Liga 2. Alt scor de maidan

Jumătate plus una dintre partidele etapei din pragul Sfintelor Sărbători de Paște s-au desfășurat deja, joi după-amiază în duelul primelor două clasate iar 5 întâlniri astăzi de la ora 11, majoritatea fiind câștigate la zero de formațiile gazdă, inclusiv printr-un 9-0 între codașe de pe locuri de retrogradare, pe când două meciuri s-au încheiat la egalitate, 2-2. Este pentru a doua rundă la rând ca ”lanterna roșie” din Brăila să cedeze la un scor care scutește de alte comentarii: după 0-8 acasă cu clujenii, 9-0 la matineu la Bacău pentru Aerostar, nou-promovată rămasă însă tot pe locul 17 înaintea sosirii sâmbătă 4 mai la Ripensia.

AFC Chindia a dat joi tonul succeselor la zero pe teren propriu, semnându-l pe cel de-al treilea consecutiv fără replică la Târgoviște, 1-0 (1-0) cu liderul din Clinceni, învins astfel în premieră în retur, ba chiar după nu mai puțin de 14 etape, din 23 noiembrie 2018, când Academica pierdea cu 1-0 la Pitești. Iar următoarea vizită a fruntașei ilfovene este programată la ASU Politehnica, în runda a XXXIV-a, peste două săptămâni.

Astăzi, cu 1-0 (0-0) a pierdut în deplasare campioana de toamnă CS Sportul Snagov, gazda FC Metaloglobus impunându-se prin golul lui Ovidiu Herea din minutul 80. Iar cu numai 5 puncte din ultimele 21 posibile ilfovenii și-au diminuat foarte mult șansele de a prinde locurile de promovare directă.

Alunecat într-o situație limită, cu numai un punct în fața ocupantei primului loc de retrogradare, CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu și-a readus aminte să joace fotbal și a mai bătut un piron în coșciugul ilfovenilor de la CS Balotești, 4-0 (3-0), după ce izbutea desprinderea deja în primele 34 de minute, prin Gabriel Dodoi (2 și 29) respectiv Andrei Blejdea (34), completarea fiind oferită de Hery Du-Ho Kim (88).

Scor de maidan într-un duel estic cu foști dinamoviști pe băncile tehnice, în primele nici zece minute înscriindu-se de trei ori, mai întâi prin Buhăcianu, în minutele 2 și 6… CS Aerostar Bacău – ACS Dacia Unirea 9-0 (3-0). Nu era nici mijlocul reprizei a II-a iar nou-promovații conduceau deja în minutul 65 cu 8-0.

În plus, remize cu goluri acasă ale unor cluburi care au ceva în comun dar dinspre anturajele cărora răzbat oarecare lezări dacă este cumva relevată realitatea factuală în acest sens și nimic altceva, o simplă remarcă seacă și la concret, fără alte considerente. Mari sensibilități în spațiul mioritic, să nu care cumva să pomenești realități factuale.

CS Luceafărul Oradea – CS Mioveni 2-2 (1-2): Paraschiv 30, Roşu 57 – Hergheligiu 8 și 42 – lovitură de la 11 metri. După două succese consecutive, și două remize la rând în contul bihorenilor.

ACS Energeticianul – UTA 2-2 (1-0): Tudorache 4, Popescu 90+3 – Baudoin Kanda 58 și Ciprian Rus 71. Remiză identică pentru arădeni, 2-2 precum sâmbăta trecută, și mai mari complicații pentru nou-promovații din Valea Jiului, aflați de-acum cu două puncte în fața ocupanților locului 16, bucureștenii de la ASC Daco-Getica, implicați în deplasarea de sâmbătă de la ora 12 la Ploiești.

După care, runda în curs se va încheia odată cu jocul de duminică de la ora 11, FC Argeș – Farul, absolut scandaloasă programare a partidei din Trivale în duminica Sfintelor Sărbători. Clasamentul actualizat, pe coloana dreaptă.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu + 7 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: