Liderul Seriei I de ”Județ”, egalat în Plopi. AS Tricoul 1 Iunie Timișoara – AS Steaua Roșie Variaș 1-1 (0-1), lăsat cu scântei: declarații Neamțu, Belin + FOTO

Fruntașa cu un punct avans a Seriei I în Campionatul Județean Timiș a deschis scorul și a condus astăzi în Plopi la pauza penultimei sale deplasări din retur, în ziua inaugurală a antepenultimei runde a ediției 2021-2022 în liga a V-a, însă a fost egalată de gazdele ocupante ale locului 5, remiză de care ar putea profita secund clasata din Jimbolia, în această etapă tot în deplasare, la a patra clasată, Plavii Delia. Un finish de sezon cu sufletul la gură în grupa vestică de ”Județ”, iar AS Tricoul 1 Iunie Timișoara – AS Steaua Roșie Variaș 1-1 (0-1) s-a și lăsat cu scântei. Câteva detalii, echipele, declarații și fotografii, mai jos.

Două puncte mari pierdute așadar de liderul Steaua Roșie Variaș după pauza deplasării de astăzi în estul Timișoarei în etapa a 28-a a ligii a V-a județene, rundă a treisprezecea din sezonul de primăvară cu ghinion pentru fruntașa Seriei I. 

Meciul din Plopi nu s-a ridicat la nivelul așteptat, iar nici deznodământul său n-a fost deloc pe placul liderului, care poate pierde locul I înaintea ultimelor două etape ale campionatului, cea viitoare programând apariții acasă pentru primele două clasate, în compania unor echipe din prima jumătate a ierarhiei, iar cea finală găsindu-le din nou în deplasare.

Cea de astăzi a fost promițătoare pentru Steaua Roșie prin prisma scorului la pauză, dat fiind că vizitatorii au deschis scorul în ultimul sfert de oră al reprizei I, în urma unei faze fixe, în minutul 36, când, după o lovitură de colț, Adrian Flavius Titu a deviat mingea din 6 metri în stânga portarului: 0-1.

Alt aspect al jocului în repriza secundă, gazdele trecând pe lângă egalare după intrarea lui Cosmin Ciublea, iar nici 10 minute i-a luat pentru a-și ”regla tirul”, șutând cu boltă de la 18 metri lateral dreapta, în colțul opus, razant cu transversala, mingea lovind bara larterală și intrând în plasă: 1-1.

Liderul Steaua Roșie nu remizase absolut deloc în etapele acestui campionat, învingând de 25 de ori și suferind numai două eșecuri, însă unica formație din Seria I încă fără un rezultat de egalitate în cont n-a mai reușit să preia din nou conducerea, rămânând pironită la 1-1.

Misiune cu atât mai dificilă cu cât din minutul 73 oaspeții au rămas în 10 componenți, Mădălin Roman – care a ajuns să joace doar 13 minute, fiind eliminat direct, cartonaș roșu pentru călcarea cu piciorul a unui adversar. Unsprezece contra zece.

Și totuși, ocazii ivite spre final la ambele porți, iar după ce același Ciublea a trecut pe lângă golul doi pentru ”1 Iunie”, în prelungiri (minutul 90+4) a venit rândul lui Marcu să rateze singur cu portarul Jurcuț.

Sunt într-adevăr 3 formații cu maximum de remize în Seria I, câte 5, dar ”1 Iunie” a urcat și aceasta prin preajmă de… 11 iunie, în rândul echipelor cu câte 4 rezultate de egalitate, încurcând planurile Stelei Roșii.  

Din păcate, scântei după consumarea celor 5 minute de prelungiri, decarul oaspeților fugind după fluierul final spre optarul ”Tricoului” și lovindu-l, ”represalii” la injuriile cu care se alegea. În ajutorul celui căzut la pământ a sărit si fratele său, tot un fundaș al timișorenilor, pătrarul. S-a format un meleu, toți jucătorii fiind ”prinși în horă”, dar în cele din urmă conflictul a fost aplanat la intervenția fostului observator Nicușor Tanasoglu – cel care n-a mai fost delegat de AJFT în acest campionat, și a lui Ghiță Potra respectiv a unor oameni de ordine.

După alte câteva secunde, arbitrul de centru Botaș îi arăta cartonașul roșu lui Gabriel Voicu și celui lovit, Ovidiu Preda. Altfel, delegatul de joc, în loc să-și vadă de aplanarea conflictului, și-a făcut de lucru să pună palma în fața aparatului de fotografiat, pentru a fi împiedicată efectuarea de fotografii. Fiind vorba despre nimeni altul decât secretarul general al AJF Timiș. Dar să nu uităm că România a căzut 8 locuri de la un an la altul, din 2021 pe 2022, de pe 48 pe poziția a 56-a în clasamentul mondial al libertății presei, navigând în apele tulburi ale unor încălcări semnificative ale libertății presei, asociate acestui segment ierarhic, mult în urma zonelor ”foarte bine” și ”bine”.

Consiliul Etic German, Deutscher Ethikrat, critică într-un raport de 161 pagini absența expunerii realității de către mass-media în timpul ”pLandemiei”. Iar dacă Germania e a 16-a în ierarhia mondială pe 2022 a indicilor libertății presei, cât de mari au fost minciunile, manipularea și propaganda mediatică în România în coborâre pe 56!? Nemărginite

Apoi, la plecarea jucătorilor oaspeți, gazdele au constatat că ușa de la baie era distrusă. 

Programul etapelor 28-29 în ”Județ”, pe coloana clasamentelor la zi.

*

Au jucat următoarele formații:

Tricoul 1 Iunie: Daniel Jurcuț (cpt.) – Bogdan Preda, Ovidiu Preda, Daniel Hodineanț, Daniel Hărpăilă – Alex Coșman, Daniel Filip, Adrian Ganea, Jameel Waled – Valentin Calomfirescu, Ionuț Prodan.

Au mai intrat: Cosmin Ciublea, Dănuț Prodan, Robert Schnaider.

Pe bancă: Laurențiu Ciobanu, Mihai Mateică, Darius Lazăr, Cristian Todea.

Antrenor principal Ioan Neamțu, secund Ghiță Potra. Delegat Marius Popovici.

Steaua Roșie Variaș: Cristian Șimioniac – Adelin Temu, Denis Voin, Adrian Flavius Titu, Eduard Grigoraș – Gabriel Voicu, Sorin Gabriel Voicu, Sebastian Marcu, Petru Râmneanțu – Cosmin Florescu, Daian Jivan.

A mai jucat: Mădălin Roman.

Rezerve la start: Marian Borta, Gheorghe Mirciov, Sorin Broștean, Darius Năstase, Nicolae Olariu. Răzvan Erdmann, Marius Postolache,

Antrenor principal Cosmin Belin, secund Emeric Zuh. Delegat Ilie Cazac.

*

La cald…

Ioan Neamțu (antrenor principal Tricoul 1 iunie): ”Doresc în primul rând să mulțumesc jucătorilor mei că și-au jucat șansele sportiv pe teren pentru a câștiga acest joc, dar în final sunt mulțumit și cu acest egal. Chiar puteam lua toate cele trei puncte dar și ei au trecut pe lângă victorie la ultima fază. Noi am demonstrat că avem o echipă bună și nu ne dăm la o parte, cum au crezut alții. Nu vreau să comentez arbitrajul, greșelile fac parte în joc, au fost greșeli de ambele părți. Doresc să felicit și echipa adversă.”

Cosmin Belin (antrenor principal Variaș): ”Bună ziua în primul rând! Da, mă nemulțumește acest rezultat de egalitate; cu puțină șansă puteam câștiga toate cele trei puncte. Am făcut o primă repriză foarte bună, chiar am reușit să deschidem scorul, am avut mult posesia mingii, am controlat în totalitate prima repriză dar am intrat la cabine doar cu unu – zero. Din păcate, repriza a doua nu a fost ca prima. Din punctul meu de vedere, lipsa de concentrare a băieților și banca de rezervă șubredă – căci am avut doar doi jucători pentru înlocuiri, căldura fiind un impediment iar mai bine de 25 de minute am evoluat în 10 jucători, au creat minusurile de a nu câștiga acest meci. Să nu mai spun de ocaziile mari pe care le-am avut! Așa este fotbalul, te răsplătește dar și te pedepsește. Aș putea să vorbesc și despre arbitraj, dar nu comentez, întrucât nu a influențat rezultatul. Da, Voicu și-a ieșit din minți, într-adevăr; avem și noi frustrarea noastră, eram la trei etape de promovare. Precis Voicu a fost înjurat, chiar l-am întrebat și mi-a spus că a fost trimis în mama lui. Eu personal îmi cer scuze în numele lui.”

Fotografii

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Judeţ și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 + patru =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: