LIVE TEXT. Finala fazei judeţene Timiş a Cupei României: Lorena Giarmata Vii – ASU Politehnica Timişoara 3-4 (3-3, 1-1): Costândana 33, Irimia 87, Dochiţa 90+2 / Popoviciu 3 – penalty, Tulcan 55, 65, Ionaş 93. Lorena în 10

3-4, finish după 120 de minute, cu ASU Politehnica Timişoara câştigătoare a finalei fazei judeţene a Cupei României 2014-2015. Alb-violeţii se califică în turul 1 al fazei naţionale a întrecerii K.O., reuşită punctată de fani prin invadarea în bloc a cochetului teren din Giarmata Vii. Binemeritată bucurie. Vom reveni cu declaraţii şi o galerie foto. Iar mâine seară, de la 6, suntem la Deva, sub Cetate, de unde transmitem LIVE TEXT barajul de promovare al Ghirodei. 

„Să vină Candeţ să dea Cupa!” se aude din tribună. Vine? Şi cui? Nu mai băgăm mâna-n foc că Lorena n-ar reveni, chiar şi în zece oameni, după revirimentul cu două goluri din finalul celor 90 de minute regulamentare.

Prima repriză de prelungiri, încheiată cu un luft de zile mari al lui Făgeţean. A fost un sfert de oră ceva mai aspru. Cu fond sonor, asigurat permanent de galeria oaspeţilor.

CS Lorena în 10, la 3-4.

95: al doilea cartonaş galben, şi roşu, pentru Irimia. Fault.

93: 3-4, GOL. Ionaş, cu capul, în stânga lui Popa. Din lovitura liberă executată de Popoviciu.

Finish, 3-3. 30 de minute de prelungiri. Poate şi penalty-uri. ASU Politehnica s-a mai calificat la lovituri de departajare şi la celălalt capăt al pădurii, pe „Electrica”, în dauna Ripensiei.

92: 3-3. GOL al lui Dochiţa, pe contraatac. Intrăm în prelungiri! Mare bucurie pentru CS Lorena.

Intrăm în cele 4 minute de prelungiri.

87: GOL, 2-3. Irimia, cu capul, în stânga portarului. La cornerul lui Călugăreanu. Tocmai când spuneam că „buturuga mică” nu mai avea capacităţi de răsturnare a situaţiei. Frumoasă reuşită. Iar asistenţa medicală oferă îngrijiri medicale „centralului” Brădău.

86: schimbări. Ies Nicolin şi Militar, intră Nichitean şi Pătru.

84: cea mai mare ocazie! Ionaş, de la 11 metri, cu latul, peste transversală, singur cu portarul. „Buturuga mică” s-a despicat odată cu golul 3. N-a mai avut puterea de a reveni.

83. Paulevici în locul lui Birău.

Nimic semnificativ de-atunci, pe fondul unui joc echilibrat. Ba da, de fapt: „M*** Laţa, M*** Laţa, m***!” Scandări ale galeriei timişorene. Obscen. Dănuţ Laţa este în doliu, deces în familie: trecerea în nefiinţă a mamei sale.

70. Radu, în locul lui Inoveanu. La ASU, intră Făgeţean în locul lui Iorgovan.

65. GOL: 1-3. Tulcan. Scăpat de la centrul terenului, înaintează nestingherit şi înscrie.

64. Dochiţa în locul lui Lobonea.

58. Corner Popoviciu, reluat în transversală de Gălan, iar apoi şi Iorgovan ocheşte bara de la 3 metri. În aceeaşi fază.

Minutul 55, GOL: 1-2. Tulcan, la a doua sa atingere a balonul: şut de la 20 de metri, în dreapta lui Popa. Prima era la executarea unui corner.

54. Ies Ilie şi Codrea, intră Tulcan şi Rebenciuc.

47. Dorin Codrea, cartonaş galben.

Pauză, 1-1. Nu e echitabil, luând în calcul ocaziile poliste.

Două minute de prelungire în prima parte.

43. Iorgovan, de la 6 metri, reia spre plasă o centrare perfectă de pe stânga, a lui Ghinescu, scăpat pe contraatac, dar Popa respinge cu piciorul.

41. Birău, cap peste transversală. Galeria a oftat din nou.

37. Lovitură liberă, de la 30 de metri, a lui Ilie. Ionaş, cu capul, razant cu transversala, de la 10 metri.

O uşoară dominare polistă.

33. 1-1, GOL: Costândana, de la 20 de metri, în vinclu. Bucurie mare-mare în tribuna gazdelor. Locul 2 egalează locul 2, diferenţiate de o divizie.

29. Corner clar pentru ASU Politehnica, neacordat însă. Ionaş îşi pune palmele-n cap, şi nu pentru că ar avea insolaţie.

Codrea e ridicat, în suprafaţa tehnică, iar omologul Popa e în careul său, în tricou verde deschis.

Costel Baci, preşedintele gazdelor, ne-a declarat că nimeni din conducerea lui ASU Politehnica n-a lansat Lorenei propunerea ca partida să se dispute pe „Dan Păltinişanu”.

Timp însorit dar cu vânt. Repetăm, gazonul e impecabil, doar că suprafaţa de joc e mai redusă.

În continuarea fazei, Ionaş reia cu capul dar se răceşte faza, dând posibilitatea gazdelor să contraatace. Birău respinge în afara terenului de joc.

25. Lovitură liberă de la 17 metri, lateral dreapta, cu Ilie la pupitru. Înalt în careu, balonul fiind respins de Costândana, în afara terenului.

Faultat în careu a fost Ionaş, de către Militaru. Gazdele au echilibrat între timp disputa.

16. Popoviciu, razant cu transversala.

14. Costândana, lovitură liberă de la 25 de metri, puţin pe lângă vinclu. Burtic, spectator.

7. Lovire intenţionată cu piciorul a treiarului Irimia, după ce faultase. Adversarul său fiind la pământ, l-a lovit cu piciorul. E de cartonaş roşu dar i se acordă galben. Brădău n-a vrut să dezechilibreze numeric disputa deja din primele sale 10 minute. Şi faultul în sine a fost destul de aspru. Execuţia, deturnată în corner. Aşadar alt corner, înalt în careu, şi reluare peste poartă.

Încercăm să desluşim, împreună cu Călin Păltinean, la datorie cu camera de filmat, ce s-a întâmplat exact la faza penalty-ului. Un fault la marginea careului, dar nu ne e clar cine a fost autorul faultului respectiv cel faultat. Cert este că penalty-ul a fost dictat la semnalizarea asistentului Marian Laurenţiu.

5. Corner, Adrian Ilie. Era să fie 0-2, la capul lui Gălan, milimetric pe lângă bara stângă. De la 6 metri. Ce start!

Gata, nu mai vedem nimic. Fumul a… înceţoşat terenul. Dar auzim… Scandările fanilor viola.

0-1, GOL. Popoviciu, în stânga portarului-antrenor.

Minutul 3. Penalty pentru ASU Politehnica! Parlamentări. Îndelungi şi vehemente. S-a indicat punctul cu var.

Galeria polistă cântă ca la carte.

Gazdele, în alb-roşu, atacă spre pădure. ASU Politehnica, în alb-violet, spre biserică.

Circa 750 de spectatori. Terenul, excelent, dar mai înghesuit.

Jocul începe cu 5 minute întârziere. Lovitura de începere îi aparţine lui ASU Politehnica, prin Popoviciu. S-a început mai târziu pentru că s-a detectat o „găurică” în plasă…

Tribuna e plină cu susţinători ai gazdelor dar şi fanii alb-violeţilor s-au strâns în număr mare, spre 300.

Florin Brădău e la centru, ajutat de Horaţiu Lotrean şi Laurenţiu Marian, cu rezervă Raul Ciev. Observatori, Gheorghe Cutean şi Gabriel Stoicovici.

CS Lorena: 85. Cristian Popa – 2. Cristian Curea, 4. Valentin Danci, 3. Cornel Irimia, 15. Ciprian Militar, 7. Adrian Călugăreanu, 5. Miroslav Nicolin, 8. Florin Botezatu, 20. Nicolae Costândana, 10. Bogdan Inoveanu, 9. Sebastian Lobonea.

Pe bancă: 23. Robert Jigum – 14. Raul Lazăr, 30. Marius Nichitean, 11. Florin Dochiţa, 18. Daniel Radu, 19. Cosmin Pătru.

Antrenor principal, portarul Popa. Secundul său, Cosmin Bocşan.

ASU Politehnica: 1. Paul Burtic – 27. Alexandru Birău, 21. Cristian Gălan, 13. Mircea Obrejan, 3. Ioan Mărănescu, 10. Adrian Ilie, 16. Dorin Codrea, 7. Tiberiu Popoviciu, 15. Răzvan Ghinescu, 25. Alin Ionaş, 19. Sergiu Iorgovan.

23. Robert Rogojină – 6. Marius Brânzan, 2. Dragan Paulevici, 5. Dinu Rebenciuc, 11. Robert Panc, 18. Flavius Tulcan, 9. Nicu Făgeţean.

Programul de joc, foarte frumos editat. CS Lorena editează programe de meci şi la partidele de campionat, dar acesta parcă le întrece pe toate. Spicuim din cuprins… „Fair-Play!”, cu o prezentare a traiectoriei Lorenei spre finala timişeană. Dar şi „Vă aşteptam, vă respectăm, pentru că iubim fotbalul!”, pe adresa oaspetei în alb-violet. O a patra pagină cu ilustrate fotografice ale celor două loturi şi o fază de joc. Frumos, s-au pregătit oamenii…

*

În direct, aici, de la ora 18, în comentariu LIVE TEXT, ultimul act al fazei judeţene Timiş în Cupa României 2014-2015, dintre CS Lorena Giarmata Vii, grupare de liga a V-a, şi ASU Politehnica Timişoara, vicecampioana Diviziei D Timiş.

Finala timişeană a competiţiei K.O. va avea loc la Giarmata Vii, unde în urmă cu 15 zile respectiv cu 4 tururi ale întrecerii, 16-imi de finală, era eliminată însăşi campioana Diviziei D Timiş, CS Ghiroda, şi încă la scor. Dacă Lorena a obţinut un scalp preţios, nici ASU Politehnica nu s-a lăsat în aceeaşi fază a concursului mai prejos, dispunând la lovituri de departajare, pe „Electrica”, de câştigătoarea ediţiei precedente a Cupei României – Timiş, Ripensia.

Iar formaţiile care au reuşit eliminarea finalistelor din aprilie 2013 au ajuns la rândul lor în finală, cea din 2014, miza fiind calificarea în turul I, programat de regulă la mijlocul lunii iunie şi însumând 42 de partide, conform totalului de anul trecut, marcat fiind de debutul în competiţie al divizionarelor C.

Dar până atunci, duelul între o gazdă neînvinsă în returul Seriei a III-a a Campionatului Judeţean Timiş, CS Lorena, şi care încă mai speră la câştigarea competiţiei de regularitate, şi nişte alb-violeţi neînvinşi în întreg sezonul 2013-2014!

Interesant este că Lorena se regăseşte pe exact acelaşi loc, în aceeaşi serie, ca şi ASU Politehnica la ora finishului ediţiei trecute de campionat, cei din Giarmata Vii remizând în acest retur acasă cu liderul Voinţa Maşloc, pe care încă speră să-l întreacă. Gruparea de sub Vii îl are drept golgheter stagional pe Sebastian Lobonea, autor a 28 de goluri, şi va avea de jucat şi duminică, în penultima etapă de campionat, acasă cu Olimpia Bucovăţ, asta ca o dovadă în plus că programarea etapelor judeţene ale Cupei României pe Timiş a fost într-adevăr un fiasco, deloc amplificat negativ de Sporttim.

Nu era cazul ca AJF Timiş să lungească pelteaua Cupei până în data de 20 iunie, nu de alta dar mâine la 10,50, sâmbătă 21 iunie, are loc solstiţiul de vară, intrându-se deja într-un alt anotimp…

Şi nu ne mai întrebăm ce s-ar fi întâmplat dacă ASU Politehnica ar fi câştigat într-adevăr Divizia D Timiş şi-ar fi trebuit să se alinieze la barajul de promovare. Cel mai probabil ar fi procedat precum CS Ghiroda, şi n-ar fi fost de condamnat. O asemenea întrecere, denaturată şi cu formaţii dintre cele mai bune nevoite să arunce prosopul, îşi doreşte oare AJF Timiş!? Ruşinos.

Dar sperăm ca spectacolul sportiv din această seară, dublat de cel din tribună, va salva eroarea Asociaţiei Judeţene. Reveniţi aici, în jurul orei 18…

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la LIVE TEXT. Finala fazei judeţene Timiş a Cupei României: Lorena Giarmata Vii – ASU Politehnica Timişoara 3-4 (3-3, 1-1): Costândana 33, Irimia 87, Dochiţa 90+2 / Popoviciu 3 – penalty, Tulcan 55, 65, Ionaş 93. Lorena în 10

  1. eh na spune:

    condoleante ptr Lata. n-am stiut de deces, s-a anuntat la tvr ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ trei = 6

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: