Liderul, mai întâi 4 bare. Apoi 3 goluri pe final: ACS Progresul Pecica – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii 0-3 (0-0)

Fruntașa timișeană a Seriei 8 în Liga 3 a încheiat în forță sezonul de toamnă, repurtând astăzi de la ora 13 a treia victorie consecutivă în deplasare prin a înscrie tot de 3 ori, precum luna trecută la Dudeștii Vechi și Periam. Dar galben-albaștrii au luat mai întâi la țintă barele arădenilor, de 4 ori, înainte de a înscrie pe final suficient de mult pentru a depăși victoria din tur cu 2-0… ACS Progresul Pecica – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii 0-3 (0-0).

Ultima impresie contează iar galben-albaștrii s-au reabilitat după remiza acasă cu dumbrăvițenii, câștigând pentru a patra oară în ultimele 5 etape și păstrându-și fotoliul de lider peste iarnă, cel mai comod și confortabil, în fața arădenelor fruntașe în ediția anterioară.

Liderul a dominat teritorial în prima repriză, nereuşind să înscrie însă, cu toate că o meritau cu prisosinţă. Au luat în schimb la tintă barele, tonul fiind dat de Mancaş în minutul 12, cu un şut de la 16 metri în transversală, la o centrare venită de pe dreapta, a lui Bădăuţă. Apoi în bara din dreapta, prin Ehling, după o centrare a lui Jichici…

Iar ca tacâmul să fie complet, şi Grancea a nimerit transversala cu cinci minute înainte de pauză.

Repriza a doua a fost tot a timişenilor, dar Mancaş a nimerit din nou transversala, și în minutul 58. Dominarea oaspeţilor s-a concretizat totuși în cele din urmă în minutul 77, la o acţţiune pe partea stângă a lui Sporin, care i-a pasat lui Bădăuţă, acesta aşezându-i mingea la 10 metri de poartă lui Mancaş, care, cu un şut pe jos, a reluat în plasă… 0-1.

Avea să fie 0-2 pentru albaștrii Ghirodei prin reuşita tanărului Grancea, cu nouă minute înainte de final, după care, în minutul 88, Țambor, de la gazde, a fost eliminat pentru cumul de cartonaşe galbene, acordate pentru faulturi de joc.

Se prelungea cu patru minute iar în cel de-al treilea Alex Bădăuţă a stabilit rezultatul final dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri, cu un şut pe jos, bară-gol şi 0-3.

Iar cum CS Crișul a stat etapa aceasta, liderul de pe ”Emilian Pavel” a luat 3 puncte avans în frunte, tocmai la spartul târgului. Mai mult, ghirozenii, care aveau asigurată matematic calificarea în play-off chiar înaintea alinierii la Pecica, le-au oferit indirect o mână de ajutor dumbrăvițenilor în cursa pentru locul 4 și accederea în careul fruntaș, pironind-o pe Progresul pe poziția a șasea. 

Rezultatele etapei a XV-a în C8, pe coloana clasamentelor la zi.

Răzvan Leucă, antrenor principal al campioanei de toamnă, a declarat: ”Felicit tânărul grup de jucători pentru evoluţiile foarte bune şi clasarea echipei pe locul I după 15 etape. Sperăm ca şi sezonul de primăvară să fie la fel de prolific precum cel de toamnă!”

*

Pecica: Zamfir – Tambor, Wild, Podină, R. Bănățan – Oancia, Saizu, Arsene, Onișor – Enciu (cpt), Capătă.

Antrenor-jucător: Laurențiu Telescu.

Rezervela start: Iosub, Moraru, Ov. Bănățan, Telescu, Răchită.

Ghiroda și Giarmata Vii: Miklos – Sporin, Stupu, Hecsko, Coroiu (min. 85, Cochinţu), – Precup, Jichici – Mancaș (cpt), Grancea (min. 89, Zăvălache), Ehling (min. 82,Velcan), – Bădăuță.

Antrenor: Răzvan Leucă.

Pe bancă: Golban, Rosuș, Iseini, Scafaru, Hissein, Miclău.

Au arbitrat: Mazilu (Satu Mare) – Soporan (Baia Mare) şi Mureșan (Cavnic). Observator de arbitri: Miholcea (Bocşa); delegat de joc, Știube (Reşiţa).

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 × = patruzeci

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: