CSC Ghiroda şi Giarmata Vii îşi păstrează la Lipova şansele prinderii locului 2

Învinsă luna trecută de două ori de CS Şoimii, cu 1-0 pe „Orăşenescul” din Lipova la 1 aprilie la startul fazei play-off în Seria 8 a ligii a III-a, şi cu 1-3 la Ghiroda pe 21 aprilie la începerea returului în grupa I valorică, formaţia timişeană din careul fruntaş a rezistat în schimb sâmbătă după-amiază pe Mureş lipovanilor arădeni, la debutul turului suplimentar cu alte 3 etape finale pe drumul spre barajul semifinalelor, 0-0 prin care elevii lui Sorin Bălu rămân încă în cărţi cu două runde înaintea liniei de sosire, având aceleaşi 4 puncte în urma ocupanţilor locului 2, localnicii.

Atunci, în urma acelui 1-0 din prima etapă în play-off, Şoimii se desprindea pe locul 2 la 6 puncte de timişeni, după ce lipovanii abordau grupa I valorică la adăpostul a 3 puncte avans în faţa ghirozenilor lui Bălu, rămaşi încă în calculele prinderii treptei secunde, actualmente cu 4 puncte deficit înaintea ultimelor două apariţii, vineri de la ora 18 la Chişineu Criş, apoi sâmbătă 20 mai acasă cu reşiţenii – care şi-au asigurat deja în această rundă locul 1 şi titlul de campioni ai seriei. 

Arădenii de la CS Şoimii Lipova erau conştienţi că o victorie sâmbătă de la ora 18 acasă cu ghirozenii le-ar fi asigurat locul secund înainte de termen, indiferent de rezultatele ultimelor două etape, însă gazdele n-au reuşit să înscrie, legând pentru a doua oară două apariţii fără succes în play-off, deşi, paradoxal, au dispus acasă de fruntaşii cărăşeni.

Iar astfel, Şoimii e în faţa deplasării de sâmbăta viitoare la Reşiţa, acolo unde pierdea cu 3-0 luna trecută, un nou eşec, coroborat cu un eventual triumf al timişenilor la Chişineu Criş, strângând diferenţa de puncte la unul singur înaintea etapei finale, cu partidele Ghiroda – Reşiţa şi Lipova – Chişineu Criş. Iar lipovanii nu i-au învins încă în play-off pe cei de la CS Crişul, triumfători acasă cu 3-2 şi egali ai Şoimilor pe Mureş, 1-1.

În tot cazul, a fost săptămâna cea mai grea a sezonului pentru galben-albaştrii Ghirodei, în deplasare miercuri şi sâmbătă la primele două clasate, depăşiţi la scor în „intermediară” pe terenul Reşiţei, dregând busuiocul pe Mureş, ceea ce le-a lăsat o portiţă întredeschisă, deşi n-au marcat vreme de 180 de minute: CS Şoimii Lipova – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii 0-0.

Întâiul rezultat alb în cele 7 runde din play-off în C8, după câteva scoruri şi de 3-0, dar unele chiar şi de 5-1 ori 6-1.

O săptămână încheiată totuşi cu bine de timişeni, păstrându-şi şansele de calificare la semifinalele barajului, ocupanta locului 2 urmând a da piept pentru pătrunderea în finală cu CSM Deva, campioană a Seriei a 7-a, cu 9 puncte avans înaintea ultimelor două etape. 

Antrenorul Sorin Bălu a folosit la Lipova următorii jucători: Mosoarcă – Vasluian, Stupu, Hecsko, Velcan – Sporin, Precup – Mura, Făgărăşanu, Coroiu (min. 80, Mancaş) – Bădăuţă.

Pe bancă: Ciocan, Ehling, Cluci, Porav, Garştea.

S-a jucat şi în play-out-ul locurilor 5-10 în Seria 8 a Ligii 3, etapa a 7-a din 10, două timişene învingând acasă după ce conduceau la pauză, alta cedând la scor pe teren propriu, condusă de la pauză.

CS Phoenix Buziaş – ACB Ineu 5-2 (2-1).

Claudiu Matiş a marcat în minutele 15, 37, 62 şi 70, iar Marian Musteţa în minutul 58, respectiv Denis Mâneran (min. 20) şi Raul Udrescu (min. 85). Jocul s-a disputat, ca de regulă, pe terenul din localitatea Carani.

CS Avântul Periam – Gloria Lunca-Teuz Cermei 3-1 (3-1): Raul Cochinţu (min. 11), Alexandru Baranyi (min. 41) şi Andrei Sîntean (min. 45), respectiv Denis Lazăr (min. 21).

Pobeda Star Bişnov – Progresul Pecica 1-4 (1-2): Vasile Vincu (min. 42), respectiv Samir Borcea (min. 7 şi 69), Dan Puie (min. 45) şi Vasile Răchită (min. 81).

Pecicanii deţin 41 de puncte, nou-promovata CS Phoenix 37, cu un bilanţ excelent în play-out, 7 6 0 1 23-7, Avântul Periam 28 de puncte, în salt ierarhic peste Pobeda, elevii lui Leucă deţinând şi ei un bilanţ pozitiv în grupa a II-a valorică 5-10, mai exact 7 4 0 3 14-13, urmaţi de „bulgari” cu 27 de puncte, în regres şi „pe minus” în play-out: 7 1 1 5 7-28.

La retrogradare, cu 8 puncte în urmă, nou-promovata din Ineu (19 puncte), codaşă fiind „Gloria” cermeiană, cu 13 puncte. 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 − cinci =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: