Liderul CSM Reşiţa se desprinde clar acasă de Ghiroda până la pauză, dar şi în ierarhie, la 5 puncte de Lipova, învinsă

Revenită în Valea Domanului după aproape o lună, timp în care a jucat pe rând în deplasare la toate oponentele fazei play-off din Seria 8, cedând cu 1-0 la Ghiroda şi vineri la Lipova dar şi triumfând cu 5-1 la Chişineu Criş, fruntaşa CSM Reşiţa a copiat astăzi de la ora 18 la indigo rezultatul victorios la zero al ultimei apariţii pe „Mircea Chivu”, 3-0 pe 8 aprilie cu Şoimii Lipova, 3-0 (3-0) în această a şasea etapă din 9 în grupa I valorică în C8, detaşându-se deja în primele nici 40 de minute de a treia clasată, CSC Ghiroda şi Giarmata Vii. Desprindere decisivă prin prisma celor 9 puncte avans deţinute acum de cărăşeni faţă de timişeni înaintea ultimelor 3 runde, echivalând cu asigurarea matematică a prezenţei în semifinalele barajului de promovare în Liga 2. Iar ca seara de miercuri să fie perfectă pentru roş-negri, secund clasata Şoimii Lipova a cedat un avantaj de 0-2 avut la Chişineu Criş în faţa codaşei Crişul, care din minutul 39 a întors scorul la 3-2, reşiţenii ajungând la 5 puncte în faţa arădenilor.  

„Intermediara” fazei play-off în Liga 3 a adus în seria vestică succese ale gazdelor cu câte 3 goluri marcate, CSM Reşiţa obţinându-l şi pe cel de-al treilea fără replică pe teren propriu în grupa I valorică – aşadar pe linie şi fără excpeţie în privinţa încasării vreunui gol, ceea ce i-a asigurat deja înainte de termen prezenţa aşteptată la semifinalele barajului, cu mari, mari şanse de a-l aborda de pe locul 1 în Seria 8, aşadar împotriva secund clasatei în Seria 7.

Cărăşenii mai au de jucat sâmbătă acasă şi cu codaşa Crişul, iar apoi tot acasă cu Şoimii Lipova, după care vor încheia play-off-ul la Ghiroda, dar pânî una alta şi-au făcut deja cel mai mare serviciu prin a se desprinde rapid de timişeni şi a simplifica ecuaţia calificării în semifinalele barajului.

Când s-a reluat returul sezonului regulat, pe 11 martie, cărăşenii au trecut chiar cu 4-0 pe „Mircea Chivu” de galben-albaştrii ghirozeni, iar astăzi au marcat din primele minute, prin vârful Aboubacar Gakou, 1-0 în minutul 4, dublând avantajul puţin după mijlocul reprizei, prin Vlad Chera, 2-0 în minutul 25, şi majorându-l şi mai mult până la pauză, mulţumită lui Sergiu Rimovecz, în minutul 37.

Învinşii de vineri, cu 1-0 la Lipova, i-au taxat rapid pe învingătorii din aceeaşi seară cu 6-1 pe teren propriu contra Crişului, Ghirodei nerămânându-i acum altă variantă pentru a mai avea o şansă matematică de a se califica la baraj, decât să evite înfrângerea şi sâmbătă seară la Lipova, în întâlnirea vecinelor de pe locurile 2-3, învinse astăzi.

CS Şoimii a avut o mare şansă de a-şi consolida încă de astăzi locul secund, odată ce s-a desprins relativ rapid la Chişineu Criş prin „dubla” lui Modan de la mijlocul reprizei I, iar cu un succes contra Crişului ar mai fi avut nevoie sâmbătă doar de o remiză acasă cu ghirozenii pentru a-şi asigura locul la baraj, însă codaşa arădeană a răsturnat scorul, David Popa reducând din handicap înaintea pauzei şi egalând în primele minute ale reprizei a II-a, la finele căreia Haloş a dat lovitura, 3-2. Crişul chiar a încurcat planurile Şoimilor, cu care remiza şi în prima lor întâlnire în play-off, 1-1 la Lipova.

La start cu Zimmermann – Bărboianu, Ardei, Dudea, Rimovecz – Drăghiceanu, Popescu – Chera, Velcotă, Negru – Gakou, reşiţenii antrenaţi de Cheregi sunt cei care au adunat cele mai multe succese în primele 6 apariţii în play-off, patru, apropiindu-se pas cu pas de păstrarea locului I, adjudecat în sezonul regulat, şi după cele 9 etape ale grupei I valorice.

Au mai rămas 3 runde iar, cu cele 5 puncte avans, CSM Reşiţa se arată a repeta abordarea semifinalelor de baraj tot în calitate de câştigătoare de serie. A doua clasată în Seria 7, ACSO Filiaşi, se arată a-i fi oponentă în semifinale, doljenii având 48 de puncte, cu 5 în plus faţă de Gilortul Târgu Cărbuneşti respectiv 6 în urma liderului CSM Deva. Dacă poziţiile actuale vor fi păstrate, cealaltă semifinală ar urma a opune grupări de pe Mureş, din judeţul Hunedoara respectin Arad.

Clasamentul actualizat în play-off-ul C8 şi programul viitor, pe coloana datelor tehnice a secţiunii Fotbal. În aceeaşi rubrică, ultimele rezultate, programul şi ierarhiile la zi în grupele valorice ale primelor două ligi. 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi + 1 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: