Liga 2 în România. Să joci două meciuri la rând acasă de campionat cu același adversar. Revine Recea. Petruescu (Ripensia): ”Suntem obligați să câștigăm dacă ne dorim să evităm locul de baraj”

Dintre celelalte 20 de cluburi care au luat startul actualei ediții a Ligii 2, Ripensia a avut ocazia să joace pe teren propriu în sezonul regular cu numai opt, unul însă retrăgându-se iar rezultatul victorios fiind anulat, dar iată că tocmai ultima grupare vizitatoare a timișorenilor va fi una și aceeași formație oaspete a roșu-galbenilor și sâmbătă la matineu, ACS Fotbal Comuna Recea aliniindu-se împotriva elevilor lui Cosmin Petruescu pe malurile Begăi pentru a doua oară în două săptămâni în cadrul campionatului diviziei secunde. Numai în fotbalul românesc s-ar putea întâmpla așa ceva, iar unii ar putea găsi scuze în faptul că sistemul competițional cu un singur tur în sezonul regular și o tragere la sorți ulterioară a programului din play-out au fost determinate de starea de ”alertă”, când de fapt este vorba despre nemărginita prostie umană de a accepta din ignoranță răsturnarea vieții cu susul în jos la alarmele false ale unor influenți din umbră.   

Într-adevăr, Ripensia a jucat pe teren propriu în actualul campionat cu numai 8 echipe vizitatoare din totalul celor 20 de oponente din campania 2020-2021 în Liga 2, dar iată că pe cea de-a opta o întâlnește din nou tot în Timișoara după nici două săptămâni, de două ori la rând acasă cu maramureșenii nou-promovați, iar cum doar AS FC Universitatea Cluj n-a trecut încă pe la roșu-galbeni în ediția în curs dintre viitorii lor oaspeți în faza play-out, se poate trage linia că elevii lui Petruescu n-au avut ocazia să evolueze pe teren propriu în ediția în curs în fața a mai bine de jumătate dintre competitoare. Campionat? Un simulacru cu pecete federală.

Însă maramureșenii nu se pot plânge că s-ar plictisi și n-ar avea cumva prilejul să viziteze mai pe îndelete capitala plină de mizerie a Banatului, căci în ultima etapă din tur au remizat alb cu Ripensia pe stadionul ”Dan Păltinișanu”, în ultima duminică din martie, iar sâmbătă de la ora 11 vor juca împotriva roșu-galbenilor lângă Pădurea Verde, pe arena ”Electrica”, în etapa a II-a din Grupa A în play-out. Schimbare de peisaj la ora reîntâlnirii vecinelor de clasament, despărțite de 3 puncte, ierarhia la zi a seriei fiind după cum urmează…

1. Farul 33 puncte (golaveraj 1-1), 2. U Cluj 32p (4-2), 3. Metaloglobus 30p (0-0), 4. Fotbal Comuna Recea 26p (5-0) / 5. Ripensia 23p (1-1) // 6. CSM Slatina 15p (2-4), 7. CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu 13p (0-5).   

Nou-promovații n-au primit gol în ultimele 3 apariții, 6-0 și 5-0 acasă respectiv 0-0 în Timișoara, Ripensia n-a câștigat acasă în 2021, 1-1, 0-2 și 0-0 pe propriul teren în tur în noul an. Așteptând-o alte două partide pe teren propriu în play-out, duminică 18 aprilie de la ora 11 cu clujenii și în runda finală, a șaptea, pe 8 mai, cu Metaloglobus, care trecea cu succes pe ”Electrica” în toamnă. Pe când cele două deplasări rămase sunt miercuri de la ora 12 la Slatina și pe 24 aprilie la Târgu Jiu, cu codașa seriei. 

Dar mai întâi reîntâlnirea cu maramureșenii pe care ar avea ocazia să-i egaleze la puncte în tentativa de evitare a locului de baraj pentru menținerea în divizie, meci înaintea căruia antrenorul principal Cosmin Petruescu a admis că sunt ”așteptări mari la o victorie, suntem obligați să câștigăm dacă ne dorim să evităm locul de baraj. Dar din punctul meu de vedere campionatul se joaca, mai sunt și alte etape de disputat, mai sunt puncte puse în joc, însă pentru liniștea noastră ar fi important să câștigăm cu Comuna Recea iar apoi să mergem cap la cap cu ei, având avantajul meciului direct. Dar să nu o excludem nici pe CSM Slatina din ecuație, e posibil să aibă un final foarte bun de campionat, având un program bun din punctul meu de vedere, iar cu atât mai mult este important să câștigăm acest meci. Nu va fi deloc ușor, întâlnind o echipă pe val, în formă, iar ceea ce am declarat înaintea precedentului meci cu ei s-a confirmat în următoarele lor jocuri, atât cel cu noi cât și cel împotriva Pandurilor. E o echipă ofensivă, pe val, care are cel mai bun atac din Liga 2, în ultimele 3 partide au înscris de 11 ori și nu au primit nici un gol, dar am foarte mare încredere în jucători, că vor reuși un joc bun, pe măsura așteptărilor noastre și ale suporterilor. Trebuie să câștigăm jocul de mâine!”

”Avem în continuare probleme de efectiv dar sunt ferm convins că toți cei care vor juca de la început sau pe parcursul meciului vor face tot ce este omenește posibil pentru a ne adjudeca toate cele 3 puncte”, a mai spus Petruescu, enumerând indisponibilitățile: ”Vasluian, Țieranu și alți 2-3 jucători cu anumite probleme, dar o decizie finală în privința lotului de 20 voi lua după antrenamentul de azi…” 

Ripensia a câștigat jumătate dintre meciurile jucate acasă în acest campionat al Ligii 2, patru din 8, câte două remizând respectiv pierzând. În trei dintre aceste partide n-a înscris deloc, în două o singură dată, în alte două de câte două ori și o singură dată 4 goluri într-o întâlnire, cu AFC Turris-Oltul. 

Tot sâmbătă de la 11 se joacă și celelalte două meciuri ale etapei a II-a în Seria A din play-out, Metaloglobus – Farul și Pandurii – CSM Slatina, duel al ultimelor clasate. Ripensia va juca apoi deja miercuri în Olt.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase − = 0

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: