Liga a V-a „Judeţ”: rezultate, marcatori, declaraţii

Formaţiile din Campionatul Judeţean Timiş au parcurs deja prima jumătate a returului din sezonul de primăvară, rezultatele rundei de la sfârşitul săptămânii şi ierarhiile actualizate fiind enumerate pe coloana datelor tehnice a secţiunii Fotbal, iar câteva detalii despre unele meciuri, cu marcatorii şi declaraţii, sunt mai jos.

Liga a V-a judeţeană a continuat cu etapa a 22-a, în care liderii au câştigat, AS Gelu revanşându-se la scor cu Unirea, cu Berbece din nou autor al unui hat-trick, astfel încât s-a înregistrat cea mai clară victorie, pe când Juventus Pişchia a învins doar la limită „afară” la CSC Ghiroda şi Giarmata Vii 2, iar AS FC Bazoş la 3 goluri diferenţă în deplasare la Tormac, cei din Făget trecând acasă de AS Recaş la mare luptă.

Seria I

AS Gelu, lider cu 61 de puncte, urmat de Voinţa Biled cu 43 de puncte, iar pe locul trei AS FC Dacia Cărpiniș cu 42 de puncte.

AS Gelu – CS Unirea 2 Sânnicolau Mare 5-1 (3-0).

Cristian Berbece a marcat 3 goluri iar Ionuţ Ologu şi Lucian Olaru câte unul, respectiv Ricard Şteţco. Cu acest succes, liderul şi-a luat revanşa, după ce în tur a suferit singura înfrângere tocmai la Unirea.

Plavii Delia Sânpetru Mare – Dedy Mid Iecea Mare 2-1. Nagy Daniel şi Dragan Bataneaţ au marcat golurile victoriei.

ACS Voinţa Valcani – AS Steaua Bulgăruş 1-0 (0-0).

Unicul gol al meciului a fosr marcat în minutul 62 de Marin Gheorghiţă.

ACS Mureşul Cenad – AS Voinţa Biled 3-5 (1-3): Bogdan Wilheim, Paul Astaloş şi Robert Moldovan, respectiv Eduard Borsan 3 goluri, Daniel Boţu şi Flavius Tomescu.

Olimpia Lenauheim – AS Avântul Bobda 0-1 (0-0).

Fără antrenorul Ciprian Manolache, plecat din localitate şi suplinit de Vali Belmustaţă, oaspeţii au reuşit să obţină cele trei puncte prin golul marcat de Daniel Şaman în minutul 60.

Delegatul gazdelor a contestat un jucător al Avântului, pe Cărbunaru, neîntemeiat însă, dat fiind că respectivul sportiv este legitimat la clubul din Bobda.

Erată, actualizare. Un component al colectivului grupării Avântul a semnalat că „astăzi am avut cel mai bun arbitraj din acest campionat, a fost un arbitraj excelent, fără cartonaşe şi ne-a lăsat să jucăm. Chiar dacă gazdele au încercat, dar arbitrul a fost prompt. Despre joc, a fost alert şi cu ocazii la ambele porţi. Încă o dată doresc să felicit arbitrajul pentru prestaţia avută.” Dintr-o eroare internă de comunicare, declaraţia a fost atribuită iniţial lui Vali Belmustaţă, spusele aparţinându-i de fapt altei persoane de la clubul din Bobda.

AS FC Dacia Cărpiniş – Asociaţia Sportivă Chinezul Chinejana Satchinez 1-0 (1-0).

Elevii lui Florin Căluşaru au deschis repede scorul, în minutul 2, prin Alex Benea. Gazdele au mai nimerit transversala de trei ori, prin Marian Danciu (min. 15), Denis Lupancu (min. 26) şi Darius Olaru (min. 71).

Tricoul 1 Iunie Timişoara – Voinţa Şandra 3-0, victorie la „masa verde” pentru localnici, întrucât Voinţa s-a retras din campionat.

*

Seria a II-a

AS Juventus Pişchia e în frunte cu 58 de puncte, urmată de Unirea Cerneteaz, având 55 de puncte. Iar pe locul trei Unirea Banloc cu 46 de puncte.

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii 2 – AS Juventus Pişchia 0-1 (0-0).

Nicolae Claudiu Fulga a marcat în minutul 70 pentru elevii lui Richard Meleşcanu.

Ioan Coman (Pişchia): „A fost un meci foarte greu, pe un teren execrabil pentru o comună ca Ghiroda, În mijlocul terenului, o groapă zici că s-au îmbăiat mistreţii. Echipa gazdă, cuminte, nu ne-a lovit, dar terenul ne-a încurcat foarte mult. La acest joc, delegat a fost diriguitorul fotbalului judeţean, sub nasul căruia multe se întâmplă. Oare ce va consemna despre starea terenului de joc? Este omologat!”

Progresul Iecea Mare – Unirea Cerneteaz 0-2 (0-1).

Pentru ocupanta locului secund, pregătită de Adrian Gabor, au marcat Alin Balabasciuc (min. 15) şi Beniamin Grădinariu (min. 75).

AS Voinţa Ionel – Unirea Banloc 3-1 (1-1).

Pentru învingători au marcat Raul Vălean – două goluri şi Florin Dobie.

Autorul „dublei” a fost eliminat pentru două cartonaşe galbene cu 5 minute înainte de final.

ACS Electrica Timişoara – CS Timişul 2 Şag 3-1 (1-0): Alexandru Florin Braşoveanu (min. 42), Roberto Bălan (min. 85) şi Vlțduț Iulian Artenie (min. 90+3, din lovitură de la 11 metri), respectiv Constantin Ghinea (min. 45). Jocul s-a disputat pe terenul „Electrica”.

AS Unirea Uivar – AS Petroman 0-5 (0-1): Alin Florin Gîrz două goluri, Ioan Buhai, Sorin Pop şi Alexandru Paparega.

Veteranul portar Florin Alin Ardelean a declarat: „Am luat jocul în serios, după ce în etapa trecută ei au făcut 2-2 la Cerneteaz, unde acolo greu poţi lua puncte. Chiar am făcut un meci foarte bun. Acum, mai în glumă, mai în serios, avem echipă, avem valoare, avem şi bonuri de mâncare, la Tabacu micii sunt o favoare…”

*

Seria a III-a

AS FC Bazoş este lider cu 57 de puncte, urmat pe locul secund de CSC Belinţ, având 55 de puncte, iar pe locul trei CSO Flacăra Făget cu 54 de puncte.

AS Tormac – AS FC Bazoş 3-6 (1-3).

Au marcat: Florin Cionvică, Emil Ciobanu şi Nicuşor Ciforac, respectiv pentru învingători Marius Tutunaru şi Andrei Achimov câte două goluri fiecare, Cristian Radu şi Eugen Pistriţu.

Ocupanta locului secund, CSC Belinţ, a învins acasă cu 6-1 pe Viitorul Sacoşu Turcesc.

CSC Boldur – AS Berini 4-1 (1-1): Florin Bolgea (min. 26, din lovitură de la 11 metri şi 90+2), Florin Jurj (min. 65) şi Alexandru Stoian (min. 87), respectiv Darius Jorj (min. 14).

CSO Flacăra Făget – AS Recaş 3-2 (3-0): Ionuț Baranca (min. 7), Victor Oprea (min. 24) şi Mihai Rădac (min. 40), respectiv Alex Banu (min. 55) şi Alexandru Mărgărita (min. 80).

AS Margina – AS Bacova 6-0 (3-0): Alexandru Sedan 4 goluri, Florea Androne şi Vili Uţu. Antrenor al gazdelor, Răzvan Coşa.

CS Phoenix 2 Buziaş – AS Progresul Vucova 1-4 (0-2): Laurenţiu Turcu un hat-trick şi Dragoş Gob.

Voinţa Iosifalău – CS Niţchidorf 0-1 (0-0): Claudiu Apostol în minutul 52.

*

Jucătorul Florin Ilie (Galaxy Timişoara) a fost suspendat pentru 4 etape şi penalizat sportiv cu 200 de lei de Comisia de Disciplină a AJF Timiş. Rezultatul omologat a fost cel de pe teren, 6-0. Pentru părăsirea etapa trecută a suprafeţei de joc la meciul cu Petroman, amenda a fost de 1.000 de lei. Rar se mai întâmplă ca un jucător care scuipă, înjură şi ameninţă un arbitru să scape cu numai 4 etape de suspendare, d-ale Comisiei de Disciplină. Altfel, Cristian George Bojan (Valcani) a fost suspendat 9 etape şi penalizat cu 400 de lei pentru injurii şi ameninţări aduse arbitrului, iar Ghiţă Muntean (Ghiroda 2) şi Marcu Dorogea (Utvin) câte 3 etape şi 200 de lei fiecare. Au mai fost sancţionaţi cu o etapă de suspendare alţi şapte jucători.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Judeţ și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − trei =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: