Liderul Ligii 1, Politehnica, se califică la scor în sferturile Cupei României în Aradul vecin

Fruntaşa Ligii 1 Feminin nu i-a lăsat astăzi de la ora 14:30 absolut nicio şansă gazdei întâlnirii eliminatorii de la Sânicolaul Mic, din optimile ediţiei 2022/3 a Cupei României, liderul Politehnica Timişoara intrând în forţă în sferturi, cu 7-0 (2-0) în Aradul vecin împotriva secund clasatei în play-out-ul primei divizii, ACS Piroş Security Protect. Mari favorite, „violetele” au stabilit al treilea cel mai categoric scor în deplasare al turului 5.

După un 10-0 pe „Textila” din Timişoara în faza precedentă din 6 decembrie contra unor junioare din eşaloane inferioare, ACS Roma Florin Pădurean, polistele au eliminat o semifinalistă a ediţiei trecute a Cupei României care le scotea din cursă încă din turul 2 al 16-imilor precedente pe „Ştiinţa”, 0-2 (0-0) în 17 noiembrie 2021. 

Piroş Security nu mai este însă gruparea din acea toamnă, acum bucurându-se că a început cu bine faza play-out a grupei a II-a valorice în Liga 1, cu 3-1 la Galaţi, arădencele consolidându-şi astfel locul secund în zona 7-11, iar pe de altă parte mai ales şi Politehnica s-a consolidat semnificativ de la un sezon la altul, parcursul şnut din campionat prevestind unul pe măsură şi în competiţia K.O.

Iar „repetiţia” pentru debutul acasă în etapa a II-a din play-off, programat sâmbătă de la ora 13 cu Csikszereda, a fost cât se poate de reuşită în judeţul Arad, unde Mirel Albon a început cu un 11 mult modificat faţă de formula standard din Liga 1, şi anume Roşu – Ancăş, Codrescu, Corneil – o canadiancă abia sosită la poliste, Roşie, Sucilă – cpt., Grigore, Roşu, Mihăilesc, Araujo, Cakovic. 

Schimbări care n-au… schimbat însă datele problemei şi stilul de abordare, ofensiv, aducând două goluri deja până la pauză, 5 la reluarea meciului, noua achiziţie Lorena Mihăilesc contribuind cu două goluri, iar Ancăş, Cakovic, Araujo şi Roşie câte unul, cu marcatoare şi dintre rezerve, şi anume Şodinca.

O pătrundere în sferturi în rând cu alte 4 echipe din play-off-ul 1-6, două prin a se impune şi mai clar în deplasare, Banat Girls cu 10-0 la Hermannstadt iar Universitatea Cluj chiar cu 17-0 la concitadina CFR 1907, în vreme ce Csikszereda şi Carmen Bucureşti s-au calificat acasă cu 3-0, în faţa celor din Galaţi respectiv Alexandria. Doar Vasas Femina, dintre cluburile din play-off, 1-0 la Bistriţa.

Iar polistele vor mai juca în deplasare în zonă tot luna aceasta, la Comloşu Mare, sâmbătă 25 martie de la ora 15 în etapa a III-a din play-off, în Liga 1, cu Banat Girls. Ultimele rezultate din 1-6 şi programul rundei viitoare, a II-a pe coloana clasamentelor la zi.

 
Distribuie
Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 2 = sase

 


Ultimele articole din categoria Feminin: