LIVE TEXT din Liga 3. CSC Ghiroda și Giarmata Vii – CS Phoenix Buziaș 1-0 (0-0: Mura 53) în etapa a V-a din Seria 8 pe ”Emilian Pavel” de la ora 17

CSC Ghiroda și Giarmata Vii învinge la limită, 1-0 (0-0) la debutul lui Sorin Bălu pe banca ”galbenilor”. După o săptămână anterioară cu eliminarea acasă din Cupa României și remiza la Chișineu Criș, ghirozenii câștigă la a doua apariție pe ”Emilian Pavel” în campionatul Seriei 8, și tot la zero. Pentru Phoenix, al doilea eșec consecutiv cu 1-0. În consecință, rămâne la 6 puncte în urma învingătoarei sale. Revenim cu declarații și fotografii.

Sfert de oră dominat ca posesie de oaspeți, fără concretețe. 

87. Cristodulo în locul lui Velcan.

84. Iese Făgărășanu și intră Rosuș.

83. Precup îi lasă locul lui Ilie.

80. Hrudei în locul lui Marius Musteța.

80. În replică, și Schinteie șutează la poartă dar Lupu respinge. ”La un pas” de 2-0.

78. Ocazie de egalare! Șut de la 7 metri, al căpitanului Birău, balon respins în corner. Un gol ca și făcut, căruia Mosoarcă i se opune cu succes.

75. Petruescu îl înlocuiește pe Artimon cu Mircea, iar pe Popovici cu Ferțu.

”S-a auzit până aici”. Narcis Popovici îl faultează pe Precup. Intrare foarte tare. Cartonaș galben. Faultul, la 40 de metri de poartă. 

72. Acțiune a lui Mura pe stânga, iar Făgărășanu șutează razant cu transversala, aproape de vinclu, de la marginea careului.

Iar la gazdele din Ghiroda, Mura înlocuit cu Schinteie, Sporin cu Coroiu. 

70. Iese Petruș și intră Giurgiu. Rus în locul lui Chistrugă.

65. Birău avansează pe stânga și centrează în ”gura” porții, unde goalkeeper-ul culege mingea din 6 metri, de pe capul lui Matiș.

Minutul 53, 1-0 CSC Ghiroda și Giarmata Vii. O pasă în adâncime de pe dreapta, iar Mura, singur cu portarul, împunge balonul spre dreapta, cu bara

52. Mancaș șutează pe jos de la 16 metri, portarul prinde mingea.

Minutul 47. Phoenix, lovitură liberă, minge prinsă de portar.

A mai ieșit soarele. S-a umplut tribuna. 

Pauză, 0-0. Primă repriză în general echilibrată, cu alternanță la conducerea jocului. Prim sfert de oră mai degrabă al gazdelor, apoi Phoenix predominant în posesia mingii, pe final din nou gazdele mai bine clasate.

44. Al doilea ”galben”. Șesarul Musteța îl faultează pe Mancaș în jumătatea de teren a acestuia. Centralul lasă avantaj. Revenea ulterior.

38. Mancaș scapă pe flancul stâng și intră în careu. Șutează pe jos din unghi, de la 8 metri. Portarul reține mingea.

34. Decarul Făgărășanu are o situație favorabilă. Șut de la 14 metri peste transversală. Mancaș avansa pe stânga și îi așeza balonul pe tavă”.

Minutul 33. Cartonaș galben lui Matiș. Intrare dură la centrul terenului.

29. Portarul ghirozenilor îi iese în întâmpinare aceluiași Chistrugă. 

Minutul 26. Nouarul Chistrugă reia cu capul în dreapta portarului, la o centrare de pe stânga. 

Minutul 18. Șut din afara careului, al nouarului Chistrugă, de la Phoenix, mult peste poartă.

Minutul 13. Prima ocazie de gol. Mancaș, șut pe jos de la 16 metri. Mingea, deviată în dreapta portarului, dar acesta o prinde.

Început alert, în dominarea gazdelor.

Nimic nu prevestea această turnură a evenimentelor în minutele dinaintea startului, când am efectuat fotografiile cu echipele, totul normal.

”La ordine” la delegatul de joc federal Burtea, reșițeanul. Care îmi comunică: ”Aveți acreditare de la începutul campionatului, conform celor declarate de președintele clubului gazdă, Poclid. Dar arbitrul asistent Ghiciulescu așa mi-a spus, că nu aveți acreditare și să vă dau afară”. La care întreb: ”Vă luați după asistent? Dumneavoastră sunteți delegat al FRF la acest meci”. Iar Burtea a specificat că va menționa în raportul de joc cele întâmplate, cum că startul jocului a fost întârziat și că ”ați fost dat afară de asistent”. 

Zis și făcut. Un om de ordine din gama clasică a analfabetului funcțional, needucat și necultivat, cu un glas repezit și răstit, pune mâna pe mine și se căznește să mă înlăture din zona din spatele uneia dintre porți. E prototipul românului slugarnic săritor în a executa cu zel ordine de orice fel, fără a trece lucrurile prin filtrul rațiunii.

Un asistent, Ghiciulescu, mă întreabă dacă am acreditare. ”Da, am!” Îmi spune că mă scoate el din interiorul împrejmuirii.

Se vrea scoaterea fotoreporterilor din interiorul gardului împrejmuitor al suprafeței de joc. Mai întâi doi, apoi încă unul, subsemnatul.

Lovitura de începere, a gazdelor. Este întârziată. 

Oaspeții în echipament albastru închis, cu șorturi albe, jambiere albastru-galben. Gazdele, în galben-negru.

Timp noros. A plouat cu 10 minute înaintea începerii partidei. 

Spectatori, circa 250. 

Gazon moale.

Echipele

CSC Ghiroda și Giarmata Vii: 1. Octavian Moaoarcă – 5. Ilie Velcan, 25. Mihai Hecsko, 97. Mircea Stupu, 10. Andrei Făgărășanu, 7. Cosmin Mancaș, 9. Ion Vasluian, 22. Sinisa Sporin, 77. Andrei Mura, 18. Andrei Precup, 11. Petrișor Jichici.

Rezerve: 12. Tudor Ciocan – 6. Raul Rosuș, 17. Adrian Ilie, 3. Fabian Popovici, 30. Fabian Zavalache, 2. Dragoș Coroiu, 8. Dumitru Schinteie, 24. Demetris Cristodulo, 19. Dragoș Datcu.

CS Phoenix Buziaș: Marc Lupu – 14. Paul Nicolescu, 3. Andrei Popescu, 25. Daniel Filip, 7. Mario Petruș, 9. Andrei Chistrugă, 17. Narcis Popovici, 23. Roberto Artimon, 13. Claudiu Matiș, 10. Daniel Alex Birău – cpt., 6. Marius Musteța.

Rezerve: 1. Mario Cuzmanovici – 24. Marco Mircea, 18. Andrei Țugui, 11. Marian Musteța, 5. Andrei Horcea, 8. Bogdan Ferțu, 21. Rafael Hrudei, 8. Bogdan Ferțu, 21. 4. Andrei Rus, 20. Denis Giurgiu.

*

Campionatul Ligii 3 a ajuns astăzi la mijlocul turului în sezonul regulat, iar cea de-a V-a rundă în seria vestică aduce deja al cincilea joc direct între formații din județul Timiș, între câștigătoarea ediției trecute a sezonului regulat în C8, CSC Ghiroda și Giarmata Vii, gazdă cu un nou antrenor, Sorin Bălu, și o nou-promovată din Divizia D Timiș, CS Phoenix Buziaș. Se vor impune localnicii mai bine clasați, pe locul 4 și cu 3 puncte avans în fața elevilor lui Cosmin Petruescu, de pe treapta a șaptea, sau bilanțul favorabil formațiilor vizitatoare în aceste întâlniri directe inter-timișene se va rotunji și mai mult în dreptul oaspeților? Răspunsul, urmărind aici comentariul text în direct al meciului de la ora 17.

Trei dintre primele 4 partide între cluburi din Timiș s-au încheiat cu succese ale echipelor în deplasare, Pobeda Star Bîșnov – CSC Ghiroda și Giarmata Vii 1-4 în etapa I la Dudeștii Vechi, CS Avântul Periam – Pobeda 1-2 în runda a doua și CS Phoenix Buziaș – Pobeda 0-1 etapa trecută la Carani, o victorie a gazdelor înregistrându-se tocmai pe terenul ”Emilian Pavel” din Ghiroda, gazdă a întâlnirii de astăzi, 4-0 pentru galben-albaștri acum două runde cu Avântul Periam.

Este doar al doilea meci acasă al ghirozenilor în noul campionat, al treilea în noul sezon cu tot cu partida eliminatorie din Cupa României, și ultima disputată aici, 0-2 săptămâna trecută cu Ripensia, de astă dată antrenor al galben-albaștrilor fiind Sorin Bălu, învestit sâmbăta trecută, după ultima apariție a lui CSC Ghiroda și Giarmata Vii în C8, 1-1 la Chișineu Criș.

Bălu a mai antrenat foste sau actuale grupări din Seria 8, în trecut la nivele superioare în staff-ul tehnic al lui ACS Poli – dispărut acum un an de pe scena grupei vestice, dar și la CSC Dumbrăvița, până în urmă cu două sezoane, între timp promovată în Liga 2, săptămâna trecută fiind preluat de pe banca tehnică a Avântului Periam de către cei din Ghiroda, dar și din județul Arad.

”Moștenește” o formație care a ieșit din cursa barajului pentru promovarea în Liga 2 fără a pierde pe terenul cărășenilor, 1-1 în returul semifinalei din Valea Domanului cu CSM Reșița, dar care n-a câștigat în ultimele două deplasări din C8 în afara județului Timiș, înclinându-se sever Șoimilor Lipova și remizând cu Crișul.

De cealaltă parte, nou-promovații buzieșeni n-au avut încă succes pe terenul gazdă provizorie din Carani, 2-2 în etapa a II-a cu Progresul Pecica și 0-1 vinerea trecută cu Pobeda Star Bîșnov, însă Phoenix a pendulat spre bine în deplasare, de la eșecul la debut cu 3-1 la Reșița la victoria de la Ineu, cu 1-2.

O întâlnire Bălu – Petruescu la mijlocul turului în C8, gazdele cu gândul la cursa pentru calificarea în play-off, oaspeții la omogenizarea unui colectiv cu multe noutăți.

Ulterior transmisiunii vom reveni în timp util cu declarații ale protagoniștilor, galeria fotografică și alte amănunte din ziua de meci în C8. 

Arbitrează George Roman, asistat de Ghiciulescu și Sandu, observator fiindu-le arădeanul Jivan iar delegat de joc reșițeanul Burtea.

Programul complet al etapei care se încheie sâmbătă dar și al rundei viitoare, a VI-a, pe coloana clasamentelor la zi a secțiunii Fotbal. Etapa următoare, ghirozenii vor juca la Cermei, Phoenix la Carani cu Avântul Periam.

În primele două ligi e pauză competițională, fiind vremea altor apariții ale ”tricolorilor” României în ”umplutura” UEFA Nations League.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte × 9 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: