LIVE TEXT de la derby-ul Diviziei D Timiș, pe arena ”Emilian Pavel”: CS Ghiroda – ASU Politehnica Timișoara 1-1 FINAL (0-0; Filimon 85 / rezerva Iorgovan, cu prima sa atingere, cap, 60′ ). Gazdele, prime puncte cedate acasă, oaspeții – draw după 9 deplasări de succes

Fluier final, 1-1. ASU Politehnica Timișoara rămâne cu 5 puncte avans în fața secund clasatei CS Ghiroda, care pierde primele sale puncte acasă. ”Violeții”, la primele puncte risipite în deplasare. Revenim cu declarații și imagini.

Pătrașcu, eliminat, pentru scuiparea unui adversar, în minutul 89. Roșu îi dă roșu lui Pătrașcu, golgeter al gazdelor.

1-1: minutul 85. Filimon împinge balonul în plasă din 6 metri, la o centrare de pe dreapta. CS Ghiroda egalează.

Minutul 83: Făgețan, după driblarea a doi adversari, a pasat pe jos, Iorgovan reluând din alunecare în plasa laterală.

Minutul 80: Mureșan în locul lui Costescu.

A ieșit și soarele, la figurat și pe ulița poliștilor.

Minutul 76. Mediop, de la 7 metri, cu latul, puțin pe lângă vinclu. Bună ocazie. Jocul este de fapt mai intens, mai aprig și echilibrat, iar galeria își susține fervent favoriții. De fapt, apropo de asprime, Mediop ar fi meritat poate al doilea ”galben” la o intrare tare, temperat și iertat fiind de Flavius Roșu.

Minutul 72. Iese Ghinescu, intră Făgețan.

Minutul 65. Schimbare. Șeptarul Ioan Popa, înlocuit cu Filimon. Iar Stanciu în locul lui Dragodan.

Minutul 0-1: Iorgovan, abia introdus în teren, cu prima sa atingere, cu capul, gol! Intrat în locul lui Ionaș, ex-ceferistul deschide scorul în minutul 60, din centrarea lui Ghinescu, de pe stânga. La combinație, jucători achiziționați în iarnă, ultimul, de la Sânnicolau Mare, club care a ținut mult la preț.

A mai încasat un galben și Andrei Bogdan, iar observatorul Tanasoglu ne-a atras atenția că și Popoviciu, căpitan al alb-violeților, vedea un cartonaș galben într-o aceeași fază din prima parte, în minutul 12. Deci ar fi deja 5, dar jocul e în spirit de fair-play.

Reîncepe jocul. Primă mare ocazie, centrarea lui Mediop, de la 20 de metri lateral stânga, fiind reluată de Baranyi, golgeter al stagiunii trecute, milimetric ”peste”, de la 6 metri. Galeria polistă, înmărmurită.

Final de primă repriză, 0-0. Scor convenabil liderului.

Minutul 38: ASU politehnica solicită 11 metri la o fază în careul gazdelor. Roșu lasă jocul să continue.

Minutul 36: Taub centrează în fața porții iar Ghinescu ratează din 6 metri. Galeria oftează la marea ratare.

Oaspeții, în alb-violet, Ghiroda în albastru. Gazdele atacă spre poarta de la vestiare. Sunt și două camere de filmat la meci…

ASU Politehnica, mai dominantă, Ghiroda încercând cartea contraatacului. Dar e timp să și răsfoim frumosul program editat de clubul gazdă.

Minutul 30: Mediop vede cartonașul galben, pentru un fault asupra lui Obrejan, după ce și Mureșan vedea ”galbenul” în minutul 20.

Minutul 27: Baranyi, șut de la 17 metri, sub transversală, respins de Burtic în față, de unde, din 6 metri, Mediop trimite nonșalant peste transversală.

Minutul 23: ghiulea Taub, respinsă de Toma în corner.

În prealabil, Vlad Bura, secundul Ghirodei, a fost temperat de centralul partidei, Flavius Roșu, probabil pentru oarece proteste. Apropo de antrenori, principalul Alin Miloș s-a ”refugiat” pe un acoperiș din preajmă, de unde urmărește jocul, după ce, inițial, înaintea meciului, s-a înfățișat personal, în teren, pentru a mă evacua din incintă.

Joc frumos. Prim șut pe poartă, în minutul 17, aproape lângă bară, autor Popoviciu, reținut de portar. Joc bun, peste așteptări, ridicându-se de fapt la nivelul locurilor ocupate de fruntașe.

Foarte mulți spectatori, mai mulți ca niciodată. Gălan vede primul cartonaș galben, în minutul 12, în urma unui fault asupra lui Mediop. Insistența și iuțenia senegalezului dau de furcă ”violeților”.

Debutul jocului, spectacol total al galeriei. Gălan, prompt la o nouă șarjă a lui Mediop.

Minutul 8, în continuare 0-0. ASU Politehnica, mai decisă, dar Toma respinge bine în urma a două centrări. Acum sunt peste 1.500 de spectatori, au mai venit.

Ieri s-a jucat Chișoda – Făget, rezultat 2-0, de la care v-am relatat deja, iar astăzi și Dragșina – Gătaia, Jimbolia – CFR, Giroc – Racovița, Auto – Unirea Sânnicolau Mare și Pobeda – AS Peciu Nou. Timișul Șag stă iar mâine are loc CS Dumbrăvița – Cocoșul Orțișoara. Suntem în etapa a 22-a, a cincia a returului.

Antrenorul gazdelor, Alin Miloș, suspendat o etapă după protestele adresate arbitrului spre finele jocului precedent, 2-2 la Șag, n-are dreptul astăzi de a lua loc pe banca tehnică, situație cu care se confrunta și la meciul tur, dar este totuși în incinta terenului cu circa un sfert de oră înaintea începerii partidei. Ultime preparative înaintea debutului.

Tribuna ocupată de alb-violeți, arhiplină, plus în jur, o revărsare de culoare. Să tot fie vreo 600 de fani poliști. În stânga, localnicii, peste 200. Interes major, și al mass-media, dar întrebarea e unde sunt numeroșii jurnaliști și în rest, la meciuri oarecare din ligile inferioare?

În premieră în ligile mici, și cu arbitru de rezervă…

*

CS Ghiroda: 1. Toma – 7. I. Popa, 15. Andrei Bogdan, 21. C-tin Popa, 5. R. Mureșan, 19. Dragodan, 14. Budur, 18. Boangheș, 11. Pătrașcu, 9. Baranyi, 23. Mediop.

Pe bancă: 12. Goldan, 13. Filimon, 2. Protopopu, 20. Bura, 22. Costescu, 10. Marius Andrei, 8. Stanciu.

Antrenor secund: Vlad Bura.

ASU Politehnica Timișoara: 1. Burtic – 27. Birău, 21. Gălan, 13. Obrejan, 26. Taub, 5. Rebenciuc, 8. Neagoe, 7. Popoviciu – cpt., 15. Ghinescu, 18. Tulcan, 25. Ionaș.

Pe bancă: 23. Rogojină, 3. Mărănescu, 6. Brînzan, 4. Călin, 24. Vucea, 19. Iorgovan, 9. Făgețan.

Antrenor: Paul Codrea.

*

Și aici, în transmisiune în direct, comentariu-text de pe stadionul ”Emilian Pavel” din Ghiroda, din momentul aflării echipelor, duelul primelor două clasate în Divizia D Timiș, ce dețin un palmares identic în calitate de gazde respectiv oaspeți (9 jocuri, 9 succese) și cele mai eficace atacuri ale competiției, însumând 146 de goluri în 40 de apariții, adică o medie de peste 3,5 reușite pe meci: CS Ghiroda – ASU Politehnica Timișoara.

Poate fi de fapt și-un duel al ”tunarilor”, Pătrașcu având 21 de reușite pentru CS Ghiroda iar Tulcan 17 pentru lider, la care a mai sosit și Iorgovan, cu 15 de la CFR, acum având deja 16.

Am și aparatul foto, revenind cu o galerie de imagini și reacții la cald, după joc, dar mai întîi să consemnăm, aproximativ de la 11 fără 20. Pentru liderul alb-violet și numeroșii săi simpatizanți e una din aproximativ jumătatea acelor deplasări stagionale pe distanțe scurte, în imediata vecinătate a Timișoarei. Promisiuni așadar pentru un veritabil spectacol în tribune. Se va revărsa oare acesta și-n teren? De văzut, căci mai e și vorba aceea, ”la pomul lăudat să nu te duci cu sacul…”

Apropo de deplasări, alb-violeții n-au pierdut încă nici un punct pe alte terenuri: 9-2 la Făget, 5-2 la Șag, 4-0 la Dragșina, 6-1 la Chișoda, 3-0 la Giroc, 2-1 la Jimbolia, 4-0 la CFR, 3-0 la Racovița și 7-0 la Peciu Nou, ultimul în retur. Bilanțul, 100%: 9 9 0 0 43-6 27 puncte (în medie aproape 5 goluri marcate!). Dar mai au totuși de jucat și în fiefurile ocupantelor locurilor 3-6, Gătaia, Dudeștii Vechi, Dumbrăvița, Sânnicolau Mare.

Mai întâi însă la Ghiroda, localitate de baștină a antrenorului lor, Paul Codrea, cu care promovarea se conturează parcă pe etapă ce trece. Încă din tur, când ASU Politehnica a preluat șefia clasamentului deja după primele 90 de minute ale campionatului, păstrând-o rundă de rundă inclusiv până la duelul atunci de podium, 1 cu 3, de pe ”Știința”, din etapa a V-a, ”violeții” și-au arătat clar intențiile. Făgețan, în minutul 1, și tot el, în minutul 34, precum și Ardelean, în minutul 77, au decis derby-ul ASU Politehnica – CS Ghiroda 3-0 (2-0), într-o vineri seară, pe 30 august.

Acel rezultat avea să și separe până etapa trecută cele două echipe, constituind unicul eșec înregistrat de fruntașe în actualul campionat. În rest, ”violeții” s-au mai împleticit acasă cu Pobeda, 1-1 în tur, iar CS Ghiroda la pe-atunci deja fostul lider Progresul Gătaia, 1-1 în runda a 14-a, dar și sâmbăta trecută, într-un 2-2 la Șag, cu Timișul.

De fapt, elevii lui Codrea și Foale au mai avut un derby, tot acasă, în etapa a 13-a, cu Progresul Gătaia, care venea din postura de lider, deținută de nou-promovați pe parcursul etapelor 6-12. Interesant este că și atunci adversarii ”violeților” s-au înfățișat la derby tot după un 2-2 cu Timișul Șag, ce-i drept pe teren propriu, precum Ghiroda astăzi, iar deznodământul duelului la vârf a fost favorabil lui ASU Politehnica, 2-0, Făgețan marcând și atunci, în minutele 26 și 61.

După respectivul triumf, poliștii au pus practic stăpânire pe întâietate și chiar și un prim eșec astăzi nu i-ar îndepărta de fotoliul de lider. Conștienți fiind însă că runda viitoare stau iar peste două etape se deplasează la Dudeștii Vechi, moment la care și Ghiroda va trage o sâmbătă pe dreapta.

Oaspeții derby-ului de astăzi au fost 10 etape lideri în tur și încă măcar 5 în retur, pe când CS Ghiroda, vicecampioană a sezonului trecut, în calitate de nou-promovată, a fost mai mereu prezentă pe podium, începând cu etapa a treia.

Și apropo de gazde, acestea au un bilanț ideal acasă, victorii pe linie: 3-1 cu Făget, 3-0 cu Șag, 8-1 cu Chișoda, 2-0 cu Giroc, 2-1 cu Auto, 3-0 cu CFR și 7-0 cu Racovița, toate în tur, precum și 4-1 cu Sânnicolau Mare și 3-0 cu AS Peciu Nou, în 2014. Totalul, 9 9 0 0 35-4 27 puncte, cu o medie de aproape 4 goluri înscrise!

De urmărit. Arbitrează Flavius Roșu, asistat de Bogdan Gheorghioiu și Raul-Constantin Ghiciulescu, observatori fiind Ioan Igna și Ioan Tanasoglu.

 

 

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − cinci =

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: