Egalată tot din penalty până la pauză, exact precum la Reşiţa, CSC Dumbrăviţa remizează din nou acasă, şi la Ghiroda: 1-1 (1-1) din faze fixe cu gorjenii

CSC Dumbrăviţa a remizat şi al doilea meci jucat în Timiş în noua ediţie de campionat a Ligii 2, astăzi la matineu nu pe propria arenă „Ştefan Dobay”, unde nu se înscria deloc în întâlnirea sa de debut cu nou-promovata Corvinul, ci la Ghiroda, pe stadionul „Emilian Pavel”, în compania vecinilor ierarhici pe locuri de retrogradare din Târgu Jiu, pe care „verzii” îi devansau cu un punct la finele play-out-ului trecut, şi de către care au fost egalaţi tot până la pauză şi tot dintr-o lovitură de la 11 metri, exact precum sâmbăta trecută în eşecul de la Reşiţa. Nu se anunţau multe goluri în partida din etapa a IV-a, doar câte unul fiind înscris de timişeni în primele 180 de minute de fotbal din precedentele runde, respectiv de gorjeni în chiar 270 de minute, iar după ce elevii lui Cosmin Stan au marcat încă din primul minut în urma unei faze fixe sub pecetea experienţei, cu Zaluschi la pupitru şi căpitanul Zurbagiu la finalizare, „albaştrii” olteni au egalat în minutul 33 de la punctul cu var prin căpitanul lor Brînzan, înregistrând încă un 1-1 „afară” după cel de la Slobozia, în contrast cu eşecurile de pe Jiu, în vreme ce bănăţenii, cu alţi 5 titulari în câmp faţă de ieşirea în Caraş-Severin, dar şi cu 3 modificări efectuate la pauză, nu s-au impus nici în faţa celui de-al treilea adversar din noul campionat de pe o poziţie ierarhic inferioară conform clasamentelor ediţiei precedente: 1-1 (1-1).   

Alb-verzii Dumbrăviţei pierdeau în vara trecută primele 3 apariţii în Liga 2 pe propriul stadion „Ştefan Dobay”, 1-2 cu dejenii, 0-3 cu steliştii şi 2-4 cu Unirea Slobozia, abia sosirea Ripensiei lângă Pădurea Verde aducându-le primul succes acasă în eşalonul secund, în etapa a opta din 2022, iar vara aceasta n-au izbutit momentan mai mult în Timiş decât a remiza în campionat cu alte „vestice”, 1-1 astăzi de la 11 cu gorjenii lui Călin Cojocaru, după 0-0 cu nou-promovaţii Hunedoarei.  

Două puncte din 6 posibile după primele două meciuri acasă din totalul celor doar 9 pe teren propriu în sezonul regulat, lista cuprinzându-le în continuare pe rând pe CS Tunari, Metaloglobus, CSM Alexandria – aşadar şi o a treia nou-promovată în calitate de oaspete în primele 10 etape, Clubul Sportiv al Armatei, Gloria Buzău, Unirea Slobozia şi Csikszereda în runda finală, a 19-a, din 16 martie 2024. 

În faţa a 3 meciuri într-o săptămână, cel de astăzi precum şi jocul eliminatoriu de joi de la ora 17:30 cu UTA, din Cupa României, urmat de deplasarea la Mioveni – duminica viitoare la 11, antrenorul Cosmin Stan a efectuat 5 modificări în unsprezecele de start faţă de cel aliniat sâmbăta trecută la Reşiţa, Tismonar, Ţieranu, Ghinescu, Toroc şi Plokhotnyuk luându-le locul lui Gîsă, Lalic, Moţiu, Gladun şi Martinov, primii doi fiind suspendaţi ca urmare a eliminărilor suferite la finele partidei pierdute în Valea Domanului. 

Însă, doi dintre cei titularizaţi aveau a fi schimbaţi la pauza întâlnirii de la Ghiroda, când Tănase, Gladun şi Amariei intrau în locul lui Tismonar, Ghinescu şi Cibi, fără însă ca bănăţenii să mai preia încă o dată conducerea, deşi dominau repriza a II-a. 

Iniţial, o făceau încă din primul minut – start foarte promiţător, Zaluschi executând o lovitură liberă de la 25 de metri, din stânga, iar căpitanul Costel Zurbagiu înscriind nemarcat cu capul de la marginea careului mic: 1-0. Protagonişti fiind cei mai experimentaţi jucători ai localnicilor, trecuţi de 30 de ani şi ridicând media de vârstă a alb-verzilor, una cu circa 2 ani mai mare decât a titularilor oaspeţilor din Oltenia – majoritatea acestora fiind născuţi începând din anul 2000, faţă de cei numai 4 din unsprezecele bănăţenilor, la fel cum şi majoritatea rezervelor alb-albaştrilor sunt fii ai noului mileniu, 4 din generaţia 2000, câte unul din 2002, 2005 respectiv 2006.

Bătăi însă şi mai mari de cap pentru vizitatori încă din primul sfert de oră, odată ce, după un duel aerian cu Ghinescu, mijlocaşul Jozic a necesitat îngrijiri medicale din partea celor de la serviciul de Ambulanţă, intraţi pe suprafaţa de joc, reintrând şi componentul gorjenilor, bandajat la cap, fără însă a mai fi putut continua ulterior partida, de la pauză, când era înlocuit cu Tiihonen, din contră, sfârşind la „Urgenţe”. 

Tot dumbrăviţenii au fost mai periculoşi şi la mijlocul reprizei, atunci când Ghinescu a pătruns de pe stânga, şutul său fiind respins cu piciorul de Geantă, fără ca Trifon să aibă în schimb dificultăţi la reluarea lui Mrsulja din întoarcere, de la marginea careului, după o jumătate de oră de joc, în urma unei lovituri libere din flanc.

Meciul de fotbal dintre echipele CSC Dumbrăviţa si ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu, contand pentru etapa a 4-a din Liga a 2-a de fotbal, disputat sambata,26.08.2023, pe stadionul Emilian Pavel din Ghiroda -LECZKI JOZSI / MEDIAFAX FOTO

Semn însă prevestitor al fazei din minutul 32, când Dragoş Popa a fost în situaţie de gol în preajma careului mic al timişenilor iar clujeanul Vădana a indicat punctul cu var la intervenţia lui Ţieranu, fără ca Trifon să poată apăra execuţia la colţ a căpitanului Denis Brânzan, pe jos, trimiţându-l pe goalkeeper în colţul opus, gol egalizator din penalty: 1-1.

„Verzii” erau egalaţi tot dintr-o lovitură de la 11 metri şi în aceeaşi perioadă a jocului matinal de sâmbăta trecută de pe terenul nou-promovatei reşiţene, iar istoria s-a repetat astăzi la Ghiroda, la fel, fără ca dumbrăviţenii să mai marcheze ulterior, în ciuda faptului că au menţinut un ritm bun de joc pe fondul căldurii apăsătoare.

Cosmin Stan a efectuat o triplă modificare la pauză, însă fără efectul scontat, abia alte schimbări, la care a apelat după mijlocul părţii secunde, aducând şi o ocazie clară de gol, la lansarea lui Dragan Paulevici de către Tănase, reluarea din întoarcere fiind puţin pe lângă bară. 

Trifon fiind în schimb pus la încercare în ultimele 10 minute, la şutul lui Popa din dreapta, pe când dumbrăviţenii se confruntau cu accidentarea juniorului Andrei Toroc, pe fondul efectuării tuturor înlocuirilor. Dar nici gorjenii nu mai aveau capacitatea de a da lovitura, din contră, Tănase – introdus la pauză, fiind cel mai activ în ultimele faze, cu un şut din afara careului pe lângă bară, şi prin obţinerea unei lovituri libere în faţa careului, executată de Martinov în zidul oltenilor, de unde a deviat în corner, oportunităţi pecetluind nota jocului, lipsită de precizia la finalizare, de unde şi absenţa golurilor din acţiune, strict din faze fixe. 

Una peste alta, un început problematic de sezon pentru dumbrăviţeni, prin prisma startului amânat şi al necesităţii de a juca două meciuri din Liga 2 la Ghiroda, aşadar şi următorul, cu nou-promovata din Tunari, depăşită astăzi la Slobozia cu 3-1, context în care întâlnirile de săptămâna viitoare cu formaţii cu blazon prim-divizionar ori măcar ex-prim-divizionar, UTA şi CS Mioveni, se anunţă drept noi provocări în sine pentru colectivul timişenilor.

Cât despre gorjenii lui Cojocaru, primirea harghitenilor care n-au trecut astăzi la Miercurea Ciuc de CSM Reşiţa, 1-1, constituie prilejul spargerii gheţii pe teren propriu.  

Rezultatele etapei a patra şi programul rundelor 4-5 în Liga 2, pe coloana clasamentelor secţiunii Fotbal. 

CSC Dumbrăviţa: Trifon (n. 1999) – Tismonar (n. 2002; minutul 46, Tănase – 1998), Ţieranu (2000), Zurbagiu – cpt. (1991), Ghinescu (1993; 46, Gladun – 2002) – Cibi (2005; 46, Amariei – 2003), Salhi (1997) – Paulevici (1994), Zaluschi (1989; 70, Martinov – 1997), Andrei Toroc (2007) – Plokhotnyuk (1999; 77, Nortey – 2004).

Rezerve: Paul Toroc – Ristin, Mercioiu, Olaru.

Antrenor: Cosmin Stan. 

Oaspeţii din Târgu Jiu: R. Geantă (n. 1997) – Mrsulja (1998), David Savu (2001), E. Croitoru (2006), Godja (2004) – Brînzan – cpt. (1996; minutul 70, Moisie), Acolatse (1993; 90, N. Geantă) – Jozic (1999; minutul 46, Tiihonen), Vulpe (2002), Dr. Popa (2003; 90, Andreaş) – Gîrbiţă (2000; 81, Buţurcă).

Rezerve: Lupescu – Dănescu, Pîrcălabu, Core.

Antrenor: Călin Cojocaru.

Cosmin Stan, antrenor al bănăţenilor, a apreciat că e „o remiză echitabilă, pentru că au fost două reprize diferite. În prima, ei și-au impus jocul, au evoluat mai bine. În partea a doua, poate și prin prisma schimbărilor pe care le-am făcut la pauză, noi am fost în controlul jocului, dar din păcate nu am reușit să marcăm golul victoriei, deși am avut foarte multe ocazii. Nici nu cred că am mai marcat vreodată la prima fază a unui meci. În loc să ne ajute acest gol, parcă ne-a turnat plumb în picioare, pentru că am făcut o primă repriză slabă, modestă, în care adversarii au fost în control. L-am titularizat pe Ghinescu pentru că nici Gladun nu făcuse toată pregătirea cu noi și văd că nu duce meci de meci. Nu am fost foarte mulțumit de el la meciul de la Reșița, de aceea am și încercat cu Ghinescu. El se antrenează normal doar de două săptămâni, deci pot să spun că sunt mulțumit de repriza pe care a reușit-o el. El e un jucător exponențial pentru noi, care poate să ne câștige în orice moment meciul. Desigur, atunci când e apt 100% și deocamdată nu se pune problema. Mai are nevoie de câteva meciuri. Torje doar se antrenează cu noi. Prin Zaluschi, a apelat la mine și m-a întrebat dacă se poate pregăti cu noi, iar eu am fost de acord. Sigur că mi l-aș dori, un jucător cu o grămadă de meciuri în naționala României. Dar să fim serioși! Probabil el își va găsi o echipă unde va primi un salariu mare. Mulţumim celor de la Ghiroda, care au făcut demersurile pentru ca noi să jucăm meciul acesta aici. Am beneficiat de condiții bune, de un teren foarte bun. Nu am fost foarte atent la ceea ce s-a întâmplat în tribună, dar nu am observat reproșuri la adresa jucătorilor. Cred că și cei din Ghiroda au fost de partea noastră și și-au dorit să câștigăm acest meci!”

Arbitru: Sorin Vădană (Cluj). Asistenţi: Suciu (Câmpia Turzii) şi Tocai (Sibiu). Rezervă: Salomir (Cluj). Observator de arbitri: Szilaghi (Satu Mare). Delegat de joc: Petrean (Hunedoara).

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− doi = 2

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: