LIVE TEXT. ASU Politehnica – CSM Râmnicu Vâlcea 1-1 (1-0): Birău secunda 28 / Stoica 65. Revin Taub, Birău și Ghinescu

Rezultat final 1-1. Remiză cu vâlcenii, ca și în tur. Bilanțul lui ASU Politehnica pe teren propriu în stagiunea de toamnă e 11 3 3 5 17-16 12 puncte.

Minutul 90. Încă un cartonaș galben. Dumitrașcu, pentru un fault asupra lui Vucea.

88. Pîrvu execută o lovitură liberă de la 25 de metri, scoasă de Gkakos de lângă bară, de jos.

87. Dănăricu, cartonaș galben.

86. Dănăricu șutează iar plonjonul goal-keeper-ul vâlcenilor deturnează balonul.

84. Corner executat de Stancu, la care Bilia este faultat în careu dar centralul lasă jocul să curgă.

83. Mocanu intră în locul lui Piscanu.

81. Blănaru intră în careu și șutează de la 7 metri pe jos, portarul respingând deasupra transversalei. Corner.

80. Iese Birău și intră Vucea.

72. Constantinescu, înlocuit cu Țugui.

Minutul 67: transversală ASU Politehnica. Șut de la 18 metri. Prin Dănăricu.

Minutul 65, 1-1. Egalează CSM. Incursiune pe stânga a lui Bușu, care intră în careu, de unde centrează pe jos, în fața porții, iar Stoica reia cu latul în stânga portarului, de la 6 metri.

Minutul 62. Decarul Ghinescu e înlocuit cu Blănaru.

Înlocuire la vizitatori. Minutul 60: Cristea este schimbat cu Bușu.

59. Cea mai mare ocazie a oaspeților. Stoica îl lansează în adâncime pe Pârvu, care, perpendicular pe poartă, șutează de la 14 metri dar peste.

57. Stoica, lovitură liberă de la 25 de metri, peste transversală.

55. Ghinescu, cartonaș galben. Pentru fault.

52. Stancu, cartonaș galben pentru un fault asupra lui Stoica. Lovitură liberă executată de la 25 de metri de Stana și Gkakos prinde balonul.

49. Ghinescu se lansează pe contraatac, pe stânga, centrarea pentru Birău fiind reluată cu capul de la 7 metri, sub transversală, de unde balonul este deturnat de portarul vâlcenilor în corner.

Începe partea secundă… La reluare, vâlcenii îl introduc pe Geantă în locul lui Vasile.

Pauză, 1-0. Revenim.

36. Stana, lovitură liberă respinsă de timișoreni din careu.

34. Birău îl lansează pe Motreanu, care centrează iar Ghinescu reia de la 6 metri cu capul, peste bară.

33. Birău respinge cu capul o ”liberă” a lui Stana.

Bannere ale galeriei viola, unul expus pe gardul despărțitor teren – tribună, ”Ciao Bobo!”, altul în limba germană, desfășurat pentru puțin timp.

Un joc tern, de nivel mediocru, fără faze cu adevărat notabile.

30. Este rândul lui Neag să respingă un atac al gazdelor.

29. Prim cartonaș galben al jocului, Vasile.

Timișorenii tind să se mulțumească cu avantajul luat deja în primul minut, dar unele contraatacuri ale vâlcenilor au un oarecare grad de periculozitate.

27. Bădăuță respinge lovitura liberă executată de Vasile. Pe contraatac, Taub îl lansează pe Ghinescu, a cărui centrare nu este ajunsă de Bădăuță.

Terenul, moale.

Sunt peste 300 de fani în galeria viola.

13. Stoica, șut de la 16 metri, reținut de Gkakos.

10. Motreanu se damarcă pe dreapta dar asistentul semnalizează ofsaid. Fundașul își arată nemulțumirea.

9. Contraatac al lui Bădăuță, pe stânga, șutând peste bară de la marginea careului.

Minutul 7. Două cornere pentru vâlcenii, executate de Stana.

Peste 200 de fani în galerie viola. Peste o sută de spectatori la cealaltă tribună.

Poliștii n-au mai ieșit vreo 4 minute din propria jumătate de teren.

Oaspeții au protestat după faza golului, acuzând o poziție de ofsaid. N-a fost cazul. A fost o acțiune fulger, cu centrare de pe dreapta.

Secunda 28: 1-0, Alexandru Birău. Din careu, de la 12 metri, la colțul lung, în dreapta portarului. Începeau jocul de la centru Stancu și Bădăuță. Gol la poarta dinspre Căminul 1MV. Poliștii, în echipamentul tradițional. Oaspeții, în albastru complet.

Bădăuță și Stancu începe pentru ASU Politehnica.

Revin în primul 11 fundașul Taub, Birău și Ghinescu. În locul lui Todorov, Teuț și Blănaru.

INFO. În jocurile de la ora 11, CS Balotești – Chindia 3-2, Dunărea Călărași – Metalul Reșița 3-0, Olimpia – CS Mioveni 1-0 și Juventus – FC Brașov 2-1. Clasamentul la zi, pe coloana dreaptă. Etapa se încheie mâine de la ora 11 la Arad, cu UTA BD – Foresta.

Timp însorit dar friguros. Momentan, puțină lume pe ”Știința”.

Echipele…

ASU Politehnica: 1. Markos Gkakos – 22. Radu Motreanu, 21. Cristian Gălan – cpt., 3. Dănuț Bilia, 13. Carol Taub – 8. Mădălin Stancu, 15. Bogdan Dănăricu, 7. Alexandru Birău, 6. Dan Constantinescu, 10. Răzvan Ghinescu, 9. Cătălin Bădăuță.

Rezerve: 30. Alin Constantinescu – 4. Laurențiu Telescu, 18. Ștefan Blănaru, 24. Andrei Țugui, 20. Ionuț Vucea, 17. Arthur Teuț, 25. Darius Neamțu.

CSM Râmnicu Vâlcea: 1. Vlad Muțiu – 3. Samson Nwapueze, 18. Ioan Neag, 28. Cristian Munteanu, 5. Denis Dumitrașcu, 11. Cosmin Piscanu, 24. Daniel Stana, 21. Călin Cristea, 7. Octavian Vasile, 17. Florian Pârvu, 19. Adrian Stoica.

Rezerve: 12. Vasile Căbuz – 30. Sorin Bușu, 20. Bogdan Geantă, 23. Grigore Cioabă, 22. Ionuț Simianu, 25. Ovidiu Mihai, 16. Nicușor Mocanu.

***

După ce scăpa recent, de pe-o săptămână pe alta, la finalul lunii noiembrie, de o deplasare la Berceni, grupare ilfoveană care s-a retras din competiție înaintea încheierii turului, ASU Politehnica are parte la ultima sa apariție din acest an, programată sâmbătă de la ora 13 pe terenul ”Știința” în cadrul etapei a XXI-a din Liga 2, de o vizitatoare ale cărei lumini de avarie s-au declanșat din plin în cursul acestei săptămâni, insolventa CSM Râmnicu Vâlcea rămânând pe rând fără sprijinul și în continuare al autorităților locale dar și fără antrenorii de pe banca tehnică, deloc dispuși să mai continue în noile condiții date.

Gane și Biță și-au reziliat contractul cu gruparea de pe malurile Oltului la aflarea veștilor dinspre Municipalitatea locală și cu două zile înaintea meciului de la Timișoara, vești completate de cele dinspre principalul acționar, care a declinat varianta de a continua prin a duce greul pe cont propriu, așa încât CSM Râmnicu Vâlcea ar putea urma chiar și odată cu pauza de iarnă pe drumul bătând în retragere ce a fost ales deja de cluburile din Baia Mare, Pâncota și Berceni, și pe care tocmai a făcut un pas ferm în această etapă și Unirea Tărlungeni, dat fiind anunțul imposibilității de a găzdui partida programată astăzi cu Dacia Unirea Brăila, pierdută așadar la ”masa verde” cu 0-3. Iar a doua neprezentare ar echivala cu excluderea…

Pe hârtie, pe malurile Begăi se întâlnesc ocupantele locurilor 15 și 14, care ar putea face rocadă în cazul unui triumf al timișorenilor, dar în realitate alb-violeții au în față o grupare ce ar putea să bifeze în Banat tocmai ultima sa apariție nu doar din anul 2016 ci din întregul campionat. Despre imprevizibilul și incertitudinea ce covârșesc întrecerea Ligii 2 în noul său format competițional în serie unică stau mărturie estimările lansate în vară cum că gruparea vâlceană s-ar fi înscris între candidatele aspirând la un loc fruntaș cu vedere spre primul eșalon, contrastând însă vădit cu starea actuală de fapt, în care CSM se va alinia la Timișoara cu interimarii Dulcea și Tufiși dar fără mai mulți jucători, Dina aruncând și el prosopul iar Costea, Georgescu, Drăghici și Marian fiind indisponibili, accidentați. Și au trecut doar 4 luni, semn că fundațiile multora dintre cluburile implicate în cursă sunt și mai șubrede decât par la prima vedere.

Era evident că trecerea la o competiție în serie unică într-un asemenea moment de criză pentru fotbalul românesc constituia o foarte mare provocare, atât prin numărul mai mare de etape existente în țintarul întrecerii cât și prin răspândirea geografică la nivelul întregii țări, provocări cărora cele mai vulnerabile dintre protagoniste nu le-au putut face față, rezultând o brutală selecție ce va transforma cel mai probabil sezonul de primăvară într-un fiasco total, dar în acest context trebuie salutată pe de altă parte reușita apt combatantelor de a rezista mai mult sau mai puțin noilor rigori, menținându-se în această cursă de anduranță atipică sportului rege din Carpați. Ceea ce își dorea FRF în sezonul 2016/7, un campionat cu 42 de etape, se dovedește deja a fi fost o utopie, dar problemele altora, ca for federal ori cluburi vătămate, nu sunt din fericire și ale timișorenilor, care, din postura de nou-promovați, se arată a fi încet, încet tot mai aproape de liman.

Un nou pas le-ar fi mai la îndemână sâmbătă după prânz, în cea de-a doua rundă a returului, pe care o abordează la căderea cortinei cu speranța de a încheia cât mai bine anul 2016, într-un decembrie aniversar atât pentru alb-violet cât și pentru Timișoara în general. Dacă ultimul hop va fi trecut cu brio, puteți afla și aici în transmisiune în direct LIVE TEXT.

Este un meci intrat din păcate mai ales sub spectrul uriașelor probleme întâmpinate de tot mai multe secund divizionare, nefiind exclus ca din 25 februarie, când este preconizată reluarea returului odată cu etapa a XXII-a, sau ulterior să se continue cu cel mult 16 participante și nu mai puțin de 4 echipe stând pe margine aproape rundă de rundă.

Prefațarea jocului, și prin spusele antrenorului Sorin Brîndescu și mijlocașului Dan Constantinescu conform consemnărilor dinaintea antrenamentului de joi, în articole anterioare din secțiunile Fotbal / Liga 2 / Poli Timișoara.

Arbitri: Marius Chioran (Cluj) – Radu Despa (Baia Mare), Ramona Udrea (Târgu Jiu). Rezervă: Mircea Ardelean (Arad). Observatori: Constantinescu (Slatina) și Ion (Craiova).

Programul etapei în curs și clasamentul la zi, pe coloana dreaptă.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: