„Ligile sătești” asigură supraviețuirea financiară a AJF Timiș. Comitetul Executiv rămâne în incompatibilitate crasă. ”Cu lupa pe ei…”: LII

Punând „Lupa pe ei…” pentru a 52-a oară, „Observel” a …. observat încă ceva. Anume că AJF Timiș reacționează numai atunci când este presionată. Asta ar fi concluzia după ultimele „evoluții” ale „găștii cât o țară” și scandalul iscat de programările de la așa-zisa Ligă a 5-a. Și pentru că au „prins gustul” pentru pseudocompetiții, de dragul „mișcării”, dar și pentru a-și mai justifica oarecum existența și salariile încasate pentru nimic, ilegaliștii de pe Pop de Băsești 43 au dat „drumul” pe bandă rulantă la câteva… „amicale primăvăratice” care sunt menite să țină locul la competiția propriu-zisă.

”Mărețul” conducător „caută” mișcarea câștigătoare

Și s-au găsit amatori de cheltuială pe degeaba, alias baremuri, taxe de înscriere, taxe de vize, taxe de transfer și costuri de deplasare, atât la Liga a 5-a, cât și la Liga a 6-a. Asta în condițiile în care pseudocompetițiile „lansate” de AJF Timiș nu vor avea practic nici o finalitate constând în promovări sau retrogradări, singurul beneficiu pentru echipe fiind doar… mișcarea și reintrarea în atmosfera fotbalului. Că despre beneficiile „ajefiștilor” știm deja! Ei și-au obținut sursa de venituri!

Și mai au un motiv pentru care se „agită” acum ca să pară că-i interesează soarta „afiliaților”: se vede deja la orizont „spaima” lor cea mai mare, Adunarea Generală de alegeri, care trebuie organizată în mod normal în februarie 2022!!!! Și nu prea au cu ce să se prezinte în fața alegătorilor, bașca faptul că, după instalare, au organizat o singură Adunare Generală ordinară, deși ea trebuia statutar să se desfășoare anual! Nu și-au prezentat raportul de activitate… pentru că nu prea au ce le spune afiliaților.

Sigur, vor invoca scuza pLandemiei! Numai că, acolo unde s-a dorit cu adevărat s-a demonstrat că există soluții. Mai ales că doi dintre vicepreș-urile ajefiste sunt chiar specialiști în calculatoare și puteau pune la punct o variantă de Adunare Generală online. Cum de altfel au și făcut, acum, când au „relansat” fotbalul mic prin pseudocompetițiile pe care au catadicsit finalmente să le organizeze. Ceea ce demonstrează că, dacă aveau interes, puteau organiza și o Adunare Generală.

Coșmarul nu s-a încheiat pentru „micul Bonaparte”

Numai că, după toate cele aduse la cunoștința opiniei publice privind ilegalitățile făcute de „gășcari”, nu prea au avut vreo tragere de inimă să dea ochii cu „plebea fotbalistică”. Ca să nu se trezească cumva cu vreo surpriză! Sau niscaiva întrebări incomode de la vreun „răzvrătit” al sistemului, sistem pe care vor cu tot dinadinsul să-l perpetueze ca pe o vajnică moștenire a „micului Bonaparte”, eternul Dănuț Lața.

Și așa cum i-a „învățat” mentorul lor, trag de timp cât pot de mult – ca să fie bine, să nu fie rău – încercând în același timp să abată atenția afiliaților de la lucrurile eșențiale, gen ilegalitatea ocupării pozițiilor, către alte nimicuri. Plus că și-au pus deja în „mișcare” „vuvuzelele” propagandiste în perspectiva viitoarelor alegeri.         

Luați aminte de la mine dacă mai vreți o „tură”

Că doar asta au învățat ei de la „nașul” lor cel mare, alt „ilegalist”, de la FRF, Răzvănel Burle(ște)anu! Anume că trebuie să acorde oarece atenție votanților doar cu câteva luni înaintea „momentului adevărului”. În restul timpului, cu cât sunt mai rare „contactele” cu aceștia, cu atât e mai bine pentru „gășcari”, pentru că evită astfel posibile situații incomode.

Tot din aceeași cauză, a neorganizării Adunării Generale ordinare, membrii demisionari ai Comitetului Executiv, Alexandru Nagy și Alexandru Dumitrașcu, nu pot fi înlocuiți legal și statutar din această calitate, iar în aceste condiții forul executiv nu poate funcționa la parametri normali.

Sandu, „Hercule” din AJF

Așa cum am mai spus-o, Alexandru Dumitrașcu continuă să fie în incompatibilitate crasă în condițiile în care, pe de o parte nu mai reprezintă ca membru al CEx nicio echipă sau eșalon, iar pe de altă parte mai este și personal retribuit al AJF, pe funcția de șef birou competiții! Iar Statutul AJF interzice o astfel de situație! Cam în aceeași situație de incompatibilitate se află și un alt membru al CEx, actualmente primar de Parța, Daniel Drăgan!!! Dar cui îi pasă de astfel de „amănunte neesențiale”??? Că băieții merg înainte, făcându-se că plouă!                                                                                                                       

Din „Porumbacul” de la cercetări penale ne-a mai parvenit o veste. Cică „partea vătămată” a reclamat „cercetătorul” pentru nerespectarea sarcinilor de serviciu și superficialitate în alcătuirea dosarului trimis procurorilor!

Pe asta o știam. Ce nu știam e că reclamația a ajuns spre competentă soluționare la… DNA! Hopa!!! Cam ce ar însemna asta??? Că onor „cercetătorul” va trebui să producă niște răspunsuri cu „suspinatul” și să-și explice prestația lamentabilă în alcătuirea dosarului?? Dinspre șefii lui direcți răzbate informația că omu’ e totuși un bun practician. Și atunci care poate fi explicația pentru slaba implicare din dosarul AJF??? Să fie oare vreun alt motiv… de interesu’ poartă fesu’?? Nu știm și nici nu e treaba noastră. Dar a DNA-ului cu siguranță e! Și dacă tot a intrat pe „fir”, nu se știe unde poate duce… De urmărit în continuare! Că devine tot mai interesant.

Tot „pe subiect” așteptăm cu același interes următoarea „repriză” de la Judecătoria Timișoara, programată pe 2 iunie, care poate aduce alte surprize „clanului ajefiștilor”. Iar „Lupa” și-a propus să vă țină la curent cu evoluția cazului, nu de alta dar trebuie să fiți bine informați. Mai ales votanții… atunci când se vor afla față-n față cu urna! Că, poate, de astă dată, politicul pnl nu va mai face blat cu cel psd…  pentru continuitatea fraudelor! Și îi vor lăsa pe adevărații oameni de fotbal să-și exercite liniștit opțiunile, fără a se mai implica activ în stabilirea „ordinii de sosire” în cursa alegerilor. Nu de alta, dar după cum îi știm pe „gășcari”, vor încerca cu siguranță să mai obțină un mandat pe aceeași schemă a blatului politic. Că pe bune nu sunt în stare și și-au demonstrat din plin limitele manageriale!

Am mai constatat „îmbogățirea” aparițiilor în rândul delegaților de joc trimiși să „gestioneze” pseudoligile cinci și șase! Au apărut, pe lângă deja consacrații Poclid, Mânecan, Ilici sau Dejeu, și numiții Dan Gabriel, Cornel Avram, Ionel Bolog sau Florian Lup, cu toții extrem de competenți pe subiect. Că doar de aia sunt trimiși la jocuri.

În schimb a „dispărut” din peisaj Claudiu Păsculescu, omul de serviciu rămas pentru meciuri posibil problematice, după „tragerea pe dreapta” pentru „incompetență” a dușmanilor Nicușor Tanasoglu, Livian Hotico sau Gabi Stoicovici, cei ce erau „abonați” cândva la gestionarea partidelor cu posibile scântei. „Porumbeii voiajori” ne-au ciripit cum că ar fi o oarece supărare a celui neglijat în ultimele etape față de opțiunile prezidențiale de delegare și, în consecință, acesta a refuzat momentan ultimele oferte de reconciliere ale „generalului” de secretari.

„Experimentul” fotbalistic merge mai departe!

„Spectacolul” continuă!

Nene Iancule, vreo schimbare, monșer??… Răbdărică și tutun! „Lupa tot la ei”!

Concluzia finală: respectarea statutului și a regulamentelor nu este opțională! E obligatorie!

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Judeţ, Promoţie și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi × = 18

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: