Liderul ASU Politehnica, primul care să înscrie la Ineu după 168 de zile, primul care să învingă la Ineu după 231 de zile

ASU Politehnica a avut nevoie de multă răbdare și o întreagă săptămână de așteptare pentru a se alinia astăzi la Ineu în meciul din etapa a 26-a amânat cu 7 zile, dar și de mai mulți nervi tari pentru a persevera până în prelungirile partidei de la ora 18 în căutarea altei victorii în deplasare după precedenta ieșire pierdută la Sebiș, însă în cele din urmă și-a adăugat 3 puncte de aur și cât casa în cursa promovării.

Gălan

Gălan

 

Impunându-se printr-un unic gol reușit cu capul tocmai de fundașul central căpitan Cristian Gălan în cel de-al doilea minut de prelungiri al ultimului meci al rundei în C4, timișorenii s-au distanțat în frunte la 4 puncte de Metalurgistul Cugir, cu 4 etape rămase de disputat, și la tot atâtea de Performanța Ighiu, care mai are însă numai 3 apariții la dispoziție. Cu alte cuvinte, elevii lui Brîndescu ar mai avea nevoie de cel mult 9 puncte pentru a fi absolut siguri de promovare chiar și în cazul în care Metalurgistul ar acumula totalul rămas disponibil, de 12.

Dar ce diferență au făcut minutele de prelungiri ale acestei antepenultime deplasări, mâine urmând a se împlini o lună de zile de la precedenta ieșire de succes a alb-violeților, tot cu 1-0, la Pandurii II! Aceasta a fost de fapt a treia victorie a liderului pe alte terenuri în acest retur, și tot la zero, egalând astfel cifra reușitelor în deplasare din turul campionatului, în care se impunea de fiecare dată cu câte 3 goluri marcate, 3-1 la Giarmata, 3-0 la Hunedoara și 3-2 la Deva.

Dar așa cum anticipa antrenorul principal Sorin Brîndescu, deplasările din jumătatea secundă a campionatului se anunțau a fi mai sprâncenate, doar că pragmatismul fruntașei a magnetizat alte 6 puncte afară de dată recentă din numai două goluri marcate.

Iar triumful de la Ineu este cu atât mai prețios cu cât elevii lui Cristian Sculici nu mai scoseseră balonul din plasa propriei porți în jocuri acasă din îndepărtatul 28 noiembrie, în urmă cu 168 de zile, când CSM Lugoj se înclina în județul Arad cu 3-1, anul trecut. Ba mai mult, CS Ineu nu mai ieșea învinsă de pe propriul gazon de la un clar 0-4 cu Performanța Ighiu în 26 septembrie 2015, în urmă cu nu mai puțin de 231 de zile și 21 de etape.

Mai apoi, ineuanii au dispus acasă cu 2-1 de SC CS U Craiova SA 2, cu 2-0 de Măgura Cisnădie și cu 1-0 de cei din Giarmata, ulterior, după victoria cu gol primit cu lugojenii, semnând o serie de 5 apariții pe teren propriu fără gol primit: 2-0 cu Pandurii II, 0-0 cu Sebiș, 3-0 cu Motru, 0-0 cu Deva și 2-0 cu Mama Mia.

Emoțiile așteptării de pe o săptămână pe alta au fost amplificate în cazul liderului și de abordarea deplasării fără influenții tineri la mijloc Marin și Giuricici, ambii suspendați, iar realitatea de la fața locului a fost cu atât mai delicată. O vreme tot mai ploioasă, un gazon umed și o formație gazdă decisă să prelungească cele 8 ore de fotbal fără gol primit acasă.

În consecință, oaspeții au abordat precaut și compact o deplasare delicată, preferând în prima sa jumătate conservarea scorului alb, așadar fără a emite pretenții ofensive dar încercând în schimb să atenueze cât mai mult insistența ofensivă a arădenilor. Iar în foarte mare măsură au reușit, obligându-i pe amfitrioni să recurgă mai degrabă la tentative de la distanță, altfel inspirate și de preferat în condițiile gazonului și balonului umede.

Pe muchie a fost din lovitura liberă acordată în minutul 31 pentru un fault de cartonaș galben comis de Birău, Ciocan executând pe jos și doi coechipieri trecând de puțin pe lângă minge, balonul ajuns la Clej fiind reluat puternic cu stângul de la 12 metri, la care Fișteag a reținut de lângă colțul scurt.

Fișteag avea să dea emoții printr-o accidentare la care a primit îngrijiri medicale, situație care ar fi putut complica planurile lui Brîndescu și Foale în condițiile în care portarul se număra printre cei 3 juniori ai ”violeților”. Dar cei peste 200 de fani viola descinși la Ineu au răsuflat ușurați în această privință, având în schimb de furcă în schimbul de bezele dulci cu mijlocașul ineuan Spătaru.

Nu mult s-a schimbat cursul jocului nici în prima parte a reprizei a II-a dar fruntașii au început să profite puțin spre mijlocul mitanului de scăderea strocului ineuan, ”violeții” preluând frâiele meciului iar gazdele rezumându-se la șarjele pe contraatac, care ar fi putut paradoxal aduce mai degrabă deschiderea scorului.

Aproape înfăptuită în minutul 69, când Birău l-a blocat pe Mașniță, scăpat spre poartă după un-doiuri cu Huțanu. Tot cu Ciocan la pupitru și la un corner, CS Ineu a mai avut o altă șansă și în minutul 78, când Botaș relua cu capul de la colțul lung, puțin alături, dar poate când și mai puțini se mai așteptau la altceva decât o remiză albă în ploaie și câte un punct de fiecare parte, deloc de prisos liderului, ASU Politehnica a dat totuși lovitura. șutul lui Țugui fiind blocat dar balonul boltit fiind reluat de Gălan cu capul din mijlocul careului: CS Ineu – ASU Politehnica 0-1 (0-0).

Un triumf la potou într-o deplasare din care punctele și doar punctele contau mai mult și mai mult pentru prima clasată. Care poate astfel aborda ceva mai liniștită parcursul final începând de marți 17 mai, acasă de la ora 18, cu CNS Cetate Deva, și propunând mai apoi jocurile de vineri 20 mai (ora 18) la Ișalnița, cu CS U Craiova 2, sâmbătă 28 mai de la ora 18 acasă cu Mama Mia Becicherecu Mic și vineri 3 iunie (ora 18) la Măgura Cisnădie, deplasare la care ”violeții” ar putea fi deja promovați în B2.

*

CS Ineu: Mitrea – Ciocan, Bier, Iaroș, Hulbăr – Zdrențan – Huțanu, Clej, Spătaru, Botaș (87, Talpaș) – Mașniță (90+1, Jazzley).

Pe bancă: Pușcaș – Jilavu, Udrescu, Gavrilă, Karmanoczky.

ASU Politehnica: Fișteag –  Birău, Gălan, Todorov, Taub – Bilia – Vucea (59, Sulea), Țugui, Codrea (70, Peter), Ghinescu (90+4, Damian) – Bădăuță.

Pe bancă: Rogojină – Ștefanovici, Stancu, Biriș.

Cartonașe galbene: Spătaru 50, Huțanu 69 / Birău 31, Vucea 57, Sulea 75, Peter 79.

Arbitri: Teodora Albon – Iosif Nasc (Cluj), Adrian Epure (Orlat – Sibiu). Observatori FRF: Cornel Pantea (Oradea), Adrian Cocoș (Reșița).

Clasamentul și programul următoarelor două etape, de săptămâna viitoare, runda intermediară, a 27-a, de marți 17 mai, și cea de-a 28-a, de vineri și sâmbătă, 20-21 mai, pe coloana dreaptă.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Alte articole legate de acest subiect: