LIVE TEXT de pe „Hristo Stoichkov Arena”: roșu Kalapiș, în minutul 28. Pobeda Dudeştii Vechi – ASU Politehnica Timişoara 1-1 FINAL, Rafael Mirciov 93 penalty – Iorgovan 48, cap: lider alb-violet acasă la unica echipă pe care n-a învins-o!

ASU Politehnica, doar 3 puncte în fața Ghirodei. Pobeda – ASU 1-1, ca în tur. Mai rămân 10 runde. Toate rezultatele etapei, pe coloana dreaptă a secțiunii Fotbal: Dragșina – CFR 5-2, Gătaia – Orțișoara 2-1, Jimbolia – Racovița 2-1, Giroc – Făget 0-2, Auto 1-1 cu Peciu Nou, Chișoda – Șag 0-2. Mâine, Dumbrăvița – Unirea Sânnicolau Mare.

Poliștii, la galerie, ”nu vă vom lăsa la greu!”, cei de la Pobeda, ”burtă” în fața suporterilor localnici. Nu s-ar putea intra momentan spre vestiare, la cât de haotice sunt aceste clipe.

Finish cu scandal și meleu la mijloc. Burtic cu Blaga, în centrul atenției. Într-adevăr, nu vă certați, măi băieți, ci bateți-vă! Foarte frumos vă stă. Intră și fani poliști în teren. Unii dintre ei, să împartă ceva gratuități, alții să-i oprească.

Final, 1-1. Fluierul, după penalty-ul transformat.

Penalty Pobeda. Iese Burtic pe centrare dar lovește un jucător advers. Rafael Mirciov egalează de la 11 metri. 1-1. Antrenorul Petre Mirciov, la gabaritul său, e un sprinter de nădejde, tăind terenul spre meleul bucuriei.

Brînzan în locul lui Vucea.

3 minute de prelungire. ASU Politehnica, aproape de un triumf meritat. La Chișoda, Șagul conduce cu 1-0, grație unui gol spre finalul jocului.

Ocazie polistă: Stoianov apără șutul lui Neagoie de la 16 metri, găsit cu o minge înapoi de Ghinescu, trecut de Gheorghe Mirciov, care a încercat cumva să stopeze șarja ”violetă”, eventual și cu mâna, dar n-a izbutit.

Și mare ratare a lui Popoviciu, din fața porții. N-a reușit contactul cu balonul, care nu-i era însă tocmai la îndemână. Sau mai bine zis la picior.

Iese Bratan, intră Ismail, în minutul 85.

Ies Rebenciuc și Tulcan, intră Neagoie și Ilie. Minutul 78.

Minutul 77. Șerban în locul lui Boboiciov. Codrea pregătește două schimbări!

Minutul 71. Vucea, șut pe lângă poartă, la o ocazie foarte mare, găsit fiind cu o pasă filtrantă de către Ionaș. În tribună, Nae Căprărescu, antrenor al Unirii, dar și Lucian Lipovan, jurnalist timișorean revenit pe Bega pentru jocul Stelei.

Reluare spectaculoasă a lui Ionaș, de la 16 metri, dar peste transversală. Cartonaș galben și pentru Fibișan.

Minutul 61. Ionaș în locul lui Iorgovan, primă înlocuire a jocului. Începe și ploaia.

Ghinescu scapă fără galben la faultul asupra lui Blaga, în minutul 59. Vasilcin strigă către observator, ”faceți ceva cu ăștia, i-a rupt apărătoarea!”

Iorgovan deschidea scorul, cu capul, tot în repriza a doua, și sâmbăta trecută, la Ghiroda. De care ASU s-a redesprins acum la 5 puncte…

Marcatorul Iorgovan, galben și el!

Galeria polistă, desigur, a ”explodat”. ASU, posesie bună, în superioritate numerică. ”Pirații își salută frații”, banner polist.

Pobeda, cu Blaga, Fibișan, Piloiu și Tache în spate, Boboiciov, Gheorghe Mirciov, Rafael Mirciov și Vasilcin la mijloc iar Bratan în față.

Minutul 48: 0-1, Iorgovan, cu capul, după o lovitură de colț. Ghinescu, executantul.

Gălan reîncepe partea a doua. Tache, cartonaș galben, după un fault asupra lui Vucea.

Pauză: Chișoda – Șag 0-0, Dragșina – CFR 3-0.

Pauză, 0-0: ASU Politehnica la cârmă dar fără finalitate. 

ASU Politehnica domină cu om în plus dar nu găsește calea spre gol. Codrea, primi 2 jucători trimiși la încălzire.

Iarăși 2 la pământ. Vasilcin și un polist, ajuns pe targă… Gălan.

Încă un cartonaș galben: Blaga, dur la Ghinescu.

Minutul 38. Vucea pe dreapta, după o recuperare din propria jumătate. Aproape 70 de metri! Întoarce 2 jucători dar șutul e prea slab pentru a-l învinge pe Gyuri Stoianov. Tot 0-0.

Totuși, s-au mai domolit spiritele. Era și cazul.

Lipsesc fazele de poartă. Vasilcin, foarte bine la pupitru pentru Pobeda.

Birău, cartonaș galben pentru obstrucționarea lui Stoianov la o tentativă de degajare rapidă.

Roșu Kalapiș, pentru două galbene în două minute. Cot la Obrejan: galben. Apoi a răspuns unei provocări, venită de la Burtic, ieșit din poartă la acea fază. S-au înjurat reciproc, galben ambilor: lui Burtic și Kalapiș. Kalapiș, roșu în 28 iar în drum spre vestiare apelează la semne obscene spre galeria polistă. Păcat. 10 contra 11 pentru două treimi din joc.

Minutul 22, mijlocul primei părți. Pobeda n-a avut vreo ocazie iar capul lui Iorgovan rămâne singura reluare pe poartă. Mare dorință de ambele părți dar momentan nu prea mult ca joc.

ASU Politehnica în 4-2-3-1, cu Birău, Obrejan, Gălan și Taub în apărare. La închidere, Rebenciuc cu Popoviciu. Iorgovan tot schimbă pozițiile cu Tulcan dar se joacă mult pe partea lui Ghinescu, pe stânga. Dincolo, Vucea.

Fumigenele au întrerupt meciul pentru două-trei minute.

Așadar Iorgovan a fost titularizat, după ce deschidea scorul la Ghiroda cu prima sa atingere a jocului, după intrarea în partea a doua. Golgeterul gazdelor, Novac, a început jocul pe bancă.

ASU Politehnica Timișoara controlează debutul partidei.

Pobeda în tricouri roșii și chiloți verzi, ASU în alb-violet. Vreo 300 de suporteri ai alb-violeților. Ceva mai mulți simpatizanți ai gazdelor, sosiți și din împrejurimi.

”Timișoara, Poli Timișoara!” scandează galeria, în timp ce în teren sunt mici altercații. Un jucător al Pobedei la pământ. Joc întrerupt.

Spirite încinse încă de la începutul jocului. Stoianov respinge la capul lui Iorgovan, din centrarea lui Ghinescu.

*

Iar ASU Politehnica: Burtic – Birău, Gălan, Obrejan, Taub, Vucea, Rebenciuc, Popoviciu, Ghinescu, Iorgovan, Tulcan.

Pe bancă: Rogojină – Brînzan, Mărănescu, Neagoie, Ionaș, Făgețan, Ilie.

Iată echipele… Pobeda începe cu Stoianov – Tache, R. Mirciov, Fibișan, G. Mirciov, Vasilcin, Piloiu, Bratan, Blaga, Kalapiș, Boboiciov.

Pe bancă: Ciocani – Șerban, Ismail, Novac, Budur.

*

Dacă e să ne luăm după recordul de 9 goluri administrate în cea mai lungă deplasare a sa de la promovare, spre est, la Făget, neînvinsei alb-violete ASU Politehnica par a-i prii destinaţiile la distanţă, aşa încât nici mai dificila a doua ieşire ca necesar de kilometri parcurşi n-ar trebui s-o alarmeze la maxim, cu toate că redenumita „Hristo Stoichkov Arena” este un mândru bastion al jocului mai aspru şi bărbătesc din Timiş, nu adeseori cucerit, iar liderul vine tocmai după doar al doilea meci stagional în care a marcat cel mai mic număr al său de goluri, doar unul, la Ghiroda, draw în urma a 14 victorii pe linie înşirându-se taman de la celălalt duel în care puncta doar o dată, exact cu adversara de mâine de la 11, Pobeda Dudeştii Vechi.

„Bulgari” al căror scalp nou-promovata lider între etapele 1-5 şi din cea de-a 13-a până la ora actuală încă nu l-a smuls, ca unic trofeu necucerit în Divizia D Timiş. Ba chiar nici n-a izbutit să-i marcheze lui Stoianov din acţiune, între timp debarcatul Marchiş egalând târziu în miez de septembrie, 1-1, după ce eficientul Novac, al doilea goleador la zi al ligii a patra timişene, amuţea în prealabil „Ştiinţa”. Puncherul are deja 20, aproape unul pe etapă, dat fiind că mâine e runda a 24-a, a şaptea a returului, şi încă mai vrea, în urmărirea lui Pătraşcu, iar nu departe sunt recruţii alb-violeţi din vară respectiv iarnă, Tulcan şi Iorgovan, cu câte 17, ultimul, cel cu deschiderea scorului în derby-ul de la Ghiroda.

În 15 august 2013 Hristo Stoichkov se regăsea între bulgarii săi din Timiş, cu ocazia primirii titlului de Cetăţean de Onoare al localităţii Dudeştii Vechi şi a redenumirii stadionului în cinstea sa

 

Mirciov contra Codrea pe „Hristo Stoichkov Arena” e stilul tranşant şi direct al „bulgarilor”, fără briz-brizuri, contra mai aşezaţilor primi paşi la timonă pentru tânărul cândva metronom la mijloc, redescălecat după deceniul şi ceva în Cizmă. Dar Pobeda – ASU Politehnica e şi altceva, altfel în ofertă limitată pe stadioanele „D”-ului timişean, şi anume tribune pline de ambele părţi, căci nici chibiţii din comunitatea bulgară nu pierd vreun prilej să-şi încurajeze favoriţii, mai ales acum, că vremea e mai îmbietoare iar Sfintele Sărbători de Paşti bat la uşă. De fapt, va fi o sâmbătă a straielor de gală pe arena purtând numele unui semifinalist de Campionat Mondial, iar vocalilor purtători de alb-violet le va surâde o nouă fiesta de ambianţă…

Dacă e să te iei în schimb după palmares, ASU Politehnica a duduit pe alte terenuri până la descinderea în Ghiroda lui Codrea, 9 1 0 44-7, pe când Pobeda n-a mai oferit acel sigur şi îngroşat „1” solist, pierzând la rând jocurile 2, 3 şi 4 acasă din tur, 0-1 cu Făget, 2-3 cu Şag şi 1-2 cu Ghiroda, dar şi remizând în primele două meciuri în propriul fief din 2014, cu Cocoşul Orţişoara şi Unirea: bilanţ 6 2 3 33-13.

Dacă înving, alb-violeţii se vor redesprinde la 5 puncte de Ghiroda care sâmbătă stă, cu doar 10 etape rămase de disputat, dar şi alte ceva mai grele ieşiri ale liderului.

La neînvinşii oaspeţi, odihniţi şi fără joc în intermediara de miercuri, când Pobeda a remizat alb la Şag, revine Adrian Ilie, după suspendarea iscată de o eliminare, centralul Dorian Barzuca şi ajutoarele sale Chiţoiu şi Lotrean sperând să n-aibă prea mult de furcă într-un duel totuşi cu grad însemnat de abrazivitate.

Fiţi şi aici pe fază, puţin înainte de 11, pentru echipe şi estimarea numărului de spectatori…

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

4 răspunsuri la LIVE TEXT de pe „Hristo Stoichkov Arena”: roșu Kalapiș, în minutul 28. Pobeda Dudeştii Vechi – ASU Politehnica Timişoara 1-1 FINAL, Rafael Mirciov 93 penalty – Iorgovan 48, cap: lider alb-violet acasă la unica echipă pe care n-a învins-o!

 1. Parca era "pe cinstite"? spune:

  din Timisoara vin vreo 5.000 ! iar din Dudesti la Timisoara la POLI – steOAIA – NIMENI !

 2. timisoara spune:

  nota 1 pt articol. la fel ca si pt multe altele. esti mai slab ca si canea bai ziarist slab :)))

 3. dan spune:

  ASU POLITEHNICA O ECHIPA FARA NICI UN VIITOR, CARE TRAIESTE DIN CUTIA MILEI .DE UNDE SA AVETI VOI ATATIA BANI SA-I DATI LUI M IANCU SA JUCATI IN DIVIZIA C.

 4. Mirciov DV spune:

  domnule timşoara…….. săi sufli un sac de pene lui canea şi lui ziaristul care a scris articolu, chiar esti un măgar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 2 = trei

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: