Liderul Diviziei D Timiș face scor: Phoenix Buziaș – Progresul Ciacova 6-1 (3-1): GALERIE FOTO + declarații Grigore, Roșu

Prima clasată în Divizia D Timiș a învins astăzi la scor în Timișoara la debutul jumătății secunde a returului din sezonul de primăvară, liderul cu 6 puncte avans trecând de vizitatorii de la mijlocul clasamentului într-un meci jucat în etapa 30 din liga a IV-a județeană: CS Phoenix Buziaș – CS Progresul Ciacova 6-1 (3-1).

Vom reveni cu turul de orizont al celei de-a unsprezecea runde din 2022 și din retur în Divizia D Timiș, dar până atunci câteva detalii, echipele, declarații și fotografii de la meciul găzduit la Baza II – UPT de liderul campionatului. 

Amănunte care nu v-ar fi putut fi furnizate, dacă ar fi fost după delegatul AJF Timiș, secretar general al forului județean, lansând înaintea partidei interdicții de participare în direcția reprezentantului presei. Decât să se fi preocupat de stoparea accesului presei la întâlnirea de pe Baza II – UPT, mai bine să se fi îngrijit de exemplu de aspectul că portarul echipei oaspete a avut un echipament de o culoare asemănătoare cu cel al gazdelor. Ar fi contat mai mult pentru buna desfășurare a partidei. Și a se vedea fotografiile, pentru conformitate. 

Un meci fără probleme pentru liderul de necontestat CS Phoenix Buziaș, care în prima repriză a marcat prin Valentin Grigore deja în minutul 8, prin Răzvan Rus în minutul 10 și din nou prin Valentin Grigore la mijlocul mitanului, ”dublă” în minutul 22.

Oaspeții au redus din diferență prin Andrei Lazea, autor al celui mai frumos gol, șut de la colțul careului de 16 metri în colțul opus, direct la vinclu: 3-1, scor stabilit la pauză.

Prima înlocuire efectuată de gazde, la pauză, când căpitanul Mădălin Stancu a fost schimbat cu Brian Filimon, preluând și banderola. 

Iar echipa care deține supremația în liga a patra a marcat și în primele minute ale părții secunde, precum la începutul reprizei I, acum prin Bogdan Ferțu în minutul 49, completat până la mijlocul mitanului de Răzvan Rus, care în minutul 61 a izbutit și el o ”dublă”.

Rezultatul final, similar unui scor de set în tenisul de câmp, a fost semnat de Marius Musteța cu un lob peste portar, cu opt minute înainte de final.

Staff-ul tehnic și întreaga echipă a liderului îi dedică această victorie jucătorului Roberto Artimon, care are nunta. Tradiționalul ”Casă de piatră!”

Rezultatele etapei 30 și programul viitor în ”D”; pe coloana clasamentelor actualizate a secțiunii Fotbal.

*

Phoenix Buziaș: Bota – Andrei Rus, Marius Musteţa, Podină, Popescu – Dobra (min. 84, Horcea), Răzvan Rus (min. 62, Marta), Stancu – cpt. (min. 46, Filimon), Ferţu (min. 62, Nanu), Grigore, Marian Musteţa.

Antrenor: Sorin Tomoș.

Rezerve: Rusu şi Loga.

Au lipsit: Birău – accidentat. Artimon – învoit.

Progresul Ciacova: Sabac – Năstase, Telios, Stănilă (min. 75, Doroftei), Andrei Lazea – Ștefănescu (cpt), Marius Lazea, Cătău, Tăbăcar – Luca (min. 80 Simion), Ghera.

Antrenor> Ioan Roșu.

Rezerve: Ciobanu, Ropot, Jivan.

*

La cald…

Valentin Grigore (jucătorul meciului): ”A fost un scor mare, chiar ne-a reușit totul. Eu am dat două goluri, și cu ajutorul colegilor mei, și am reușit să contribui la această victorie care ne depărtează la o distanță apreciabilă de locul secund. Mă bucur că suntem un grup unit și ne vedem de jocul nostru. Chiar nu ne interesează ce fac ceilalți. Vreau să-i dedic cele două goluri colegului meu Roberto Artimon, care a lipsit motivat întrucât astăzi are nunta și îi doresc <Casă de piatră>!”

Ioan Roșu (antrenor Progresul 1906 Ciacova): ”Da, a fost o înfrângere pe care am așteptat-o, am întâlnit o echipă bine pregătită și cu o condiție fizică mult peste noi. Chiar dacă noi ne-am pregătit și mă așteptam de la băieți la mai mult, dar cred că s-au speriat. Pot spune cu certitudine că este de departe cea mai bună echipă de la noi. Victoria lor este meritată.”

Fotografii

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt × = 64

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: