LIVE TEXT. Flacăra Făget – Vulturii Lugoj 1-0: Speroni (82´)

E deja mijlocul turului, etapa a VII-a, care programează pe „Colterm”, în Calea Şagului, vineri de la ora 15, un al doilea şi penultim duel timişean, între Flacăra Făget, în continuare neînvinsă, pe podium, şi cu un unic gol primit în 5 meciuri, şi Vulturii Lugoj, cu a doua apărare ca şubrezime din Seria 4 a ligii a treia, 9 goluri în 5 partide, dar totuşi pe 5 şi deja cu 4 puncte aduse din deplasare. Ultima încleştare locală va avea loc în chiar… ultima rundă a turului, a XIII-a, pe 23 noiembrie: CS Vulturii 2009 – Millenium Giarmata. Dar iată echipele de start…

Flacăra: 1. Burtic – 20. Birău, 3. Gălan – cpt., 17. Ştefanovici, 4. Toma, 5. Szalkai, 6. Veron, 7. Speroni, 8. Fuchs, 9. Andronic, 10. Briciu.

Rezerve: 23. Ostafie – 2. Ciobai, 11. Perju-Silaghi, 15. Pleşcan, 16. Dobre, 18. Tuculea, 19. Cărpinişan.

Vulturii: 93. Rusu – 3. Patrona, 4. Hromei, 5. Ştreangă – 8. Ploscariu, 9. Şerban, 14. Precupanu, 18. Crişan, 19. Mînecan, 20. Ardelean, 23. Rebenciuc.

Rezerve: 12. Micşa – 27. Steop, 2. Buliga, 10. Dobra, 11. Stoica, 16. Argatu, 26. Barburescu.

Arbitrează o brigadă arădeană, cu Mircea Ardelean la centru şi Marius Alexa şi Sebastian Pantea ca asistenţi. Iar debutul întîlnirii este marcat de un minut de reculegere.

Minutul 3. Flacăra Făget are o primă lovitură liberă, executată de Speroni pe jos, dar pe centrul porţii apărate de Rusu. Tribuna bazei „Colterm” s-a umplut cît de cît, vremea de octombrie fiind prielnică fotbalului.

Gazdele, care atacă în prima parte la poarta dinspre platforma „Incontro”, n-au luat încă gol pe „Colterm”: 0-0 cu Millenium şi 1-0 cu Pandurii II şi CS Vladimirescu 2003. Vulturii în schimb vine după un usturător 4-1 la liderul Minerul Motru.

Minutul 25. Rebenciuc vede cartonaşul galben pentru un fault la mijlocul terenului, stopînd din faşă un contraatac al galben-negrilor.

Minutul 38. Cosmin Stan efectuează deja o schimbare la Vulturii Lugoj: iese Ştreangă, cu numărul 5, accidentat, şi intră Remus Barburescu, cu 26.

În rest, nouarul Andronic a trimis o lovitură liberă pe poartă pentru Flacăra Făget, care era însă „să o comită”, fiind aproape de autogol, la o pasă trimisă înapoi, care a ocolit însă buturile lui Burtic.

O primă repriză dominată teritorial de gazde, dar fără concreteţe: 0-0. Jocul a fost însă destul de modest şi fragmentat, antrenorul Stan fiind contrariat de numărul faulturilor contorizate în dreptul formaţiei sale.

A început partea a doua… Cu lugojenii încercînd poarta lui Burtic, prin nouarul Şerban, care a fost apoi şi înlocuit, cu Steop. În replică, şi Sorin Brândescu a efectuat o substituţie la gazde, unşpearul Perju-Silaghi luîndu-i locul lui Briciu.

Minutul 52. Cît pe ce să fie… 0-1. Dar golul Vulturilor este anulat, pe motiv de ofsaid.

Vulturii par a insista tot mai mult, în vreme ce Flacăra nu mai găseşte rutele accesibile spre careul advers. Iar Stan efectuează şi o a treia înlocuire, Patrona, la rîndul său accidentat, fiind substituit cu deseori marcatorul Lucian Stoica, unşpear al echipei mai pe val în partea a doua.

Minutul 63. Şi Brândescu înteţeşte schimbările efectuate, şesarul Iani Veron lăsîndu-i locul lui Dobre, cu numărul 16, în încercarea de a impulsiona ofensiva.

Lugojenii, care l-au avut pe Crişan în prim-planul evoluţiei lor, apelează la Stelian Argatu în locul veteranului Ploscariu. De cealaltă parte, Speroni speră pentru Flacăra, dar ceva nu se prea leagă în jocul echipei.

Minutul 69, ca o confirmare, mai aduce o schimbare la gazde. În căutare de breşe, Brândescu îl trimite în teren pe juniorul Pleşcan, în locul lui Andronic.

Minutul 76. Răcoarea după-amiezii de toamnă a mai scos din amorţeală un joc care, trebuia să fim preveniţi, se disputa pe un teren ce a văzut numai două goluri în primele 3 partide găzduite în acest tur.

Aţipisem dar ne-am dezmeticit. Rezerva Argatu a şutat de la 18 metri, şutul fiind respins de portar iar balonul ajungînd în calea lui Crişan, a cărui reluare l-a depăşit pe Burtic însă nu şi pe ex-internaţionalul de juniori Birău, planton pe linia porţii. Gol salvat şi primă mare ocazie a meciului, pentru Vulturii.

Iar Flacăra ripostează tot printr-o… schimbare: Iese Szalkai, intră Cărpinişan. Ne-am pus perna în rucsac, acum, pe final.

Minutul 82. 1-0. Cum ocaziile se răzbună, Flacăra pare a înregistra al treilea 1-0 acasă la rînd. Perju-Silaghi, intrat la reluare, a centrat de pe dreapta, iar capul lui Speroni, cel mai bun jucător al făgeţenilor de Calea Şagului, din 6 metri, a spart gheaţa.

Crişan caută imediat egalarea, cu un şut din flancul stîng, în diagonală, dar care a ocolit de puţin poarta. Rămîne 1-0.

E aproape gata dar Ardelean vede cartonaşul galben, pentru un fault asupra lui Perju-Silaghi, număr 11 care se resimte.

Patru minute de prelungiri, cu năbădăi. Vulturii contestă vehement un presupus henţ pe linia porţii, comis de acelaşi Birău care respingea providenţial, tot din faţa porţii goale, înaintea deschiderii scorului. A fost vorba de şutul pătrarului Hromei, de la 6 metri, după o lungă degajare a lui Rusu, respinsă şi cu recentrare. Nu se acordă penalty şi nimic altceva. Doar corner.

Şi se încheie, 1-0. Flacăra se desprinde astfel la 7 puncte de învinsa sa, rămasă cu… 7 puncte. Flacăra, tot neînvinsă, golaveraj 5-1 după 6 etape, Lugojul – la o a treia înfrîngere, cea mai strînsă. E primul joc stagional în care Vulturii nu înscriu măcar o dată.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 + = cinci

 


Alte articole legate de acest subiect: