Înverzirea, după pauză: CSC Dumbrăviţa – ACS Progresul Pecica 2-1 (0-1). Declarații Bătrânu, Stupar

Alb-verzii au răsturnat scorul la mijlocul reprizei a II-a a duelului vecinelor de clasament din imediata apropiere a podiumului Seriei 8 în Liga 3, gazdele repurtând astfel un mai rar triumf în contul Timișului în întâlnirile directe cu cei din Arad și trecând în ierarhie peste vizitatori: CSC Dumbrăviţa – ACS Progresul Pecica 2-1 (0-1).

După eșecuri cu 1-0, dumbrăvițenii au reușit a treia victorie în 2021, stopând seria succeselor Progresului în Timiș în noul an, la Periam și Timișoara.

Triumf pe o vreme frumoasă şi însorită, răsărind soarele și peste arena ”Ștefan Dobay”, unde Avântul Periam avea data trecută câștig de cauză. Meci bun şi trei puncte pentru elevii lui Florin Bătrânu, astăzi fără Telescu, care au reuşit să întoarcă rezultatul după pauză, cățărare în clasament pe podium.

O ratare imensă a gazdelor în minutul 26, când centrarea lui Motreanu de pe flancul drept, chiar de pe linia de fund, spre colţul careului de 16 metri, a fost respinsă defectuos de Aldan, spre… gol, portarul Dagău respingând în transversală, şi… corner.

Dar în minutul 41 a devenit 0-1, după ce Alexandru Capătă a fost lansat cu o diagonală de la circa 40 de metri pe flancul stâng de Cosmin Saizu, demarcare spre poartă, pătrundere în careu şi șut fără milă pentru portarul Popeţ, remarcat cu trei minute înainte, respingând miraculos din faţa aceluiaşi jucător. Oaspeţii plecau la vestiare cu un fragil avantaj.

La reluare, gazdele au jucat mai bine, ocaziile s-au înmulţit şi golul a plutit în aer. În minutul 62, timișenii au beneficiat de o lovitură liberă de la marginea careului de 16 metri, lateral dreapta, prin Jichici, Udrea recentrând la 12 metri iar Andrei Făgărăşanu şutând pe jos în stânga portarului: 1-1.

Asediul la poarta oaspeţilor a continuat cu alte mari ocazii de gol şi efortul ”verzilor” s-a concretizat printr-un nou gol în minutul 72. Acţiune personală pe flancul stâng, purtată de Făgărăşanu, care a pasat pe jos, lui Răzvan Rus, dribling şi șut tare de la 15 metri, sub transversală. Mingea a bătut linia porţii şi a intrat la vinclu… 2-1.

Victorii tur-retur ale Dumbrăviței cu Progresul, 0-1 la Pecica în toamnă, 2-1 astă-seară în etapa a XV-a. Urmează deplasări la rând ale ”verzilor” în Timiș, după care primirea fruntașei CS Crișul în runda finală.

Programul și rezultatele serii în C8 precum și meciurile etapei a 16-a – antepenultima, pe coloana clasamentelor. 

*

CSC Dumbrăvița: Popeț – Motreanu, David, Podină, Coroiu – Udrea, Jichici – Rus (min. 85, Ferţu), Giurgiu (min. 46, Mura), Ștefan – Făgărășanu – cpt. (min. 90, Piţuc).

Antrenor principal: Florin Bătrânu

Rezerve: Smaranda – Pașcu, Putnic, Dobra, Daminescu. 

Progresul Pecica: Dagău – Rosenblum, Bilia, Wild – cpt., Aldan –  Iuga (min. 80, Diarra), Saizu (min. 65, Moraru) – Simion, Răchită, Bozian (min. 75, Călin) – Capătă.

Antrenor principal: Dan Stupar.

Rezerve: Iosub – Țugulescu, Smith, Bănățan, Matyus.

Au arbitrat: Mazilu (Satu Mare) – Nistoran (Reşiţa) și Duma (Zalău). Observator de arbitri: Pantea (Oradea); delegat de joc, Orbonaş (Hunedoara).

*

La cald…

– După eşecuri consecutive, astăzi a ieşit soarele pe uliţa voastră. Aţi reuşit o victorie împotriva echipei care luptă pentru locul trei…

Florin Bătrânu (CSC Dumbrăviţa): ”Da, este adevărat! Am avut încredere în echipă, vreau să-i felicit pentru atitudinea pe care au avut-o astăzi, nu am ce să le reproşez, au avut un joc consistent, cu multe faze de poartă. Ne-am şi precipitat, puteam să închidem jocul mai repede. Trebuia să suferim pentru aceste trei puncte, aşa cum am anticipat. Este o victorie de moral, este o victorie care ne asigură aşa, o linişte vizavi de clasament…”

– Ce le-aţi spus la pauză? Aţi reuşit să întoarceţi rezultatul cu un eurogol marcat de Rus, care a adus cele trei puncte…

”Le-am spus că nu este nimic pierdut, i-am încurajat. Trebuie să avem încredere în noi şi putem să întoarcem rezultatul, lucru ce s-a întâmplat, pentru că şi-au văzut de joc. Sunt băieţi de caracter, în momentele grele se adună, se concentrează şi nu poate decât să mă bucure că antrenez o echipă cu băieţi de caracter!”

– A fost această victorie decisivă pentru ocuparea locului trei?

”Nu am spus că este un joc important, nu jucăm pentru clasament. Până la urmă a fost un meci care doar ne-a stabilizat în partea superioară a clasamentului; ne dă o linişte și locul care certifică valoarea echipei. Am mai spus, suntem o echipă care pune probleme oricărei echipe din acest campionat. Şi etapa trecută, la Lipova, am avut un joc consistent şi bun, care ne-a dat încredere pentru partida de astăzi.”

– După trei ieşiri în Timiş cu tot atâtea victorii, a patra s-a soldat cu o înfrângere…

Dan Stupar (ACS Progresul Pecica): ”Da, sigur, regretăm cât se poate de mult această înfrângere. Spun eu că am început mai bine jocul, am controlat prima repriză, mai mult de trei sferturi din repriză, și am reuşit să intrăm la cabine cu unu zero. Şi sigur că este regretabil pentru că nu am ştiut să gestionăm a doua repriză… Am făcut nişte cadouri cu destulă uşurinţă, cele două goluri… Sigur, ne-am mai creat şi noi vreo două-trei ocazii importante şi în a doua repriză. Cred că pe fond de deconcentrare nu am reuşit să gestionăm acest scor şi atunci sigur că rezultatul ne-a fost defavorabil. Asta este, trebuie să trecem peste acest eşec. Ne aşteaptă un meci foarte greu săptămâna viitoare acasă cu Ghiroda. Sperăm să avem evoluţiile bune din etapele trecute!”

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 + sapte =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: