C8. Liderul trece la limită de timișoreni

Campioana de toamnă a Seriei 8 în Liga 3 a câștigat sâmbătă după-amiază la limită pe teren propriu duelul direct de podium cu alb-violeții de pe Bega și s-a distanțat astfel la 5 puncte de ocupantele locurilor 2-3, învinse cu 1-0 vineri și sâmbătă… CS Crișul Chișineu Criș – ACS Poli Timișoara 1-0 (0-0).

Fosta prim-divizionară și-a strâns greu și târziu lotul în noul an după o mare hemoragie de personal în pauza de iarnă dar și-a vândut totuși scump pielea pe terenul liderului seriei vestice, care a avut nevoie de aproape o oră de joc pentru a înscrie unicul gol al partidei. 

Arădenii lui Adrian Abrudean, fără mutări semnificative la nivelul lotului, și-au testat forțele în pregătirile de iarnă inclusiv în fața unor secund divizionare, în ideea în care ar ajunge să joace de la toamnă pe același palier competițional cu acestea, și anume cu urmașa lui ACS Șirineasa, în fața căreia s-au înclinat cu 0-1, sau Ripensia Timişoara – cu 3-4, dar și în compania unor colege de eșalon, ultima oponentă în șirul amicalelor fiind ACS Ghiroda și Giarmata Vii, care s-a impus cu 0-1.

Liderul care țintește promovarea în următoarele 7 etape ale returului avea ascendentul victoriei tur cu 2-0 pe ”Electrica” dar a fost destul de ”întins” pentru a păstra toate punctele la Chișineu Criș.

După o primă repriză albă, unicul gol al meciului a căzut în minutul 53, când Suslak a şutat tare de la 20 de metri, balonul fiind deviat în calea lui Gelu Velici, care nu a iertat şi a înscris cu un şut de la 10 metri în poarta apărată bine de Toma: 1-0.

Iar pentru timișoreni urmează celălalt duel direct cu o colegă de podium, CS Șoimii Lipova, vinerea viitoare de la ora 15, etapa a 13-a programând deplasarea ”violeților” la Becicherecu Mic.

Iar tocmai Șoimii este ultima grupare gazdă care să treacă de ACS Poli, de fapt ultima care să și înscrie timișorenilor în calitatea acestora de vizitatori, ceea ce se întâmpla acum aproape o jumătate de an, 2-1 pe 25 septembrie 2020, după care ”violeții” au câștigat mereu în deplasare în tur, cu 0-2 la Pecica, 0-1 la Dumbrăvița și 0-2 la Ghiroda. Până astăzi, când un unic gol a curmat invincibilitatea de peste 5 luni a poliștilor în deplasările Ligii 3.

Rezultatele rundei a XI-a în C8 și programul viitor, pe coloana clasamentelor.

*

CS Crișul: Zamfir – Pătlăgică, Nistor, Teședan, Siminic – Mihuța, Suslak, Ciubotariu – Haloș, Susan – Velici.

Antrenor principal: Adrian Abrudean.

Rezerve la start: Pășcălău – Pavel, Sabău, Clej, Ciornei, Modan, Cocriș, Busuioc.

ACS Poli: Toma – Dincă, Cochințu, Stoia, Popa – Sporin, Daminuță, Românu – Mitre, Toboșaru, Buzdugan (min. 65, Sevici).

Antrenor principal: Silviu Bălace.

Rezerve: Andrei – David Bălace, Dorobanțu, Murariu, Turdean, Chiriac. Absent: Foca (probleme medicale).

Răzvan Ionilă, antrenorul secund al echipei timișorene, a spus: „Nu cred că meritam să pierdem după ce am arătat astăzi. Fizic am stat bine, ne-am impus în duelurile unu la unu, am avut disciplină tactică, chiar ne-au depășit așteptările băieții. S-a dovedit că a fost un meci de luptă, poate că și adversarii ne-au luat puțin de sus, dar am stat foarte bine în teren și puteam pleca măcar cu un punct de la Chișineu Criș, mai ales la cum am controlat jocul în ultimele douăzeci de minute. Se vede însă că ne lipsește un plus de experiență în atac, unde am avut o energie pozitivă, dar trebuie mai multă incisivitate la fazele care apar. Per ansamblu suntem foarte mulțumiți de băieți pentru ce au arătat astăzi, pentru atitudine. Dacă continuăm așa, sunt sigur că vom fi greu de bătut, însă trebuie să avem în vedere faptul că lotul este tânăr, vor fi fluctuații de la meci la meci, pe care sper să reușim să le gestionăm cu succes.”

Arbitri: Omuț (Satu Mare) – Mureșan (Cavnic), Kopriva (Carei). Observatori: Monea (Aiud), Biriș (Hunedoara).

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei − 2 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: