LIVE TEXT în C4. ACS Poli II – Ripensia 4-8 (1-5): Pop 32, Totic 84, 92, Popan 88 / Matiș 3, 31, 41, Dumiter 34, 39, Mediop 48, Zaluschi 55 pen, Toma 74. Bare: Totic 26 și 88, Pop 80 / Nanu 86. Liderul, prim gol primit în 4 ieșiri la timișene dar al doilea joc cu >4 marcate

Ripensia, 7 succese în ultimele 7 etape, cu 33 de goluri marcate și 8 primite. Iar prin prisma eșecurilor unor urmăritoare precum CS Național Sebiș, 0-2 acasă, și CNS Cetate Deva, 1-0 în Alba, Ripensia e la un pas de Liga 2. În plus, dacă reșițenii nu înving sâmbătă de la ora 14 la Galda de Jos, timișorenii sunt și matematic virtual promovați în eșalonul superior. Revenim cu fotografii și declarații.

Minutul 90+2. 4-8, Totic, cu un șut de la 16 metri, pe jos

89. Contra plonjează la picioarele lui Nanu și reține mingea.

88. Totic șutează în bară iar balonul revine în teren și… 3-8. Popan. Pe fază, înscrie

86. Nanu ochește transversala, de la 16 metri lateral dreapta, în încercarea de a centra.

Minutul 84, 2-8: Totic. După două precedente încercări de a înscrie, marchează la a treia tentativă. Șut pe jos la colțul lung.

80. Pop, bară de la 16 metri: stâlpul din dreapta. Balonul respins de Gakos deviază din bară și în transversală.

Minutul 74, 1-8: Toma. Lovitură liberă din preajma colțului terenului, executată de Popa, până la Toma, care plasează mingea în vinclu, la colțul lung.

73. Matiș, înlocuit de Bobină. Matiș, aplaudat la scenă deschisă.

60. Mediop, înlocuit cu Golda.

56. Popescu, în locul lui Zaluschi.

55, 1-7: Zaluschi, din penalty.

Dincă, autor a cel puțin 3 faulturi. La cel de-al patrulea, în careu, se acordă lovitură de la 11 metri. Infracțiune împotriva lui Nanu.

50. Iese Gavruță și intră Dincă.

INFO. Și un rezultat la pauză din Divizia D Timiș: Unirea Sânnicolau Mare – Progresul Ciacova 2-0.

Minutul 48: 1-6. Mediop, stâng de la 11 metri lângă bară, jos, în stânga, la centrarea lui Nanu de pe stânga, pe jos.

Mânecan, accidentat, a fost înlocuit de la pauză de Nanu.

Ovidiu Hațegan asistă la meci, spectator în tribuna timișoreană.

1-5 la pauză, covârșitor pentru ACS Poli II, care în actualul campionat a mai avut 3 meciuri în care să scoată de câte 4 ori balonul din plasă, două jocuri în care a încasat câte 5 goluri iar unul chiar cu 6 ”boabe” primite. În schimb în numai 5 etape din totalul de 25 a încheiat cu rubrica golurilor primite imaculată, fiind vorba despre 4 succese la zero și o remiză albă.

Prima repriză, prelungită cu 3 minute.

Este pentru a doua oară în acest campionat ca Ripensia să depășească norma de 4 goluri înscrise într-un meci. Mai izbutea o asemenea ispravă acum două runde, în categoricul 6-0 în deplasare tot în Timișoara, pe CFR, cu CS Nuova Mama Mia.

Cu o floare nu se face primăvară. Contra s-a opus cât a putut între buturi dar tăvălugul oaspeților e implacabil. 4-5 foarte bune intervenții.

Minutul 41: 1-5, Matiș. Toma scapă pe contraatac și îi pasează pe jos lui Matiș, în fața porții, de unde tânărul înscrie, de la 4 metri.

Au mai venit spectatori, să tot fie peste 150.

40. Mediop scapă pe zona centrală și intră în careu, șutând de la 13 metri dar pe lângă colțul din stânga al portarului.

Minutul 39, 1-4, tot Dumiter. Fază la 25 de metri de buturile lui Contra: Zaluschi driblează tot ce întâlnește în cale și intră în careu, șutând de la 10 metri. Contra respinge dar în calea lui Dumiter, care reia de la 12 metri în stânga portarului.

35. Popa, șut peste transversală de la 14 metri, la așezarea lui Mediop cu capul.

Minutul 34: 1-3, Dumiter. Aruncare de la margine, de lângă fanionul de la colțul terenului, Dumiter șutând de la 16 metri lângă rădăcina barei. Contra a atins balonul dar în zadar.

Minutul 32: 1-2, Pop pentru ACS Poli II, în stânga lui Gakos, cu piciorul. În primul atac al gazdelor după reluarea jocului de la centrul terenului, pe stânga, ACS Poli II a replicat prompt, înscriind.

Minutul 31: 0-2 Ripensia. Popa centrează de pe partea dreaptă, pe jos, în careu, unde Matiș face contact cu balonul prin alunecare, cu latul.

29. Popan, cartonaș galben pentru fault.

26. Lovitură liberă de la 25 de metri. Totic execută puternic spre buturi, balonul fiind deviat de un fundaș în stâlpul stâng al porții Ripensiei, la rădăcina barei. Revine în teren și faza se răcește.

22. Portarul Contra a fost accidentat de Zaluschi. Fault și îngrijiri medicale. Rezultă o pauză de hidratare.

19. Iese Iordache, accidentat, și intră Codrean. 

18. Centrare a lui Toma de pe dreapta, de la tușă. Mediop reia cu latul spre gol dar Contra respinge balonul din plonjon.

15. Mediop scapă spre buturi și îl driblează și pe Contra dar se precipită, întârziind șutul. Podină se repliază și îi suflă balonul.

11. Dumiter, cartonaș galben. Fault tare asupra lui Iordache, la centrul terenului. Victor Collins, foarte nemulțumit că arbitrul a acordat doar ”galben”.

Ripensia, ofensivă și incisivă în debutul deplasării în sud-vestul Timișoarei.

10. Centrare Popa dar Mediop ratează intercepția. Contra respinge reluarea lui Matiș cu latul, pe continuarea fazei, atacantul urmărind atent traiectoria balonului.

8. Prim corner al partidei, executat de Zaluschi, dar rămas fără rezultat.

6. Contraatac al lui ACS Poli însă fără a fi finalizat.

În careul apărat de ACS Poli II în repriza I se află și o baltă, în jurul punctului de la 11 metri.

Galeria Ripensiei jubilează entuziast.

Minutul 3: 0-1 Ripensia. Matiș deschide scorul cu capul de la 7 metri, spre vinclu, din centrarea lui Dumiter de pe dreapta, de la 16 metri, un fel de ”corner scurt”.

Minutul 2. Prim atac al Ripensiei, intrată în careu. Respinge Contra cu ambele mâini, în față, șutul lui Apro din colțul careului de 16 metri.

Peste 100 de spectatori.

ACS Poli II începe prin Velcotă și Oprea. Gazdele, în violet. Ripensia, în echipamentul tradițional. Oaspeții atacă în repriza I către poarta dinspre centrală.

În lotul gazdelor, Cochințu este accidentat iar Pădurariu, Bîrnoi, Haruț, Mailat, Fridrich și Murariu sunt convocați în componența prim-divizionarei pentru finala de sâmbătă de la ora 20, cu Dinamo, pe Arena Națională, în Cupa Ligii. Lazăr este suspendat în urma cartonașului roșu primit în deplasarea la Lugoj, unde a adresat injurii și a scuipat, comportament pentru care se va alege cu numeroase etape pe tușă, între 8 și 12, dar și o usturătoare amendă, fiind bun de plată.

În tabăra Ripensiei, Vlădia este suspendat pentru acumulare de cartonașe galbene iar Semeniuc este accidentat.

Teren excelent și în jur de 35 de spectatori în tribună, grupați la umbră, ferindu-se de soarele strălucind puternic. Căldură.

Echipele…

ACS Poli II: 29. Mario Contra – 13. Sinisa Sporin, 6. Nino Gavruță, 2. Cristian Podină, 5. Alexandru Iordache, 8. David Pop, 4. Lucian Oprea, 18. Narcis Popan, 7. Sebastian Velcotă, 9. Damir Totic, 17. Alexandru Cherecheș.

Rezerve: 1. Cătălin Trifon – 14. Slagian Andreici, 10. Eduard Codrean, 11. Alexandru Dincă, 15. Sergiu Săplăcan, 16. Adrian Sevici.

Ripensia: 12. Georgios Gakos – 7. Adrian Popa, 22. Gabriel Stoi, 25. Mihai Hecsko, 6. Claudiu Apro, 19. Călin Toma, 29. Adrian Zaluschi, 18. Cosmin Mânecan, 28. Andrei Dumiter, 13. Claudiu Matiș, 27. Ndiaye Mediop.

Rezerve: 1. Iulius Rădulescu – 11. Florin Nanu, 17. Laurențiu Luca, 21. Sebastian Bobină, 3. Andrei Popescu, 9. Denis Golda, 24. Pavel Olărescu.

***

Anul trecut pe vremea aceasta, Ripensia Timișoara mai avea de jucat 5 etape în Divizia D Timiș, la egalitate de puncte în fruntea ligii a patra cu Voința Mașloc. La ora actuală, tot la intrarea în ultima decadă din luna mai, galben-roșii din Ciarda Roșie au un punct avans ca lideri în Seria a 4-a din Liga 3 și sunt despărțiți de numai… 180 de minute de Liga 2, penultimul hop avându-l programat astăzi de la ora 18 pe ”Calor”, fief al concitadinei timișorene ACS Poli II care are un retur de coșmar, cu două victorii, o remiză și 8 eșecuri.

Calor, teren gazdă în C4 pentru ultima dată în 2016/7: ACS Poli II – Ripensia

Într-adevăr, Ripensia se pregătea anul trecut pe vremea aceasta de etapa cu numărul 30 în Divizia D Timiș, în care câștiga pe 21 mai cu 7-1 în deplasare la Dudeștii Vechi, fără însă a fi sigură de câștigarea ligii a patra, dat fiind insistența cu care secondanții ierarhici din Mașloc se țineau scai de principala aspirantă la elevare. ACS Voința învingea în aceeași rundă chiar și mai clar, cu 8-0 acasă cu Avântul, așa încât lupta la titlu rămânea deschisă, egalitatea de puncte persistând. Ceva mai jos în clasament, alunecată pe poziția a opta, se afla tot atunci oponenta de astăzi a ripensiștilor, ACS Poli II, tocmai învinsă pe-atunci cu 2-0 de ”lanterna roșie” a formațiilor rămase în întrecere, CFR Timișoara, actualmente o trupă de liga a șasea, în Campionatul Municipal Timișoara, în care tocmai a încasat săptămâna aceasta scorul record al întregii campanii, 17-1 de la ASU Politehnica II.

Ripensia avea însă a câștiga în etapa imediat următoare duelul direct cu Voința Mașloc, 2-0 acasă în intermediara din 24 mai, în runda a 31-a, iar apoi și cu 3-0 la Ghiroda respectiv cu 2-0 în runda finală la Biled, intercalând și o sperietură pe teren propriu, 1-1 cu Unirea Sânnicolau Mare în penultima etapă de campionat, așa încât timișorenii deveneau campioni ai Diviziei D Timiș iar ulterior promovați în Liga 3 după barajul în dublă manșă din luna iunie.

Comparativ, actuala rută spre un eșalon superior pare mai puțin sinuoasă, cu un număr net mai redus de ”halte” și fără un baraj adiacent, ieșirea din hățișul Diviziei D Timiș arătându-se a fi ceva mai delicată. Cu 6 victorii consecutive în care au marcat 25 de goluri, așadar în medie peste 4 pe meci, fără a scoate în schimb mingea din propria plasă în 3 dintre aceste triumfuri, elevii lui Remus Steop și Orlando Trandu sunt în pragul unei noi promovări, depinzând de reușita păstrării primei poziții în meciurile programate în Timișoara, astăzi de la ora 18 în Calea Șagului cu ”satelitul” prim-divizionarei finalistă mâine în Cupa Ligii, iar vinerea viitoare de la aceeași oră în Ciarda Roșie, cu CS Lignitul Pandurii II Târgu Jiu, echipă secundă a unei alte grupări din Liga 1, care va trece la rândul ei pe malurile Begăi marți de la ora 20,30, în antepenultima rundă din play-out-ul elitei.

Acum, Ripensia are mai multe urmăritoare ce-i suflă în ceafă, și anume ex-liderul CSM Școlar Reșița, plasat cu doar un punct în urmă și care dispută sâmbătă de la ora 14 unicul joc al zilei de mâine în penultima rundă, la Galda de Jos, iar apoi un meci acasă cu ACS Poli II, respectiv CS Național Sebiș, astăzi acasă cu Performanța Ighiu și vinerea viitoare la Lugoj la căderea cortinei, precum și CNS Cetate Deva, astăzi afară la AFC Unirea 1924 Alba Iulia iar vinerea viitoare pe propriul teren, cu Mama Mia. Calcule se pot face destule, mai ales că primele 5 clasate, într-un cvintet completat de CSM Lugoj, sunt înșirate din punct în punct, iar în plus suspansul e întreținut în cel mai tipic, neprielnic și artificial stil românesc de procrastinarea adoptată de FRF și în cazul Keita, încă de la un meci tur din 19 noiembrie 2016, Performanța Ighiu – CS Național Sebiș 3-1 (1-1).

Lider în premieră în C4 după runda a 22-a, în care dispunea acasă cu 4-2 de cei din Alba Iulia, Ripensia a izbutit să păstreze șefia și în urma etapelor cu numerele 23 și 24, continuitate ce-i sporește încrederea, mai ales după ce ștafeta fotoliului primei clasate era înmânată de 4 ori doar în actualul sezon de primăvară, mai întâi preluând-o nou-promovații din Reșița după 3 runde tot cu campionii de toamnă din Sebiș la cârmă, apoi cei din Galda de Jos, care au și păstrat-o încă un weekend, iar ulterior CS Național în etapa a 20-a și din nou cei din Alba în runda a 21-a. Timișorenii au țâșnit însă pe turnantă tocmai la momentul oportun iar la forma sportivă pe care o manifestă nu mai par a ceda frâiele.

Comparativ, campionii din 2016 ai Diviziei D Timiș au pus recent cap la cap o serie victorioasă demarată după un 1-1 acasă cu CSM Școlar Reșița în etapa 18-a, printr-un 4-1 afară la UTA Bătrâna Doamnă II, ce depășește cu mult reușitele din tur ale nou-promovatei, de a lega în două rânduri cel mult câte două succese. În plus, Ripensia o prinde pe ACS Poli II într-o evidentă vrie, ”satelitul” prim-divizionarei cu probleme tocmai înregistrând cea mai neagră serie din actualul campionat, de 3 înfrângeri consecutive, cu nu mai puțin de 3 eșecuri consemnate acasă, pe ”Calor”, în sezonul de primăvară.

De fapt, cu excepția nou-promovatei CS Gloria Lunca Teuz Cermei, care a agonisit numai 6 puncte în retur, ACS Poli II deține a doua cea mai modestă zestre din C4 în jumătatea a doua a campionatului, de 7 puncte acumulate din bilanțul negativ 11 2 1 8 12-24. Iar zece goluri au fost încasate de ”satelit” în Calea Șagului în returul din anul în curs, palmaresul pe teren propriu în 2017 fiind și acesta pe minus, 6 2 1 3 9-10. Situația garniturii secunde este cu atât mai complicată cu cât unii tineri ce au apărut în acest sezon în formula trupei de liga a III-a au fost implicați și miercuri în manșa secundă a semifinalei Cupei României, pierdută pe ”Dan Păltinișanu” de ACS Poli, așa încât opțiunile de selecție nu sunt foarte numeroase.

Echipa a doua a lui ACS Poli a avut în general un sezon neprielnic în C4, ajungând pe locul 9 și cu numai 9 puncte în plus față de penultima clasată, CS Nuova Mama Mia, așa încât se pot lansa întrebări legitime în privința experimentului federal cu invitația peste vară a unor tinere garnituri din eșaloane inferioare la nivelul Ligii 3, ”pepiniere” din Timișoara, Alba Iulia și Arad – ultima astăzi în ierarhie, trei dintre ultimele 6 clasate încasând laolaltă 42 de înfrângeri și un total de 123 de goluri primite, față de cele doar 79 marcate. Nu atât bilanțurile stârnesc însă interogații cât mai ales denaturarea ideii de sistem competițional tip campionat cu promovări și retrogradări în funcție de punctele adjudecate pe gazon. Ori ACS Poli II încheia trecuta ediție pe palierul inferior al Diviziei D Timiș numai pe poziția a opta, cu linia ierarhică 32 15 4 13 96-53 și 49 de puncte, la 38 în urma campioanei cu drept de disputare a barajului, nimeni alta decât Ripensia. Dar în fotbalul românesc și al mileniului III orice este absolut posibil, cu drag din partea forului federal lăudăros acum nevoie mare că ar fi stimulat apariția ordonanței guvernamentale de urgență legată de Legea Sportului. Trăiască vechiul și noul sport de partid și de stat, socialist-comunist-securist-cooperatist…

Revenind la jocul difuzat aici în direct în comentariu LIVE TEXT din penultima etapă de campionat, din umbra coșurilor de fum de la Colterm, Ripensia are și avantajul psihologic al victoriilor în ultimele două confruntări directe din campionat, 2-1 în revanșa acasă din returul Diviziei D Timiș și 2-0 pe 19 noiembrie 2016, tot pe teren propriu, în turul actualei campanii.

Ripensia Timișoara este totodată și lider cu un avans de 3 puncte față de ceilalți nou-promovați, reșițenii, în ierarhia returului din sezonul de primăvară, cu bilanțul 11 8 2 1 34-12 26 de puncte, fără eșec în ultimele zece apariții, după acel 4-3 de la Sebiș la startul sezonului de primăvară, fiind totodată și campioană în clasamentul neoficial al cluburilor timișene din C4 pe baza scorurilor directe din ediția 2016/7, fără a fi primit vreun gol în deplasări: 1. Ripensia 7 4 3 0 16-4 15 puncte / 2. CSM Lugoj 8 4 3 1 18-8 15 p / 3. ACS Poli II 7 3 1 3 16-16 10 p / 4. Millenium 8 1 3 4 9-16 6 p / 5. Mama Mia 8 1 2 5 8-23 5 p. Într-adevăr, Ripensia remiza 0-0 în tur la Giarmata și tot 0-0 în retur la Lugoj, dispunând cu 6-0 pe CFR în 5 mai de CS Nuova Mama Mia.

Arbitrează George Cătălin Roman din Grădinari, asistat de Daniel Popa (Aiud) și Emeric Tocai (Alma), observatori fiind timișoreanul Dorin Micșa și Sorin Ciotlăuș din Deva.

Programul etapei a 25-a, penultima, dar și al celei de-a 26-a, ultima în C4, precum și ierarhia la zi, pe coloana dreaptă.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 × sapte =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: