LIVE TEXT. Liga 3, Seria 4. Zimmermann apără un penalty în 90+6! Ultim meci acasă în tur, ACS Dumbrăvița – CSM Școlar Reșița 1-2 (1-2): Nanu 23 / Staicu 6, Ene 19. Cărășenii primesc primul gol în C4 după 42 de zile și 478 de minute. Stancu, bară 69

CSM Școlar Reșița învinge pe terenul nou-promovatei cu 1-2 (1-2) după un start lansat, 0-2 în minutul 19 prin deschiderea de scor semnată de timișoreanul Staicu, și rezistă unui penalty acordat târziu în prelungiri, după care centralul fluieră finalul. Centralul Liviu Bălăcescu din Târgu Jiu s-a achitat foarte bine de atribuțiile sale la meciul de retragere din activitate.

Minutul 90+6. Bactăr îl lovește în cap pe Bîrză în careul mic. Penalty! Stancu execută și Zimmermann – foto apără lovitura de la 11 metri. Rămâne 1-2. De pe umărul său stâng a respins de la semiînălțime în lateral. Greu de descris bucuria coechipierilor, împărtășită cu fanii.

Reșițenii țin să mai efectueze o înlocuire dar centralul nu-i lasă. Iar Zimmermann tot strigă la nesfârșit ”Timpul! Timpul!” Dar centralul nu-l bagă în seamă pe căpitan.

90+3. Taciuc lansează o diagonală pe contraatac, șeptarul Săulescu reluând din vole, dintr-o bucată.

Reșițenii tot cad pe gazon. Trag de timp. Taciuc acuză o lovitură, Centea era lângă el. Se reia jocul cu o minge de arbitru.

Se indică minutele de prelungiri, în plină dominare a ”verzilor”, în jumătatea adversă. Dacă și fundașul Podină a ajuns să fie reprofilat atacant…

88. Schimbă și reșițenii. Toma îi lasă locul lui Mustea.

87. Ștefan în locul lui Liuba.

86. Stancu, cartonaș galben. Fault asupra lui Toma.

85. Zimmermann, cartonaș galben. Tragere de timp.

82. Liuba execută o lovitură liberă de la 16 metri lateral, de lângă linia de margine, Zimmermann reținând mingea înaltă.

Minutul 80. Prodan în locul marcatorului Staicu.

76. Miklos este faultat pe respingerea cornerului lui Toma. Îngrijiri medicale.

75. ACS Dumbrăvița, corner. Stancu execută scurt, spre Rus. Cartonaș galben adresat lui Liuba, care îl faultează pe Szijj.

74. Vadasis respinge în aut din fața lui Bîrză, intrat în careu.

73. Podină șutează spre colțul lung, plouat, dar peste transversală.

72. Și Gălan respinge cu capul șutul lui Dorin Toma de la 25 de metri. Lovitură liberă.

69. Stancu șutează de la 22 de metri în stâlpul din stânga lui Zimmermann, rămas spectator…

66. Cartonaș galben: Taciuc. Fault asupra lui Briciu.

65. Dublă schimbare. Bîrză și Silaghi în locul lui Nanu și Centea.

59. Nanu, cartonaș galben. Simulare la 17 metri de poarta cărășenilor.

56. Lovitură liberă de la 25 de metri lateral dreapta. Toma șutează pe poartă, Telescu respinge cu capul.

Început mai echilibrat al părții secunde, în comparație cu debutul partidei.

52. Și Centea șutează imprecis, de la 25 de metri, mult peste transversală.

51. Corner al gazdelor. Stancu execută. Tot Taciuc câștigă posesia și avansează de unul singur pe flancul stâng.

50. Taciuc șutează mult pe lângă poartă, de la circa 28 de metri.

48. Briciu este iertat de central la un fault comis la 23 de metri de poarta reșițenilor, asupra lui Szijj, care încă șchiopătează. Se impunea ”galbenul”.

Repriza a II-a… Gazonul se ține destul de bine, dat fiind starea vremii. S-a lăsat un frig pătrunzător. Și se strâng nori amenințători.

*

ACS Dumbrăvița s-a descurcat însă în general mai bine în repriza a II-a a partidelor găzduite după promovare pe arena ”Ștefan Dobay”. Așadar de urmărit… Revenim.

”Verzii” s-au trezit la 0-2 dar scorul pauzei, 1-2, reflectă în mare măsură evoluția de până acum a jocului, în care oaspeții au intrat exact cum și-au dorit, bine conectați încă din start.

Dumbrăvița domină în ultimele minute ale reprizei I, prelungită cu două minute, devenite trei.

42. Liuba execută lovitura liberă. Gălan reia cu capul de la 7 metri peste transversală.

41. Nanu se demarcă pe dreapta, fiind faultat la 20 de metri lateral dreapta. Vlădia, cartonaș galben.

36. Toma îl faultează grosolan la centrul terenului pe Centea. Cartonaș galben.

34. Centea, prim cartonaș galben al jocului. Fault asupra lui Vlădia.

29. Miklos prinde șutul puternic din lovitură liberă expediat de Taciuc de la 25 de metri lateral stânga.

Mai exact, cărășenii au primit primul gol în C4 după 42 de zile și 478 de minute fără gol încasat. Andrei Mirică puncta pe 12 octombrie în minutul 85 pentru CNS Cetate, învingătoare cu 2-1 (1-1) de la 0-1 la Deva contra reșițenilor.

25. Rus, dintr-o poziție bună, de la 17 metri, șutează peste transversală.

Este primul gol încasat de CSM Școlar după 6 etape, după 8 ore de fotbal fără două minute. Dar și dumbrăvițenii sunt la cel de-al cincilea meci consecutiv acasă în care primesc gol…

Așa cum spuneam, abia mijlocul primei părți… Minutul 23, 1-2. Udrea centrează de pe dreapta, Rus reia cu capul în transversală, de unde mingea ricoșează spre Nanu, care șutează de la 6 metri în portar dar scutură plasa la a doua încercare, balonul revenindu-i din nou în cale. Oaspeții solicită o poziție de ofasid. Nu a fost.

Minutul 19, 0-2 CSM Școlar Reșița. Ene scapă singur pe partea dreaptă, intră în careu, la care Miklos îi iese în întâmpinare, ”pasându-l” la colțul lung. Nu este încă mijlocul reprizei I…

Minutul 16. Szijj șutează la poartă de la 20 de metri lateral dreapta, dar balonul se scurge spre colțul terenului. Aruncare de la margine…

13. Bactăr respinge cu capul la finele unui prelungit atac al gazdelor, în urma unui corner, recentrat de Liuba.

12. Dumbrăvița, lovitură liberă de la 25 de metri lateral dreapta. Liuba, scurt pentru Stancu. Șut respins de Taciuc.

10. Șeptarul Săulescu putea face 0-2. Singur în careu… Miklos ieșise inoportun. Cu piciorul, trimite de puțin pe lângă poartă, spre colțul lung, de la circa 8 metri lateral dreapta.

Minutul 6, 0-1 CSM Școlar Reșița. Staicu înscrie cu capul din apropiere la centrarea lui Szijj de pe flancul drept, unde a avansat. La chiar primul atac mai clar al oaspeților.

Reșițenii, în roșu, sunt încurajați de o mică galerie alcătuită din 7 sufletiști.

ACS Dumbrăvița începe prin Rus și Briciu, atacând în alb-verde în repriza I spre poarta amplasată la terenul-balon.

Față de 11-le care egala săptămâna trecută prin Răzvan Rus în minutul 38 al deplasării la Cugir dar ceda cu 2-1 în minutul 88, antrenorul Bălu l-a reintrodus pe Florin Nanu.

Gazon moale.

Echipele…

ACS Dumbrăvița: 99. Miklos Robert / 16. Mihai Udrea, 4. Laurențiu Telescu – cpt., 21. Cristian Gălan, 24. Cristian Podină, 15. Alin Liuba, 5. Mădălin Stancu, 10. Raul Briciu, 11. Florin Nanu, 20. Bogdan Centea, 18. Răzvan Rus.

Rezerve: 12. Sebastian Ureche – 2. Eduard Soare, 7. Adrian Ștefan, 6. Denis Casian, 25. Emanuel Jinga, 8. Dacian Bîrză, 9. Dan Silaghi.

CSM Școlar Reșița: 1. Cristian Zimmermann – cpt. (născut în anul 1983) / 5. Bogdan Szijj (1998), 29. Sergiu Bactăr (1995), 19. Flavius Vlădia (1991), 15. Hristos Vadasis (2000), 93. Dumitru Ene (1991), 8. Laurențiu Breșneni (1984), 99. Dorin Toma (1999), 30. Alexandru Taciuc (1995), 17. Marius Staicu (1987), 7. Dragoș Săulescu (1992).

Rezerve: 33. Flavius Toader (n. 1995) – 4. Eduard Oprea (1998), 95. Ivan Prodan (1992), 13. Cătălin Mielici (1999), 9. Rafael Hrudei (1999), 3. Marian Mustea (2000), 18. Ionuț Găman (2003).

*

Înaintea începerii sezonului, nu doar prin prisma clasării finale pe locul 2 în precedentele două ediții ale seriei vestice din eșalonul terț, CSM Școlar Reșița își făcea probabil calculele că ultima deplasare a turului, programată astăzi de la ora 14 pe terenul nou-promovatei din Dumbrăvița, o va găsi dacă nu pe primul loc al clasamentului, precum înaintea ultimelor două runde din sezonul de toamnă din 2016, atunci măcar undeva în zona podiumului. Însă cărășenii, deși au primit cele mai puține goluri în primele 13 etape, au și risipit multe puncte, abordând ieșirea lângă Timișoara cu 4 locuri și 6 puncte mai puțin față de pragmaticii ”verzi” ai lui Sorin Bălu, care n-au fost încurcați pe ”Ștefan Dobay” decât de CS Hunedoara.

Într-adevăr, în urmă cu 4 săptămâni, nou-promovata hunedoreană devenea prima grupare care să nu piardă la Dumbrăvița în Liga 3, rămasă și unica până acum, stopând la fine de octombrie seria de 5 victorii a alb-verzilor, prin care aceștia tocmai egalaseră la puncte în fruntea ierarhiei liderul CS Șoimii Lipova.

Căci altfel – cine știe!? – poate că nou-promovata strunită de mai bine de un an de Sorin Bălu, rămas recent în preajma sa fără Călin Mada, trecut la Ripensia, ar fi avut o situație chiar și mai bună decât cea actuală, a treia pe podium, la 5 puncte în urma primei clasate însă și la unul singur în fața ocupantei treptei a șasea. Loc trei ocupat înaintea ultimelor două apariții din toamna trecută în seria vestică de CSM Lugoj, de la care dumbrăvițenii se arată a fi preluat ștafeta capului de coloană al cluburilor timișene în C4.

Însă dacă Telescu și compania au întrecut pe undeva așteptările în eficiența lor, CSM Școlar a cam fost scoasă la tablă în acest tur de campionat în care au făcut pași înapoi în comparație cu precedentele două parcursuri. Căci în noiembrie 2016, înaintea ultimelor două reprezentații, reșițenii erau primii în Seria a IV-a, fără a deveni ce-i drept și campioni de toamnă după ce remizau în penultima rundă a sa 1-1 acasă cu ACS Industria Galda și chiar pierdeau cu 1-0 pe ”Colterm” echipei secunde a lui ACS Poli. Iar în toamna trecută tot se situau pe un palier superior actualei poziții a șaptea, mai precis pe 4, regresând însă după o ultimă deplasare a turului remizată alb pe terenul unei nou-promovate de lângă Timișoara în penultima rundă, 0-0 la Ghiroda.

Cărășenii ar sufla așadar și-n iaurt înaintea penultimei înfățișări din toamnă în C4. Pe de altă parte însă, CSM Școlar pare a fi ieșit din turbulențe, legând la rândul său o serie de 5 apariții fără eșec, tradusă prin victorii afară, cu 0-1 la Ghiroda și 0-5 la Ocna Mureș, dar și cu ultimele 3 reprezentații tot fără gol primit în Valea Domanului, două remize albe cu cei din Avrig și Sebiș, urmate sâmbăta trecută de aplicarea doar celei de-a doua corecții liderului Șoimii Lipova, 2-0, așa încât elevii lui Leo Doană n-au mai scos balonul din propria poartă de vreo 8 ore de joc, de la un 2-1 ca ultimă înfrângere pe 12 octombrie pentru CNS Cetate, la Deva, deplasare în urma căreia erau rătăciți pe un neverosimil loc 12, în ultima treime a clasamentului.

A fost o toamnă cu neliniști și fricțiuni la mai mereu încercata grupare roșu-negru, însă apelarea la Doană, care l-a înlocuit pe banca tehnică pe mai tânărul Octavian Benga după un 0-0 acasă cu cei din Avrig, a dus la redresarea situației din mers, cu speranța unei continuări pe măsură, după ce în primele deplasări ale turului eșecurile cu 2-1 la Cermei și Giarmata alternau cu remize la Lugoj și Cugir. Astfel încât abia la a șasea încercare pe teren advers, la Ghiroda, unde Staicu înscria unicul gol deja în primele 10 minute, dar după ce gazdele iroseau o lovitură de la 11 metri, răsărea soarele și deasupra taberei reșițene, la relansarea cu Doană la cârmă.

Formație cărășeană care s-ar putea însă apropia de grupul primelor 6 clasate dominat de ”careul” arădean doar printr-un finish bun de tur, astăzi la Dumbrăvița, împotriva nou-promovaților care s-au întărit în vară și din Valea Domanului, de exemplu cu Liuba, iar pe 30 noiembrie acasă cu Industria Galda. Însă și ”verzii” lui Bălu, care vor încheia turul la Avrig, au calculele lor, bizuindu-se pe pragmatismul înscrierii în medie a peste două goluri pe etapă, pe locul 3 la capitolul marcării golurilor în C4, ceea ce le-a adus 6 etape de ședere pe poziția a doua a clasamentului, întrerupte săptămâna trecută printr-o alunecare pe 3 după o serie de cinci runde în coasta liderului, respectiv nu mai puțin de zece clasări pe podium dintre care una în frunte după reuniunea inaugurală, ultimele 9 fiind invariabil pe 2-3.

Una peste alta, un interesant meci de prima jumătate a clasamentului, între una dintre revelațiile turului în seria vestică și una dintre deziluziile sale prin prisma primelor 8 apariții, CSM Școlar, care pare a-și face însă mult mai bine temele prin prisma depășirii sâmbătă a liderului, ascendent moral de folos pe ”Ștefan Dobay”, unde va arbitra Liviu Bălăcescu din Târgu Jiu, asistat de Ludovic Sifceac din Aleșd și Marius Matrica din Oradea, observatori fiind arădeanul Rad și Rojneai, din Alba Iulia.

Ce va fi, puteți afla aici în comentariul text în direct, cu mențiunea că tot astăzi se mai joacă în C4 în județul Timiș și meciul CSM Lugoj – CS Hunedoara, în cealaltă jumătate a partidelor etapei a XIV-a, de mâine, înscriindu-se și deplasările lui CS Millenium Giarmata la Chișineu Criș respectiv CSC Ghiroda și Giarmata Vii la codașa din Ocna Mureș. Programul complet al ultimelor runde din tur și clasamentul seriei vestice, pe coloana datelor tehnice.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci × 5 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: