LIVE TEXT de la 11 pe „Ştefan Dobay” în Liga 2. 5 noutăţi la „verzi”: 0-0. CSC Dumbrăviţa cu militarii MApN cu ocaua mică prin ţară pe motorina tuturor românilor, autocar MAN „Lion’s Coach” înmatriculat A-11055. Ce nu-i clar bănăţenilor că finanţează moftul Armatei vraişte a Alianţei cu „teatrele” ei de scenă?

Fluier final, 0-0 după o prestaţie bună a „verzilor” în special în prima repriză, în cea de-a doua echipele părând a avea mai puţină forţă. Bănăţenii ţin CSA-ul la respect la 3 puncte în urmă, semn al maturizării elevilor lui Stan, la 14 luni după acel 0-3 aici. Creşterea este evidentă, reliefată drept urmare şi ierarhic. Rezultatele şi clasamentul actualizat, plus programul viitor, pe coloana datelor tehnice a secţiunii Fotbal. Timişenii rămânând imbatabili acasă în noul sezon, în jumătate dintre apariţii chiar şi fără a încasa deloc, în celelalte, numai o dată: 0-0, 1-1, 6-1, 1-1, 2-0, 0-0.

Viitoarea gazdă a elevilor lui Cosmin Stan, CSM Slatina, încasând 4 la Piatra Neamţ după ce Oprescu înlocuia 3 la pauză, la 1-0.

În cele din urmă peste 700 de spectatori, strângându-se treptat, însă multă forfotă cu o şi mai mare mobilizare departamentală de forţe pentru ceva mai puţin spectacol sportiv. Şi-a mai trecut o dată Circul prin târg.  

Lovitură liberă din marginea careului. Adrian Ilie. Respinsă. E gata. 

Tănase îl ţine pe Vîrtej, la care roş-albastrul sare cu capul să-l lovească. Tănase, „galben”. Vîrtej, şi el. Iar Salhi pentru proteste. 

Trei minute de prelungiri. Se joacă mult între careuri, lipseşte acea ultimă pasă.

88. Lovitură ce ar fi trebuit să creeze panică la poarta oaspeţilor. Executată de Andrei Toroc. Însă este respinsă. Ba mai mult, contraatac. Paul Toroc debutează cu bine astăzi, respingând din faţa careului cu piciorul, la pătrunderea lui Chunchukov.

Apropo de Metaloglobus şi CSA, majoritatea cluburilor din Liga 2 sunt din regiunea capitalei, mai exact 12 din totalul celor 20, dintre care 5 din Bucureşti şi Ilfov, iar 7 nu la mari distanţe, cel mult la Slatina spre vest respectiv Slobozia spre est.  

Oaspeţii nu mai au atâta… motorină, cu toate modificările efectuate. Însă nici bănăţenii nu par a profita. Sau se… păstrează pentru… ultima impresie, precum împotriva Metaloglobusului şi la Dej?

Cartonaş galben, pentru proteste. Enceanu.

Andrei Toroc se pregăteşte pentru executarea unei lovituri libere. Centralul îi separă pe jucătorii împingându-se în careu. Centrare respinsă cu pumnii de Frânculescu. 

Sunt ceva urme pe gazon, dar s-a făcut totuşi treabă bună. Într-o stare net superioară.

84. Ţieranu, accidentat. Înlocuit de Amariei. 

Corner, Enceanu de pe stânga, dar Paul Toroc reţine. 

Prinde în schimb Frânculescu, un balon cadrat de verzii Dumbrăviţei pe poartă. 

Minutul 81. Buziuc reia din alergare cu capul din stânga dar pe lângă poartă, la o altă centrare militară, a lui Dobrescu.

Iese şi soarele, făcând scurt cu ochiul dintre nori.

Centrare din lovitura liberă, însă balonul sfârşeşte peste transversală.

Andrei Toroc driblează 2 jucători dar Dobrescu revine şi-l faultează. „Liberă” din preajma careului. Iar Gladun e acum pe teren, să-şi intre-n atribuţii. La care se „trezeşte” şi galeria. 

Şi totuşi… Ocazie mare a oaspeţilor. „Verzii” se opresc, crezând că-i ofsaid. Reluarea înaltului Chunchukov, pe spate, pe lângă bară, după o altă „liberă”. Mai ales din fazele fixe a ajuns să fie ameninţat spaţiul porţii.  

Fazele de poartă, împuţinate. 

Minutul 74. Balonul cade pe plasa porţii, după capul lui Ţieranu. „Liberă” de pe dreapta, Andrei Toroc. 

Matei, scos pe braţe. Înlocuit de Raicu, din generaţia 2005.

Tare puţine dăţi cu balonul pe cadrul porţii. Din partea timişenilor, Sofran şi Lalic, pe când Paul Toroc a prins două mingi ale roş-albaştrilor.

70. Tot nou intraţii fac legea pentru militari. Centrare Buziuc, reluare Chunchukov din poziţie centrală, favorabilă. Nu prinde poarta. 

69. Corner de pe dreapta. Execută Enceanu. Cap Vîrtej. Pe lângă bara din dreapta lui Toroc.

Minutul 64. Iese Tismonar, intră Nortey. Iese Sofran, intră Andrei Toroc. Prim meci de campionat cu fraţii Toroc concomitent pe teren. Şi Gladun în locul lui Lalic.

Ţieranu, la post, respinge cu capul centrarea lui Ilie.

Se pregătesc să intre şi jucători de rezervă ai localnicilor.

Mare ocazie. Centrare de pe dreapta. De astă dată reţine Toroc, după o centrare a lui Drăghici, reluarea cu capul fiind a lui Chunchukov, periculoasă.

Tot noii intraţi sunt în prim plan. Căci…

Paul Toroc nu reuşeşte să reţină balonul, cât pe ce să profite Enceanu, după centrarea lui Buziuc.

Minutul 60. Alte 3 modificări la CSA. Iese Boiciuc, intră Buziuc. Iese Chipirliu, intră Chunchukov. Iese Bărbulescu, intră Enceanu.

Portarul Paul Toroc începe primul meci de la deplasarea în Cupa României la Arad, unde era înlocuit din minutul 56 de Trifon, UTA calificându-se atunci graţie unui unic gol marcat în minutul 89.

Primul cartonaş galben pe teren. Lui Boiciuc. Tragere de tricoul lui Salhi, în jumătatea dumbrăviţeană de teren.

Şi un şut de la distanţă al lui Salhi. 

La oaspeţi, în repriza a II-a, Matei în locul lui Maftei. 

Cosmin Stan solicită spectatorilor să încurajeze mai mult echipa. În drumul său spre banca de rezerve, îi îndeamnă pe cei din tribună să fie mai mult în sprijinul echipei. Căci momentul e bun, „verzii” reuşind o primă repriză superioară bucureştenilor, probabil loviţi de sindromul fotbalistului român, căruia-i este mai greu să fie competitiv în ritmul miercuri-sâmbătă.

Până acum, pe rând, la pauza meciurilor găzduite de timişeni, scorurile au fost de 0-0, 1-1, 2-1, 0-0 şi 1-0. Iar în deplasări, 1-1 după 45 de minute la Reşiţa, 0-0 la Mioveni, 2-1 la Buftea, 2-0 pentru Chindia, 0-0 la Dej şi 1-0 pentru sibieni.

Începe repriza a II-a.

CSC Dumbrăviţa intră la vestiare în aplauzele spectatorilor. „Verzii” meritau mai mult după aspectul jocului primei reprize. Doar 0-0 la pauză. Cu CSM Alexandria era 1-0, Sofran înscriind în minutul 41.

Paulevici pătrunde-n careu, Wallace acordă corner. Executat tot de Sofran. Prelungeşte Ţieranu, cap Lalic. Frânculescu respinge de pe linia porţii. Din nou la un pas de 1-0.

Ofsaid! Lalic reia cu capul din interiorul careului mic, după o centrare prelungită cu capul de Zurbagiu. Iniţial, lovitură liberă de pe stânga, executată de Sofran.

Un minut de prelungire.

De obicei, în noul sezon, oaspeţii dominau începutul întâlnirilor din Timiş. Nu-i cazul şi astăzi. Pe fondul echilibrului, „verzii” au fost cei mai periculoşi. 

Încă un cartonaş galben la banca tehnică a Dumbrăviţei.

Stan protestează. Paulevici, tras de tricou. Antrenorul, cartonaş galben. Primul al meciului. 

Bărbulescu e nemulţumit. A fost făcut „pensionar” şi se ia „în gură cu tribuna”. Căpitanul „Armatei”, născut în anul 1985. 

Cinciarul Wallace are vată în nas. 

40. Corner de pe dreapta, al Clubului Sportiv al Armatei. Ţieranu respinge eronat. Putea duce la… gol. Vîrtej reia din centrul careului. Şi încă un corner. Respins cu capul de Gîsă.

39. Lovitură liberă foarte periculoasă de la 17 metri lateral dreapta. Salhi şutează, blocat de zid. Executantul de serviciu, Gladun, e pe bancă.

Galeria gazdelor, timidă, fără încurajări organizate. Tinerei entuziaşti cu tobe şi steaguri, dar dominaţi fonic de cei traşi la negru din capitală. 

34. Primă ocazie periculoasă a bucureştenilor. Dobrescu centrează din stânga, Chipirliu se înalţă la cap, Toroc prinde. 

Acelaşi Tismonar încearcă să-l angajeze pe Paulevici, dar minge grea. Respinge portarul în margine.

Jocul, pe contre.

Corner. Singur cu portarul, Tănase nu reuşeşte să recepţioneze balonul, din câţiva metri, doar cu portarul în preajmă. Cornerul, de pe stânga. Urmat de o recentrare. Fundaşii gazdelor, în careu. 

25. Prima ocazie! Portarul scoate din vinclu cu pumnul în corner şutul lui Sofran de pe stânga, din colţul careului mare.  

Minutul 22. Altă lovitură liberă. Din dreapta. Centrarea în careu, deviată cu capul de Sofran. Frânculescu, mai rapid decât Paulevici. 

Lovitură liberă. Execută Sofran. Respingere. Recentrare. Tănase, şut de la 25 de metri central pe lângă poartă. 

Fluieră Cristian Moldoveanu din Sfântu Gheorghe. Asistat de Suciu din Câmpia Turzii şi Timar din Oradea. Rezervă, Lădar din Zalău. Trimişi FRF, reşiţeanul Lolea şi Duma (Sibiu).

Prim sfert de oră echilibrat, fără veleităţi şi fără ocazii. Anul trecut, oaspeţii dominau începutul jocului şi se desprindeau rapid. Semn că locul actual al dumbrăviţenilor în clasament nu-i chiar întâmplător.

„A+B+C = TRINOM / t2 + tzi + tm = THREESOME”, desfăşurător al galeriei din Ghencea. La aproape un sfert de oră de la fluierul de start. Câtă subtilitate a geniilor pustii. Trecând la înscrisurile pe afişe, după ce înaintea startului spurcau în dreapta şi-n stânga, în circul lor dâmboviţean – „M**e Becali!”, dar şi cu spume dinspre capitala lor: „M**e Timişoara!” Nu existau încă nici pampers la dorsalul stimabililor cu scandările pe când şi „Armata” lăsa români în bălţi de sânge pe calea Lipovei spre Dumbrăviţa. Şi s-o fi judecat ceva, sau se-aşteaptă înhumarea lui Ion? Nu s-a judecat, dar „Internele” atât poliţieneşti cât şi ale Jandarmeriei fac scut în jurul descinderii Circului armat în târg, totul, totul din banii românilor. Şi cu câtă seninătate. Peste 58 de zile intrându-se deja în 2024. Şi vor fi trecut deja peste 34 de ani, „Aceeaşi Mărie cu altă pălărie”.  

13. Prima ocazie a bucureştenilor, după două lufturi ale . Reluarea lui Sierra ocoleşte spaţiul porţii, din 5 metri lateral stânga.

Bucureştenii, cu 3 străini, un brazilian, un spaniol şi-un moldovean. Plus bulgarii de pe banca de rezerve. Localnicii, cu un sârb şi-un marocan. 

10. Tismonar încearcă şutul de la semidistanţă, circa 30 de metri, dar blocat de un fundaş al oaspeţilor.

Gruparea comunală timişeană abordează meciul de pe locul 5, roş-albaştrii „Armatei” din banii tuturor românilor de pe 11. Câtă eficienţă. Ce-i drept, dacă înving aici, vizitatorii i-ar egala la puncte pe verzi-albi şi i-ar depăşi la diferenţa de golaveraj.

7. Activ, Tismonar scapă pe stânga dar şutul său în diagonală, din careu, nu prinde cadrul porţii. Mingea „curge” în lateral. 

5. Tismonar centrează de pe dreapta peste bucureşteni, minge ajunsă la Paulevici în centrul careului.

2. Tismonar driblează dar nu-l şi deschide pe Ristin. Minge recuperată. 

Minutul 1. Centrare a lui Tismonar de pe stânga în careu, unde portarul reţine. 

În formula cu Gîsă pe dreapta, Ţieranu, Zurbagiu şi Lalic în apărare, Salhi, Ristin şi Tănase în linia mediană, iar în atac Sofran, Tismonar şi Paulevici.

Încep timişenii, atacând în repriza I spre poarta de la piaţă. În verdele clasic şi tradiţional. Însemnele Artoil pe tricou. Oaspeţii, cu roşu în piept, albastru pe spate, şorturi roşii, jambiere albastre.

„Arhiplin”, peste 400 de spectatori şi probabil vor mai veni, cu lumea şi-n picioare, dar nu chiar precum la acelaşi meci din vara anului trecut. Fără vizibilitate acum din anumite unghiuri în jurul suprafeţei de joc. Şi totuşi, în colţul opus galeriei oaspeţilor, mai sunt spectatori care asistă din picioare de lângă gard, vizavi de Centrul de zi.  

Şi unde s-a mai pomenit oare în fotbalul consolidat şi consacrat o competiţie eliminatorie de cupă cu… grupe!? În România. Unde în „spectaculoasa” Cupa României s-au înregistrat săptămâna aceasta, de marţi până aseară, 10 scoruri cu maximum câte două goluri marcate, şi doar unul cu 3 reuşite, CSM Alexandria – AFC Botoşani 2-1 – ducând la demisia lui Alexa, respectiv un 0-6, Progresul Pecica – Hermannstadt. În general însă, 5 întâlniri cu câte două goluri înscrise, 4 cu unul singur şi CSA – Rapid 0-0 în Ghencea. Atractiv.

Pentru a doua ediţie la rând când FRF privează CSC Dumbrăviţa de vizitarea Ghencei. Unde s-a mai pomenit campionat doar cu turul, însă fără retur? Unde-i oare echilibrul şi reciprocitatea? În România, pe scena acelui „aici începe marea performanţă”, Liga 2. Dar poate se vor reîntâlni „verzii” cu roş-albaştrii în capitală în… play-off. 

Respectiv penultimul examen acasă al alb-verzilor în 2023, ultimul fiind programat peste 3 săptămâni, după o altă pauză competiţională, pe 25 noiembrie, cu Gloria Buzău. Iar alte două meciuri tot pe „Ştefan Dobay” în sezonul regulat şi-n 2024, în februarie cu actualul lider, Unirea Slobozia, iar în martie, la final, cu Csikszereda. 

La Dumbrăviţa a tot plouat în ultimele zile, şi ieri, şi-azi-noapte, aşa încât astăzi va fi primul examen al instalaţiei de drenaj a terenului. Care altfel arată impecabil, cum n-arăta după ploi în trecut, pe-atunci inundat, chiar mocirlit. Însă un plafon opac de nori s-ar putea scutura la o adică.  

Iar strada de la tribuna rezervată simpatizanţilor bucureştenilor e „baricadată”, închisă. Masive detaşări ale M.I., din partea Poliţiei şi Jandarmeriei. Pe aici nu se trece. Închisă fiind şi parcarea de la grădiniţă. 

Întreaga tribună destinată susţinătorilor oaspeţilor, plină. Au călătorit cu 4 microbuze.

Faţă de deplasarea la Cisnădie, 5 schimbări în unsprezecele bănăţenilor, intrând portarul Paul Toroc, Ţieranu, Ristin, Tismonar şi Lalic. Nu mai apar Trifon, Amariei, Gladun, Andrei Toroc şi Nortey. Reapare în schimb între rezerve Zaluschi.

Iar la bucureşteni, două modificări faţă de echipa de start a jocului de miercuri seară din Cupa României, 0-0 acasă cu Rapid, portarul Pop şi fundaşul Peţa – nici măcar rezervă azi, lăsându-le locul lui Frânculescu şi Wallace. Frânculescu nefiind în schimb nici pe bancă miercuri.

Faţă de unsprezecele utilizat de Cosmin Stan în acel 0-3 aici cu CSA în august 2022, doar Zurbagiu şi Tănase mai încep şi astăzi, pe când la „Armată” 3: Wallace, Drăghici şi Chipirliu. 

ECHIPELE

CSC Dumbrăviţa: 1. Paul Toroc – 5. Vlad Gîsă, 27. Darius Ţieranu, 6. Costel Zurbagiu – cpt., 2. Nenad Lalic – 4. Ouadie Salhi, 24. Răzvan Ristin, 16. Ionuţ Tănase – 18. Nicolae Sofran, 11. Alexandru Tismonar, 23. Dragan Paulevici.

Rezerve: 99. Cătălin Trifon – 21. Eduard Amariei, 13. Tudor Moţiu, 26. Cosmin Gladun, 19. Bruce Nortey, 8. Adrian Zaluschi, 7. Alexandru Martinov, 3. Fabiano Cibi, 25. Andrei Toroc.

Clubul Sportiv al Armatei: 12. Costel Frânculescu – 2. David Maftei, 13. Adrian Ilie, 6. Daniel Vîrtej, 5. Alves Da Silva Wallace, 21. Mihai Dobrescu – 27. Roberto Gimenez Sierra, 8. Valentin Bărbulescu – cpt., 19. Stephan Drăghici – 10. Remus Chipirliu, 32. Alexandru Boiciuc.

Rezerve: 1. Ionuţ Pop – 9. Alexandru Buziuc, 17. Alin Raicu, 94. Rareş Enceanu, 78. Costel Avram, 76. David Matei, 11. Mario Topuzov, 18. Andrei Cristea, 23. Tsvetelin Chunchukov.

***

Socialistul 1983 cumva? Nu. Ci postdecembristul 4 noiembrie 2023. Dar pe zi ce trece tot mai aproape de distopicul orwellian „1984” al „Fratelui mare” din „Brava noua ordine”, net mai purpuriu şi sângeriu în roşul aprins decât cel împroşcat postbelic în Carpaţi sub şenila bolşevică urzit-acum peste-un veac de aceeaşi ocultă subiect tabu-n România. Emanând în sport Casa Centrală a Armatei, suită apoi pe boltă, cică „Steaua”, căzătoare degenerată euro-atlantic în mutanţi şi clone pe măsura unor relicve ale istoriei – ba cu iniţiale cu iz becalist de stână, ba cu ocaua mică a marelui circ prin ţară pe banii tuturor românilor, şi-a se citi A-11055 pe plăcuţa de înmatriculare a autocarului MAN alb „Lion’s Coach” tulburând odihna veşnică, Ştefan Dobay pesemne răsucindu-se în mormânt. Căci toţi dumbrăviţenii şi bănăţenii sadea sau prin adopţie strânşi astăzi la 11 precum „la urs” la descinderea lângă Pădurea Verde a falangei fotbalistice a MApN finanţează din dările lor nu doar, cum ar fi oarecum normal, ascensiunea „verzilor” localnici în zona play-off a Ligii 2, ci, cât se poate de anormal, chiar şi oaspetele oponent, „militari” ministeriali guvernamentali proptiţi din contribuţiile tuturor românilor. Un duel care va să zică aşadar drept şi egal cu „departamentala”? Nici pomeneală, dar somnul raţiunii naţiunii naşte monştri, clonele şi mutanţii sugând la fel. Măcar de-ar mai fi ceva de Armata cu-o halcă tot mai mare din PIB-ul străveziu al coloniei, dar e doar îngrăşat înţepată masă de manevră a alianţei vraişte cu într-adevăr „teatrele” ei de scenă ieftin prefabricată pe toate meridianele, Organizaţie Teroristă a Atlanticului de Nord răspândind „democraţia”. De dragul presei (încă) scrise consemnăm aici în comentariu LIVE TEXT de la arena „Ştefan Dobay” jocul din etapa a XII-a cu CSC Dumbrăviţa gazdă, căci altfel ar fi de fapt de-o grevă japoneză pe seama faptului că milităria n-a fost dată jos din pod şi nici azvârlită din 1990 la groapa istoriei sportului, măcar pentru sângele decembrist de pe Calea Lipovei, legând Timişoara de Dumbrăviţa. Pe-acolo rulează şi azi pneuri „A”rmate purtând Circul prin ţară pe motorina alimentată şi de fanii bănăţenilor. Fair-play în spiritul sportului? Nu. Ci dulce-amară rătăcire mioritică.    

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 6 = optsprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: