Lideri de liga a VI-a şi a V-a, scăldaţi de lucşii nocturnei de lîngă „Dan Păltinişanu”: Ripensia 2 – Progresul Racoviţa 1

Dovadă a creşterii resurselor economice ale Timişoarei şi a potenţialului bazelor sportive locale, un joc amical între lideri în Campionatul Judeţean Timiş respectiv Campionatul Municipal Timişoara, neînvinşi în toamnă, a fost luminat astăzi de lucşii instalaţiei de nocturnă a terenului sintetic din complexul „Dan Păltinişanu”. Ce bine că fotbalului local îi este într-atît de bine încît echipe de ligile a cincea şi a şasea au meciuri de pregătire în nocturna „vecină” celui mai mare stadion al urbei: Ripensia Timişoara – Progresul Racoviţa 2-1 (2-0).

FC Ripensia 1928 - Progresul Racoviţa 2-1 (2-0) într-un al doilea amical la rînd al roş-galbenilor din Municipiu pe terenul sintetic de la "Dan Păltinişanu", acum în nocturnă

Şi ce bine că fotbalul se joacă pe un dreptunghi verde, şi nu pe străzi, căci uneori cvartale din primul oraş cu electrificare stradală din Europa au fost zilele trecute complet scăldate în cea mai neagră beznă, propice foarte numeroaselor noastre trotuare complet desfundate şi implicit inundate. Slavă Domnului că fotbalul mai capătă uneori întîietate în dauna gleznelor amărăşteanului de rînd.

Iar roş-galbenii Ripensiei n-au ratat ocazia să-i administreze o înfrîngere şi liderului cu punctaj maxim în Seria a III-a de Judeţ, care are 5 puncte avans faţă de ASU Politehnica şi 6 faţă de cei din Bazoş, după ce tot pe suprafaţa artificială din sud-estul Timişoarei, dar la lumina zilei, dispuneau mai ieri de o divizionară D.

Elevii pregătiţi de Radu Suciu, managerul echipei, şi Ovidiu Olariu, antrenor, revenit din concediu, au obţinut o nouă victorie în jocurile de verificare, cu 2-1 în dauna Progresului Racoviţa.

Timişorenii au reuşit să puncteze de două ori în prima parte, în minutele 27 şi 28, prin Zsolley şi Radu, după care, la debutul părţii secunde, oaspeţii au redus din diferenţă prin Şchiopu. Până la finalul jocului am mai consemnat golul înscris de Costea, pentru Ripensia, în minutul 87, dar reuşita a fost anulată just de arbitrul Raul Ciev.

Au jucat, la Ripensia, Butoi – Mihai, Uzun, Hoţa, Roşu, Boangheş, Petrişor, Popa, Nichitean, Radu şi Zsolley, pe parcurs mai intrînd Gaitin, Bagiu, Răducanu, Costea şi Uţă, iar la Progresul, Sorin Sfetescu, Puiu, Fodor, Ignat, Şerbănoiu, Cătălin, Laszko, Nanu, Şchiopu, Marta şi Mărcuț, ulterior mai evoluînd şi Ignea, Ciorei şi Viorel Sfetescu.

Liderul Seriei a III-a judeţene, Progresul Racoviţa, a reluat pregătirile pe 22 ianuarie, în localitate, cu două jocuri disputate în compania echipei secunde locale, 10-1, respectiv cu Ictar Budinţ (1-0).

Conducerea tehnică a rămas aceeaşi, cu Arpy Laczko antrenor principal şi secundul Daniel Năstase, fără a fi plecat nici un jucător. În schimb, în pregătiri au venit Berceanu, Rupa şi Bota. Următoarele jocuri amicale racoviţenii le vor disputa cu Arsenal Flacăra Făget, pe 10 februarie, şi cu CS Vulturii 2009 Lugoj, pe 13 februarie.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Judeţ, Municipiu, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 − = unu

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: