Liderul se desprinde, arădenii clocotesc: CSC Ghiroda și Giarmata Vii – Progresul Pecica 2-0 (0-0)

Fruntașa invincibilă a Seriei 8 în Liga 3 și-a continuat astăzi parcursul imperturbabil în tur, conturând o nouă victorie, a treia din tot atâtea apariții acasă dar și cea de-a patra fără gol încasat din totalul de cinci, greu desprinsă însă în învingătoare după pauză. Vizitatorii arădeni au protestat în schimb pe final, când au scururat plasa în minutul 89, la 1-0, golul fiind însă anulat: CSC Ghiroda și Giarmata Vii – ACS Progresul Pecica 2-0 (0-0).

Ghirozenii au dispus astăzi de primii oaspeți arădeni în noul campionat, după victorii la limită acasă cu timișene din jumătatea inferioară a ierarhiei, 1-0 cu Pobeda și 2-1 cu Avântul Periam. 

O primă repriză echilibrată în meciul de la ora 15 pe ”Emilian Pavel”, cu un plus totuși pentru gazde, care au avut două ocazii de a marca prin Jichici şi Mancaş.

Jichici a nimerit transversala în minutul 22, mingea revenind la Românu, care a trimis din 4 metri peste bară. Iar Mancaş cu capul, din 8 metri, nereuşind să fructifice pasa perfectă de pe stânga a lui Românu.

În minutul 30 oaspetii au solicitat o lovitură de la 11 metri când Răchită a fost trântit în careu dar centralul nu a fost de acord şi a lăsat jocul să continue.

În partea secundă, o schimbare inspirată a antrenorului Răzvan Leucă, trimițându-l în teren pe tanărul Ehling, in locul lui Românu, în minutul 64. Iar după numai 3 minute, la o incursiune pe stânga a lui Coroiu, care a centrat în fata porții, Robert Ehling a reluat cu latul şi a înscris din apropiere în stânga portarului… 1-0.

În minutul 89, o nouă fază controversată, când Capătă a reuşit să egaleze din foarfecă, de la 14 metri, dar centralul a acordat fault în atac, protestele oaspeţilor fiind inutile.

S-au indicat 4 minute de prelungiri iar în ultimul dintre acestea junele Cristian Grancea a speculat greşeala impardonabilă a lui Gabor şi nu a iertat, dublând avantajul echipei sale… 2-0. Se poate așadar câștiga și fără ca Petrișor Jichici să fie pe lista marcatorilor, premieră în acest campionat.

Iar cu această victorie ghirozenii pot intra liniștiți în pauza competițională de două săptămâni până la deplasarea la Chișineu Criș. Rezultatele zilei în C8 și programul rundelor 6-7, pe coloana clasamentelor. Și abia la finele turului, în runda a IX-a, vor mai juca galben-albaștrii pe teren propriu, pe 22 octombrie, cu cei din Cermei, etapa a X-a găsindu-i tot acasă, cu cei din Lipova.

CSC Ghiroda și Giarmata Vii: Miklos – Sporin, Stupu, Hecsko, Coroiu – Precup, Românu (min. 64, Ehling) – Mancaș – cpt. (min. 90+3, Iseini), Jichici (min. 90+2, Cochințu), Grancea – Bădăuță.

Antrenor principal: Răzvan Leucă.

Rezerve: Golban – Velcan, Rosuș, Paunchici, Hissein, Scafaru. 

Progresul Pecica: Zamfir – Gabor, Telescu, Tugulescu (min. 75, Arsene) – Tambor, Oancia, Saizu (min. 67, Enciu), Podină – Ștefan, Capătă, Răchită (min. 80, Onişor).

Antrenor principal: Sorin Bălu.

Rezerve: Iosub – Wild, Arsene, Anciu, Ov. Bănățan, Rob. Bănățan, Onișor.

Au arbitrat: Pașcu (Sibiu) –Cantemir (Făgăraş) și Guran (Braşov). Observator de arbitri: Danciu (Hunedoara); delegat de joc Lăzărescu (Târgu Jiu).

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 2 = unu

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: