Liga a patra timişeană, jocuri după 39 de ore…

Zăpezile iernii au generat… înghesuielile primăverii. Ştiam cu toţii, încă de prin februarie, că startul returului va fi reprogramat şi că partea a doua a sezonului va aduce cu sine etape intermediare, intercalări să fie. Şi cum graba strică treaba… Au existat voci care s-au declarat stupefiate de programarea unei runde pe mijloc de săptămînă imediat după Sfintele Sărbători de Paşti. Iar intermediara de miercuri, purtînd numărul 26 în calendarul competiţional, n-a putut se pare suferi amînare la unul dintre meciurile sale, într-un caz excepţional. Decît 24 de ore, şi nu o săptămînă.

Programul etapei a 26-a din D, cu jocul de la Chişoda plasat miercuri 2 mai. Şi mutat tîrziu pentru doar a doua zi...

După cum au explicat cei de la Unirea Peciu Nou, care miercuri după-amiază l-au condus pe ultimul drum pe cel care a fost Roman Durigon, fost organizator de competiţii şi apropiat al clubului local, totodată tată al antrenorului-jucător al grupării, divizionara D n-a găsit înţelegere la AJF Timiş întru a-i fi aprobată reprogramarea deplasării la Chişoda pentru miercurea viitoare. Ci la 24 de ore după miercurea stabilită iniţial, partida avînd în cele din urmă loc aseară, şi încheindu-se 2-2. O nouă remiză a celor din Peciu Nou pe terenul unei grupări de podium, în această primăvară.

Problema care derivă din această reprogramare de pe miercuri pe joi este că două cluburi care şi-aşa abia şi-au tîrît zilele în această iarnă în ceea ce priveşte efectuarea pregătirilor precompetiţionale, şi care aşadar ar putea întîmpina greutăţi la capitolul rezistenţă fizică, se văd puse în faţa faptului de a evolua şi joia de la ora 18, şi sîmbăta de la ora 11. Condiţiile de recuperare şi refacere la acest nivel sunt cum sunt iar unii componenţi mai şi lucrează între timp. Şi-atunci, cine are de suferit? Fotbalul în sine, bineînţeles!

Doamne fereşte de ceva accidentări sau şi mai rău, pe căldurile acestea, care au năpădit brusc, după etape bune disputate la… răcoare. Mîine e runda a 27-a, în care Unirea Peciu Nou va primi vizita Timişului Şag iar FC Chişoda, căzută pe locul 3, se va deplasa la liderul CSM Lugoj. Şi apropo de ceea ce ar fi putut fi un derby, diluat de alunecarea pe tobogan a unor jucători chişodeni care n-au mai ţinut la stima de sine, lugojenii conduc detaşat într-un clasament neoficial al podiumului ierarhiei acestui sezon, fiind de aşteptat să tranşeze şi pentru a patra oară disputa cu principalele rivale directe, după CFR Timişoara – CSM 0-3 şi CFR – FC Chişoda 1-1, precum şi FC Chişoda – CSM 1-7, toate în tur, urmate de CSM – CFR 4-1 şi FC Chişoda – CFR 1-1, în această primăvară: 1. CSM 3 3 0 0 14-2 9 puncte, 2-3. CFR 4 0 2 2 3-9 2p, 2-3. FC Chişoda 3 0 2 1 3-9 2p. Probleme mai mari pentru lugojeni în acest an, fără gol marcat, par a fi fost doar la Gottlob şi Jimbolia…

Runda din week-end va avea un joc şi sîmbăta de la ora 18, pe CFR, în cea de-a doua şi ultima partidă cu terenul suspendat pentru Arsenal Bucovăţ, care primeşte vizita trupei în formă Pobeda. Ulterior, runda a 28-a va începe pare-se deja de joia viitoare, odată cu partida FC Chişoda – FC Marcel Băban Jimbolia…

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci × = 5

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: