Liga a V-a „Judeţ”, sub nori negri în penultima etapă a campionatului din Timiş: rezultate, marcatori. CSC Belinţ, la un punct acasă de… Divizia D Timiş

Campionatul Judeţean Timiş a ajuns înaintea rundei finale a ediţiei 2022-2023, după ce la finele acestei săptămâni a completat penultima etapă a sezonului, în urma căreia CSC Belinţ a mai făcut un salt spre promovarea din Seria a III-a, alături de AS Gelu – câştigătoare în avans a Seriei I şi intrată în Divizia D Timiş. Cei din Belinţ mai au nevoie acum de un singur punct acasă weekend-ul viitor, în faţa celor din Boldur.

Rezultatele complete ale rundei a 29-a, programul celei finale – a XV-a din returul sezonului de primăvară şi ierarhiile actualizate, pe coloana datelor tehnice a secţiunii Fotbal în Sporttim.

Seria I

AS Gelu a câştigat în avans titlul de campioană a grupei vestice, fiind lider detaşat cu 74 de puncte, urmat de Voinţa Biled cu 61 de puncte, pe locul trei situându-se AS FC Dacia Cărpiniş cu 58 de puncte.

ACS Voinţa Valcani – AS Gelu 3-3 (2-1): Gicu Gavril două goluri şi Dan Dragotescu (autogol), respectiv Ioan Nică Bot, Dan Dragotescu şi Adrian Roman.

Arşin Sava a fost eliminat de la oaspeţi pentru o intrare imprudentă asupra portarului, liderul înregistrând prima sancţiune de acest gen în sezonul în curs.  

Ocupanta locului secund, Voinţa Biled, a învins cu 2-1 în deplasarea efectuată la Iecea Mare, trecând de Viitorul.

AS FC Dacia Cărpiniş – AS FC Mureşul Cenad 9-3 (4-1): Marian Danciu 3 goluri, Lorin Beker, Adrian Ţăranu, Emanuel Kovacs, Cătălin Herlo, Florin Căluşaru şi un autogol, respectiv Raul Astalăş două goluri şi Florin Vidican.

AS Chinejana Chinezu Satchinez – Unirea 2 Sânnicolau Mare 3-0 (1-0).

O victorie neaşteptată obţinută de gazde în fața junilor „satelitului” Unirii. Au înscris Sebastian Scoruş (min. 18, 80) şi Alexandru Ungur (min. 65), iar tot el a ratat o lovitură de la 11 metri în minutul 38.

Steaua Bulgăruş – Voinţa Şandra 3-0 prin neprezentare, clubul vizitator fiind retras din campionat.

*

Seria a II-a

Unirea Cerneteaz a rămas în frunte cu 73 de puncte, urmată de AS Juventus Pişchia cu 71 de puncte, iar pe locul trei Unirea Banloc cu 61 de puncte.

AS Unirea Cerneteaz – CS Timişul 2 Şag 4-0 (2-0). 

Tot mai aproape de titlu elevii lui Adrian Gabor, Ionuţ Niţă marcând două goluri iar Gabriel Iosof şi Andrei Ginghinuş câte unul fiecare. 

Liderul deplasându-se weekend-ul viitor la Deta cu obligativitatea de a nu pierde, o victorie asigurându-i promovarea în Divizia D Timiş indiferent de rezultatul urmăritoarei Juventus, campioană din 2022 care va juca pe teren propriu în runda finală.

AS Petroman – Unirea Banloc 3-0.

Nelipsitul Alin Florin Gîrz a deschis scorul în minutul 7 din lovitură de la 11 metri, ca apoi, cinci minute mai târziu, să contureze „dubla” şi să stabilească scorul la pauză.

Iar în minutul 62 gazdele au beneficiat de o nouă lovitură de la 11 metri, transformată de Sabin Nae, care a stabilit rezultatul final, 3-0.

Gazdele au nimerit şi transversala în minutul 40, prin Alexandru Gardia. De la oaspeţi au lipsit 4 titulari: portarul Sergiu Curchi, Georgel Fanu, Alex Iovicin şi Casian Vicol.

Obilic Sânmartinu Sârbesc – Juventus Pișchia 0-3 (forfait), clubul din Sânmartinu Sârbesc retrăgându-şi echipa din campionat.

*

Seria a III-a

Lider este CSC Belinţ cu 73 de puncte, urmat de CSO Făget şi AS FC Bazoş, la egalitate de puncte, câte 70 fiecare.

AS Voinţa Iosifalău – CSC Belinţ 0-5.

Au înscris: Watzulek, Ştefănescu, Ionescu şi Benzar.

Aşa încât, în ultima etapă, belinţanilor le este suficient un rezultat de egalitate acasă cu AS Boldur pentru a încheia campionatul pe locul I, de promovare în „D”.

AS Tormac – CSO Flacăra Făget 2-5 (1-4).

Mihai Rădac, cu 3 goluri, Alexandru Neag şi Sergiu Ţofei au marcat pentru oaspeţi.

Din minutul 2, aceştia au rămas în 10 jucători, juniorul Ionuţ Baranca primind direct cartonaşul roşu pentru un fault violent asupra portarului.

AS FC Bazoş – AS Bacova 6-3 (3-3): Andrei Achimov două goluri, Marius Tutunaru, Cristian Radu şi Eugen Pistriţu, respectiv Eugen Coca două goluri şi Abi Şultz.

 CS Niţchidorf – AS Progresul Vucova 4-1 (1-1): Dragoş Daju (min. 25), Claudiu Apostol (min. 75), Raul Iţu (min.80) şi Cosmin Işfănescu (min. 83), respectiv Răzvan Florin (min. 35).

AS Meget Remetea Mare – AS Recaş 1-3 (0-3).

Pentru gazde a marcat în minutul 65 juniorul din 2005 Darius Mona, împotriva unchiului său, Daniel Mona, care a apărat poarta adversă, după ce Ionel Corjescu (min. 30), Traian Ciobanu (min. 37) şi Dan Roman (min. 41) i-au desprins pe vizitatori.

Iar întreaga echipă a dedicat victoria colegului lor Cosmin Sultan, care si-a aniversat ziua de naştere.

CSC Boldur – AS Margina 1-2: Victor Oprea respectiv Dragoş Oprea din lovitură de la 11 metri şi Alexandru Sedan în ultimul minut de joc.

AS Berini – AS Viitorul Sacoşu Turcesc 2-2 (0-2): Emilian Severin (min. 52) şi Ivan Dombrovschi (min. 70), respectiv Robert Foldi (min. 18) şi Raul Prundeanu (min. 42).

În minutul 79, jocul a fost întrerupt din cauza fulgerelor şi a ploii torenţiale care s-a abătut asupra terenului. După circa 12 minute, meciul a fost reluat fără a se mai întâmpla ceva deosebit.

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Judeţ și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 2 = sapte

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: