Liderul turului, succese acasă pe linie: CSC Ghiroda şi Giarmata Vii – Gloria Lunca Teuz Cermei 3-1 (1-0). Mancaș: ”Avem juniori de calitate, care vor să facă performanță”

Galben-albaștrii fruntași ai seriei arădene-timișene în Liga 3 au înscris astăzi în premieră mai mult decât două goluri într-un meci jucat pe arena ”Emilian Pavel” din Ghiroda în turul sezonului regular din C8, desprinzându-se la 3-0 până în minutul 72 al întâlnirii cu a șasea clasată, din Cermei. După 1-0, 2-1 și 2-0 acasă, liderul a plusat și a pus punct aparițiilor din prima jumătate a sezonului regular prin a se redresa în urma primei sale înfrângeri, la Chișineu Criș: CSC Ghiroda şi Giarmata Vii – CS Gloria Lunca Teuz Cermei 3-1 (1-0).

Pe un timp mohorât, liderul s-a instalat în ofensivă iar în minutele 7 şi 12 și-a creat deja primele oportunităţi de a deschide scorul în întâlnirea din etapa a 9-a, prin Mancaş şi Bădăuţă.

Apoi, în minutul 15, Mancaş a centrat perfect de pe flancul drept iar Românu a reluat cu capul din 10 metri, mingea întâlnind bara stângă a porţii adverse. 

Însă galben-albaștrii n-au mai avut foarte mult de alergat după deschiderea scorului, golul mult dorit de gazde fiind înscris în minutul 24, când Cosmin Mancaş a fost căpitanul potrivit la locul potrivit, marcator cu capul din 6 metri, la colţul opus, în urma unei centrări din corner a lui Precup.

Timișenii erau deja pe drumukl cel bun spre o nouă victorie acasă, după 1-0 cu Pobeda, 2-1 cu Avântul Periam și 2-0 cu arădenii Pecicăi, completate de primele două succese afară în campionat, cu 0-2 la campioana seriei, din Lipova, și 0-3 la Curtici.

În schimb oaspeții, care etapa trecută au stat, se confruntau deja cu varianta întâiului eșec afară în noul campionat, după succesul cu 0-2 la Dudeștii Vechi și remiza 1-1 la Pecica în precedenta partidă a Gloriei. De la care Pîţ – în minutul 38, şi Lazăr (min. 43) au primit cartonașe galbene până la pauză: 1-0. 

În partea secundă, elevii lui Răzvan Leucă au fost parcă și mai dezinvolți iar în minutul 70 Cristian Grancea a înscris cu latul din careul de 6 metri, la o centrare a căpitanului Mancaş în faţa porţii: 2-0. Doar trei minute mai târziu cornerul lui Precup era fructificat de Cătălin Bădăuţă, ştachie de la colţul careului de 16 metri, imparabilă… 3-0.

Urma debutul în liga a treia al portarului junior în vârstă de 15 ani Tudor Ciocan, în ultimele 10 minute între buturile liderului la conducere. Dar și un nou cartonaş galben în contul oaspeţilor, în minutul 86, văzut de Raul Popa. Vizitatorii reuşind totuși și golul de onoare, în minutul 87, prin Vlad Clipotă, care a înscris din apropiere… 3-1.

Seria succeselor acasă ale fruntașei continuă, Gloria suferă în schimb primul eșec afară în noul campionat, tocmai la finele turului. Punct și de la capăt, ”galbenii” tot pe ”Emilian Pavel” și etapa viitoare, cu cei din Lipova, cei din Cermei tot afară, la Chișineu Criș.

Rezultatele și programul rundelor 9-10, pe coloana clasamentelor la zi a secțiunii Fotbal.

*

CSC Ghiroda și Giarmata Vii: Miklos (min. 85, Ciocan) – Sporin (min. 85, Cochinţu), Hecsko, Stupu, Coroiu – Precup (min. 85, Rosuş) – Mancaș (cpt.), Grancea, Jichici (min. 85, Iseini), Românu (min. 65, Ehling) – Bădăuță.

Antrenor principal: Răzvan Leucă.

Pe bancă: Golban, Hissein, Scafaru.

CS Gloria Lunca Teuz Cermei: Gîrlea – Stoianovici, Bercu, Iuga (cpt.), Ursoi (min. 75, Şimăndan) – Lazăr (min. 75, Mateucă), Țurcanu – Clipotă, Sergiu Popa, Piț – Raul Popa.

Antrenor principal: Flavius Moisă.

Pe bancă: Creța, Maxim.

Au arbitrat: Andrei Fodor (Deva) – Claudiu Doarvoas (Hunedoara), Cristian Buzzi (Oţelu Roşu). Observator de arbitri: Dan Miholcea (Bocşa); delegat de joc: Marius Ştefan (Orăştie).

Cosmin Mancaş (căpitanul echipei din Ghiroda) a declarat: ”Sunt bucuros pentru o nouă victorie reuşită acasă, iar acasă nu am pierdut nici un punct, şi sunt bucuros pentru performanţa pe care am realizat-o până acum. Vom fi în continuare un grup unit, suntem chiar ca o familie. Avem juniori de calitate, care doresc să facă performanţă. Sperăm să continuăm pe acelaşi drum! Ne aşteaptă un retur cu meciuri foarte grele și mai este un drum lung până la final. Cu toţii ne dorim să ne îndeplinim obiectivul propus!”

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua + 2 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: