LIVE TEXT. Liga 2. ACS Poli – Chindia 1-3 (1-0): Stere 9 / Mihai 62 – 11m, 89, Neguț 63. Oaspeții, 24 de puncte din 24 posibile cu echipele din Timișoara în seria unică

Final, 1-3. ACS Poli primește din nou 3 goluri într-un meci, după 6 etape, de la acel 0-3 pe ”Dan Păltinișanu” cu UTA. Acum pe ”Electrica”, de la 1-0 pentru mai bine de o oră de joc… 

Minutul 89, 1-3: Liviu Mihai. Pătrunde în careu și șutează la colțul lung.

83. Golda în locul lui Stere. Dinu în locul lui Neguț.

79. Un-doi Drăghici – Stere, la 16 metri. Stere, încă 2-3 pași și șut de la 10 metri, pe jos. Portarul respinge cu piciorul în corner. Putea fi 2-2…

78. Juniorul Toboșaru în locul lui Keita.

74. Alt corner… Haruț. Codrea reia cu capul de la 7 metri: bară, în dreapta portarului. Unu la unu la acest capitol.

69. Keita, corner. Melinte sare la cap și se ciocnește de portar. Fault în atac.

Minutul 66. Transversală, după un șut de la 25 de metri. Contra scapă cu fața curată. Putea fi 1-3…

Minutul 6-3, 1-2 Chindia. Neguț înscrie din apropiere, după o centrare de pe stânga. ACS Poli a reînceput de la centru după primirea golului egalizator dar a cedat rapid posesia mingii iar Chindia a atacat pe flanc…

”Moldovane, ați venit cu arbitri! Rușine să vă fie!” se aude strident un strigăt din tribună.

Minutul 62… 1-1. Neguț cade în careu iar arbitrul acordă lovitură de la 11 metri. Gazdele protestează. Inutil, căci centralul rămâne ferm pe poziție, pentru un henț comis în suprafața de pedeapsă. De Melinte. Decarul Liviu Mihai egalează, pe jos, în dreapta lui Contra.

55. Bocșan respinge lovitura liberă executată de Dudea.

54. Liviu Mihai intră în locul lui Vătavu.

52. Codrea șutează razant cu transversala, deviată de un oponent. Corner, executat de Haruț. Portarul prinde.

Minutul 50… Accidentare: Rudolf Santiago. Intrare foarte tare. Centralul nu fluieră! Jucătorul plângea. Scos cu targa. Picior bandajat. Șchiopătează. Intră Bîrnoi.

*

Pauză, 1-0. ACS Poli a mai condus de două ori la pauză cu 1-0 în acest campionat, pe ”Dan Păltinișanu”. Cu Dacia Unirea Brăila, și avea să se încheie 2-2, respectiv cu Sportul Snagov, și avea să fie 1-2.

45. Codrea, cartonaș galben. Joc periculos asupra lui Acasandrei, la mijlocul terenului.

40. Drăghici, faultat la 24 de metri de poartă, lateral stânga. În dreptul colțului careului. Cartonaș galben, Vătavu. Drăghici și Melinte, lângă balon. Drăghici solicită respectarea distanței de 9 metri. Ar fi vreo șapte… Melinte, peste transversală.

Centralul acordă cu destul de mare ușurință lovituri libere în fața oaspeților. Și acum, un nou exemplu, o alta, un fel de ”corner scurt”, de pe stânga, în minutul 39. Execută Mihaiu, Acasandrei reia cu capul pe lângă poartă.

34. Keita, scos cu targa. Faultat la centrul terenului. Centralul nu fluieră nimic, faza continuă. Noroc că balonul iese în afara terenului de joc. Cei din tribună reacționează… La care centralul permite pătrunderea pe gazon a personalului medical. Jucătorul este transportat iar peste câteva zeci de secunde avea să reintre în teren.

30. Stere trimite excelent, spre Drăghici. Vătavu respinge cu capul mingea pe spate. Drăghici interceptează și, singur cu portarul, de la 10 metri, șutează dar Popescu intuiește. Respinge balonul.

24. Iustin Popescu, gest nesportiv. Prinde mingea dar are intenția de a-l lovi cu capul pe Stere.

Minutul 22. Dumitrașcu șutează peste transversală.

Fanii afișează bannerul Commando Poli. Iar în jurul gazonului, panourile publicitare desfășurate de ACS Poli, ca noutate față de primul meci jucat aici.

14. Dudea, lovitură liberă de la 18 metri lateral stânga. Puțin peste transversală.

12. Haruț execută un alt corner iar Melinte reia tot cu capul puțin, puțin peste poartă.

Stere, la primul meci ca titular pe teren propriu.

Minutul 9, 1-0 ACS Poli. Giani Stere reia cu capul la colțul lung, din faţa porţii, după un corner de pe dreapta, executat de Haruţ.

Minutul 6. Dudea reia un balon peste poarta apărată de Mario Contra.

Minutul 5. Novac șutează pe jos de la 11 metri și Contra respinge. Servit în adâncime, perpendicular pe poartă, de Dudea.

Minutul 3. Mingea ajunge în careul oaspeților, după centrarea lui Santiago Avaro. Respinge Acasandrei.

Bate ușor vântul. ACS Poli, galerie cu peste 50 de suporteri, iar alături, micuța galerie a vizitatorilor, circa 10 fani. În tribună, peste 100 de spectatori.

Chindia, în roșu, începe prin Neguț, care îi pasează căpitanului Dudea.

Viorel Moldovan a efectuat chiar 5 noi titularizări față de meciul câștigat sâmbătă acasă cu Ripensia: Popescu în poartă, respectiv Acasandrei, Neguț, Vătavu și Mihaiu. Absentează căpitanul Cherchez, suspendat, locurile în primul 11 fiind cedate și de portarul Aioani, Dinu, Florea și Mihai.

În schimb nu mai apar astăzi în primul 11, față de garnitura de la București, Basic, Bîrnoi, Velcotă și Pop, care era eliminat în acea partidă.

Dacă sâmbătă, în capitală, efectua două înlocuiri în 11-le de start de la un joc la altul, dintre care una în poartă, antrenorul Ștefan Nanu a apelat astăzi în schimb la 4 modificări în câmp în formula de start, reintrând Codrea, precum și Bocșan, Motreanu și Stere. Codrea după o rundă pe margine, Bocșan după două, Motreanu după cinci iar Stere după patru etape, unica titularizarea a acestuia fiind la Clinceni, unde era înlocuit de la pauză într-un 1-0 (1-0) pentru Academica.

Basic și Ivanov, cu probleme medicale, datorate unei toxiinfecții alimentare conform spuselor celor din club, sunt între rezerve.

Echipele…

ACS Poli: 12.Mario Contra / 2. Denis Haruț, 17. Cristian Melinte, 15. Cristian Bocșan, 3. Daniel Filip, 10. Dorin Codrea, 7. Saibaa Keita, 14. Rudolf Santiago, 22. Radu Motreanu, 20. Giani Stere, 85. Octavian Drăghici – cpt.

Rezerve: 33. Octavian Mosoarcă – 5. Cosmin Bîrnoi, 11. Denis Golda, 24. Flavius Toboșaru, 19. Mădălin Ciurariu, 6. Igor Basic, 18. Dusan Ivanov.

Chindia: 1. Iustin Popescu / 2. Mădălin Martac, 4. Lucian Acasandrei, 5. Marian Vătavu, 80. Denis Dumitrașcu – 6. Andrei Șerban, 17. Alin Dudea – cpt., 14. Andrei Lungu, 7. Andreas Mihaiu, 20. Cristian Neguț, 21. Daniel Novac.

Rezerve: 25. Marian Aioani – 18. Daniel Rogoveanu, 22. Alin Manea, 16. Crinel Stoica, 11. Daniel Florea, 15. Cornel Dinu, 10. Liviu Mihai.

*

Încă fără victorie pe teren propriu în acest campionat, pe ”Dan Păltinișanu” 2-2 cu codașa Dacia Unirea Brăila, 0-3 cu UTA și 1-2 cu fruntașa Sportul Snagov, iar pe ”Electrica” 1-1 cu Pandurii, ex-prim-divizionara ACS Poli caută să înfrâneze declinul care a adus-o pe penultimul loc în Liga 2 înaintea acestei a XI-a etape, o intermediară, în care are parte de un dificil examen lângă Gara de Est a Timișoarei, cu ultima reprezentantă a eșalonului secund la barajul de promovare în elită, Chindia Târgoviște, cu 10 puncte strânse din ultimele 12 posibile dar și cu 24 din 24 în ceea ce au fost duelurile directe pe acest palier cu formațiile de pe Bega.

Stadionul ”Electrica”, din estul Timișoarei, a reintrat recent în circuitul divizionar, odată cu jocul ACS Poli – CS Pandurii Lignitul, 1-1 în etapa a IX-a din Liga 2, pe 29 septembrie

 

ACS Poli a jucat jumătate dintre meciurile noii campanii în Liga 2 în afara Timișoarei, la Ovidiu, Sânmartin iar cel mai recent, de 3 ori la rând, în zona capitalei, fără a strânge vreun punct, unica victorie fiind obținută pe ”Dan Păltinișanu” într-o partidă considerată în deplasare, 2-3 în prelungiri cu Ripensia, iar astăzi de la ora 15 se va alinia la startul celei de-a cincea întâlniri considerată a fi acasă, pe ”Electrica”, în compania dâmbovițenilor preluați din vară de Viorel Moldovan.

Și cu noul antrenor la cârmă, gruparea din Târgoviște a dispus deja în noul sezon de celelalte secund-divizionare din capitala Banatului, 0-1 prin Cristian Cherchez în minutul 90 pe ”Dan Păltinișanu” contra lui ASU Politehnica și 4-2 (1-1) sâmbătă fără Cherchez începând cu minutul 19, când a fost eliminat la scorul de 1-1 contra Ripensiei, așa cum au făcut-o roșu-albaștrii și în precedentele două ediții de campionat ale Ligii 2 în serie unică: 3-4 în etapa I din 2016-2017 pe ”Dan Păltinișanu” contra lui ASU Politehnica și 2-0 tot pentru Chindia în returul de pe ”Eugen Popescu”, 2-0 la Târgoviște și un 1-2 victorios în stagiunea trecută la Timișoara tot contra ”violeților”, la care se adaugă triumfurile la limită în dauna Ripensiei din ediția anterioară, 1-0 în Regat și 3-2 în Ciarda Roșie.

24 din 24 pentru dâmbovițeni, zero pentru fotbaliștii de pe Bega în respectivele meciuri directe, timișorenele, cliente ale Chindiei. Va pune oare punct ACS Poli și acestei traiectorii? Răspunsul, în unul dintre cele 5 partide programate astăzi de la ora 15, transmis aici sub formă de comentariu text în direct, cu mențiunea că liderul CS Sportul Snagov și-a trecut deja în cont alte 3 puncte, în partida de la ora 11, abia încheiată, 4-1 (3-0) cu CS Balotești, prin golurile lui Dănălache, în minutul 4 din lovitură de la 11 metri, Buia din lovitură liberă în minutul 35, Borțoneanu în minutul 39 și Hlistei în minutul 74, după ce Alexandru Stoica reducea din handicap în minutul 60.

Ieri, în prima zi a intermediarei, alte victorii pentru gazde, Academica – Pandurii 4-1, ceea ce a coborât-o pe Chindia pe locul 5, și Petrolul – Luceafărul 6-2, clasamentul actualizat și programul rundei în curs respectiv al celei viitoare, din weekend, fiind enumerate pe coloana datelor tehnice.

În deplasare, Chindia a câștigat la începutul noului sezon cu 0-1 la Timișoara și cu 0-2 la Bacău, după care a cedat cu 2-0 la Ploiești nou-promovatei prahovene și a remizat 2-2 la Daco-Getica București, cel mai recent impunându-se cu 0-1 și la Brăila. Bilanț afară, 5 3 1 1 6-4 10 puncte, trei ieșiri fiind fără gol încasat.

În tabăra gazdelor, ACS Poli va mai avea de jucat acasă în această toamnă și cu ASU Politehnica, peste două runde, în jur de 20 octombrie, iar apoi cu Aerostar Bacău, Petrolul Ploiești, Daco-Getica și Farul, la începerea returului, în decembrie, așadar și cu 3 nou-promovate.

Arbitrează Sergiu Popa din Aiud, asistat de Marius Bălan (Dej) și Ovidiu Timar (Marghita), rezervă fiind Rareș George Vidican din Satu Mare iar observatori FRF, Petrean (Hunedoara) și Szilaghi (Satu Mare).

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte − = 6

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: