Stadionul Electrica, închis fără drept de acces, necesarul Ripensiei „sechestrat”, dar retrogradata găseşte galben-roşul să joace un amical pe Banatul: 3-0 LPS. FOTO

Într-o sâmbătă în care a cincea retrogradată din Liga 2, nou-promovata Progresul 1944 Spartac Bucureşti, a cedat la lovituri de departajare în dubla manşă a barajului de menţinere cu concitadina Metaloglobus, 1-1 (1-1) în tur, 0-0 astăzi tot în Ilfov şi 3-5 de la punctul cu var, retrogradata cu cel mai mic punctaj, 17, şi anume Ripensia, a jucat un meci amical pe terenul LPS Banatul, pierdut cu 3-0, la 3 săptămâni după ce disputa ultima partidă oficială în play-out-ul eşalonului 2, cedată cu 2-0 Unirii Constanţa la Clinceni. Cum arena „Electrica” a fost închisă şi, „de sus” şi de la „stăpânire” citire, „nu mai are voie nimeni să intre acolo”, nici cele necesare Ripensiei nu sunt la îndemâna retrogradaţilor, echipament şi toate cele rămase sub cheie la stadionul de lângă Gara de Est, dar divizionarii timişoreni tot au îmbrăcat roş-galbenul să-i întâlnească pe juniorii lui Ovidiu Vîlceanu. Şi bine că mai sunt totuşi gazoane pe care să se dispute partide fotbalistice în această „capitală culturală europeană” de procesomani dar fără un stadion de Doamne ajută.       

LPS Banatul Timişoara – Ripensia Timişoara 3-0 (1-0) într-un joc disputat pe terenul din incinta liceului de la ora 11:45, proaspăta retrogradată neavându-i la dispoziţie printre alţii de exemplu pe fraţii David şi Radu Ciurel.

În schimb juniorii lui Ovidiu Vîlceanu, încă „în priză” fie şi la nivelul „Municipalului” eşalonului „Promoţie”, au câştigat şi amicalul după două succese semnate la scor în liga a şasea.

Înscriind deja în minutul 12, prin Raul Ştefanciuc, bine servit de Ovidiu Buză pe flancul stâng, de unde a intrat în careu şi a şutat de la 12 metri în dreapta portarului, 1-0, scor cu care s-a încheiat prima repriză.

După pauză, gol de generic marcat de la centrul terenului, din lovitură liberă direct sub transversală, autor Paul Rancov.

Iar în minutul 77 şutul lui Buză de la 16 metri a fost respins de portar, Mario Banciu înscriind cu latul din apropiere, pe fază fiind, şi stabilind rezultatul final.

Retrogradata Ripensia a avut mari ocazii de gol dar n-a fructificat, portarul Florin Antonescu prinzând o zi de excepţie.

La fluierul arbitrului Mirel Pacealoiu au jucat formaţiile:

LPS Banatul: Antonescu – Buză, Cristea, Băluţoiu, Topârcian – Ştefan, Ureche, Şiel – Ştefanciuc, Savu, Rancov.

Antrenori: Ovidiu Vîlceanu şi Mădălin Grunţă.

Au mai intrat: Dobricean, Hepeş, Onu, Ranga, Gîngu, Banciu, Roiban şi Bodac.

Ripensia: Lăpădat – Baeram, Ţieranu, Butnăraşu, Archidean – Bobocea, Puşcaş, Ardeiu, Lungu, Şuiu, Andreaş.

Antrenori: Iulian Muntean şi Călin Mada. A mai intrat Boboc.

Ultimele rezultate din cele 6 eşaloane, programul viitor şi ierarhiile la zi, pe coloana datelor tehnice a secţiunii Fotbal.

Fotografiile

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte + = 11

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: