Limpede

Ocupanta locului trei în campionat, Universitatea Craiova, a câştigat, după cum era firesc, Cupa României, învingând-o în finală pe AFC Hermanstadt Sibiu, echipă venită din liga a doua. Meritul sibienilor este notabil că au ajuns până în finala competiţiei după ce au eliminat cinci echipe, dintre care patru din liga întâi, printre victime fiind şi echipa FCSB. Diferenţa dintre liga întâi şi liga a doua se dovedeşte a fi destul de mare, nu întâmplător la ultimele două baraje pentru menţinere în liga întâi au avut câştig de cauză echipele din primul eșalon.

Sâmbătă s-a desfăşurat o sărbătoare fotbalistică în onoarea lui Mihai Neşu. La această gală au răspuns invitaţiei multe nume sonore din fotbalul nostru care au încântat spectatorii aflaţi în număr mare pe stadionul „Iuliu Bodola” din Oradea.

Păcat că printre aceşti fotbalişti renumiţi şi-a făcut apariţia şi un fost fotbalist submediocru, acum un modest comentator la un post de televiziune. De exemplu, pe Viorel Vancea l-a caracterizat astfel: „a jucat fotbal şi la Craiova, se pare că a fost coleg de cameră cu Gică Popescu.” Ar fi bine să ştie că Viorel Vancea a jucat în liga întâi la Olimpia Satu Mare, UTA, FC Bihor şi Universitatea Craiova. A câştigat titlul de campion al Ungariei cu echipa Honved Budapesta. Cu această echipă a evoluat în Cupele Europene împotriva echipei italiene Sampdoria, care îi avea în componenţă pe Katanec, Mancini, Vialli şi Cerezzo. De altfel, acesta din urmă, căpitan al echipei naţionale a Braziliei, a fost adversarul direct al lui Viorel Vancea.

Din păcate, ACS Poli este o echipă cvasi retrogradată după înfrângerea de pe teren propriu cu Dinamo Bucureşti. Este greu de crezut că FC Voluntari nu va obţine un rezultat de egalitate cu deja retrogadata Juventus Bucureşti. Această retrogradare supărătoare a lui ACS Poli vine într-un moment total nepotrivit. Nu se poate merge la infinit cu păcăleli şi amânări din partea conducerii care şi-a arătat la fiecare pas limitele ei. Jucătorii au rămas mereu cu restanţe salariale, deşi s-a încercat mereu să se minimalizeze acest aspect. De aceea nu trebuie să ne mire că uneori componenţii formaţiei au abordat cu superficialitate partidele. După nereuşitul experiment cu Leo Grozavu s-a apelat la o soluţie de compromis, apărând în postura de antrenor fără portofoliu a lui Adrian Neaga, în timp ce antrenorul Aurel Şunda a acceptat umilitoarea situaţie de a-i duce trena lui Neaga.

Cât despre politica de transferuri, aceasta a fost una dezastruoasă. ACS Poli l-a pierdut pe gratis pe Mailat, a renunţat la tânărul Bocşan, în timp ce au fost aduşi la echipă jucători cu valoare incertă.

ASU Politehnica a învins-o în derby-ul Timişoarei pe Ripensia, în timp ce UTA s-a acoperit de ridicol în partida cu Dacia Unirea Brăila. Ultima etapă are un singur pol de interes: partida Brăila – Târgu Jiu, care va stabili a cincea echipă retrogradată.

În liga a treia, echipa Şirineasă este promovată, în timp ce la Sebiş se caută explicaţii pentru această nouă nereuşită.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 − = unu

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: