LIVE TEXT din Liga 2. CSC Dumbrăvița – Unirea 04 Slobozia 2-4 (1-4: Ghinescu penalty 29, Călin Toma penalty 89 / Constantin Toma penalty 6, Perju cap după corner 15, autogol Olaru 23, Afalna cap 36) pe ”Ștefan Dobay” în etapa 6. Stan, 7 schimbări în 11-le de start de la un joc la altul. Înlocuiește 4 și la pauză. Ibrian, cap în transversală 69, după corner

Rezultat final, 2-4 (1-4). CSC Dumbrăvița pierde și al treilea meci acasă în Liga 2, Unirea Slobozia îl câștigă și pe cel de-al doilea în Banat în primele 6 etape. 

90+1. Simon șutează de la marginea careului, de pe stânga, în diagonală, însă Păduraru prinde.

Patru penaltiuri obținute în 6 etape, toate transformate. Primul acasă. ”Verzii” înscriu în premieră mai mult decât un gol pe ”Ștefan Dobay” în Liga 2. 

89. Călin Toma execută de astă dată. Ghinescu a făcut-o la Târgu Jiu, Simon la Buftea, Ungureanu la Buzău, Călin Toma la Dumbrăvița. În dreapta, 2-4.

89. Costel Enache vede cartonașul galben, pentru proteste.

89. În urma cornerului, Călin Toma nu reușește să tragă la poartă din vole, din două încercări, mai degrabă centrează. În careu, Pașcalău este faultat și necesită îngrijiri medicale. Lovitură de la 11 metri. Dinu a faultat. 

89. Simon șutează de la 18 metri lateral stânga, frumos, sub bară, Păduraru deturnând în corner.

88. Dublă Silaghi, cpt Toma – Lemnaru, Lazăr. Cpt Ibrian

85. Din lovitura liberă rezultată, din marginea careului, dintr-o poziție centrală, mingea ajunge la Zurbagiu, care trimite peste poartă, fără a fi presat de vreun adversar.

84. Perju primește cartonașul galben după călcarea lui Paulevici.

82. David Popa șutează de la 22 de metri, Păduraru prinde în 2 timpi.

79. Încă o schimbare, a cincea la gazde. Popa în locul lui Toma Bodri. Fundaș dreapta a trecut Luca Bodri.

76. Dorobanțu, prim cartonaș galben. Noul intrat faulta puțin în jumătatea de teren a gazdelor.

Minutul 75. Golda îi lasă locul lui Bolohan. Linia de atac, schimbată.

71. Pașcalău îl găsește pe Luca Bodri în interiorul careului. Șut din colțul careului mic, respins de Păduraru de lângă bară.

65. Ibrian, cap în bara transversală, după un corner de pe stânga. 

62. Coadă șutează de la 30 de metri lateral stânga, respins cu pumnii de Miklos.

Minutul 59. Ex-arădeanul Ciprian Rus în locul lui Afalna. Iese Boțogan, intră Dorobanțu.

Unirea Slobozia se arată a fi cea mai închegată echipă dintre cele 3 aspirante la play-off care au vizitat Dumbrăvița. Ar fi putut deține un avantaj chiar și mai consistent.

58. Paulevici trage de la marginea careului, cu un adversar ”pe el”, însă peste bară.

Câteva picături de ploaie, nori, dar iată că iese și soarele!

56. Simon driblează mai mulți adversari și intră în careu dar e ajuns din urmă și blocat în momentul șutului.

Minutul 53. Călin Toma îi trimite lui Pașcalău iar acesta lui Grancea. Care, în loc să șuteze din colțul careului mic, preia și este blocat.

49. Afalna îl deposedează pe Tănase dar se fâstâcește în fața lui Miklos. Altă mare ocazie a oaspeților.

Afalna, singurel, dar în ofsaid.

Și cu CSA, tot de pe flancul stâng al ”verzilor” s-a luat apă. Și astăzi s-a încasat de pe aceeași parte.

Corner fără rezultat.

Colosală ocazie a Unirii, la chiar primul atac al ialomițenilor din partea secundă. Ekollo îl deschide în adâncime pe Golda, rămas față în față cu Miklos, care respinge în corner. 

Patru modificări la dumbrăvițeni pentru repriza a II-a. Ieșiți, Olaru, Ungureanu, Martinov și Ghinescu. Intră Paulevici – debutant în Liga 2, Simon, Tănase și Grancea.

Pauză, 1-4. Resemnare în colectivul gazdelor? Scorul putea fi chiar mai mare, luând în calcul și ratarea lui Afalna, singur cu portarul. Afalna înscria și pe ”Electrica” luna trecută. 

44. După un un-doi cu Luca Bodri, Pașcalău rămâne cu portarul în față în colțul careului mic. Păduraru îl deposedează intrând cu picioarele în față. Accidentare a ambilor jucători. Îngrijiri medicale. 

Dinamoviștii ex-prim-divizionari au pierdut și ei pe linie primele 3 meciuri acasă în Liga 2, cu 1-3, 2-3 respectiv 1-2. ”Acasă” este însă mult spus, căci ”roșii” se plimbă cu cortul prin zona capitalei.

Doar Csikszereda a mai marcat de 4 ori într-un meci jucat în deplasare în noul campionat al Ligii 2, 0-4 la CSA, în Ghencea. De 3 ori înscriau într-o partidă ”afară” mai multe echipe: CSM Slatina la Chiajna, 0-3, Progresul Spartac la Unirea Constanța, tot 0-3, Gloria Buzău la Metaloglobus, 1-3, la fel și Oțelul la Dinamo, iar CSA la Dumbrăvița în urmă cu două runde, 0-3, tot atunci și Unirea Dej la CS Dinamo, 2-3.  

1-4 în minutul 36. Afalna, cap imparabil sub bară. După o centrare de pe dreapta.

34. Fază identică. Golda îl găsește de astă dată pe Afalna la limita careului mare. Șutul său este reținut de Miklos.

Minutul 33. Acțiune a lui Golda pe stânga, centrare. Miklos reține la picioarele lui Afalna, la 8 metri.

Ghinescu înscria de la punctul cu var și primul gol al Dumbrăviței în Liga 2, tot în prima jumătate de oră, în etapa I, la Târgu Jiu. Atât avea să și rămână atunci, 0-1. 

1-3 după o jumătate de oră de joc. Ghinescu execută la semiînălțime în dreapta, portarul ghicește colțul dar nu reușește să rețină.

Minutul 29. ”Liberă” de la 22 de metri lateral dreapta. Ghinescu centrează, mingea îl lovește în mână pe Ibrian, iar centralul dictează lovitură de la 11 metri. Două în 29 de minute.

Minutul 26, lovitură liberă de la 19 metri, din poziție centrală. Ghinescu execută modest și Păduraru prinde ca la antrenament.

De fapt, după jocul de aseară, CS Dinamo – CSA 1-2, învingătorii bucureșteni trecând primii în ierarhie, Unirea Slobozia a început ziua de sâmbătă de pe locul 5. Tot ieri, în uvertura rundei, un duel al nou-promovatelor, Progresul 1944 Spartac București – Suporter Club Oțelul Galați 0-0, la Clinceni.

Unirea mai marca de 3 ori într-un meci din acest campionat în runda inaugurală, 3-0 acasă cu Minaur Baia Mare, tot o nou-promovată. Apoi înscria de două ori în Timișoara iar ulterior tot mai rar, 1-0 acasă cu Metaloglobus și 1-1 la CSM Slatina, ba chiar deloc în ultima apariție pe teren propriu, 0-1 cu Csikszereda. 

Minutul 23: 0-3. Centrare de pe dreapta, balonul ricoșând din capul lui Olaru în plasă. Autogol.

Luca Bodri la mijloc, fratele geamăn Toma Bodri fundaș dreapta. 

Minutul 16. Pașcalău nu prinde spațiul porții cu o reluare din careu. 

Dumbrăvițenii încasau două goluri în prima repriză acasă și de la CSA.

Unirea Slobozia începea perfect și pe ”Electrica” împotriva Ripensiei, deschizând scorul în minutul 3 și majorându-l în minutul 32. Se încheia 1-2 (0-2).

0-2 în urma unui corner de pe dreapta. Cap Perju de la 6 metri, la colțul lung. Desprindere a ialomițenilor în primul sfert de oră. Este minutul 15.

Minutul 13. Golda reia moale cu capul din centrul careului iar Miklos reține balonul.

Lovitură de la 11 metri executată de căpitanul Constantin Toma pe jos, în stânga portarului: 0-1.

Minutul 6. Martinov îl agață în colțul careului mare pe Golda. Se dictează penalty.

La vizitatori, între titulari, portarul Păduraru, Coadă și Golda, trecuți sau formați în fotbalul timișorean.

Olaru și Luca Bodri intrau luni de la pauză în partida de la Buzău, iar Ungureanu din 

Cosmin Stan a efectuat 7 schimbări în 11-le de start de la un meci la altul, în urma celui jucat luni la Buzău. Portarul Trifon, Amariei, Bain, Curea, Tănase, Simon și Popa au fost înlocuiți, șase dintre aceștia fiind rezerve, mai puțin Bain – neconvocat. Debutant între buturi la Liga 2, Miklos, iar în câmp revenirile lui Luca Bodri, Ghinescu, Olaru. Titularizare în premieră și pentru Pașcalău, în avanposturi. Ungureanu și Toma Bodri intră și ei în primul 11.

Oaspeții în echipament albastru, timișenii în verde-alb-verde.

Spectatori mai puțini decât la primele două meciuri pierdute aici în Liga 2.

Terenul e bun după ploaia torențială de vineri seară. Vreme închisă, adie un pic vântul, așadar prielnică pentru fotbal. A mai ieșit la un moment dat puțin și soarele. 

Începe jocul, cu 3 minute înaintea orei oficiale de start. Se grăbește cineva? Zicala spune ”Grăbește-te încet”. 

Echipele

CSC Dumbrăvița: Miklos – Toma Bodri, Gîsă, Zurbagiu – cpt., Călin Toma –  Luca Bodri, Olaru, Martinov, Ghinescu – Ungureanu, Pașcalău.

Rezerve: Trifon – Bura-Koț, Simon, Paulevici, Popa, Curea, Tănase, Amariei, Grancea.

Unirea 04 Slobozia: Păduraru – Ibrian, Dinu, Perju, Constantin Toma – cpt. – Silaghi, Ekollo, Coadă, Boțogan – Afalna, Golda.

Rezerve: Contra – Bolohan, Ben Levy, Lemnaru, Gîrbacea, Dorobanțu, Ciobanu, Lazăr, Ciprian Rus.

*

Se intră deja în al doilea sfert al sezonului regulat al Ligii 2, etapa a VI-a aducând astăzi la matineu al treilea meci acasă, pe stadionul ”Ștefan Dobay”, al nou-promovatei CSC Dumbrăvița, în căutarea primelor puncte pe teren propriu în eșalonul secund. După apariții lunea, atât pe acest gazon cu CSA, cât și în Crângul buzoian, alb-verzii revin în matca partidelor sâmbăta la 11, împotriva unei formații calificate în faza play-off a ediției trecute, AFC Unirea 04 Slobozia, atunci cu Adrian Mihalcea antrenor, acum cu Costel Enache, ialomițenii fiind din nou implicați în zona locurilor 1-6, pe 4. Ceea ce n-au izbutit aici cu Unirea Dej și bucureștenii, bănățenii caută să reușească în dauna echipei din Ialomița, prim adversar dintr-o serie de trei în doar câteva zile dar și înaintea pauzei competiționale de două săptămâni, căci elevii lui Stan vor juca și marți la Periam în Cupa României iar weekend-ul viitor la Baia Mare. Dar mai întâi jocul cu trupa din Bărăgan, ce poate fi urmărit și aici în format LIVE TEXT. 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 8 = paisprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: