LIVE TEXT. ACS Poli – Pandurii 1-3 (0-1): Elek cap 53 la corner / Țucudean 29, Obodo 76 penalty, Munteanu 90+1. Cârstocea și Popovici, noi titulari față de deplasarea la Dinamo

ACS Poli pierde primul meci jucat acasă în Liga 1 2016/7, 1-3 (0-1) cu Pandurii. Revenim cu GALERII FOTO și declarații. Croitoru încă protestează, la centrul terenului, în fața brigăzii….

90+1. Valentin Munteanu, 1-3, cu dreptul, la colțul lung, la semiînălțime, lansat pe stânga și pătruns în careu, nestingherit.

Trei minute de prelungire.

88. Răuță în locul lui Mrzljak. Modificări consumate.

86. Bărbuț, cartonaș galben.

81. Sorescu, în locul lui Croitoru. Elek preia banderola.

Obodo, cu dreptul, 11 metri, sus, aproape în plasa laterală, la semiînălțime, în dreapta lui Straton, plecat pe celălalt colț. 1-2.

Minutul 75, penalty pentru Pandurii, la căderea lui Buijs la 12 metri lateral dreapta, după un balon înalt în cross, de pe stânga. Neagu, cartonaș galben. Centralul s-a îndreptat rapid din cealaltă parte a careului, cu cartonașul ridicat, spre Neagu. Tragere de tricou? ACS protestează, ciorchine în jurul centralului.

74. Iese Țucudean, intră Valentin Alexandru.

74. Corner Pandurii, de pe stânga.

73. Centrare a lui Elek de pe stânga și Bărbuț e blocat în momentul șutului.

71. Henț al lui Croitoru, în încercarea de a recupera mingea.

69. Șut al lui Croitoru pe lângă poartă, din dreapta.

68. Alt corner al Pandurilor, de pe dreapta. Trifu, spre marginea careului mare. Fără efect.

66. Valentin Munteanu în locul lui Herea, reacție a lui Grigoraș la înlocuirile gazdelor.

65. Corner Trifu de pe dreapta, șut al lui Buijs mult peste, dintr-o poziție favorabilă, singur pe stânga, unde deviase balonul.

Minutul 64, a doua schimbare. Iese Cârstocea, intră Roșu.

62. Doman obține o lovitură liberă la centrul terenului, Croitoru îl lansează rapid pe Elek, central, dar puțin prea lung.

Minutul 61, primă înlocuire: iese Popovici, intră Doman.

Un plus clar pentru ACS Poli în primul sfert de oră al reprizei a II-a. Totuși, Pandurii are o nouă oportunitate, asistentul indicând corner iar centralul nu.

Cârstocea și Popovici, titulari astăzi, intrau după prima oră de joc la București, unde mai juca pe final și Mailat. Vădrariu și Roșu, titulari în ieșirea la Dinamo, sunt acum pe banca de rezerve. Sorescu, rezervă în ambele etape.

Minutul 53, 1-1, Robert Elek, cu capul, de la colțul scurt, la cornerul lui Croitoru de pe stânga. Al doilea corner consecutiv al lui ACS Poli, după ce Lazăr deturna de sub bară reluarea lui Scutaru de la 8 metri.

51. Mrzljak, cartonaș galben. Fault asupra lui Neagu, la 35 de metri lateral dreapta. Ocazie a timișorenilor la ezitarea apărării Pandurilor. Lazăr scapă cu fața curată, în fața lui Cânu.

49. Bunoza, șut pe jos, mult pe lângă poartă.

ACS Poli începe partea a II-a. Obține o lovitură liberă dar Elek reia slab cu capul.

+

A venit ceva lume pe ”Dan Păltinișanu” la prima reprezentație de Liga 1 din 2016/7. Sectorul cu copertină din dreapta tribunei 0, pe trei sferturi plin. Imediat următorul, aproape pe jumătate. Vreo 200 de oameni și în celălalt sector cu copertină. Încă pe-atât și la tribuna 0, respectiv la loje + VIP, și tot aproape 200 în sectoarele inferioare tribunei 0. Iar la tribuna a II-a, peste 500 de spectatori. Total, aproximativ 3.000 de spectatori.

Ionuț Popa l-a flancat pe central pe drumul spre tunelul ce duce la vestiare, pledând în privința ofsaidului la Țucudean în jurul controversatei faze din minutul 29. Când ești la coada clasamentului, ești precum un boxer în corzi, mai degrabă încasând lovituri, ca o regulă nescrisă a fotbalului.

Pauză, 0-1, Țucudean 29. 1-3 la șuturi pe poartă, 3-0 la șuturi blocate, 2-5 la șuturi la poartă, 0-1 la ofsaiduri, 2-3 la cornere, 10-5 la faulturi și 1-2 la cartonașe galbene.

45. Repriza I se încheie cu un șut al Pandurilor de la 16 metri, după un atac prelungit în urma cornerului, dar apărarea timișoreană blochează și balonul ajunge în brațele lui Straton.

43. Țucudean scoate un fault la 25 de metri lateral dreapta, pe seama lui Cânu. Execuție și corner.

42. Artean, cartonaș galben. Fault la 48 de metri asupra lui Grecu.

40. Bărbuț, luat din scurt de Grecu. Nu se acordă fault.

39. Al doilea cartonaș galben pentru vizitatori. Fault la 45 de metri lateral stânga pe atacul gazdelor, Ungurușan.

38. Trifu, cartonaș galben.

36. Foarte mare ocazie a Pandurilor. Grecu centrează din nou nestingherit de pe stânga, pe jos, tot spre centrul careului, de unde Țucudean reia pe jos, din cădere, destul de tare dar pe centru. Straton salvează din cădere cu piciorul.

34. Alt corner al Pandurilor, de pe stânga.

Și spectatori de la tribuna I le-au ținut isonul protestatarilor.

31. Bărbuț îl imită de pe dreapta, la colțul scurt, unde Lazăr reține.

Arădeanul Țucudean, o nouă achiziție pentru ocupanta locului 3 în 2015/6, deschide scorul cu primul șut pe poartă al oaspeților.

Minutul 29, 0-1 Pandurii. George Marius Țucudean, cu exteriorul, din careu, de la 13 metri puțin lateral dreapta, pe jos, la colțul lung, în dreapta lui Straton. Lansat pe jos din zonă centrală, de la 28 de metri, de Trifu. Țucudean, într-o discutabilă poziție de ofsaid, vehement contestată în special de fundașii lui ACS, care, oricum ar fi, au apreciat eronat pasul la ofsaid. S-au expus riscant, lăsându-l liber pe Țucudean pe culoarul între Neagu și Șeroni. Centralul s-a consultat cu asistentul și s-a acordat gol valabil.

28. Șeroni blochează bine, în lateral dreapta, la pătrunderea lui Obodo.

27. Bărbuț luptă pentru o minge pe dreapta dar înaltul Bunoza protejează balonul, care iese în aut.

26. Altă centrare a Pandurilor de pe dreapta, din nou imprecisă.

Cârstocea și Popovici sunt noii titulari față de deplasarea la Dinamo, în locul lui Roșu respectiv Vădrariu.

22. Elek, faultat în duel aerian, la 26 de metri, central. ACS încearcă execuția cu schemă, zid pentru șutul lui Artean, dar nu iese, Pandurii ieșind surprinzător de rapid în blocaj. Poate distanța era prea mică. Iar oaspeții obțin ulterior o lovitură liberă. Dar apoi și ACS: 4-4 la acest capitol.

19. ACS insistă și obține încă un corner. Tot Croitoru și tot de pe stânga, în gura porții, Lazăr descurcându-se cu dificultate. Fault în atac, presat fiind în careul mic, în preajma liniei porții, de duetul Elek – Șeroni. Mingea intrase în poartă dar golul e anulat. Corect.

18. Artean, cu o centrare de pe stânga, obține primul corner al timișorenilor. Execută Croitoru. Prea scurt la prima bară.

17. Bărbuț blochează tentativa de degajare a lui Voiculeț. Aut, la 16 metri lateral dreapta de poarta lui Lazăr.

15. Altă centrare a Pandurilor de pe dreapta, Țucudean ștergând cu capul pe spate spre Herea, care îl șterge la rândul său.

13. Lansare a lui Șeroni în cross spre stânga, unde Popovici sprintează și e faultat lângă tușă, la 15 metri, de Buijs. Execută Croitoru, în gura porții, iar Lazăr boxează. Balonul se mai plimbă puțin prin marginea careului și atacul se stinge…

Minutul 11. Altă pătrundere a lui Grecu pe stânga, de unde centrează paralel cu linia de fund, la limita careului mic, balonul scurgându-se printre Straton și fundașul timișorean marcându-l pe Herea. A doua oportunitate a Pandurilor. Mingea s-a scurt molcom spre marginea opusă.

Prima ocazie, Pandurii, în minutul 9. Pasă filtrantă pentru Herea, în zonă centrală, de unde lobează pentru Mrzljak, pătruns puțin pe dreapta, de unde încearcă lobarea lui Straton, care atinge balonul: corner. Primul al jocului.

Pandurii, alt atac mai așezat, încercând să desfacă blocul defensiv timișorean.

8. Croitoru îl faultează pe Ungurușan la 35 de metri lateral dreapta.

Pandurii acționează mai mult pe flancul drept, schimbând acum partea. Grecu pătrunde pe stânga și centrează în cross pe jos, noua achiziție Țucudean reluând la colțul scurt, alături, dar din ofsaid.

5. Primă acțiune mai cursivă a Pandurilor, centrarea de pe dreapta fiind defectuoasă, peste bară și în afara suprafeței de joc.

3. Bărbuț, în jumătatea adversă, îl faultează pe Grecu.

Pandurii deține posesia balonului, pasând repetitiv în propria jumătate de teren. Și lansează prima minge lungă. Fault în atac.

Minutul 1. Lazăr, primul portar care pune mâna pe minge, în urma unei aruncări de la margine a timișorenilor, de pe stânga.

21.02. Pandurii începe atacând în repriza I spre Peluza Sud.

Gazon foarte bun. Nocturnă. Timp excelent, cu un vânticel inducând o boare ușor răcoroasă.

”FAN CLUB BRIGADA DURII”, banner al micuței galerii a vizitatorilor, care și scandează pentru Pandurii. Sunt cam 20, în Peluza Nord. Cam tot atâția fani ai gazdelor, în Peluza Sud, cu tobe.

ACS Poli, în violet complet. Oaspeții, în alb.

Echipele…

ACS Poli: 25. Cătălin George Straton / 13. Cristian Dorel Scutaru, 23. Gabriel Cînu, 30. Alin Șeroni, 3. Alexandru George Neagu – 18. Andrei Viorel Artean – 7. Cristi Marian Bărbuț, 8. Marius Marian Croitoru – cpt., 14. Alin Ionuț Cîrstocea – 9. Alexandru Popovici, 19. Robert Elek.

Rezerve: 33. Vasile Marius Curileac / 15. Cristian Bocșan, 16. Deian Cristian Sorescu, 24. Iulian Roșu, 10. Cătălin Doman, 85. Octavian Drăghici, 94. Ciprian Vădrariu.

Pandurii: 1. David Lazăr / 18. Alexandru Ungurușan. 4. Jordi Buijs, 3. Gordan Bunoza, 23. Constantin Grecu – 99. Christian Obodo Udubuesi, 24. Filip Mrzljak – 77. Rodemis Trifu, 10. Claudiu Voiculeț, 11. Nicolae Herea – 29. Marius Țucudean.

Rezerve: 33. Răzvan Stanca / 6. Nikola Vasiljevic, 25. Marian Pleașcă, 52. Alexandru Răuță, 17. Andrei Pițian, 5. Valentin Munteanu, 19. Valentin Alexandru.

*

La exact 10 săptămâni după căderea de cortină în faza play-out din Liga 1 2015/6, când pierdea cu 2-3 acasă cu CSMS Iași, ACS Poli găzduiește în această seară de la ora 21 întâiul meci oficial pe ”Dan Păltinișanu”, din cadrul etapei a treia în același prim eșalon, vizitatoare fiind aceeași grupare olteană care evolua pe Bega și în runda inaugurală a sezonului trecut, Pandurii Târgu Jiu.

Dacă timișorenii vor reuși încă din prima încercare să întoarcă foaia după seria de rezultate nefaste cu care și-a încheiat aparițiile pe teren propriu în campania precedentă, și anume pe rând 1-3 cu Concordia, 2-2 cu CS U Craiova, 1-4 cu FC Botoșani și 2-3 cu ieșenii, puteți afla și aici, prin intermediul comentariului scris în direct LIVE TEXT.

Duelul ACS Poli - Pandurii din iulie 2015 s-a încheiat 0-1 (0-0), antrenori fiind pe-atunci Dan Alexa respectiv Edi Iordănescu

Duelul ACS Poli – Pandurii din iulie 2015 s-a încheiat 0-1 (0-0), antrenori fiind pe-atunci Dan Alexa respectiv Edi Iordănescu

Într-adevăr, ACS Poli n-a câștigat decât de două ori în 2016 pe ”Dan Păltinișanu”, mai întâi în runda finală a sezonului regular, 1-0 cu Petrolul, contra căreia marca Bărbuț în minutul 42, iar apoi în ultimul joc al turului din faza play-out, 2-1 cu FC Voluntari, Goga înscriind din penalty în minutul 78 iar Hernandez în 89, după ce Tudorie egala în minutul 82. În rest, două remize și 5 înfrângeri acasă în acest an, pasiv ce a contribuit la retrogradarea din luna mai.

Vara a fost însă prielnică pentru timișoreni prin prisma statutului divizionar iar astfel au ajuns să aibă parte în primele două apariții pe ”Dan Păltinișanu” de aceleași două oponente în deplasare de la începutul campionatului trecut, și anume Pandurii, pentru care Răduț înscria din lovitură liberă unicul gol al partidei după o fază în care și Cânu primea cartonaș roșu, în minutul 50, respectiv FC Botoșani, depășită anul trecut cu 1-0 prin reușita lui Elek din minutul 64 al meciului etapei a III-a, și care trebuia să apară pe Bega în runda inaugurală, întâlnirea fiind însă atunci amânată, cât încă nu se anunțase verdictul final în ”cazul Rapid”.

Apele s-au mai limpezit cât de cât între timp iar Liga 1 a ajuns tot la borna rundei a treia, ACS Poli figurând în cont cu un joc amânat și aflându-se în fața a două apariții acasă în nici 70 de ore, miercuri la ora 19 descinzând pe ”Dan Păltinișanu” și FC Viitorul Constanța, în optimile Cupei Ligii.

Așadar 3 meciuri la rând pentru timișoreni în șapte zile doar în compania unor reprezentante ale României în cupele europene, punând și deplasarea de sâmbătă de la ora 21 la campioana din Giurgiu, toate dublele manșe internaționale fiind însă pierzătoare pentru ocupantele locurilor 1, 3 și 5 după play-off-ul ediției 2015/6, cu un bilanț general cumulat 6 0 2 4 3-14.

Exceptând însă eșecurile cu Maccabi Tel Aviv, Pandurii n-a pierdut în schimb în campionat, jucând ce-i drept ambele meciuri pe terenul considerat acasă la Drobeta Turnu Severin, 2-1 cu craiovenii și 0-0 cu campioana Astra, ca prime apariții în Liga 1 pentru Petre Grigoraș de la acel 1-4 pe ”Dan Păltinișanu” cu FC Botoșani, în urma căruia era demis în luna mai de la cârma lui ACS Poli.

Puțini mai sunt componenții rămași în efectivul noului antrenor Ionuț Popa dintre titularii aliniați de Dan Alexa la jocul inaugural al campaniei precedente, 0-1 cu Pandurii în iulie 2015, și anume Scutaru – pe atunci căpitan, Cânu și Elek, iar și în celălalt caz timișorenii au cedat tot la limită pe ”Dan Păltinișanu” în fața celor din Târgu Jiu, 2-3 pe 27 octombrie 2013, în primul sezon al lui ACS Poli în Liga 1.

Pandurii, care și-a garnisit lotul în această vară cu câteva nume dar care l-a și cedat vineri pe golgheterul stagiunii trecute, Ioan Hora, la Konyaspor, se află la Timișoara între două deplasări cu caracter eliminatoriu, una în Israel, unde a părăsit UEFA Europa League printr-un 2-1 pentru Maccabi în care Pleașcă a egalat în minutul 57, și alta la Chiajna, pentru optimea de finală de miercuri seară, cu Concordia, în Cupa Ligii. La Netanya, joi seară, Grigoraș și Dinu au apelat la Lazăr – Pleașcă – cpt., Vasiljevic, Buijs (71, Trifu), Bunoza – Răuță, Pițian – Munteanu (46, Voiculeț), Mrzljak, Pârcălabu (79, Grecu) – Herea, în vreme ce Stanca – Ortega, Ungurușan și Obodo au rămas pe bancă.

La gazde, Popa a anunțat vineri că nu va putea conta duminică pe fundașii Șeroni și Străuț dintre cei 22 de componenți înscriși de timișoreni pe ”lista A”, care îi cuprinde pe portarii 1. George Mădălin Smaranda (născut pe 5 septembrie 1984), 25. Cătălin George Straton (9 octombrie 1989), 33. Vasile Marius Curileac (18 februarie 1984), fundașii 3. Alexandru George Neagu (24 aprilie 1985), 6. Harald Adrian Fridrich (20 februarie 1998), 13. Cristian Dorel Scutaru (13 aprilie 1987), 15. Cristian Bocșan (31 ianuarie 1995), 16. Deian Cristian Sorescu (29 august 1997), 23. Gabriel Cînu (18 ianuarie 1981), 30. Alin Șeroni (26 martie 1987), 32. Bogdan Adrian Străuț (28 aprilie 1986), mijlocașii 5. Adrian Florin Poparadu (13 octombrie 1987), 7. Cristi-Marian Bărbuț (22 aprilie 1995), 8. Marius Marian Croitoru (2 octombrie 1980), 10. Petre Cătălin Doman (30 ianuarie 1988), 14. Alin Ionuț Cârstocea (16 ianuarie 1992), 18. Andrei Viorel Artean (14 august 1993), 94. Cătălin Ciprian Vădrariu (21 ianuarie 1989) și atacanții: 9. Alexandru Adrian Popovici (6 septembrie 1988), 11. Cătălin Ciprian Vraciu (21 ianuarie 1989), 19. Robert Elek (13 iunie 1988), 85. Octavian Drăghici (26 noiembrie 1985).

Ulterior deplasării la Giurgiu, ACS Poli va găzdui două jocuri la rând în Liga 1, în etapele a cincea și a șasea, cu CS U Craiova și CFR Cluj, pe care le întâlnea în succesiune și în faza play-out, obținând în câte un caz atât în tur cât și în retur maxim o remiză de 2-2.

Arbitrează Iulian Călin din Ștefănești, asistat de Danșa (Oradea) și Păunescu (Râmnicu Vâlcea). Prețul biletelor este de 10 lei la peluze, 15 lei la tribunele I și II, 25 de lei la tribuna 0 și 50 de lei la loje, în vreme ce prețurile la policarduri, în baza cărora abonații vor avea acces liber la meciurile din Cupa Ligii și Cupa României programate la Timișoara, sunt următoarele:

– peluza Sud: 100 lei / pentru pensionari: 50 de lei;
– tribuna II: 150 de lei / pentru pensionari: 75 de lei / pentru elevi și studenți: 10 lei;
– tribuna I: 150 de lei / pentru pensionari: 75 lei, pentru persoanele cu handicap: 10 lei;
– tribuna 0: 250 de lei / pentru pensionari: 125 lei;
– lojă: 500 de lei;
– VIP: 600 de lei.

Rezultatele rundei în curs și programul celei viitoare, pe coloana dreaptă, a clasamentului.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: