ACS Poli a mai deschis scorul și în etapa I, la Ovidiu. Avea să piardă 4-1. A condus acasă și cu 2-0 în runda a doua, având să fie egalată de brăileni, 2-2. Mai prelua conducerea și în minutul 64 în Bihor, 1-2, pierzând însă cu 4-2. A condus în Timișoara cu 1-0 la pauză și cu Sportul Snagov, cedând cu 1-2. La fel cu Chindia, pe ”Electrica”, 1-3 de la 1-0 la pauză. Și cu ASU Politehnica Timișoara, cel mai recent, 1-2 de la 1-0 la pauză. Fosta grupare din Liga 1 pierde așadar după ce a condus și pentru a șaptea oară în acest campionat: 1-2 de la 1-0 acasă la pauză cu nou-promovata din Bacău.
Portarul Smaranda strigă tare către arbitri: ”Criminalilor, ne-ați retrogradat anul trecut! Acum v-ați bătut joc de noi! Ce-aveți cu Timișoara!?!” Spectatorii i-au ținut isonul: ”Hoții!! Hoții!!”
Și tot în prelungiri, Gavrilă în locul lui Adăscăliței.
Drăghici cade în careu. Se solicită penalty pentru un henț.
Iar centralul revine asupra deciziei de a pune punct partidei, semnalând reluarea jocului prin a indica restul celor 3 minute de prelungiri. De care cel mai probabil… uitase. Faze tragicomice pe ”Electrica”.
Minutul 90+1… Stupoare! Centralul indică încheierea meciului. Toți cei de pe banca lui ACS Poli se îndreaptă spre arbitru, semnalându-i că ar mai fi minute de prelungiri. În acest timp, tabăra băcăuană se bucură de victorie…
Unimătan indică 4 minute de prelungiri.
ACS Poli, încă o repriză secundă de coșmar. Tendință în descrescendo detectabilă încă din runda inaugurală…
87. Pavel, în locul lui Buhăceanu.
85. Istrate șutează de puțin peste transversală.
1-2, tot căpitanul Vraciu și tot de pe punctul cu var. Iar ACS Poli se mai alege cu alte două cartonașe galbene.
Minutul 78, altă lovitură de la 11 metri pentru CS Aerostar. Decarul Chirilă, la pământ. Se ridică foarte rapid. Proteste vehemente din partea jucătorilor gazdă. Din tribună, huiduieli: ”Hoților!” Și ”ieșiți mai bine-afară!”
77. Căinari execută și o lovitură de colț.
76. Decarul Chirilă reia cu capul lovitura liberă executată de Căinari. Mingea este respinsă.
75. Intră și Keita. În locul lui Golda.
73. Pop, accidentat la 20 de metri de poarta oaspeților. Faultat de Ichim. Pop, îngrijiri medicale.
72. Modificare și la CS Aerostar: Istrate în locul lui Hurdubei.
Minutul 70. Stere în locul lui Motreanu.
67. Buhăceanu șutează de la 12 metri, singur cu Smaranda, care deturnează în corner.
62. Pop șutează de la 14 metri peste transversală, după o pasă primită de la Codrea.
Drăghici preia banderola de căpitan.
Minutul 59, 1-1: Vraciu, căpitanul, din lovitură de la 11 metri.
Minutul 58, lovitură de la 11 metri și pentru băcăuani. Se consideră că Buhăceanu a fost faultat în careu de Bocșan. Toată echipa gazdă îl înconjoară pe central, protestând. Melinte primește al doilea cartonaș galben și pe cel roșu: eliminat din joc. 10 contra 11.
57. O altă acțiune a lui Motreanu pe același flanc, dar blocată.
56. Motreanu, surprins în ofsaid.
55. Căinari șutează spre colțul lung, dar pe lângă poartă. La un pas de 1-1, după acțiunea și șutul lui Hurdubei, respins.
Băcăuanii dețin tot mai mult posesia balonului.
Joc slab în primele minute ale reprizei a II-a.
49. Codrea, șut mult pe lângă poartă.
Cum era de așteptat, Cosmin Bîrnoi n-a început repriza a II-a. Înlocuire, cu Cristian Bocșan.
*
Pauză, 1-0… ACS Poli conduce pentru a cincea oară cu 1-0 la pauză în acest tur de campionat, în care a fost condusă cu 1-0 de 6 ori după primele 45 de minute. În rest, de două ori 1-1 respectiv 0-0 în urma reprizei I. Victoria a obținut-o după ce era condusă cu 1-0 înaintea părții secunde, pe când remizele acasă au fost înregistrate după 1-0 la pauză cu brăilenii, rezultat final 2-2, respectiv 1-1 cu CS Pandurii Lignitul, conservat până la final.
Două minute de prelungiri.
44. Bîrnoi cade din nou. Iese. Reintră.
43. Buhăceanu driblează 2 jucători și intră în careu, unde îi pasează lui Hurdubei, ajuns cu întârziere pe linia careului mic, unde Smaranda plonjează.
Oaspeții cerșesc lovituri libere, tribuna reacționează. Pe cât de des și repede cad pe gazon, pe atât de rapid se și ridică băcăuanii de pe teren.
40. Motreanu șutează de la 14 metri peste transversală la colțul lung după o acțiune pe dreapta.
39. Hurdubei, încă o acțiune personală, driblând 3 jucători la rând.
În minutul 33 putea fi 2-0. Haruț avansează pe stânga, de unde îi centrează lui Golda, care reia în stânga portarului, aproape de bară, de unde Potcoavă salvează.
32. Bîrnoi se resimte după o accidentare. Intră cei cu targa. Dar jucătorul iese de pe teren. Îngrijiri medicale. Revine.
30. Chirilă șutează de la 16 metri după un un-doi cu Hurdubei. În stânga portarului. Smaranda prinde.
Urmează minute mai confuze, fragmentate de faulturi, cu joc în special la centrul terenului.
Mijlocul reprizei I, cu băcăuanii în atac.
22. Vraciu îl lovește în cap pe Melinte în urma centrării expediate de Căinari. I se acordă îngrijiri medicale.
20. Hurdubei șutează de la 15 metri, perpendicular pe buturi, șut respins de ACS Poli, totul în urma unui corner al oaspeților.
17. Hurdubei primește cartonaș galben pentru că a bătut din palme după ce centralul a acordat o lovitură liberă pentru faultul comis asupra lui Basic.
15. Hurdubei șutează pe lângă bară de la 19 metri, în stânga portarului.
13. Și Pop primește cartonaș galben, pentru faultul asupra lui Ardei, la 17 metri de poartă. Hurdubei centrează în careu dar se semnalizează ofsaid.
12. Haruț înaintează pe stânga și șutează de la 18 metri la colțul scurt, portarul prinzând mingea lângă bară.
Minutul 9. Aerostar, lovitură liberă. Mutu l-a călcat pe Melinte, cei 2 s-au rățoit și au primit cartonașul galben.
Iar apropo de jucători, doar 6 mai sunt astăzi titularii timișorenilor dintre cei aliniați în primul 11 din runda inaugurală, în Dobrogea. Ganea începea atunci cu Curileac – Basic, Melinte, Dumbravă, Mutu, Haruț, Popovici, Codrea, Bîrnoi, Mrkela și Drăghici. Unii nici nu mai sunt în lot. Mutu joacă de exemplu la Aerostar. În ordine cronologică, mai erau ulterior titularizați la ”violeți” și Motreanu, Bocșan, Podină și Velcotă – cu toții în etapa a II-a, Contra în poartă și Opoku în cea de-a treia, Avaro, Filip, Pop și Stere la Clinceni în runda a VI-a, portarul Smaranda și Ivanov în cea de-a șaptea, Golda la Balotești, iar Keita aici cu Pandurii. În total, 25 de jucători care au fost cel puțin o dată titulari în actualul campionat, dintre care 3 portari. Haruț este însă unicul care n-a pierdut nici o titularizare, etapă de etapă în primul 11. Codrea a pierdut două apariții, la Ripensia și Metaloglobus. Iar Drăghici trei.
Drăghici are 5 goluri pentru ACS Poli în actualul campionat, Bîrnoi două, iar în ordinea cronologică a înscrierii lor, Codrea, Golda, Pop, Keita, Stere și Melinte – câte unul fiecare.
Este și primul gol al lui Drăghici în Liga 2 din 25 august, când înscria în cea de-a patra rundă la rând din tot atâtea în debutul campionatului: în minutul 34 deschidea scorul la Ovidiu în etapa inaugurală, în minutul 35 stabilea scorul primei reprize, 1-0 în partida acasă cu brăilenii, încheiată 2-2, în minutul 80 contribuia cu golul 2 la victoria cu 2-3 pe ”Dan Păltinișanu” în dauna Ripensiei iar în minutul 64 prelua conducerea cu 1-2 în eșecul cu 4-2 de la Sânmartin cu Luceafărul, la fine de august. Au trecut mai bine de două luni. După 70 de zile.
ACS Poli deschide scorul tot în primul sfert de oră pentru a treia oară consecutiv pe ”Electrica”, după reușita lui Stere în minutul 9 al jocului cu Chindia, în urma unui corner, și a lui Melinte în minutul 13, în dauna lui ASU Politehnica.
1-0 ACS Poli: Drăghici, de pe punctul cu var, în dreapta portarului. Care a plonjat în stânga.
Minutul 5. Lovitură de la 11 metri pentru ACS Poli. Daniel Filip, faultat în careu. I se acordă îngrijiri medicale. Portarul lui Aerostar se îndreaptă spre asistent și i se adresează. Revine în poartă.
3. Încă un corner al oaspeților, însă de pe partea opusă. Și fault în atac, asupra lui Golda.
Minutul 2. Filip respinge cornerul executat de Căinari.
Gazon foarte bun, timp însorit, călduros pentru noiembrie. Circa 100 de spectatori în tribuna I, 50 în tribuna a II-a.
CS Aerostar începe jocul prin Buhăceanu și Chirilă, în galben-albastru, atacând în repriza I spre poarta din dreapta tribunei I.
Smaranda se accidenta în primul sfert de oră al debutului lui ACS Poli pe ”Electrica”, 1-1 pe 29 septembrie cu Pandurii în etapa a IX-a, după care Contra a preluat ștafeta, adăugând celor două titularizări din etapele 3-4, la Ripensia și Luceafărul. Smaranda ajunge la a patra titularizare, precum Curileac, care a părăsit de ceva timp efectivul. Contra are 7.
Patru noutăți în 11-le timișorenilor față de garnitura de start din precedenta apariție, de la Cluj. Portarul Smaranda revine în locul lui Contra, după 5 titularizări consecutive ale tânărului, Melinte după absența datorată sub Feleac suspendării, Drăghici după două etape pe margine în urma petrecaniei cu nasul spart la nuntă iar Bîrnoi după ce a lipsit în Ardeal.
Antrenorul principal al gazdelor, Ștefan Nanu, își ispășește cea de-a doua și ultima etapă de suspendare dictată după eliminarea de pe banca tehnică în timpul precedentului meci pe ”Electrica”, 1-2 cu ASU Politehnica. În consecință, Călin Cojocaru este înscris pe foaia de joc a amfitrionilor.
Echipele…
ACS Poli: 1. Mădălin Smaranda / 2. Denis Haruț, 17. Cristian Melinte – cpt., 6. Igor Basic, 3. Daniel Filip, 10. Dorin Codrea, 8. David Pop, 22. Radu Motreanu, 5. Cosmin Bîrnoi, 11. Denis Golda, 85. Octavian Drăghici.
Rezerve: 12. Mario Contra / 15. Cristian Bocșan, 20. Alexandru Dobrincu, 7. Saibaa Keita, 19. Sergiu Românu, 24. Nafi Iseini, 99. Giani Stere.
CS Aerostar Bacău: 30. Octavian Potcoavă / 2. Bogdan Ardei, 96. Alin Mutu, 5. Alexandru Ichim, 24. Vasile Chirilescu, 77. Cornel Căinari, 32. Răzvan Adăscăliței, 10. Ionuț Chirilă, 7. Adrian Hurdubei, 11. Cătălin Vraciu – cpt., 93. Valentin Buhăceanu.
Rezerve: 1. Florin Muntean / 29. Alex Sahru, 19. Vasilică Mihăieș, 26. Andrei Gavrilă, 8. Florin Istrate, 70. Andrei Pavel, 14. Alin Florescu.
***
Două dintre secund divizionarele cu cel mai mare număr de goluri primite în actualul campionat, în medie peste două pe meci, se întâlnesc astăzi de la ora 11 în etapa a XV-a pe stadionul timișorean ”Electrica”, gazdă pentru a patra oară în această toamnă a unui joc din Liga 2, până acum fără succes pentru formația organizatoare, ACS Poli, 1-1 (1-1) cu CS Pandurii Lignitul, 1-3 (1-0) în intermediara cu actualul lider Chindia și 1-2 (1-0) în duelul local cu ASU Politehnica. Speranțe înnoite însă pentru elevii lui Nanu și Cojocaru de a pune punct seriei tot mai lungi de înfrângeri, cinci la ora actuală, dat fiind identitatea vizitatoarei din Moldova, CS Aerostar, o nou-promovată din Liga 3 care n-a câștigat afară în campania în curs.
Nici timișorenii de la ACS Poli n-au învins încă pe teren propriu în actualul campionat, în 6 încercări, deși unica victorie s-a înregistrat pe malurile canalului Bega, dar într-o partidă considerată în deplasare, 2-3 pe ”Dan Păltinișanu” la Ripensia, penultima clasată fiind așadar și în continuare în căutarea întâiului succes acasă.
Odată cu partida de astăzi, secund divizionarele intră în ultima treime a parcursului din sezonul de toamnă, în care ”violeții” de pe ”Electrica” vor mai juca pe rând la FC Argeș, acasă cu Petrolul, la Mioveni, acasă cu Daco-Getica și cu Farul respectiv la Brăila, iar speranțele lui ACS Poli se leagă de obținerea unui număr mai mare de puncte decât cele doar cinci care au decuplat-o de pluton.
Dacă nici contra lui Aerostar, atunci cu cine, ar putea suna ecoul gândurilor timișorenilor, fiind vorba despre un duel între echipe de pe locuri de retrogradare, care au primit 34 de goluri, caz al lui ACS Poli, depășit ca gravitate doar de codașa din Brăila, respectiv 30 în cazul băcăuanilor, numai Farul interpunându-se la acest capitol între oponentele meciului de la ora 11.
Timișorenii mai au însă o problemă cronică, și anume aceea a înscrierii golurilor, cei mai ineficace din Liga 2, cu 12 reușite, în medie sub una pe etapă, șase fiind numărul rundelor în care n-au marcat deloc, așadar în aproape jumătate din apariții.
Însă toată această acoladă a neprietenoaselor cifre constituie numai și numai efectul și consecința unor stări de fapt în bătătura lui ACS Poli care au condus implacabil și inevitabil la rezultatele negative. Cauzele au în foarte mare măsură de-a face cu problemele administrative ale grupării timișorene, deficientă gestionare internă care explică și derapajele din sânul lotului de jucători, fiind cât se poate de limpede că diriguitorii clubului n-au creat cadrul adecvat și premizele necesare unei propice inducții și tranziții a tinerilor din efectiv spre seniorat.
Conducători ai lui ACS Poli au ținut să scoată în evidență că au pus pe roate extirparea răului din sânul colectivului penultimei clasate, referirile fiind însă așadar strict la combaterea efectelor, într-o raportare strict la consecințele stării de fapt, fără a fi relevate cauzele care au dus în timp la această debandadă. Au fost pur și simplu scoase la înaintare numele unor tineri, că este vorba despre Pădurariu, că este vorba despre Velcotă, de parcă respectivii ar fi crescut în fotbal de capul lor și nu într-un cadru care numai propice performanței nu putea fi, la modul cum și-a întins ACS Poli așternutul în acest deceniu.
Și totuși, au fost nu tare demult și momente ceva mai plăcute pentru timișoreni, semn că se putea, în contrast cu acest cel mai jos punct din traiectoria lui ACS Poli, care anul trecut pe vremea aceasta urca pe locul 8 în Liga 1 după primul joc din luna noiembrie, 1-1 la Ploiești cu nou-promovata Juventus, după ce încheia luna octombrie printr-un victorios 2-1 acasă cu Astra Giurgiu. Alunecarea a fost însă bruscă, ”violeții” strămutați pe ”Electrica” găsindu-se acum pe locul 19 în Liga 2, cu 7 puncte și două locuri în urma nou-promovatei CS Aerostar Bacău, ceea ce spune totul în condițiile în care nici moldavii n-au strălucit deloc după elevarea din Liga 3, de exemplu chinuindu-se în zadar să se impună în partidele ”afară”: 6 0 2 4 9-19 2 puncte.
Mai exact, 1-1 la Metaloglobus în etapa a II-a, 4-3 pentru nou-promovata Energeticianul la Petroșani, 3-2 pentru AS FC Universitatea Cluj, 5-0 pentru o altă nou-promovată, Petrolul, 3-0 pentru Daco-Getica la București și 3-3 cel mai recent la Brăila, în plus fiind și eliminarea din Cupa României, la Miercurea Ciuc, pe 13 septembrie, 3-2 pentru AFK Csikszereda, una și aceeași grupare care încheia pe locul 2 la numai două puncte în urma moldavilor Seria I a ediției trecute a Ligii 1, dar și care a scos-o din cursa întrecerii K.O. chiar săptămâna aceasta și pe prim-divizionara Dinamo, la lovituri de departajare.
Pe de altă parte, băcăuanii descind lângă Gara de Est după debutul cu brio pe banca lui Aerostar al noului lor antrenor principal Florin Bratu, 2-0 sâmbăta trecută acasă cu Ripensia Timișoara, în contrast cu ultima ieșire a bănățenilor, surclasați joia trecută cu 4-0 în fief-ul nou-promovatei din Cluj.
Dacă va zbura astăzi ACS Poli mai înalt decât Aerostar, care va mai avea de jucat în deplasare în 2018 și la Clinceni respectiv în ieșiri consecutive la Balotești și Târgu Jiu, puteți afla și aici în transmisiune în direct, în comentariu text.
Arbitrează Paul Unimătan din Zalău, asistat de arădeanul Casian Băla și reșițeanul Răzvan Constantin Nistoran, rezervă fiind arădeanul Alexandru dan Gornic iar observatori, Constantinescu (Slatina) și Corocan (Reșița).
Programul etapelor a 15-a și a 16-a și clasamentul la zi în Liga 2, pe coloana datelor tehnice.