CSC Ghiroda şi Giarmata Vii încheie en fanfare deplasările din 2023, 5-2 pe terenul sintetic al „satelitului” Universităţii Craiova ce a pus-o „cel mai mult în dificultate”

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii a bisat astăzi de la amiază, conturând al doilea triumf la rând tot la 3 goluri diferenţă în faţa „sateliţilor” prim-divizionari din Bănie, de astă dată pe terenul sintetic al Universităţii mai bine clasată decât concitadina „1948”, minunat mod de a bifa ultima deplasare din anul 2023 în campionatul Ligii 3.

Mai mereu din plin prolifică ofensiv în acest sezon, CSC Ghiroda şi Giarmata Vii nu s-a dezminţit nici astăzi de la ora 12 în capitala Olteniei, unde a repetat succesul la 3 goluri diferenţă conturat în urmă cu două deplasări în Valea Jiului, acolo cu 4-1, pe Jiu în aval cu 5-2 (1-1), după ce elevii lui Sorin Bălu au deschis scorul încă din primele 10 minute dar au şi fost egalaţi la finele unei prime reprize în care tinerii şi juniorii Universităţii 2 i-au dominat, bănăţenii redesprinzându-se treptat în repriza a II-a.   

După două apariţii la rând acasă, cea de-a doua fiind încununată cu succes, 3-0 cu FC U 1948 Craiova, cei din Ghiroda au inaugurat astăzi penultima etapă a anului în Liga 3 pe terenul artificial al „satelitului” ocupantei locului 4 în SuperLiga, Universitatea, care le-a dat de furcă până la pauză, partea secundă aparţinând decisiv timişorenilor desprinşi la scor, din nou autori a 5 goluri după 5 runde, de astă dată pe teren advers.   

Alb-albaştrii Băniei aveau aspiraţiile lor, aflaţi la 4 puncte în urma bănăţenilor dar şi cu un meci mai puţin jucat de către olteni, tocmai săptămâna trecută, însă gruparea mai experimentată a semnat încă un triumf „afară” în acest campionat, deja al treilea. 

În fief-ul unicei participante încă fără remiză în Seria 7, Universitatea 2, care n-a jucat într-adevăr etapa trecută la Deva, meciul amânat urmând a avea loc abia miercuri de la ora 14, dat fiind convocarea la loturile „tricolore” a unor componenţi ai craiovenilor.

Care n-au făcut în cele din urmă faţă poftei timişenilor de a juca din nou în deplasare, nu într-atât de mare pe un teren sintetic cu care nu erau familiarizaţi dar totuşi mare prin prisma faptului că disputaseră un singur meci „afară” în precedentele 5 etape, capac la toate pierdut cu 4-2 în prelungiri tocmai la Craiova cu ACSO Filiaşi.

O motivaţie în plus şi cu atât mai mare pe agenda bănăţenilor pentru a încheia cu bine deplasările anului, după ce pierdeau două din ultimele 3 ieşiri, de fiecare dată în Oltenia, intercalând triumfalul 4-1 la Petroşani.

Elevilor lui Bălu le prieşte însă totuşi în Bănie, unde au condus de fiecare dată, şi în remiza 3-3 (2-1) din miez de septembrie la FC U Craiova 1948, şi în mai sus amintitul eşec cu doljenii Filiaşiului, iar astăzi încă din primele 10 minute.

Atunci când, servit fiind în careu, ex-prim-divizionarul Răzvan Trandu a obţinut o lovitură de la 11 metri, fructificată de căpitanul Mancaş: 0-1 în minutul 7.

Cosmin Mancaş

Cosmin Mancaş: deschidere de scor

La adăpostul avantajului vremelnic, ghirozenii au rezistat cât au rezistat dominaţiei exercitate cu aplomb de către craioveni, dar nu până la capăt, localnicii egalând meritat în minutul 44, în urma unei centrări, fructificată de juniorul Cosmin Stana din voleu, de la 14 metri, în plasa laterală, cu o execuţie cu totul specială: 1-1.

Nu avea a se lăsa mai prejos nici Darius Buia în minutul 54, când, precum în sfertul inaugural de oră, oaspeţii au preluat din nou conducerea şi în cel imediat următor pauzei, tot cu o execuţie remarcabilă cu destinaţia vinclu, ochit din careu, uşor lateral stânga, în diagonală: 1-2.

Şi Darius Buia a preluat conducerea: 2-1

Schimbările în plan tactic de la pauză dădeau aşadar roade, iar şi mai multe erau culese de către elevii lui Bălu în urma celor 3 modificări efectuate pentru ultima jumătate de oră.

Astfel, fundaşul Stupu a majorat diferenţa cu o lovitură de cap plasată la cornerul executat în minutul 74 de Alexandru Popovici – intrat din minutul 60, trioul angrenându-se de fapt foarte bine în joc, iar 2 dintre jucătorii introduşi şi adăugându-şi numele pe lista marcatorilor, semn al inspiraţiei înger bun pentru antrenor.

Mircea Stupu desprinde Ghiroda

Treceau 6 minute şi craiovenii reduceau din handicap prin Eduard Domnu, intrat pe parcurs, după o centrare respinsă, prinzând balonul din voleu cu o „bombă” de efect de la 18 metri, 2-3 în minutul 80.

Pentru ca în faza imediat următoare vizitatorii să dea alb-violeţilor lovitura de graţie, tot cu Popovici la pupitru, centrarea sa fiind finalizată tot cu capul de David Pop. 

Şi David Pop îi readuce pe bănăţeni în dublu avantaj

Iar ex-prim-divizionarul Popovici şi-a etalat superioritatea valorică până la capăt, solitar pentru 5-2 după o intercepţie pe care o izbutea, progresia fiind finalizată cu un şut sub bară, în minutul 88. Cireaşa pe tort. 

„Tort” al unei victorii chiar „foarte mari din punctul meu de vedere, dat fiind că am întrecut echipa care ne-a pus în cea mai mare dificultate până acum, cel puţin până la pauză, după care am schimbat registrul”, după cum a semnalat la final Sorin Bălu. 

Antrenor principal al timişenilor în faţa hopului final în 2023, la penultimul meci acasă din întregul sezon regulat, unul important, cu mehedinţenii asipranţi la rândul lor la calificarea în play-off-ul 1-4. Şi în faţa cărora Mancaş şi compania vizează revanşa după eşecul din tur de la Dunăre, cu 2-1, revanşă dorită vinerea viitoare de la ora 14 cu cei de la ACS Viitorul Şimian.

Ghiroda încheie sezonul de toamnă cu bilanţul „afară” 7 3 2 2 19-15 11 puncte

Mai apoi, în 2024, întâlniri mai abordabile pentru timişeni în restul returului, la codaşa din Turceni, acasă cu CSM Jiul Petroşani şi în Banatul montan la Lupac, aşadar cu oponente doar din jumătatea inferioară a clasamentului.

Actualizat conform datelor tehnice de pe coloana rezultatelor şi programului în curs respectiv viitor.

Cu menţiunea că Mancaş et Co au un bilanţ mai bun după 14 etape după primele tot atâtea runde din sezonul trecut, atunci 8 3 3 23-14 în Seria 8, la 3 puncte în urma liderului din Reşiţa şi unul după Şoimii Lipova, acum în fotoliul de lider cu 14 8 4 2 45-20 28 de puncte, depinzând ce-i drept şi de rezultatele ex-fruntaşei Deva de mâine respectiv miercurea viitoare. 

„Prima repriză a aparţinut gazdelor, chiar dacă noi am deschis scorul pe fondul unui început de fapt bun al nostru în primele 10-15 minute, dar ultimele 30 ne-au arătat o foarte bună formaţie tânără, bine antrenată, de calitate, cu un antrenor renumit, Corneliu Papură, şi care ne-a pus chiar foarte tare în dificultate. Avea într-adevăr avantajul faţă de noi că se antrenează pe terenul sintetic, dar are calitate şi a fost un pic peste noi. Am schimbat la pauză strategia şi am echilibrat şi chiar controlat apoi marea majoritate a reprizei a II-a, obţinând o victorie frumoasă şi cred eu meritată, deşi, trebuie să fim corecţi şi să recunoaştem că în prima ne-au pus în tare mare dificultate”, a spus antrenorul principal Bălu.

*Clasamentul actualizat şi programul etapelor finale din 2023 în Liga 3, rundele 14-15, pe coloana datelor tehnice a secţiunii Fotbal. 

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii: Ciocan – Vasluian, Butnăraşu, Stupu, Ilie – Precup, Trandu, Buia – Popa, Mancaş – cpt., Bulza.

În minutul 60 intrau Popovici în locul lui Popa, David Pop în locul lui Trandu, respectiv Buţu în locul lui Bulza, iar din minutul 70 şi Hecsko şi Schinteie, schimbându-i pe Buia şi Ilie. Rezerve: Mosoarcă, Stoianov, Cluci şi Miclău.

Universitatea 2 a început cu Matei Goga (n. 2006) – Florin Gaşpar (2007), Jean Mendy (2003), Karlo Tomasek (2004), Mario Ene (2006), Robert Lăpădătescu (2006), Cosmin Stana (2007), David Sala (2004), Ştefan Bană (2004), Mihai Nînaci (2008), Dragoş Găină (2007). Rezerve la start: Glofean (2008), Tomşa (2006), Domnu (2004), Răduţescu (2006), Neaţă (2003), Vancea (2006), Cirpici (2005), Brăsfăleanu (2005) şi Niţuică (2001).

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 + = treisprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: