Liga a VI-a „Promoţie” Timiş: rezultate, marcatori. Timişul ia 16 la Şag în Seria a III-a „Municipală” dar e preocupat a avea treabă cu „capra vecinului”

Fotbalul românesc e praf şi pulbere, neperformant şi necompetitiv, chinuieli curate ale „tricolorilor” şi exponentelor din prim-planul SuperLigii în cupele europene – şi subliniem slăbiciunea valorică reflectată pe scena internaţională tocmai pentru a evidenţa comparativ cât de dezastruos poate fi cu adevărat nivelul intern în eşaloanele mici judeţene, dar chiar şi aşa, în condiţiile în care cu totul alte preocupări ar trebui să-i însufleţească permanent şi fără excepţie şi pe cei de la „baza piramidei” pentru punerea umărului la tentativa ameliorării impasului, unii mai au pare-se totuşi timp şi energie de tocat pe jenante şi banale nimicuri, caz exemplificat cu ocazia găzduirii săptămâna aceasta de către CS Timişul 3 Şag a jocului din etapa a 23-a în Seria a III-a „Municipală” de „Promoţie” cu LPS Banatul, în urma căruia, în loc să-şi vadă de creşterea junilor localnici pierzători cu 1-16, la pauză 0-10, dintre conducători ai organizatorilor emanau mai degrabă obiecţii cu privire la „capra vecinului” – şi da, asta-i treaba românului. Cât de ridicolă poate fi atitudinea de a căuta nod în papură juniorilor „Liceului”, legat de „legitimaţii” şi în ideea şi cu gândul de a răsturna un 1-16 în 3-0 la „masa verde”, după încasarea unui asemenea scor acasă, în loc ca alte aspecte mai importante să-ţi fie în vizor!? Sau şi de ce n-avem de fapt fotbal, rătăcire în cercul vicios al unor penibile abordări. 

CS Timişul 3 Şag – LPS Banatul s-a încheiat 1-16 (0-10), dintre elevii lui Ovidiu Vîlceanu înscriind Darius Savu – de 6 ori, Radu Ştefanciuc 3 goluri, Raul Rancov tot 3 goluri, iar câte unul Lucian Şhel, Cătălin Ureche, Gabriel Topîrceanu, Mario Banciu şi Ciprian Gîngu, reuşita din dreptul învinşilor ţinând de un autogol de portar. 

Ce-l poate preocupa pe câte unul prin birourile Timişului Şag? Cum că de unde-ar şti Sporttim că rezultatul este 1-16, încât să-l enumere astfel între celelalte scoruri în rubrica datelor tehnice din secţiunea Fotbal, laolaltă cu clasamentele actualizate, din moment ce aceia care ştiu deja şi încă de pe-acum, înaintea omologării, că „va fi 3-0 la masa verde” sunt deţinătorii de globuri de cristal de la clubul din comuna limitrofă Timişoarei. Mai exact de câte-o „poziţie” în organigrama de farmec şi vis a AJFT.

Asta-i ardea pe decidenţi de la CS Timişul, după eşecul de la Şag, că oaspeţii n-ar fi avut legitimaţii, Marius Cociu spunându-ne din partea LPS Banatul că „sunt elevii liceului şi, în funcţie de posibilităţile din calendarul competiţional, îi introducem în lot, iar acum au avut şi ei parte de această posibilitate, căci au completat liga”, iar antrenorul Ovidiu Vâlceanu completându-l prin a întări că „e absolut normal să-i folosim, sunt toţi juniori ai liceului nostru, sunt legitimaţi, iar de-aceea ne-am şi înscris, să-i utilizăm după posibilităţi”, dar şi făcând categoric vânt oricăror cât de mici speculaţii, prin a insista că „am avut legitimaţiile, s-a completat raportul.”

Să încasezi 1-16 acasă şi să mai şi pui de-o „românească”, dintr-alea cu „capra vecinului”. Iar asta după rezultatul record al seriei „Municipale” de „Promoţie”. 

Un singur gol într-o altă partidă a rundei, ACS Kids Sânmihaiu Român – ASU Politehnica 1-0 (0-0), marcat de Sebastian Smochină în minutul 65.

Meci şi cu o ciocnire survenită în minutul 39, în urma căreia Ciprian Smochină – foto a ţinut să continue jocul, însă, acuzând la pauză dureri de cap, a fost solicitată „Ambulanţa” iar componentul gazdelor a fost transportat la „Urgenţe”.

CSF CFR 1933 Timişoara – Gruppo Select 6-1 (4-0), David Bîrnaure înscriind de două ori, Cosmin Laschescu tot de două ori iar Alin Dobrean şi Adelin Sorinca o dată fiecare.

O diferenţă şi mai mare în CS Millenium 2 Giarmata – AS FC Chişoda 1-7 (0-3), Adrian Diacon şi David Cifor înscriind de câte 3 ori fiecare, plus Asztalos Iusztin, pe când localniciii au punctat prin Darius Băiceanu. 

AS Roma Florin Pădurean – CS Giroc-Chişoda 1-3 (0-0): Denis Unc din lovitură de la 11 metri, Sebastian Geamalis şi Andrei Ţăran, respectiv Cristian Ionescu pentru învinşi.

Porto Bega – Atletico Timişoara 1-2 (0-1), primă victorie în deplasare a roş-alb-negrilor după 2 ani, asigurată prin golurile lui Claudiu Gazibara, în minutul 20, şi Adrian Bungău în minutul 90 din lovitură de la 11 metri, după ce localnicii egalau în minutul 60. 

În fine, FC Auto – Urseni 3-1 (2-0), Raul Haleta marcând două goluri iar Ionuţ Pitic unul, la fel şi Daniel Legradi pentru vizitatori. 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Municipiu, Promoţie și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 4 = sase

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: