LIVE TEXT: 4 noutăți față de 11-le din Ilfov, Rădulescu, Horcea, Matiș și Mediop. Două la oaspeți, care domină clar startul. Ripensia – CS Mioveni 0-1 (0-0, a 3-a oară scor alb la pauză): Rădescu 71. Gazon moale. Bănățeni învinși în premieră acasă în Liga 2, argeșeni la primul succes afară, cu Mihali la debut

0-1. Ripensia, al doilea eșec la rând în Liga 2, premieră de la promovare, dar și al 3-lea în ultimele 4 etape, fiind totodată primul acasă. Al doilea joc în eșalonul secund fără a înscrie. CS Mioveni, prim triumf afară. Revenim: declarații, fotografii. 

90+1. Mediop, singur cu portarul în 6 metri! Respingere!

86. Pirtea în locul lui Ivan.

80. Codreanu în locul lui Ungureanu.

78. Bobină în locul lui Dumiter.

75. Horcea, cartonaș galben. Fault asupra lui Andor, la 17 metri lateral dreapta. Părăsește terenul, accidentat, înlocuit fiind cu Neagoe.

Este al cincilea gol încasat de Ripensia în 6 partide acasă, pe rând, în minutele 37 și 49 cu ASA, 80 cu FC Argeș, și 73 din penalty cu bucureștenii. CS Mioveni câștiga în martie pe ”Știința” cu 1-2 la ASU Politehnica, dar și pierdea luna trecută tot acolo cu 1-0 (1-0).

Condusă aici de două ori de ASA, Ripensia avea să câștige cu 3-2, de la 0-1 și 1-2. Timișorenii au mai fost conduși la Brăila, Oradea și Clinceni, în primul caz din repriza I, în Bihor după pauză iar în Ilfov în ambele părți.

Minutul 71, 0-1 CS Mioveni. Șut de la 16 metri în stânga portarului, la semiînălțime. Plonjon inutil. Laurențiu Rădescu deschide scorul contrar cursului jocului.

70. Mîrzeanu îi lasă locul lui Negoiță.

Ripensia a preluat după pauză frâiele partidei. Mijlocul reprizei a II-a.

Negoiță vrea să intre în teren, la schimbare, așteptând pe margine, dar centralul strigă tare: ”Joacă! Joacă!”

66. Matiș, cartonaș galben. Fault la centrul terenului. Cei din tribună ripostează, nefiind de acord cu decizia centralului.

65. Toma, scurt pentru Popa. Din apropierea colțului careului mare. Pe lângă bară, spre colțul lung.

58. Dumiter șutează din careu, în dreapta, portarul respingând până la Toma. Șut peste bară.

56. Mediop, pasă cu călcâiul lui Dumiter. Șut de la 16 metri la rădăcina barei, de unde portarul respinge în corner.

51. Centralul îl liniștește pe Mihali. ”Băi, în fața ta! N-ai văzut fault!?” La o acțiune pe partea dreaptă a celor din Mioveni.

Începe repriza a II-a, după ce majoritatea întâlnirilor sunt încă la 0-0, cu excepția meciului de la Brăila, unde nou-promovata Metaloglobus a deschis scorul în minutul 4: 0-1.

Pauză, 0-0. Este pentru a treia oară în acest campionat ca Ripensia să intre la vestiare cu un scor alb, după deplasarea la Oradea, unde câștiga în urma deschiderii de scor semnate de bihoreni, respectiv meciul remizat 1-1 acasă cu FC Argeș, în care Golda deschidea scorul în minutul 65.

45. Ripensia respinge în urma cornerului și contraatacă, balonul ajungând la Mediop, însă fără finalizare.

44. CS Mioveni obține o lovitură de colț prin Rădescu, pe dreapta, Horcea respingând în corner.

38. Zaluschi, cartonaș galben. Faultează.

35. Centralul nu acordă fault Ripensiei la 30 de metri de buturi, ci oaspeților, un spectator strigând ”Arbitre, ești un penal!”

32. Zaluschi îi pasează lui Dumiter pe dreapta, de unde șutează pe jos, puțin pe lângă colțul lung.

30. Burnea șutează de la 20 de metri peste bară.

Ripensia, mare ocazie, în minutul 26. Portarul reține reluarea lui Dumiter cu capul.

21. Zaluschi execută o lovitură liberă de la 28 de metri, foarte mult peste transversală.

CS Mioveni s-a dezumflat după startul avântat iar Ripensia a echilibrat partida.

17. Cartonaș galben: Mîrzeanu, pentru un fault asupra lui Matiș, la centrul terenului.

Iar gazonul e destul de moale, jucându-le de câteva ori festa protagoniștilor. Se alunecă.

Putea fi deja 0-2…

13. Rădulescu respinge și-n corner după demarcarea lui Rădescu, scăpat singur spre buturi.

10. Ivan șutează și el de la marginea careului, Rădulescu prinzând.

9. Cap al lui Ivan de la 10 metri puțin pe lângă buturile lui Rădulescu, după centrarea lui Rădescu.

7. Rădulescu prinde în 2 timpi șutul lui Andor de la 18 metri.

6. Ayza, șut de la 16 metri la semiînălțime. Rădulescu prinde.

Vizitatorii domină primul sfert de oră, având de 4 ori șansa deschiderii scorului.

Două înlocuiri în formula de start a regățenilor. Stoica și Pirtea nu mai figurează în primul 11, cum era cazul săptămâna trecută, în victoria acasă cu 3-2 cu bihorenii, fiind titularizați în schimb la vizitatori Ivan și Ichim.

Minutul 4. Lovitură liberă acordată ușor și în orice caz cu întârziere în favoarea argeșenilor. A căzut Andor. Se execută în zonă laterală iar balonul se scurge în aut.

Circa 150 de spectatori, iar unul singur în spatele porții, Mânecan. Pe dâmbul de la peluză, alți 25 de privitori.

Start prin Andor pentru Mîrzeanu, CS Mioveni fiind echipată în roșu.

Patru noutăți la start față de 11-le din Ilfov, și anume portarul Rădulescu – revenit după 3 etape cu a patra sa titularizare, Horcea – titularizat precum la Brăila, Matiș, revenit după golul cu Metaloglobus, și Mediop, la fel. Nu mai apar portarul Munteanu, Vlădia, Hecsko și Bobină.

Momentan, puțini spectatori pe arena din Ciarda Roșie, dar cu siguranță vor veni. Mulți decibeli în schimb de la stația de amplificare: muzică.

Adie puțin vântul dar vremea e frumoasă în ultima dimineață de septembrie.

Indisponibili, Vlădia suspendat pentru 4 cartonașe galbene, Heckso, Mânecan și Luca.

Ripensia abordează partida de pe locul 5, în coborâre cu două poziții după uvertura de joi a etapei, ASA – Academica Clinceni, 1-1 la Târgu Mureș, prin care respectivele echipe au ajuns să-i devanseze pe timișoreni cu un punct în clasament.

Echipele…

Ripensia: 1. Iulius Rădulescu / 7. Adrian Popa – cpt., 6. Claudiu Apro, 5. Andrei Horcea, 19. Călin Toma – 11. Andrei Dumiter – 22. Gabriel Stoi, 10. Adrian Zaluschi, 29. Adrian Ungureanu – 13. Claudiu Matiș, 9. Mediop Ndyaie.

Rezerve: 12. Dalin Munteanu / 15. Sebastian Bobină, 8. Denis Golda, 21. Laurențiu Tudor, 16. Eduard Codrean, 20. Marius Semeniuc, 24. Darius Vasiliu.

CS Mioveni: 22. Dănuț Croitoru / 3. Andrei Tirică, 23. Ionuț Gugu, 25. Ionuț Burnea, 5. Alexandru Ichim – 6. Ionuț Mîrzeanu, 21. Rareș Lazăr – 18. Roberto Ayza – cpt., 17. George Ivan, 7. Cristian Andor – 16. Laurențiu Rădescu.

Rezerve: 1. Valentin Sima / 4. Andrei Trașcu, 33. George Negoiță, 14. Adrian Iamandi, 10. Andrei Neagoe, 11. George Pirtea și 20. Mihai Vintilă.

***

Încă n-a pierdut acasă, ba mai corect, a câștigat toate jocurile găzduite în Ciarda Roșie de la promovarea în Liga 2 mai puțin unul, Ripensia căutând și sâmbătă de la 11, cu ocazia rundei ce marchează mijlocul turului, să-și păstreze invincibilitatea pe teren propriu. La încercare va fi pusă de cea mai bine clasată grupare la finalul sezonului trecut al diviziei secunde dintre cele care i-au vizitat deja pe nou-promovații Timișoarei, CS Mioveni, a patra și în fond prima sub arădenii intrați la barajul de promovare.

Ripensia, înaintea celui de-al 6-lea meci acasă în Liga 2: 5 4 1 0 26-4 13 puncte

Într-adevăr, după ce a trecut acasă la un scor fluviu de Foresta, a 12-a în campania trecută și cu uriașe probleme peste vară, iar apoi cu 2-0 de Sportul Snagov, continuatoare a de fapt retrogradatei CS Metalul Reșița, Ripensia a primit fie vizita unei ex-prim-divizionare, ASA, de care a dispus cu 3-0, fie a unor nou-promovate, remizând 1-1 cu FC Argeș și trecând cu 4-1 de Metaloglobus. Comparativ, disputa din etapa a X-a cu galben-verzii argeșeni se anunță cel puțin pe hârtie ceva mai complicată, CS Mioveni fiind una dintre formațiile redutabile ale eșalonului secund din precedentele 3 campionate, încheind pe rând pe locurile 2 respectiv 4 în play-off-ul seriei vestice în 2015 și 2016 respectiv tot pe poziția a patra în primăvară, cu un număr de victorii egal cu cel al remizelor plus înfrângerilor, respectiv cu mai multe goluri primite doar decât promovatele în Liga 1 din Colentina și Sfântu Gheorghe.

Și totuși, peste vară, lucrurile pare-se că s-au mai schimbat și la argeșenii Mioveniului, nu de alta dar de dată recentă galben-verzii au adunat și 3 înfrângeri într-o serie de patru etape, totul începând cu un neverosimil 0-4 acasă într-un meci cu Pandurii televizat luni seară și continuând prin eșecul cu 1-0 de pe ”Știința”, dublat de cel cu 2-0 la Suceava. Cu alte cuvinte, deși s-a reabilitat acasă, impunându-se în ultimele două apariții cu 5-1 cu nou-promovata Știința Miroslava și cu 3-2 săptămâna trecută cu Luceafărul Oradea, CS Mioveni a pierdut la zero ultimele două deplasări și, în ciuda faptului că rămânea invincibilă în primele 4 runde, încă n-a câștigat pe alte terenuri, mai remizând 1-1 la Călărași și Șiria.

Un alt minus pe 2017 al argeșenilor este îngroșat de instabilitatea de pe banca tehnică, altul fiind antrenorul care îi va îndruma în premieră sâmbătă ca principal pe cei din Mioveni decât cel cu care galben-verzii se impuneau în primăvară pe ”Știința” cu 1-2 (1-2), atunci Alexandru Pelici, sau cu care și cedau tot pe ”Știința” pe 2 septembrie, în urmă cu 4 săptămâni, și anume Florin Marin. Acea înfrângere cu 1-0 avea să echivaleze cu sfârșitul nu foarte îndelungatei activități în Argeș a fostului antrenor al lui ACS Poli, înlocuit cu Adrian Mihalcea, sosit odată cu etapa a 7-a după despărțirea de UTA dar și plecat între timp nicăieri altundeva decât la naționala României, ca secund al lui Cosmin Contra, așa încât ștafeta tocmai a fost preluată de Gheorghe Mihali, ex-secund sosit de 3 etape tot de pe banca roșu-albilor arădeni.

Și totuși, paradoxal, deși argeșenii au rulat în prima jumătate a turului ceva mai ezitant decât s-ar fi așteptat iar timișorenii pe alocuri chiar au impresionat, în postură de lideri în mai mult de jumătate din rundele bifate până acum și cu cel mai bun golaveraj, iată totuși că doar 3 puncte în despart pe nou-promovații de pe Bega de CS Mioveni, echivalentul unei victorii.

Nici Ripensia ce-i drept n-a mai agonisit la fel de multe puncte în ultima vreme, doar 5 din ultimele 15 posibile, grație unei singure victorii în ultimele 5 etape, dar tot s-a menținut pe podium, confruntându-se pe de altă parte și cu unele despărțiri, între buturi respectiv de Nanu, plus câte o absență a unei piese forte, fie Popa la Târgoviște, fie Mediop runda trecută în Ilfov, suspendat pentru jocul adjudecat de Academica la Clinceni, cu 2-1, respectiv cu o mai puțin așteptată eliminare din Cupa României, de la primul hop pe terenul unei divizionare D.

Apropo de efectivul timișorenilor, Munteanu a preluat în ultimele două etape mânușile de la Rădulescu, după dezertarea lui Gakos în urma primelor 4 titularizări, pe când în fața lor cel mai adesea au apărut Popa, Hecsko, Vlădia și Toma, ultimul, fără întrerupere. Doar Vlădia n-a fost titularizat de două ori, înlocuit cu Horcea respectiv Apro, pe când și la mijloc s-a conturat un nucleu de bază, axat pe Dumiter și Ungureanu, titulari meci de meci, respectiv Zaluschi, absent doar la Brăila, în vreme ce Bobină a început 6 întâlniri din eșalonul secund iar Stoi cinci. De șase titularizări a avut parte și Matiș, pe firmament apărând în ultima vreme și Golda, un alt tânăr, fără a-l uita pe golgheterul Mediop. De toți, 17 titulari în agenda lui Remus Steop și Orlando Trandu, nici prea, prea, nici foarte, foarte în primele două luni ale sezonului.

În tot cazul, prim hop dintr-o ”dublă” delicată pentru ocupanta locului 3, nou-promovată mereu pe podium de la debutul sezonului, după jocul cu argeșenii urmând deplasarea la liderul din Sibiu, fără însă și o ieșire intermediară în Cupa României, competiție în care CS Mioveni va evolua în schimb miercuri la Petroșani, contra liderului din C4, ACS Șirineasa.

Argeșenii s-au impus sâmbătă abia în minutul 90, 3-2 (1-1) acasă cu Luceafărul, același Ionuț Rădescu stabilind rezultatul final cu un șut din afara careului după ce tot el egala cu capul în minutul 34 și în urma unui corner în minutul 76 reușitele lui Rusu pentru bihoreni. La despărțirea de Mihalcea și înaintea continuării cu secundul Mihali, CS Mioveni a învins în componența Croitoru – Tirică, Gugu, Burnea, Ed. Stoica – cpt. – Mîrzeanu (56, Vintilă), Lazăr – Ayza, Pirtea (49, Ivan), Andor (72, Neagoe) – Rădescu, rezerve fiind Sima – Traşcu, Ichim și Cioc.

În orice caz, un semn cât se poate de clar că Ripensia s-a plasat cu rapiditate în cercurile bune ale ligii secunde e dat de primirea de pe o poziție ierarhică superioară la mijlocul turului a uneia dintre principalele protagoniste din precedentele 3 ediții ale Ligii 2, cum spuneam, o grupare chiar și de locul 2, mai adesea și mai recent de poziția a patra.

Arbitrează Cătălin Buși din Râmnicu Vâlcea, asistat de Alexandru Vodă din Alba Iulia și Ramona Doriana Udrea (Târgu Jiu), rezervă fiind Răzvan Lădar iar observatori concitadinul Bâtea respectiv Tamaș (Odorheiu Secuiesc).

Programul etapei a X-a, demarată joi cu ASA – Academica Clinceni 1-1 și continuând sâmbătă de la 11 cu 8 întâlniri, după care ASU Politehnica – Dunărea Călărași se joacă de la ora 16 pe ”Dan Păltinișanu”, precum și al celei de-a XI-a, pe coloana clasamentelor.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 1 = patru

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: