LIVE TEXT. Ripensia, campioană în C4 și promovări la rând, acum în Liga 2. Timișorenii, 4-0 (2-0) cu Pandurii II: Zaluschi 33 penalty, Dumiter 43, Mediop 88, 90. Mărgărit 51 roșu. Cu 8 succese la rând, Popa&Co urcă un eșalon după un an în Liga 3

Ripensia câștigă campionatul cu o serie finală de 8 succese, 4-1, 4-1, 4-0, 4-2, 6-0, 3-0, 8-4 și 4-0, promovând în Liga 2 după numai un sezon de rulaj în Liga 3, în urma promovării de anul trecut din Divizia D Timiș. La doar 4 ani și nici 9 luni de la redebutul în fotbalul românesc printr-un succes cu Luceafărul în Seria I din Campionatul Municipal Timișoara, la început de septembrie 2012 în eșalonul șase local, Ripensia a ajuns în cel de-al doilea, în serie unică, anticameră a elitei Liga 1, ascensiune pe care Sporttim a punctat-o sistematic, etapă de etapă. Revenim cu declarații și mai apoi fotografii.

 

Minutul 90: Mediop, 4-0 la colțul lung. Fază similară.

Minutul 88: 3-0, Mediop. De la 6 metri, după ce trecea și de portar.

Ripensia este la câteva minute de promovarea în Liga 2, după un singur sezon petrecut în Liga 3, în calitate de nou-promovată din eșalonul patru.

Minutul 85: cartonaș galben și lui Hecsko. Fault la centrul terenului.

84. Portarul prinde cornerul executat de Toma.

83. Cioiu, înlocuit cu Ilina.

81. Golda, cartonaș galben: simulare în careu. Vocea tribunei, 11 metri.

80. Aplauze și pentru Dumiter, schimbat cu Luca.

75. Golda în locul lui Matiș, aplaudat la scenă deschisă.

74. Toma reușește să înscrie, scăpat pe contraatac, dar golul e anulat pentru ofsaid.

72. Zaluschi îl faultează pe Cioiu la centrul terenului și primește cartonașul galben.

69. Dragu își încearcă norocul cu un șut de la 16 metri, pe jos, printr-o pădure de picioare, dar Gakos plonjează și reține cu oarecare dificultate.

68: transversală! Cioiu, de la 18 metri, perpendicular pe buturi.

65. Și Mânecan, în locul lui Stoi.

63. Zaluschi șutează pe jos de la 16 metri în stânga portarului, pe lângă bară, după un schimb de pase cu Matiș.

60. Popescu în locul lui Nanu.

Minutul 52. Pe contraatac, fază similară cu Nanu protagonist. Portarul vizitator îl întreabă pe central ”Ăsta n-a fost nimic?” La care arbitrul îi răspunde chiar așa: ”Asta n-a fost simulare ca dincolo!”

Minutul 51: Mărgărit, al doilea cartonaș galben. Simulare în careu. Cartonaș roșu și eliminare. Ripensia, 2-0 și 11 contra 10.

Minutul 47. Nanu șutează pe lângă poartă, prin stânga.

La pauză, Dumitru a fost înlocuit cu Dragu. Altă accidentare…

La Reșița era 1-0 la pauză, CSM Școlar – ACS Poli 1-0 prin golul lui Keita cu capul, după un corner în minutul 3.

*

Două minute de prelungiri… Și pauză: 2-0. Scor la pauză la care Ripensia este campioană și promovată în Liga 2. Roberto Dumitru, dus pe brațe, pe margine: accidentare. Iar Goșa, cel accidentat la mijlocul reprizei I la genunchi, e transportat cu Ambulanța.

Minutul 43, 2-0 Ripensia. Dumiter, după o pasă scurtă primită de la Matiș, la 17 metri, de unde intră în careu, driblează portarul și înscrie de la 6 metri.

42. Contraatac și… corner pentru Pandurii II. Execută Vodă. Negrescu reia cu capul pe lângă stâlpul din stânga porții lui Gakos. Cea mai bună oportunitate a oaspeților. 

41. Mediop, singur pe partea stângă, șutează de la 10 metri pe jos, la colțul scurt, de unde portarul respinge în corner.

39. Cartonaș galben, Mărgărit. Fault asupra lui Stoi.

35. Acum Mediop este faultat, tragere de tricou, iar șesarul căpitan Tătaru primește cartonașul galben. Execută Toma.

Minutul 33: 1-0 Ripensia. Zaluschi, din penalty. În faza precedentă Dumiter marcase dar centralul fluiera, acordând lovitura de la 11 metri. După un corner respins, cu recentrare, Dumiter e faultat în careu de Vodă, dar încearcă să continue și tot el trimite în plasă. Arbitrul însă fluierase deja…

29. Liberă a Pandurilor II, pe lângă poarta gazdelor. Șeptarul Dănăricu.

Observatorul de joc Vasile Rad are tricourile de campioni, trofeul și medaliile. Pregătite din partea FRF pentru eventualii campioni. Delegatul federal Rad a mai observat la partide ale Ripensiei la Deva și Lugoj. E prima însă în Ciarda Roșie.

25. Dănăricu îl prinde în plină față, șut tare din apropiere, pe Vlădia. Îngrijiri medicale. Groggy, luat pe margine. Dar își revine.

24. Pandurii II, nevoită să efectueze prima înlocuire: Goșa iese, accidentat, și intră juniorul Ionuț Gruia.

23. Dumiter nu reușește să marcheze din 5 metri, după ce Zaluschi loba fundașii pentru Mediop, venit din spate, care a plasat în lateral din 6 metri, spre dreapta, dar… Cea mai mare ratare. Fază în care Goșa acuză o accidentare.

Adrian Onica nu este bun de primul 11. Balonul curge în afara terenului și în încercarea de a-l trimite cât mai rapid înapoi, pentru repunerea în joc, alunecă și cade în dorsal, la contactul cu mingea. Totuși, a retrimis-o. Și se ridică precum un resort…

”Ripensia! Ripensia!”, se aude din preajma gazonului. Mulți oameni s-au strâns între timp în Ciarda Roșie: spre 300 în tribună iar pe dâmbul peluzei, peste 150 de privitori.

18. Execuția lui Zaluschi, respinsă de zid. Balonul ajunge la Toma, care șutează în stânga portarului dar pe lângă buturi.

Minutul 17. Dănăricu îl faultează pe Stoi la 17 metri de poartă, la 2 metri de colțul careului mare, tragere de tricou. Cartonaș galben! Hecsko și Zaluschi, în preajma balonului.

Prim sfert de oră dominat de Ripensia, care atacă mai mult, instalată fiind în jumătatea adversă, cu 3 bune oportunități de a marca. 

15. Dumiter pătrunde în careu și centrează către Nanu dar atacul se stinge.

14. Degajare de la centrul terenului, spre careul oaspeților, la care Popescu iese dintre buturi într-un duel aerian cu Dumiter, la circa 18 metri. Dumiter eșuează în încercarea de a efectua contact cu balonul, care-l atinge pe Popescu pe braț, în afara careului.

12. Mediop îl găsește foarte bine pe Dumiter, care șutează de la 16 metri pe jos în dreapta portarului, dar și pe lângă bară.

10. Altă acțiune pe dreapta, dar a lui Mediop. Centrare de pe linia de tușă iar Matiș reia peste transversală de la 6 metri, perpendicular pe buturi.

9. Periculoasă acțiune pe dreapta a lui Dumitru: șut de la 13 metri, pe jos, Gakos prinzând în 2 timpi.

6. Acțiune pe dreapta a lui Popa, care centrează în careu, Nanu reluând în plasa laterală de la 7 metri lateral stânga.

3. Dumiter scapă singur cu portarul dar ratează, de la numai 10 metri.

2. Primă acțiune a oaspeților, pe stânga. Centrare în fața porții, expediată de Vodă, la care Gakos ezită, timișorenii fiind în pericol. Înlăturat.

În tribună, peste 250 de spectatori.

Minutul 1. Lovitură liberă pentru gazde de la 35 de metri. Șut pe poartă expediat de Toma iar popescu prinde.

Ripensia începe prin Matiș și Zaluschi, în echipamentul tradițional. Oaspeții, în roșu.

Gazon impecabil, vreme însorită dar și cu nori. Peste 100 de spectatori în tribună și 4 oameni pe dâmbul peluzei.

Ripensia: 12. Georgios Gakos – 7. Adrian Popa – cpt., 30. Flavius Vlădia, 25. Mihai Hecsko, 19. Călin Toma, 22. Gabriel Stoi, 29. Adrian Zaluschi, 27. Ndyaie Mediop, 28. Andrei Dumiter, 13. Claudiu Matiș, 11. Florin Nanu.

Rezerve: 1. Iulius Rădulescu – 18. Cosmin Mânecan, 17. Laurențiu Luca, 21. Sebastian Bobină, 3. Andrei Popescu, 9. Denis Golda, 24. Pavel Olărescu.

CS Lignitul Pandurii II: 1. Daniel Popescu – 5. Denis Brînzan, 6. Ionuț Tătaru – cpt., 21. Răzvan Negrescu, 25. Florian Goșa, 20. Marius Cioiu, 7. Bogdan Dănăricu, 91. Valentin Trancău, 27. Ionuț Vodă, 9. Dumitru Mărgărit, 8. Roberto Dumitru.

Rezerve: 90. Marian Manole – 19. Ionuț Gruia, 24. Robert Frătilescu, 4. Mihai Ilina, 52. Andrei Dragu.

*

Vineri seară, la aproape 9 luni de la startul sezonului în Liga 3, se va pune punct parcursului de 26 de runde în Seria a IV-a, iar liderul înscăunat în premieră în frunte pe 29 aprilie dar și neclintit de-o lună și 3 etape are ocazia de a câștiga grupa vestică la chiar prima tentativă și de a promova implicit în eșalonul secund în cazul valorificării avantajului terenului propriu. De la ora 18, Ripensia – CS Lignitul Pandurii II în Ciarda Roșie, joc transmis aici LIVE TEXT.

Devenită principală favorită la titlul de campioană în Seria a IV-a grație șirului de 7 victorii cu începere din 8 aprilie, 4-1 în deplasarea din etapa a 19-a la UTA Bătrâna Doamnă II, Ripensia este la 90 de minute de promovarea în Liga 2, având nevoie indiferent de celelalte rezultate ale rundei finale de la ora 18 de o revanșă împotriva singurei formații care a depășit-o în turul campionatului în afara Timișoarei dar și unica în afara ex-liderului Național Sebiș care s-a impus în această campanie în fața celor în roșu-galben.

Neînvinsă după prima etapă a returului, în care pierdea la Sebiș și revanșa cu arădenii de la CS Național, scor 4-3, dar și fără eșec pe teren propriu încă din runda inaugurală a campionatului, 0-3 tot cu trupa lui Călin Cojocaru pe 3 septembrie 2016, adică de nu mai puțin de 38 de săptămâni, formația antrenată de Remus Steop și Orlando Trandu caută al patrulea triumf consecutiv în Ciarda Roșie, în față stându-i echipa a doua a clubului prim-divizionar CS Lignitul Pandurii, care tot vineri seară găzduiește la Dunăre ultima apariție pe teren propriu din play-out-ul Ligii 1, cu Gaz Metan Mediaș.

O seară de vineri așadar pe două fronturi pentru clubul din Târgu Jiu, triumfător în Timișoara marți de la 20,30 pe ”Dan Păltinișanu” prin golul lui Păcurar din minutul 18 al ieșirii la ACS Poli, în antepenultima rundă din grupa a II-a valorică a elitei, însă dacă în primul eșalon CS Pandurii Lignitul are un meci vital pentru evitarea retrogradării, în schimb în Liga 3 ”satelitul” este lipsit de emoții, pe prima poziție din jumătatea secundă a clasamentului, fără victorie și cu un singur punct adjudecat din ultimele 3 etape, dintre care două acasă: 1-1 pe teren propriu cu CS Național Sebiș, joc încheiat de gorjeni în numai 7 componenți, 1-0 pentru Performanța la Ighiu și 1-2 la Rovinari vinerea trecută cu CSM Lugoj.

De fapt, ultimul succes al echipei secunde a Pandurilor datează de-acum aproape o lună, în dauna unei grupări timișene, 3-1 pe 28 aprilie acasă cu CS Millenium Giarmata, iar ultimul triumf în deplasare tocmai din Timișoara, 1-0 pe CFR pe 7 aprilie contra lui CS Nuova Mama Mia, după care s-a mai înclinat însă pe malurile Begăi cu 4-0 la ACS Poli II.

Ripensia a câștigat destul de clar ultimele 3 meciuri acasă, 4-1 cu cei din Cermei, 4-2 cu CNS Cetate Deva și 3-0 cu ACS Industria Galda, punând astfel punct șanselor de promovare ale ultimelor două vizitatoare în Ciarda Roșie, după ce risipea singurele puncte în Timișoara în sezonul de primăvară în urmă cu 8 etape, 1-1 cu CSM Școlar Reșița, cealaltă nou-promovată care speră la intrarea în Liga 2.

Cărășenii, care joacă vineri de la ora 18 acasă cu ACS Poli II, așadar cu un alt ”satelit” prim-divizionar, la egalitate de puncte pe pozițiile 8-9 cu Pandurii II, au simțit pe propria piele dificultatea disputelor cu tinerii gorjeni, pierzători la limită cu 1-0 în Valea Domanului în restanța jucată pe 20 septembrie din etapa I dar și învingători în retur în revanșa în dauna elevilor lui Doană, 2-1 (1-1) la Rovinari pe 3 martie.

În Gorj pierdeau timișorenii singura dată în deplasările din tur, pe 25 noiembrie 2016, la căderea cortinei peste stagiunea de toamnă, cu 3-1, încheiată de Ripensia pe locul 3, la patru puncte de CS Național Sebiș și la două în urma reșițenilor, iar de Pandurii II pe poziția a zecea, la egalitate de puncte cu CS Millenium Giarmata. Oponentele de vineri din Ciarda Roșie au urcat așadar câte două trepte în campania de primăvară, mai semnificativ în cazul bănățenilor, aflați înaintea celei de-a doua promovări consecutive, o performanță notabilă pentru un club relansat abia în acest deceniu.

Ripensia a izbutit însă în 2017 o serie invincibilă de 11 apariții cu 29 de puncte cucerite din 33 posibile și 42 de goluri marcate în retur, cu o medie de peste 3 pe meci, confirmând filosofia în spirit ofensiv a clubului de pe Bega, iar singura dată când n-a înscris în noul an s-a consemnat pe 17 martie la Lugoj, 0-0 cu CSM, reușind în schimb să nu scoată mingea din propria plasă în 4 întâlniri, dar o singură dată acasă, la ultima reprezentație, cu contracandidații scoși din cursă din județul Alba.

Toate datele o indică pe Ripensia drept mare favorită, rămânând de văzut maniera în care liderul își va păstra prima poziție într-o rundă finală în care ocupantele locurilor 3 și 4 se întâlnesc la Lugoj, CSM – CS Național Sebiș, iar alte grupări timișene, precum ACS Poli II, au la rândul lor ieșiri pe terenul unor formații din prima jumătate a ierarhiei, ”lanterna roșie” CS Nuova Mama Mia la Deva, cu a cincea clasată, CNS Cetate, iar CS Millenium Giarmata în Alba, la Ighiu, de pe treapta a șasea.

Trei dintre liderii întrecerilor Ligii 3 au promovat deja, și anume, din Seria a V-a, AFC Hermannstadt, tot cu 3 înfrângeri în cont, precum Ripensia, dar cu mai puține goluri marcate în mai multe meciuri jucate decât timișorenii, 63 în 27 față de cele 65 în 25 ale elevilor lui Steop și Trandu, respectiv SC FC Metaloglobus București, tot cu 3 eșecuri și numai 50 de goluri înscrise în Seria a II-a, precum și neînvinsa SCM Pitești, cu 72 de goluri în 27 de apariții din Seria a III-a. În postura Ripensiei mai e și AFK Csikszereda, primă clasată în Seria 1 cu doar două înfrângeri și numai 59 de goluri marcate în 27 de partide, care are de jucat acasă cu a treia clasată, Știința Miroslava, grupare din județul Iași având doar două puncte mai puțin, în vreme ce brașovenii de la AFC Hărman, plasați la un singur punct în coasta liderului, evoluează tot acasă cu altă trupă ieșeană, antepenultima clasată CSM Pașcani.

Programul rundei finale și clasamentul la zi în seria vestică, pe coloana dreaptă, cu mențiunea că Ripensia are și avantajul rezultatelor directe cu vicecampioana de toamnă CSM Școlar Reșița, victorie cu 3-1 a timișorenilor în Caraș-Severin în etapa a V-a și remiză 1-1 în retur.

Arbitrează Răzvan Lădar din Oradea, asistat de Cosmin Bojan (Târgu Mureș) și Radu Pascu (Oradea), observatori fiind Vasile Rad (Arad) și Ovidiu Bocai (Aiud).

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 4 = douazeci

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: