LIVE TEXT din Liga 2. Premiere, timişenii conduşi acasă la pauză şi încasând mai mult decât un gol la Pădurea Verde. Doar 3 titulari la bănăţeni dintre cei ai etapei trecute: CSC Dumbrăviţa – Unirea Slobozia 0-2 (0-1: Coadă 11, Vlăsceanu 72) pe „Ştefan Dobay”. Ialomiţenii, perdanţi în deplasare doar la Slatina

Final, 0-2 (0-1), şi încă un eşec la zero, seria neagră a „verzilor” continuând şi-n 2024. Noroc că în noul sistem competiţional, pentru ca de la vară Liga 2 să înceapă cu 22 de cluburi, vor mai retrograda în primăvară numai 4 grupări din play-out, de pe locurile codaşe 6-7 în cele două serii ale grupei a II-a valorice 7-20, aşadar nu şi o a cincea, de la barajul anulat, care, oricum, în 2022 şi 2023, s-a ţinut fără rost şi degeaba, retrogradatele la baraj, din Timişoara şi Bucureşti, fiind ulterior reinstalate pe scena secundă. Clasamentul actualizat pe baza rezultatelor zilei, plus programul viitor, pe coloana datelor tehnice şi a ierarhiilor secţiunii Fotbal în Sporttim. 

Nortey, un-doi cu Gavra la limita careului, şi se aruncă dar nu primeşte penalty.

Final jucat la disperare de gazde, cu lansări lungi, blocate cu uşurinţă, dar şi cu erori copilăreşti. Tot la două goluri deficit, precum în septembrie 2022, atunci 2-4 după 1-4 la pauză. 

Începe ploaia, încep şi spectatorii să plece la casele lor.

Teoretic, deja prelungiri. 

Altă lansare sfârşind în… braţele lui Rusu.

Atacuri cu toate liniile dar nu şi coerente, mai degrabă haotice. 

Lansare lungă, dar Gladun nu reuşeşte să-şi facă paşii şi nu poate controla mingea.

Picură.

A şasea partidă consecutivă în care „verzii” nu înscriu? Ekmecki pătrunde în careu prin dribling în faţa mai multor oponenţi dar se dezechilibrează în momentul execuţiei şi mingea trece mult pe lângă poartă. Un jucător „interesant”, dar ghinionist la execuţia loviturii libere. Balonul putea şi altfel „muşca” bara.  

Trio defensiv central cu Răuţă. Zurbagiu şi Gladun. Masiv şi greoi, Răuţă.

Trifon îl blochează pe Afalna, care profită de „bâlbâiala” lui Zurbagiu dar ratează o ocazie uriaşă. Trifon de astă dată „înger păzitor”.

Afalna nu mai scapă de „galben” după ce îl faultează destul de dur şi pe Zurbagiu.

Centrare de pe dreapta, Gavra nu controlează mingea şi iroseşte o bună oportunitate.

Ambulanţa părăseşte terenul, cu Salhi pacient transportat la spital.

Ceea ce înseamnă că localnicii vor încheia meciul în 10, dat fiind că au efectuat deja cele 5 înlocuiri. Iar Răuţă e repoziţionat în apărare, deşi fusese introdus specific pentru a juca în atac. La debutul său la „verzi”, precum Ekmecki, Morariu, Scutaru şi cel intrat recent, Gavra. 

De pe targă, Salhi introdus în Salvare. 

Contact la o săritură la cap între Salhi şi Afalna, marocanul Dumbrăviţei rămânând întins pe gazon. Intră Ambulanţa pe teren. Meci întrerupt. Salhi, între cei mai buni jucători ai partidei, dacă putem spune astfel. 

Răuţă, trimis în atac, drept cel mai avansat jucător al gazdelor. Se proceda aşa în trecut şi cu Lalic.

Lovitură liberă din preajma liniei de fund, din apropierea careului. Gavra caută să-l imite pe Ekmecki. În forţă, în diagonală, spre colţul lung, dar nu pe poartă.

82. Altă schimbare. Iese Ristin, intră Răuţă.  

Minutul 81. Sofran centrează de pe dreapta, iar Paulevici reia cu capul, dar nu pe poartă.

O altă premieră în acest campionat, ca „verzii” lui Stan să încaseze de două ori acasă în acelaşi joc.

Paulevici scapă singur cu Rusu şi îl învinge, dar… ofsaid.

Iar Bruce Nortey intră în locul lui Scutaru. Salhi fiind retras în pereche defensivă cu Zurbagiu. Nortey, la mijloc.

Ieşire întârziată a lui Trifon, care şi la golul din prima repriză putea interveni mai prompt.

Tocmai când „verzii prinseseră viaţă”.

Ekollo îl lansează puţin lateral stânga pe Vlăsceanu, mingea fiind însă destul de depărtată de Vlasceanu, dar şi Trifon iese cu întârziere, iar din ciocnirea lor, aproape de limita careului mare, balonul se scurge uşor pe sub portar în plasă. Minutul 72, 0-2. 

Intră la vizitatori Dragoş Lazăr în locul lui Dorobanţu, iar Pacionel în locul lui Purece. Aşadar o dublă modificare la Unirea.

Cartonaş galben şi lui Morariu, pentru un fault asupra lui Vlăsceanu.

Şut al lui Ekmecki din interiorul careului, unde-l avea pe Sofran singur în dreapta. Şutul, blocat.

La care şi spectatorii localnici prind glas, însufleţiţi de speranţele egalării şi începând a-şi încuraja mai energic favoriţii. 

A treia oportunitate de egalare, pe fondul intrării celor 3 jucători cu experienţă. Dar şi oaspeţii au făcut pasul înapoi, odată ce au cam redus evident din turaţie.

Sofran scapă şi el, uşor lateral stânga, şi şutează în diagonală, dar puţin pe lângă poartă.

Ristin, lat de la 18 metri central, puţin pe deasupra porţii. Altă ocazie!

Execuţia lui Ekmecki, bară în stânga lui Rusu. Şut din unghi, „diagonală” spre colţul lung. Bară Dumbrăviţa!

67. Al treilea „galben”. Tot oaspeţilor, lui Ibrian. Fault asupra lui Ekmecki, aproape de marginea careului, pe stânga.

Şutul lui Purece, puţin pe lângă poarta lui Trifon.

Triplă modificare la gazde. Post pe post. Minutul 62. Intră Gladun, Paulevici şi Gavra. Ies Ghinescu, Olaru, Martinov.

Unirea, golaveraj 5-2 până acum în precedentele 8 deplasări, dintre care 4 câştigate, 3 remizate şi una pierdută la Slatina, ialomiţenii având al doilea cel mai bun bilanţ afară în Liga 2.  

Afalna, cu numărul 98, unul dintre marcatorii întâlnirii directe anterioare, intră din minutul 59 în locul optarului bulgar Dimitrov.

Ghinescu primeşte îngrijiri medicale.

Minutul 50. Zurbagiu „bâlbâie” o minge la centrul terenului. Profită Vlăsceanu, care înaintează pe stânga dar şutul-centrare nu prinde nici spaţiul porţii şi nici nu găseşte vreun coechipier.

În rest, la pauză, Corvinul – CSM Slatina 1-0, CSM Reşiţa – CSA 1-1, CS Mioveni – CSM Alexandria 1-0, CS Tunari – Unirea Dej 0-0, la clujeni începând ex-ialomiţeanul Bîrnoi, pe când Golda ca rezervă, iar de la 11:30 şi Chindia – Metaloglobus, 0-0 după 30 de minute.

Reîncepe meciul, cu o diferenţă de 3 minute. S-a luat o pauză mai lungă. Fără schimbări.

Altfel, „verzii” lui Stan n-au încasat mai mult decât un gol într-un meci acasă din actualul campionat, două primind la ultima înfăţişare din ediţia anterioară, de la braşoveni, 1-2 pe 6 mai 2023.

Premieră, la al 8-lea meci jucat acasă în acest campionat. Alb-verzi conduşi la pauză pe teren propriu. Până acum, au condus de două ori la limită după primele 45 de minute, iar în 5 cazuri erau la egalitate la intrarea la vestiare, în 4 dăţi cu 0-0.

Scorurile înregistrate de alb-verzi la pauza meciurilor acasă din acest campionat: 0-0 cu Corvinul iar aşa avea a se şi încheia; 1-1 cu gorjenii, ceea ce devenea şi rezultat final; 2-1 cu nou-promovata CS Tunari, depăşită în cele din urmă cu 6-1; 0-0 cu Metaloglobus, rezultat final 1-1; 1-0 cu CSM Alexandria, întrecută cu 2-0; 0-0 cu „militarii Armatei”, iar aşa avea a se şi încheia; 0-0 cu Gloria Buzău, care se impunea cu 0-1.

Finalul reprizei, al dumbrăviţenilor.

Sofran, lovitură de colţ de pe stânga. „Bâlbâie” balonul cu Salhi. 

Lovitură liberă din lateral stânga, de la 25 de metri. Olaru la pupitru. Direct pe poartă. Goalkeeper-ul respinge cu palmele de la rădăcina barei. Corner! 

Un minut de prelungire.

Gazdele ratează şi-n minutul 44, după o acţiune mai amplă de atac. Morariu şutează de pe dreapta, din colţul careului, spre vinclu, însă în… plasa laterală. Gol turcesc. Iluzie optică pentru unii spectatori. Tribunele, aproape pline, excpetând-o pe cea a oaspeţilor. Şi mai sunt privitori pe lângă garduri. 

Olaru, şut cu latul peste poartă, găsit de Sofran de la 14 metri, din poziţie centrală. 

Mai întâi în minutul 40. Când Sofran centrează de pe dreapta iar Ekmecki reia din colţul careului mic. Portarul Rusu respinge însă cu picioarele din cădere.

Prime ocazii pentru localnici!  

37. Ocazie uriaşă pentru Unirea. Vlăsceanu driblează mai mulţi oponenţi pe stânga, şutează, iar Trifon respinge cu braţul până la circa 10 metri, central, de unde doiarul Dorobanţu, cu poarta în faţă, trimite pe lângă. Aproape de 0-2.

Acelaşi Ibrian respinge o nouă centrare a bănăţenilor, care nu-l pot pune în valoare pe Martinov.

Minutul 33. Ibrian şutează din careu în braţele lui Trifon.

Vântul bate din lateral, ambele echipe fiind defavorizate în prima parte de traiectoria sa.

Iar Ghinescu trimite mingea în… stradă. De la circa 30 de metri uşor lateral stânga. „Diagonală” purtată de vânt, departe de poartă. 

Martinov n-are sorţi de izbândă între înalţii fundaşi centrali Pospielov şi Andreş. Gazdele, fără a şuta pe poartă.

Salhi acţionează pe stânga, centrarea adresată lui Sofran fiind respinsă de oaspeţi din centrul careului.

Minutul 28. Alt cartonaş galben. Lui Vlăsceanu, pentru întârzierea repunerii mingii.

„Verzii” nu contează în atac. Ofensivă „umbrită” de starea posomorâtă a vremii, în ultima sâmbătă a unui februarie în an bisect. 

Trei faze fixe soldate cu acţiuni periculoase din partea ialomiţenilor.

Minutul 19. Corner de pe dreapta. Dimitrov are de două ori posibilitatea să şuteze pe poartă. Prima dată e blocat de un coechipier, a doua oară de un jucător gazdă. 

Ultima victorie acasă a „verzilor”, repurtată acum peste 4 luni, pe 21 octombrie, 2-0 (1-0) cu CSM Alexandria în urmă cu 6 etape, îi avea la start în teren pe Trifon – Amariei, Gîsă, 6. Zurbagiu – cpt., Gladun – Tănase, Salhi – Nortey, Ristin, Sofran – Plokhotnyuk, cinci fiind aşadar titularii aliniaţi şi azi în debutul partidei cu Unirea, şi anume Trifon, Zurbagiu, Ristin, Salhi şi Sofran. Despre acel succes puteţi lectura aici, tot în LIVE TEXT.

Purece şutează din apropierea liniei de 16 metri, de pe stânga, dar din unghi închis, şi mingea nu prinde cadrul porţii.

Posesia mingii, superioară de partea oaspeţilor, urcaţi provizoriu pe locul 1.

Minutul 14: prim cartonaş galben. Ex-polistului Coadă, pentru faultul asupra lui Martinov în preajma centrului careului.

Tot doar numai 3 titulari şi azi la alb-verzi dintre cei care începeau ultimul meci jucat acasă în 2023, 0-1 cu Gloria Buzău, şi anume portarul, Zurbagiu şi Trifon, „11”-le din noiembrie cu buzoienii fiind Trifon – Amariei, Gîsă, Zurbagiu – cpt., Gladun – Tănase, Martinov – Paulevici, Zaluschi, Andrei Toroc – Mercioiu, partidă despre care puteţi citi AICI.

CSC Dumbrăviţa încasa rapid tot dintr-o fază fixă, penalty, şi la vizita anterioară a ialomiţenilor, atunci deja în minutul 6.

Minutul 11, 0-1. După o lovitură liberă din preajma careului, de pe stânga. Centrarea e finalizată de Ionuţ Viorel Coadă, cap din careu lângă bară.

Primele 10 minute, fără faze de poartă.

O primă încercare de pătrundere a lui Martinov, dar pasa nu-l găseşte pe Ekmecki.

Minutul 6. Trifon respinge cu pumnul un corner al oaspeţilor.

Ialomiţenii sunt aşezaţi în câmp cu Ibrian, Andreş, Pospielov, căpitanul Constantin Toma – Dorobanţu, ex-polistul Coadă, Ekollo, Purece, Dimitrov şi şeptarul Vlăsceanu.

CSC Dumbrăviţa abordează jocul de azi în aşezarea Trifon – Morariu, Scutaru, Zurbagiu – cpt., Ghinescu – Ristin, Olaru, Salhi – Sofran, Martinov şi Ekmecki. Martinov ca vârf avansat

Începe Unirea şi atacă în repriza I la poarta dinspre „balon”.

Gazdele în verde cu tradiţionala dungă albă pe umeri, iar oaspeţii, cu însemnele Consiliul Judeţean Ialomiţa în piept, în albastru. Şi autocarul lor are aceleaşi însemne: CJ Ialomiţa.

Gazonul încă nu şi-a revenit, pe alocuri cu iarbă uscată, dar măcar nedenivelat.

Spre 200 de spectatori cu 10 minute înaintea startului, dar continuă să sosească.

Bate vântul destul de tare.

Doar câte 4 titulari în ambele formaţii faţă de echipele de start de la acel 2-4 direct anterior de aici din urmă cu aproape un an şi jumătate, şi anume Zurbagiu, Ghinescu, Martinov şi Olaru la alb-verzi, respectiv Ibrian, Toma, Ekollo şi Coadă la vizitatori. Puteţi citi AICI despre acea întâlnire începută în 2022 de Miklos – Toma Bodri, Gîsă, Zurbagiu – cpt., Călin Toma – Luca Bodri, Olaru, Martinov, Ghinescu – Ungureanu şi Paşcalău, cu Trifon – Bura-Koţ, Simon, Paulevici, Popa, Curea, Tănase, Amariei şi Grancea rezerve, respectiv la Unirea de Păduraru – Ibrian, Dinu, Perju, Constantin Toma – cpt. – Silaghi, Ekollo, Coadă, Boţogan – Afalna şi Golda.

Doar 3 titulari dintre cei care începeau ultimul meci oficial al Dumbrăviţei, cel televizat în Argeş, 2-0 pentru piteşteni, şi anume Trifon, Zurbagiu şi Salhi. În schimb doar 3 absenţi astăzi la oaspeţi dintre titularii ultimei lor apariţii oficiale, 2-1 acasă cu nemţenii în etapa a XV-a, când începeau, ca şi azi, cu Rusu, Ibrian, Pospielov, Toma, Coadă, Dorobanţu, Vlăsceanu şi Ekollo. Dumbrăviţenii cedau argeşenilor în componenţa Trifon – Amariei (minutul 82, Sofran), Ţieranu, Zurbagiu – cpt., Lalic, Gîsă – Tănase, Salhi (82, Olaru), Cibi (82, Martinov) – Zaluschi (69, Andrei Toroc), Paulevici (69, B. Nortey), insucces despre care puteţi citi AICI.

ECHIPELE DE START ale zilei, în etapa a 16-a, conform înscrisurilor de pe foaia de arbitraj. Aşezarea urmează, ceva mai sus.

CSC Dumbrăviţa: 99. Trifon – 7. Ekmecki, 20. Martinov, 10. Ghinescu, 24. Ristin, 18. Sofran, 4. Salhi, 13. Scutaru, 28. Olaru, 6. Zurbagiu – cpt., 21. Morariu.

Rezerve: 1. Paul Toroc – 5. Răuţă, 2. Moţiu, 26. Gladun, 15. Sima, 23. Paulevici, 19. Bruce Nortey, 9. Gavra, 8. Paleacu.

AFC Unirea 04 Slobozia: 12. Rusu – 21. Ibrian, 6. Andreş, 60. Pospielov, 10. Constantin Toma – cpt. 8. Coadă, 20. Ekollo, 2. Dorobanţu, 30. Purece, 7. Vlăsceanu, 9. Dimitrov.

Rezerve: 86. Georgescu – 14. Gabriel Lazăr, 19. Dragoş Lazăr, 24. Şandru, 11. Atanase, 27. Ştefan Cristinel Pacionel, 77. Cojocari, 98. Afalna, 23. Gărbîcea.

***

După nu mai puţin de 12 săptămâni şi două zile de la ultimul meci oficial jucat în Liga 2, pierdut într-o seară de joi pe 30 noiembrie 2023 la Mioveni, 2-0 (1-0) pentru FC Argeş într-o partidă televizată, CSC Dumbrăviţa reia sâmbătă de la ora 11 parcursul în sezonul regulat al Ligii 2, primind pe stadionul „Ştefan Dobay” vizita ocupantei locului 3, Asociaţia Fotbal Club Unirea 04 Slobozia, care în 8 octombrie devenea chiar lider în continuare imbatabil al campionatului după succesul cu 0-1 (0-1) din etapa a 9-a de la Cisnădie, unde detrona fruntaşa neclintită din rundele 2-8, CSC 1599 Şelimbăr, grupare sibiană lider şi la ora actuală, din nou în frunte din 5 noiembrie, când efectua rocada după 3 etape petrecute pe primul loc de ialomiţenii vizitatori ai Banatului sub îndrumarea ex-dinamovistului Adrian Mihalcea.  

Despărţiţi actualmente de un singur punct de fruntaşii sibieni care joacă în această rundă a 16-a abia duminică de la ora 17 pe arena „Municipal Constantina Diţă” din Târgu Jiu în compania gorjenilor de pe locul 7, programul complet al etapei în curs dar şi al rundei viitoare, antepenultima a sezonului regulat, fiind accesibil laolaltă cu clasamentul la zi al Ligii 2 pe coloana tradiţională a datelor tehnice şi ierarhiilor din secţiunea Fotbal în Sporttim.

Care difuzează aici în direct, în comentariu text de pe stadionul „Ştefan Dobay”, unul dintre cele 5 meciuri programate sâmbătă de la ora 11, când joacă şi egala la puncte a ialomiţenilor, nou-promovata Corvinul 1921, la Hunedoara cu CSM Slatina. 

Slătinenii fiind cu un bilanţ neutru în zona ierarhică în care au sfârşit „verzii” Dumbrăviţei de Timiş la finele toamnei, pe locurile 13-14, cei de pe malul Oltului cu linia de clasament 15 5 5 5 14-14 20 de puncte, bănăţenii cu un bilanţ puţin mai modest, 5 4 6 16-17, dar putând spune că ar fi în prima jumătate ierarhică la capitolul goluri marcate, pe locul 10 cu cele 16 reuşite, una în plus faţă de oaspeţii din Slobozia, cei mai pragmatici din întregul eşalon, prin a deţine 31 de puncte din numai şi numai 15 goluri înscrise, liderul sibian având 32 de puncte din 17 goluri marcate iar retrogradata din elită CS Mioveni situându-se pe locul 4 tot cu 17 goluri înscrise, deţinătoare a 26 de puncte. 

Dacă elevii ex-dinamovistului Mihalcea, care o ghida în ediţia trecută pe Gloria Buzău până la barajul pentru SuperLiga, remizând 0-0 acasă în 28 mai cu UTA dar cedând cu 5-1 în returul de pe 4 iunie 2023 de la Arad, vor fi la fel de pragmatici şi lângă Pădurea Verde, puteţi afla şi aici în comentariul în direct de la faţa locului, însă, până la aflarea componenţei echipelor, să mai punctăm una, alta în anticiparea întâlnirii arbitrate de clujeanul Sorin Vădana, asistat de Ciuraru din Sfântu Gheorghe şi băimăreanul Lar, rezervă fiind hunedoreanul Bădărău iar delegat de joc reşiţeanul Lolea şi observator de arbitri sătmăreanul Szilaghi.

Iar din capul locului ar trebui subliniat că vizitatorii ialomiţeni, promovaţi în Liga 2 tocmai în 2020 şi numărându-se astfel printre puţinele colective care au participat neîntrerupt în aceste 4 ediţii la toate campaniile eşalonului secund de la startul acestora cu un singur tur urmat de faza pe grupe valorice, alături de cele din Buzău, Chiajna, Miercurea Ciuc, Târgu Jiu şi nu în ultimul rând Bucureşti, şi anume Metaloglobus – cea mai longevivă secund-divizionară la zi, au elevat-o pe Unirea 04 de pe locul 16 la finele primului sezon regulat în martie 2021, în zona superioară play-off, pe 6 în 2022, cu drept de participare în grupa I valorică – tocmai cu Mihalcea la cârmă, respectiv 7 anul trecut cu Costel Enache la timonă, insuficient aşadar în 2023 pentru a repeta prezenţa în play-off.

Cei din Slobozia ratând calificarea la potou după o serie neagră în campionatul trecut la finele toamnei şi în primele runde din 2023, deşi în prima jumătate din noiembrie „uniriştii” treceau la zero atât de Oţelul Galaţi, la Slobozia, cât şi cu 4-0 pe 12 ale lunii de gorjeni, chiar pe Jiu, rundă a 14-a în urma căreia numai şi numai Clubul Sportiv al Armatei îi devansa ierarhic în frunte pe ialomiţenii având 3 puncte avans faţă de a treia clasată.

Dar urmau insuccesele, 1-1 acasă în etapa a 15-a cu Unirea Dej şi eşecul din decembrie de la Chiajna cu 1-0, fără chip de redresare nici după pauza de iarnă, 2-2 acum exact un an, pe 24 februarie 2023 de la ora 16 acasă cu liderul CSA Steaua, remiză urmată de înfrângerea din 7 martie cu 3-1 la Buzău şi un alt 2-2 acasă, cu FC Braşov. Drept urmare, tocmai Gloria buzoiană sub îndrumarea lui Mihalcea şi trupa de scenă SC Dinamo 1948 SA, aşadar nu cea alb-roşie care activează pe arena din Şoseaua Ştefan cel Mare în Liga 3, luau faţa la egalitate de puncte Unirii Slobozia pentru intrarea în play-off.

Grupă I valorică ţintită acum fără pic de dubii de ialomiţeni, având 8 puncte avans în faţa ocupanţilor locului 7 şi un program purtându-i pe la Pădurea Verde şi Progresul Spartac, iar acasă cu Csikszereda şi, în runda finală, Corvinul.

Fiind foarte greu de crezut că Unirea ar mai pierde calificarea pe ultima sută de metri, precum anul trecut, deşi, paradoxal, numai şi numai 7 echipe au marcat până acum mai puţine goluri decât gruparea din Bărăgan, zestrea sa de goluri marcate sugerând poate câte ceva despre valoarea generală în profunzime şi calitatea în ansamblu a competiţiei Ligii 2, în condiţiile în care o ocupantă a locului 3 poate fi consolidată cu un avans rezonabil pe podium deşi marcatoare a unei medii unitare pe meci. 

Fundaţia succesului Unirii constând mai degrabă în impermeabilitatea defensivă, exersată şi în pregătirile de iarnă, în care cei din Slobozia au încasat un singur gol în ultimele 4 verificări amicale, ultima, cea de sâmbăta trecută de la Călăraşi, fiind tranşată chiar mai clar decât testele din cantonament, cu 2-0 împotriva secund clasatei Dunărea în eşalonul terţ, prin golurile noii achiziţii Purece şi Vlăsceanu, cooptat din vară.  

La Dunăre ialomiţenii aliniindu-se cu Rusu – Ibrian, Pospelov, G. Lazăr, Andreş, Constantin Toma, Coadă, Ekollo, Purece, Vlăsceanu şi Afalna, mai intrând pe parcursul amicalului şi Georgescu, Ciupercă, Şandru, Iancu, Dorobanţu, Aioanei, Lemnaru, Dimitrov, Atanase, D. Lazăr, Cojocari şi Gîrbăcea.

Cu puţine nume noi peste iarnă, şi anume vârful bulgar Dimitrov, adus de la Oţelul, mijlocaşul Florin Purece, „repatriat” din Polonia, de la Nieciecza, şi fundaşul central Andreş, împrumutat de la FC Voluntari, prim-divizionară de la care n-a mai fost însă împrumutat în cele din urmă şi Lambrinoc, deşi a efectuat pregătirile cu ialomiţenii până acum două săptămâni.

Pregătiri mai ales pe suprafeţe sintetice în cursul cărora echipa antrenată de Mihalcea a dispus mai întâi de Abatorul Slobozia şi FC Rovine cu 7-1 respectiv 8-2, iar în cadrul cantonamentului de la Bucureşti de Metaloglobus şi LPS HD Clinceni cu acelaşi 1-0, remizând 1-1 între aceste verificări cu CS Tunari. Iar apropo de Metaloglobus, printre puţinele despărţiri din colectivul Unirii, Zukanovic, reîntors la bucureşteni, de notat fiind şi plecarea timişoreanului Cosmin Bîrnoi, cu destinaţia Unirea Dej.

Rămânând de văzut dacă CSC Dumbrăviţa va deveni a doua gazdă învingătoare în acest campionat în faţa Unirii Slobozia, întrecută în premieră şi unicat „afară” în acest campionat luni 30 octombrie la Slatina, 1-0 la finele etapei a 11-a, ca lider al Ligii 2, detronat o rundă mai apoi, 0-1 acasă cu Gloria Buzău, la capătul a 3 etape în fruntea ierarhiei, dominată altfel în general de sibieni, fruntaşi după rundele 2-8 şi 13-15.

„Unirişii” rămânând însă confortabil pe podium mulţumită unui parcurs final bun în toamnă, 1-0 la FC Argeş şi 0-0 la Chiajna, completat la ultima strigare cu un 2-1 acasă cu Ceahlăul. 

De fapt, cu excepţia etapei a 3-a, când cobora pe locul 7, Unirea n-a părăsit zona play-off, ocupând în ordine poziţiile 6, 5, 3, 4, 3, 2, 2, trei runde la rând locul I, iar în ultimele 3 etape mereu pe locul 3.

Nevoie la fel de mare de puncte în colectivul dumbrăviţean, înaintea deplasărilor consecutive la Piatra Neamţ şi Chiajna, alb-verzii aflându-se aşadar înaintea a 3 întâlniri cu aspirante la calificarea în play-off, calificare la care ei înşişi mai au şanse matematice.

Un meci ce se anunţă periclitat de eventuale rafale de ploaie, după ce de dimineaţă a picurat la Dumbrăviţa, acoperită de nori duşi de vânt, temperatura fiind în jur de 15 grade Celsius, resimţită mai redusă, circa 12. 

Şi aşteptăm ECHIPELE.

Cu menţiunea că întâlnirea din campionatul trecut se încheia favorabil celor din Bărăgan, cu 2-4 (1-4) în 10 septembrie 2022 pe arena „Ştefan Dobay”, unde oaspeţii se desprindeau rapid, 0-3 până la mijlocul primei reprize din penalty-ul lui Constantin Toma în minutul 6, capul lui Perju după un corner în minutul 15 şi autogolul lui Olaru în minutul 23, la care Ghinescu reducea din handicap după o jumătate de oră de la punctul cu var, dar şi Afalna puncta pentru Unirea Slobozia peste alte 7 minute, LIVE TEXT pe care îl puteţi lectura la această legătură. Echipele de start de la vremea aceea au fost, la nou-promovaţi Miklos – Toma Bodri, Gîsă, Zurbagiu – cpt., Călin Toma – Luca Bodri, Olaru, Martinov, Ghinescu – Ungureanu şi Paşcalău – puţini fiind aşadar cei încă rămaşi în efectiv, cu rezervele la start Trifon – Bura-Koţ, Simon, Paulevici, Popa, Curea, Tănase, Amariei şi Grancea, respectiv, la Unirea 04 Slobozia, polistul Păduraru – Ibrian, Dinu, Perju, Constantin Toma – cpt. – Silaghi, Ekollo, Coadă, Boţogan – Afalna şi timişoreanul Golda, iar rezerve la start timişoreanul Contra – Bolohan, Ben Levy, Lemnaru, Gîrbacea, Dorobanţu, Ciobanu, Lazăr şi arădeanul Ciprian Rus.

Altfel, aseară, în SuperLiga, Hermannstadt – FC U 1948 Craiova 1-0 şi CFR Cluj – SC Dinamo 1948 SA 4-0, la începerea etapei a 27-a din cele 30 ale sezonului regulat, ex-campioana stopând la scor seria stranie de două victorii a bucureştenilor, în urma alteia de 3 eşecuri. 

Dintre cei enumeraţi mai jos, antrenorul timişenilor, Cosmin Stan, nu poate conta astăzi doar pe portarul Secoşan şi Cibi, în dreptul noilor achiziţii fiind specificată şi data naşterii.

Portari

(numărul de pe tricou) 1. Paul Toroc

22. Şerban Secoşan (născut la 18.03.2007)

99. Cătălin Trifon

Fundaşi

2. Tudor Moţiu

5. Andrei Răuţă (04.07.1995)

6. Costel Zurbagiu

10. Răzvan Ghinescu

13. Cristian Scutaru (13.04.1987)

16. Cătălin Horcea (02.01.1996)

17. Vlad Băluţoiu

21. Răzvan Morariu (10.07.2001)

26. Cosmin Gladun

Mijlocaşi

3. Fabiano Cibi

4. Ouadie Salhi

7. Ahmet Ekmekci (27.03.2004)

8. Patrick Paleacu (25.03.2006)

11. Alexandru Tismonar

18. Nicolae Sofran

19. Bruce Nortey

20. Alexandru Martinov

24. Răzvan Ristin

28. Andrei Olaru

Atacanţi

9. Cristian Gavra (03.04.1993)

23. Dragan Paulevici.

 

   

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 + patru =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: