Liga a VI-a ”Promoție” Timiș, Seria a III-a ”Municipală”: ”Dă-le 11 metri, că ne facem de râs”

N-a fost echipă să nu înscrie zilele acestea în runda programată în campionatul Seriei a III-a ”Municipale” din cadrul ligii a VI-a ”Promoție” Timiș, unică grupă în care turul sezonului n-a luat încă sfârșit.  

Dacă turul Seriei I, Seriei a II-a și Seriei a IV-a s-a încheiat deja, în schimb în Seria a III-a ”Municipală” mai este de jucat până la completarea primei jumătăți a campionatului.

Iar până atunci, în plus, duminică de la ora 14 se vor juca și meciurile eliminatorii ale turului 2 în faza județeană Timiș a Cupei României, și anume Ohaba Forgaci – Șoimii Ghizela, Unirea 2 Tomnatic – Crvena Zvezda Stanciova, Progresul Racovița – Bârzava Partoș, Timișul Hitiaș – Avântul Jamu Mare, Viitorul Igriș – Pindul Dudeștii Noi, Olimpia Darova – Dumbrava, VHP Pădureni – Sintești Timiș și Olimpia Bucovăț – Șoimii Pesac.

În campionatul Seriei a III-a, Gruppo Select se află pe primul loc cu 30 de puncte, urmat de AS FC Chișoda și Srbianca Giuchici, cu câte 28 fiecare. Clasamentul complet, pe coloana datelor tehnice, incluzând rezultatele și programul viitor.

Într-o restanță din cadrul etapei a opta, CFR Timișoara – CSC Giroc-Chișoda 1-3.

Gruppo Select (echipa arbitrilor) – Timișul Urseni 6-4 (3-2).

Eduard Petrean de două ori, Milan Șteți, Cosmin Ciublea de două ori și Alin Mihali au marcat pentru învingători, respectiv Daniel Jurcuț două goluri, Petrică Cădariu și Marius Jurcuț.

În minutul 77, oaspeții au avut intenția să părăsească terenul de joc, nemulțumiți de mai multe decizii ale arbitrilor, una care a pus capac fiind ”răsturnată” de arbitru, care a ”sucit-o” și a acordat lovitură de la 11 metri pentru un henț văzut de întreaga asistență.

Însă a ratat și Mădălin Marcu, portarul Florin Brădău apărând șutul de la punctul cu var, așa cum reușea și în minutele 67 și 83, în fața lui Marius Jurcuț și Florin Cădariu.

Un jucător al învinșilor a spus sub acoperirea anonimatului că ”e o rușine ce s-a întâmplat la acest meci! Am condus cu 2-0 iar după aceea a început circul, și-au bătut joc de noi. Înțeleg că sunt arbitri dar nu este voie să se întâmple așa ceva pe terenul de fotbal, așa ceva nu am văzut în viața mea. Și am vrut chiar să părăsim terenul de joc. Henț clar în careu și s-au făcut că plouă, încât s-a ajuns ca tocmai jucătorul lor, Alin Botaș, să spună <Dă-le 11 metri, că ne facem de râs>. Asistentul de pe partea opusă l-a convins pe arbitru să acorde 11 metri și ne-a dat. Chiar așa ceva, sincer vă spun, n-am mai văzut și joc de peste 15 ani fotbal.”

Delegat la acest joc a fost un observator necunoscut în Timiș, ciupercă după ploaie fără a trece prin filtrul Comitetului Executiv. Și anume Manuel Iana, din generația 1984, care a mai fost delegat și la întâlniri din ligile a patra și a cincea, întrebarea fiind dacă nu cumva testele pentru delegații de joc și observatorii de arbitri se dau precum testele teoretice și fizice la arbitri. În vreme ce alți observatori federali și delegați de joc sunt îndepărtați din acest grup format din anul 2017.

Altfel, meciul s-a disputat pe terenul din localitatea Moșnița Nouă, după ce Gruppo Select a mai fost primit și la Șag, Utvin, Becicherecu Mic și pe Textila.

CS Giroc – LPS Banatul Timișoara 4-2 (2-1): Sebastian Negruț, Darius Haișuc, Andrei Țăranu și Dorian Angheluș, respectiv Cosmin Ușurelu cu două goluri.

AS FC Chișoda – CS Timișul 3 Șag 4-2 (1-2).

Oaspeții au condus la pauză prin ”dubla” reușită de Florin Mureșan în minutele 33 și 43, după ce gazdele au deschis scorul în minutul 27 prin Adrian Diacon, același jucător înscriind în minutele 60 și 65, iar Mihai Poștaru stabilind rezultatul final în minutul 83.

Au jucat următoarele formații:

Chișoda: Grigore (cpt.) – Zăgan, Bizău, Dumiter, Gaidoș, Pop, Zugravu, Poștaru, Gavrilă, Mureșan, Diacon.

Pe bancă: Stan, Abu-Saleem, Gherman, Vasincă, Dumitru Bogdan, Ioan Dumitru.

Antrenor: Alexandru Rus.

Șag 3: Marcel Prăjan – Blidariu, Bercea, Dobreanu, Pruteanu, Anghel, Gavrilescu, Drăgan (cpt.), Petrișor, Mureșan, Bolocan.

Pe bancă: Dejan Ianoșev, Foris, Gabriel Rus, Ropotă, Cristian Rus.

Antrenor Adrian Ianoșev.

Atletico Timișoara – ASU Politehnica 4-4 (1-3): Marius Inciulescu 3 goluri și Mihai Rusu, respectiv Cristian Dancia două goluri, Edi Popescu și Silviu Todorescu. Jocul s-a disputat pe terenul sintetic de la Baza 2 – UPT de la ora 20:30.

CS Millenium 2 Giarmata – ACS Kids Sânmihaiu Român 3-5 (2-1).

Jocul a fost programat pentru miercuri dar, la înțelegere, a fost amânat cu două zile dat fiind terenul impracticabil, disputându-se în cele din urmă pe gazonul din localitatea Utvin, astăzi de la ora 15.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Municipiu, Promoţie și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 × = optsprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: