Liderul Diviziei D Timiș, Peciu Nou, face scor acasă, Brian Filimon înscrie în prelungiri de 3 puncte pentru Buziaș, CSM Lugoj are un eliminat și un penalty ratat la Tomnatic, Parța tranșează duelul locurilor 4-5 cu loviturile de cap ale lui Semeniuc, Grabaț e retrasă: rezultate

După 3 luni și jumătate de hibernare a Diviziei D Timiș, sâmbătă la matineu a început returul ligii a patra județene cu grosul întâlnirilor etapei 20, una dominată de formațiile oaspete, majoritar câștigătoare. În schimb campioana de toamnă CSC Peciu Nou, care aborda sezonul de primăvară cu un punct avans față de cei din Buziaș și Lugoj, respectiv două înaintea celor din Parța și Comloșu Mare, n-a ratat prilejul de a face scor pe teren propriu, deloc la îndemână urmăritoarelor de pe podium, Phoenix impunându-se abia în prelungiri la Gătaia, unde a răsturnat scorul, iar CSM Lugoj egalând în partea secundă la Tomnatic, unde a suferit o eliminare și a ratat un penalty. Flacăra a fost pe de altă parte vie în deplasare, 0-2 semnat în duelul locurilor 4-5. Scurtă trecere în revistă.

Startul oficial al sezonului de primăvară se dădea în primul weekend din martie, cu o săptămână în urmă, cu ocazia 16-imilor de finală ale Cupei României, contabilizând o eliminare a unei divizionare D în timpul regulamentar al celor 90 de minute, și anume Cosoșul Orțișoara, la Belinț, alte două divizionare ”D” înclinându-se după reprizele de prelungiri, și anume cele din Topolovățu Mare respectiv Ciacova, aceasta din urmă scoasă din cursă în unicul duel direct la nivelul ligii a patra, iar alte două echipe din ”D”, cele din Șag și Liebling, pierzând după loviturile de departajare de la 11 metri. Între calificatele în optimi, în schimb grupări din eșalonul inferior, al cincilea, și anume din Belinț, Ghiroda și Giarmata Vii, Pișchia, Recaș. Până la începerea săptămâna viitoare a Campionatului Județean Timiș, liga a V-a, iată pe scurt cum a demarat cel al Diviziei D Timiș.

Liderul campion de toamnă s-a detașat deja până la pauză de vizitatorii de pe locul 12: CSC Peciu Nou – AS Progresul 1906 Ciacova 4-0 (2-0).

Rezultat copiat la indigo de fruntași după calificarea cu 4-0 (2-0) în optimile Cupei României la Bucovăț, împotriva celor de la Olimpia, pe când Progresul Ciacova era eliminată din competiție în unica întâlnire directă a divizionarelor ”D” din 16-imi, la Sânnicolau Mare, după prelungiri, cu 4-1, la finele celor 90 de minute ale timpului regulamentar scorul fiind 1-1. Liderul, din 4-0 în 4-0, păstrând un punct avans.

Căci urmăritorii galben-albaștri au smuls victoria în deplasare în prelungiri, tot în fața unei oponente din jumătatea inferioară a ierarhiei, dar și mai modest clasată: CS Progresul Gătaia – CS Phoenix Buziaș 1-2 (1-1).

Verificare oficială de succes, Progresul trecând cu 2-1 (1-0) de hopul din Cupa României la Biled, Phoenix mult mai clar, cu 5-0 (2-0) la Variaș, însă mult mai dificil le-a venit celor din Buziaș în condiții de deplasare la reluarea campionatului.

Pe un teren greu practicabil, gazdele au deschis scorul în minutul 28, iar chiar dacă Phoenix a egalat rapid, a alergat ulterior o oră pentru a smulge victoria. 

În apărarea punctului, Progresul l-a retras vremelnic și pe Bărburescu între fundașii centrali, aglomerând compartimentul defensiv întru contracararea frecvenței ridicate a atacurilor formației de podium, care s-a instalat cu atât mai mult după pauză în jumătatea adversă. După ce Andrei Rus egala cu o lovitură de cap în minutul 33, în urma unei lovituri libere din preajma colțului careului.

Phoenix n-a mai desfăcut însă lacătul Progresului, soluția salvatoare venind de la distanță, în prelungiri, șut al lui Brian Filimon la vinclu, în cel de-al treilea minut adițional.  

Echipe preocupate de joc, dar calitatea prestației ambelor echipe a fost influențată decisiv de impracticabilitatea terenului. 

Sorin Tomoș a început pentru secund clasați cu Bota – A. Rus, Artimon, Podină, Popescu – Dobra, Ferțu, Filimon, Marian Musteța – Birău și Silaghi, apelând pe parcurs și la Stancu, Grigore și Marius Musteța, în vreme ce Rusu, Nanu și Rațiu au rămas pe banca de rezerve. 

În așteptarea construirii propriei arene din Buziaș, Phoenix va găzdui jocurile la Baza II – UPT din Timișoara. Programul complet al rundei viitoare, pe coloana rezultatelor tehnice și a clasamentelor la zi a secțiunii Fotbal.

A treia clasată a egalat și ea în deplasare, dar n-a și câștigat: CS Unirea Tomnatic – CSM Lugoj 1-1 (0-0).

O primă repriză albă în duelul direct al ocupantelor locurilor 6 și 3, o a doua cu un jucător eliminat deja în primele sale câteva minute, și anume Marc Fofe Tiomela, de la vizitatori. 

În superioritate numerică, gazda Unirea a deschis scorul, având motive de satisfacție și peste doar câteva minute, la ratarea de către CSM Lugoj a unei lovituri de la 11 metri, Marian Talpă, intrat în locul lui Cărăbaș, șutând în bară de pe punctul cu var.

Nu mult trecea și tot la mijlocul părții secunde oaspeții totuși egalau, prin Alexandru Maier, 1-1 la care același Talpă a trecut din nou pe lângă gol spre final, goalkeeper-ul Unirii opunându-se. Iar lugojenii au rămas astfel la două-trei puncte în urma colegelor de podium de peste iarnă.

Arpad Laczko a început deplasarea cu Gîrlea – Semeniuc, Radak, Ardelean, Roșie (minutul 46, Anișoreac) – Ilyassou, Secoșan, Tiomela, Maier, Socaci și Cărăbaș (Talpă). Antrenorul lugojenilor s-a referit la ”un joc tare dur” al gazdelor, devenit ”la un moment dat și de o parte și de alta dur.”

Câte 3 goluri înscriau fiecare în calificările în optimile Cupei, CSM Lugoj cu 3-0 (2-0) pe plan local cu concitadina Autoliv, Cărăbaș fiind printre marcatori, Unirea Tomnatic cu 3-1 (1-0) la Ionel.

Cei din Parța au tranșat în deplasare duelul direct al ocupantelor locurilor 4-5 după tur și au săltat pe podium, peste lugojeni: CS Comloșu Mare – CS Flacăra Parța 0-2 (0-1).

La două puncte în urma liderului au abordat cele două formații sezonul de primăvară iar doar Flacăra a menținut văpaia vie, 0-2 (0-1) grație loviturilor de cap ale lui Ovidiu Semeniuc, în minutul 25 în urma unei lovituri libere, un ”corner scurt”, în minutul 70 după o lovitură de colț.

Verificările oficiale erau de succes, cei din Comloșu Mare calificându-se în optimi cu 4-0 (0-0) la Gelu, Flacăra Parța tot cu 4-0 (2-0), la Srbianca.

Sâmbătă a înscris însă doar Flacăra, iar antrenorul comloșenilor, Marius Stanache, n-a putut trece cu vederea problemele suprafeței de joc: ”Un teren impracticabil, și nu poți juca pe un asemenea teren, rezultând un meci urât, preluare și minge lungă, alte variante n-aveai. Flacăra s-a adaptat foarte repede condițiilor de joc și s-a impus. Înaintea partidei noastre a jucat tot astăzi și echipa de fete, și mai bine joci pe asfalt decât să calci pe un asemenea teren. Trebuie avută o discuție luni, să îndreptăm cât de cât lucrurile, vă dați seama că suntem foarte dezamăgiți…” Un meci amical se disputa în pregătirile de iarnă pe gazonul din Comloșu Mare, cu cei din Ghiroda în calitate de vizitatori.

CS Comloșu Mare: Culda – Stanciu, Laslău, Toma, Diac – Hodiș, Bota, Olteanu, Csuy – Bîrză, Pecarov.

Au mai jucat Oneț și Tiberiu Matei, legitimat de la Dunărea Calafat. Rezervă: Stănilă.

Flavius Ion, antrenor al învingătorilor din Parța, și-a depășit așadar ”profesorul”, pe Marius Stanache, pe care l-a felicitat în mod special la final. ”Am făcut un meci bun, cu o echipă bună a Comloșului. Noi am fost mai bine pregătiți fizic și ne declarăm mulțumiți de acest debut în retur. Felicit și gazdele și în special pe Marius Stanache.”

Flavius Ion n-a putut însă să joace, accidentat fiind, precum Milovan, Flacăra aliniindu-se așadar cu Ionescu – Alexin, Ciurariu, Ștreangă, Petri – Semeniuc, Vlădulescu, Butura, Ganea – Mițu, Făndel. Pe parcurs au mai intrat Sabău, Nicolaescu și Pele, în vreme ce R Nicolaescu, Ungureanu, Bîce și Puiu au rămas pe banca de rezerve.

Între cele 4 formații vizitatoare din zona mediană a clasamentului care s-au impus sâmbătă în deplasare, și cea de pe Aranca, apropiată astfel la un singur punct de vecinii din Tomnatic: ACS Fortuna Becicherecu Mic – CS Unirea Sânnicolau Mare 1-2 (1-0).

Încă o răsturnare de scor și deznodământ final 1-2, Tulcan egalând în minutul 64 pentru elevii lui Cristian Contescu iar Manoliu aducând victoria în minutul 83, tot din acțiune.

Blaga vedea însă cartonașul roșu imediat mai apoi, în minutul 84.

CS Unirea: Timiș – Florescu, Blaga, Olaru, Cărpinișan – cpt. – Rusu (72, Moldovan), Bizău, Galea, Manoliu – Tulcan (85, Michi), Cosma (75, Marco Contescu). Cosma. 

Rezerve: Vlascici – Dima, Meszaros. De la uniriști, Boboiciov și Crișan au fost indisponibili.

”O victorie meritată, muncită”, a semnalat Contescu.

Unirea se califica după reprizele de prelungiri în unicul duel direct al divizionarelor D din 16-imile Cupei României, fază a competiției în care Fortuna nu s-a înscris. precum cei din Grabaț. 

CS Unirea e a șaptea, Cocoșul se menține la o victorie în urmă, a opta, după ce s-a desprins la debut și pe final în deplasarea în vecini: CS Sînandrei-Carani – CS Cocoșul Orțișoara 0-3 (0-1).

Ousmane Gueye a deschis scorul în primul minut, Mădălin Ursu și Răzvan Popovici majorându-l pe final, în minutul 88 respectiv în prelungiri (90+2).

Cocoșul a început cu Ulmet – Ordog, Epure, Solomon, D. Motreanu – Slabu, R. Popovici, Dan, Ursu, Olar, Gueye, iar pe parcurs au mai intrat în joc și Sobolu, Balaci, Topor, Haiduc și portarul Golban. 

Așadar reabilitare a Cocoșului, după ce era eliminată cu 1-0 din Cupa României la Belinț, de gazdele din ”Județ”. Gheorghe Chimiuc, antrenor al celor din Orțișoara, a semnalat că ”în partea a doua am jucat mai slab, am intrat în jocul lor, însă am efectuat două schimbări și s-a văzut pe final. Însă de-abia acum începe cu adevărat campionatul în retur, urmează Mașlocul…” 

Pe 9, la două puncte în urma Cocoșului, o altă echipă triumfătoare în deplasare: CS Timișul Șag – CSC Millenium Giarmata 1-2 (0-2).

Fosta divizionară ”C” s-a desprins până la pauză, suficient pentru a trece în clasament peste învinsa sa, urcând o treaptă.

Timișul este la al doilea pas greșit în două apariții oficiale în 2022, după ce era eliminat la Pișchia la lovituri de departajare, cu 4-2, în urma a 120 de minute fără gol în întâlnirea de Cupă găzduită de liderul Seriei 2 în ”Județ”. Cei din Giarmata se calificau în schimb cu 4-1 (1-0) la Pădureni.

Iar în deplasare s-au impus sâmbătă și ”studenții” universitari, intrați astfel în prima jumătate a ierarhiei, pe 10, la un punct în urma Milleniumului. Triumf cu răsturnare de scor după pauză pe terenul trupei care conduce sextetul ultimelor clasate: ACS Voința Mașloc – CSU Universitatea de Vest din Timișoara 1-3 (1-0). UVT înscria în schimb de 5 ori până la pauză în calificarea în Cupa României, 10-2 (5-0) la Cărpiniș, la limită fiind calificarea celor din Mașloc, 4-3 (3-0) la Iosifalău. 

Și un rar succes acasă în etapa de sâmbătă, în duelul vecinelor din sudul județului dar și ierarhice, despărțite de un singur punct după tur. Patru acum, detenii săltând astfel în clasament peste cei din Mașloc: CSO Deta – AS FC Atletico Liebling 3-0 (2-0).

Iar cei din Deta continuă în Cupa României, calificați în reprizele de prelungiri, cu 1-3 după 1-1 (0-0) la AS Berini, în vreme ce Atletico Liebling a fost eliminată la CSC Ghiroda și Giarmata Vii, la lovituri de departajare, cu 5-4, după 0-0 în timpul regulamentar de joc, 1-1 în urma reprizelor de prelungiri.

Cât despre jocul găzduit de a 13-a clasată, AS Avântul Topolovățu Mare, cu AS Unirea Grabaț, acesta nu s-a disputat întrucât clubul vizitator s-a retras din competiție și nu și-a aliniat echipa la startul partidei de la Topolovățu Mare. Unirea nu juca nici în Cupa României, din ale cărei 16-imi Avântul Topolovățu Mare a fost eliminată după reprizele de prelungiri la vecinii din Recaș, cu 2-1, în urma unui 1-1 cu gazdele din liga a V-a ”Județ” în 90 de minute.

Rezultatele tehnice și programul etapei viitoare, cu numărul 21, pe coloana clasamentelor la zi a secțiunii Fotbal. Ultimele rezultate din Liga 2 și Seria 8 în Liga 3, precum și programul viitor, pe aceeași coloană. La fel, ultimele rezultate din toamnă, clasamentul turului și programul debutului de retur în liga 5 ”Județ” Timiș.

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 9 = zece

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: