calibrul lui Avram, Argăseală sau Zotta, care trebuiau să fie scoși definitiv din fotbal, s-au aciuat pe lângă FRF sau pe lângă cluburi de fotbal și își duc existența bine mersi.

Chiar dacă divizia A își dispută etapele într-un anonimat total, nu poate să nu surpindă victoria echipei Viitorul Constanța (Chiajna) la București cu Dinamo. Această echipă are 12 puncte asigurate în fiecare campionat din meciurile cu Steaua și Dinamo. Păcat de cariera fotbalistică a lui Hagi, deoarece acum se pierde în anonimat și în marea masă a șmecherilor din fotbalul românesc.

Ultima etapă din liga secundă a adus unele clarificări. Ceea ce am afirmat la începutul campionatului se pare că are suport real: ACS Poli nu are adversar. Din păcate, Reșița a pierdut pe teren propriu cu Poiana Câmpina și a rupt echilibrul întrecerii. Pâncota și Caransebeșul nu ne aduc momente de satisfacție și pierd pe linie.

În urmă cu zece ani, un antrenor foarte bun din Timișoara, Gheorghe Chimiuc, mi-a atras atenția asupra jucătorului Boștină de la ACS Poli. L-am urmărit ori de câte ori am avut ocazia și mi-am imaginat că va avea un parcurs bun. Din nefericire, presupunerile mele nu s-au adeverit și Boștină nu a avut o traiectoria scontată la ACS Poli. Chiar și așa, cred că clubul timișorean l-a scăpat prea ușor din mână, el evoluând cu succes la Satu Mare, în timp ce ACS Poli se plânge că nu are atacanți.

În divizia C, echipele aflate în fruntea clasamentului nu au cedat și au obținut victorii pe linie. Giarmata și-a revenit neașteptat de ușor după insuccesul de la Becicherecu Mic și a obținut o victorie concludentă la Hunedoara. Sâmbăta viitoare ne rezervă un meci de mare importanță, UTA Bătrâna Doamnă – Becicherecu Mic, care poate aduce unele clarificări în economia clasamentului.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru × = 28

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: