LIVE TEXT: Liga 2. Ripensia – Călărași 1-1 (1-0): Mediop 15 / Koukou 84. Horcea, Dumiter și Tudor revin în primul 11. Horcea, roșu 39. Timișorenii se reabilitează cu Suciu prin a bara cursul năvalnic al Dunării, de ziua lui Alexa

Final, 1-1. Ripensia stopează propria serie de 5 eșecuri dar și cavalcada celor zece triumfuri ale Dunării. Revenim cu declarații și fotografii.

90+3. Cristea şutează lobat de la 25 de metri, uşor lateral dreapta, mingea trecând la câţiva metri pe lângă colţul lung.

90. Koukou avansează în careu pe stânga şi este deposedat prin alunecare de Stoi. Vizitatorii solicită penalty iar centralul lasă jocul să continue.

89. Toma pătrunde în careu pe stânga, centrează, dar Şandru respinge cu capul în corner.

86. Zaluschi e înlocuit cu Mânecan și se îndreaptă spre tribună, aplaudând spectatorii.

85. Intră și Claudiu Matiș, în locul lui Dumiter.

Minutul 84: 1-1. Numărul 22, Koukou, cu un șut de la 22 de metri, perpendicular pe buturi, la semiînălțime, în stânga portarului, pe fondul unei dominări autoritare, în superioritate numerică.

79. Pușcaș centrează șutat pe jos de la 20 de metri lateral. Kanda ratează de puțin intercepția.

75. Bobină în locul lui Ungureanu.

Minutul 72. Călin în locul lui Pană.

Minutul 70. Ungureanu primește o pasă de la Popa și șutează pe jos de la 16 metri, în stânga portarului, lână bară.

69. Munteanu, șut tare și razant cu transversala.

Nori mai amenințători și s-a stârnit un vânt rece.

67. Koukou șutează foarte imprecis, din zona stângă, balonul ajungând în flancul… drept.

66. Rădulescu respinge în corner șutul lui Kanda la colțul scurt. Corner respins și contraatac purtat de Ungureanu.

65. Mediop, șut de la 16 metri pe lângă poartă.

64. Munteanu șutează de la 17 metri pe lângă poartă, în stânga lui Rădulescu.

62. Tudor șutează de la 17 metri peste transversală.

60. Munteanu în locul lui Vasile. Alexa, două înlocuiri în 5 minute.

57. Pană primește cartonașul galben pentru un fault asupra lui Zaluschi.

56. Drăghiceanu este înlocuit cu Banciu.

51. Ungureanu solicită acordarea unei lovituri libere la marginea careului mare. Fault clar ca lumina zilei dar nu se acordă nimic. Tot Țenea aruncă de la margine.

47. Dumiter, șut de la 16 metri, reținut de portar.

Repriza se încheie cu un șut al celor de la Dunărea, prin Șandru, în minutul de prelungire, Rădulescu respingând. Pauză, 1-0, Ripensia fiind în 10 jucători.

44. Adrian Popa, cartonaș galben. Fault tare asupra lui Kanda.

43. Mediop centrează și Dunărea respinge în corner. Toma execută. Respinge Alexandru cu capul dar Kanda pierde balonul pe contraatac.

40. Zaluschi execută o ”liberă” de la 30 de metri peste întreaga apărare, unde îl găsește pe Mediop. Acesta îl lobează pe Lungu dar un fundaș respinge de la 3 metri de poarta goală.

Pentru al doilea meci la rând Ripensia joacă în doar 10 componenți încă dinaintea pauzei. Alt cartonaș roșu în contul fundașilor timișoreni.

39. Horcea primește și al doilea cartonaș galben, fiind eliminat. Fault tare în zona centrală. Ripensia în 10.

38. Mediop îl faultează pe Șandru aproape de careul Dunării. Intrare întârziată, pe tibie. Îi putea rupe piciorul. Îngrijiri medicale. Cartonaș galben.

37. Tot Kanda execută și cornerul. Respins.

36. Horcea, cartonaș galben. Lovitură liberă de la 22 de metri, puțin lateral stânga. Kanda șutează, Rădulescu respinge.

35. Dunărea, lovitură liberă de la 30 de metri, din lateral dreapta, din apropierea liniei de margine. Valentin Alexandru reia cu capul spre vinclu iar Rădulescu reține.

33. Și Ripensia are un corner, cu Toma executant. Peste capul lui Mediop. Aruncare de la margine.

31. Corner executat de Pană și Pușcaș reia cu capul puțin pe lângă poartă.

26. Alexandru execută o lovitură liberă de la 25 de metri lateral dreapta și Șandru reioa cu capul, Rădulescu prinzând mingea.

24. Koukou solicită un penalty la o căzătură artistică în careu, talonat fiind de Apro.

22. Alexandru șutează pe jos, lângă bară. Rădulescu reține.

După un start mai bun al Dunării, Ripensia a pus stăpânire pe joc, atacând mai des buturile căpitanului Lungu. Este primul gol încasat de cei din Călărași în deplasare în Liga 2 din 19 august încoace, când cedau cu 2-1 la AFC Hermannstadt, mai apoi strângând 5 victorii afară la zero. După circa 8 ore de fotbal…

20. Popa șutează peste bară de la 16 metri, după un schimb de pase între Stoi și Mediop.

19. Prim corner pentru gazde, cu Zaluschi la pupitru. Scurt până la Ungureanu, care centrează spre Mediop, depășit de balon.

18. Talonat de Bogdan Vasile, sau mai bine zis presat și în cele din urmă împins, Mediop reușește totuși să șuteze spre poartă, dar pe lângă stâlpul din dreapta.

Minutul 14, 1-0 Ripensia. Mediop, cu latul, de la 6 metri, pe jos, din fața porții goale. Șut al lui Zaluschi, respins de Cezar Lungu în zona grupului de jucători din fața porții, dintre care 3 ai gazdelor, unde i se pasează lui Mediop, în stânga.

11. Ungureanu, faultat de Șandru. Lovitură liberă. Se putea acorda cartonașul galben. Toma sare peste balon iar Zaluschi trimite spre vinclu, Lungu boxând balonul.

8. Primul corner al meciului. Execută tot Pană. Dunărea mai solicită un corner dar se indică repunerea balonului din colțul careului mic. Koukou a trimis alături.

7. Pană execută o lovitură liberă de la 25 de metri lateral dreapta. Koukou șutează și balonul este respins în corner.

Minutul 5. Popa, lansat pe flancul stâng. Bogdan Vasile cade iar centralul dictează fault în atac. Popa ridică din umeri, în semn de ”ce-a fost!?”, atât către asistent cât și către central.

Sub 200 de spectatori în Ciarda Roșie. Vremea nu este prietenoasă în ultima sâmbătă din octombrie.

Absentează însă și componenți ai gazdelor, fundașul Hecsko, accidentat la menisc, respectiv Luca – de lungă durată.

Dan Alexa, sărbătorit, la împlinirea a 38 de ani. Mardare și Preoteasa, accidentați în garnitura vizitatorilor, la fel și Tomozei, care ia loc pe banca de rezerve.

Drăghiceanu și Alexandru încep pentru Dunărea, echipată în portocaliu-negru-portocaliu.

Radu Suciu efectuează 3 înlocuiri în 11-le de start față de garnitura aliniată de Remus Steop în minutul 1 al deplasării la Afumați. Vlădia este suspendat în urma eliminării de pe teren din Ilfov iar Golda este rezervă, pe când Semeniuc nu mai figurează. Horcea, Dumiter și Tudor revin în primul 11, primul după patru etape, ceilalți doi după ieșirea la Afumați.

Terenul, moale după ploaia de aseară.

Echipele…

Ripensia: 1. Iulius Rădulescu / 7. Adrian Popa – cpt., 6. Claudiu Apro, 5. Andrei Horcea, 19. Călin Toma – 22. Gabriel Stoi, 21. Laurențiu Tudor, 10. Adrian Zaluschi, 27. Adrian Ungureanu, 17. Ndiaye Mediop, 9. Andrei Dumiter.

Rezerve: 12. Dalin Munteanu – 15. Sebastian Bobină, 8. Denis Golda, 18. Cosmin Mânecan, 13. Claudiu Matiș, 16. Eduard Codrean, 11. David Berivoiescu.

Dunărea Călărași: 1. Cezar Lungu – cpt. / 3. Ionuț Țenea, 2. Bogdan Manole, 20. Bogdan Șandru, 18. Bogdan Vasile, 22. Michel Gaetan Koukou, 24. Marian Drăghiceanu, 15. Silviu Pană, 4. Cristian Pușcaș, 11. Baoudouin Kanda, 19. Valentin Alexandru.

Rezerve: 12. Gabriel Popa – 8. Felipe Rebelo, 9. Bogdan Banciu, 25. Valentin Munteanu, 14. Călin Cristea, 17. Aboubakar Gassana, 23. Marius Tomozei.

*

Doar o deplasare a mai avut între timp, câștigată cu 0-2 la Suceava, și iată că Dunărea cu Dan Alexa pe bancă revine în Timișoara, unde pe 30 septembrie se impunea în calitate de secund clasată la 5 puncte în urma sibienilor cu 0-1 pe ”Dan Păltinișanu” în dauna lui ASU Politehnica, pe-atunci a zecea, și de astă dată fiind întâmpinată de gazdele situate tot pe locul 10, dar în Ciarda Roșie. Unde Ripensia este în criză de rezultate dar și în căutări după plecarea lui Steop și învestirea lui Radu Suciu ca interimar, în contrast cu cursul năvalnic dar și… lin al dunărenilor din Călărași, actualmente la un singur punct după lider și triumfători succesiv în 10 runde.

Parcurs de nota zece al ocupantei locului 2 în 2016 după retur și play-off în Seria I din Liga 2, Dan Alexa semnând la zero șapte dintre cele 10 victorii, respectiv ultimele patru, începând cu cea de pe ”Dan Păltinișanu”, gazon atât de familiar lui, după ce debutul de sezon aducea călărășenilor un singur punct din 9 posibile, 4-1 pentru Academica la Clinceni, 1-1 acasă cu CS Mioveni și 2-1 pentru AFC Hermannstadt pe Cibin. Pe-atunci, pe 19 august, Dunărea era a 17-a, cu un singur punct în cont, pe când Ripensia lider cu punctaj maxim și un singur gol primit.

Doar două luni și ceva au trecut însă cei din Călărași, nedezlipiți de locul 2 după ce îl preluau tocmai de la Ripensia în etapa a 9-a și chiar cu ocazia primirii ultimului lor gol, 3-1 acasă cu Pandurii acum peste o lună, pe 23 septembrie, au ajuns să aibă 9 puncte în fața primei clasate sub locul de baraj. Ce-i drept, pe de altă parte, Dunărea a cam gâfâit la ultima reprezentație, abia în minutul 90 stingând la Călărași oaspeții codași de la Luceafărul, 1-0 prin Kanda.

Ripensia câștiga primele 3 jocuri acasă după promovare dar bilanțul ulterior în Ciarda Roșie a devenit negativ: 4 1 1 2 6-5 4p

 

Ripensia în schimb, deși foarte puține i-au fost de fapt rezultatele sub graficul așteptărilor, în special cel cu CS Balotești fiind cu adevărat pe minus și în afara oricăror calcule dorite, 1-2 acasă acum două etape, a tot alunecat până pe 10 dar și la stadiul de a rămâne cu numai 3 puncte avans în fața primei trupe de pe locurile de retrogradare, și în condițiile în care după Dunărea vor mai descinde în Ciarda Roșie tocmai UTA, a 16-a clasată, dar și concitadina ASU Politehnica, într-un incomod duel local, respectiv suferinda în criză de puncte Luceafărul, în retur dar totuși la încheierea stagiunii de toamnă.

De la soarele de vară al clasării pe locul I pe 26 august, la frigurile toamnei, singura consolare a nou-promovaților mai ținând în acest picaj de faptul că nici o altă secund-divizionară n-a marcat mai multe goluri, pe de altă parte exact jumătate dintre cele ale Ripensiei fiind înscrise doar în runda inaugurală.

Întrebarea este dacă ”Ripi” se va redresa la preluarea temporară a timonei de către cel cu care pornea la drum în vara lui 2012, eminența sa cenușie pe plan tactic și strategic, Radu Suciu, care renunța la același rol după un drastic 2-6 pe ”Dan Păltinișanu” acum peste 2 ani și jumătate, aflat în schimb acum la debutul ca antrenor secund divizionar. Sau oare stoparea propriului picaj dar și bararea cursei invincibile a Dunării ar fi cu atât mai dificil de înfăptuit în circumstanțele actuale, și în condițiile în care timișorenii nu vor beneficia din nou în apărare de aportul lui Vlădia, titular cu doar 3 excepții dar eliminat sâmbăta trecută în eșecul cu 2-0 la Afumați și implicit suspendat!? În plus, colegul fundaș central Hecsko va absenta pentru a cincea oară la rând din primul 11, după ce cei 2 alcătuiau parteneriatul din primele 4 runde 100% victorioase.

Într-adevăr, Dunărea n-a mai primit gol afară de peste două luni, de pe terenul liderului, câștigând ulterior de 4 ori la rând cu 0-1, la Afumați, Ghermănești, Șiria și Timișoara, plusând la Suceava, 0-2.

Rămâne de văzut și cum va manevra în Ciarda Roșie ”regimentul” de Călărași cu trasee relativ directe pe spațiile mai puțin largi decât pe ”Dan Păltinișanu”, dar și dacă Radu Suciu va reactiva de exemplu un june titular în primele 5 runde însă care avea să fie utilizat apoi tot mai intermitent, alegându-se pe ultimul tronson cu cea mai lungă ședere în afara primului 11, de trei etape, și anume Claudiu Matiș, marcator în etapele a 4-a și a 5-a precum și cu ocazia ultimului triumf, pentru 3-0 în minutul 56 al confruntării între nou-promovatele susținute din resurse private, 4-1 (2-0) cu Metaloglobus.

Schimbarea de antrenor a dat foarte frumoase roade imediate pe malul Dunării, fiind de urmărit dacă modificările survenite de luni la Ripensia vor genera efectul scontat, și cât de repede. În orice caz, ca o altă observație, ocupanta locului 2 a marcat în fiecare meci din noul campionat, etapă de etapă, pe când timișorenii n-au scos balonul din propria plasă doar în primele două partide acasă, 16-0 cu Foresta și 2-0 cu CS Sportul Snagov, ce-i drept fără a fi capotat până acum prin a primi mai mult de două goluri într-o întâlnire.

Ce va fi, și aici, în transmisiune LIVE TEXT…

În fine, în altă ordine de idei, dat fiind că a fost și o săptămână a 16-imilor Cupei României, dar fără implicarea protagonistelor jocului televizat de la ora 12 din Ciarda Roșie, unde camerele TV descind din nou după acel 3-2 cu ASA din intermediara rundei a IV-a, patru sunt divizionarele secunde pătrunse în optimile de finală, și anume liderul AFC Hermannstadt, a treia clasată Chindia, a cincea, CS Mioveni, și a șaptea la ora actuală în Liga 2, CS Afumați. În rest, două trupe din Liga 3, CS Universitatea Cluj și Unirea Slobozia, care trecea cu un tur înainte de Dunărea, respectiv zece cluburi din Liga 1, mai puțin deținătoarea trofeului, FC Voluntari, eliminată în prelungiri la Sibiu, precum și Sepsi, Concordia și liderul CFR, scos din cursă tot la lovituri de departajare și la Botoșani, în 3 dispute directe între formații din elită.

Arbitrează Florin Andrei (Târgu Mureș), asistat de Marius Bălan din Dej și Gheorghiță Bălan din Pitești, rezervă fiind Dan Gornic iar observatori Mircea Sârbu (Hunedoara) și Fevronia Ion (Craiova).

Primele 7 meciuri ale etapei încep sâmbătă la ora 11, iar după-amiaza, de la ora 16, se va juca FC Argeș – AFC Hermannstadt, urmat la căderea cortinei duminică de la ora 15 de Chindia – CS Mioveni. Clasamentul, pe coloana datelor tehnice.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 + patru =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: