LIVE TEXT. Liga 2, Știința. ASU Politehnica – Pandurii 1-1 (1-1): Ignea 22 / Pîrvulescu 14. Konate, eliminat 58. 3 noutăți: Ignea căpitan, Vidrăsan și Jurj. ”Violeții”, un gol acasă în tur din acțiune, pe 26 august

Meci slab, vai și amar. Vai și amar de fotbalul românesc… Final, 1-1 (1-1). ASU Politehnica întrerupe seria de 4 eșecuri dar tot alunecă și mai aproape de zona retrogradării. I-au mai rămas 3 puncte avans față de ocupanta locului 16. ASU, bilanț acasă în tur 10 3 2 5 8-11 11 puncte.

90+4. Coadă înscrie cu piciorul dar din ofsaid, la centrarea lui Ignea din lovitură liberă. Centrare deviată.

Șase minute de prelungire.

88. Miholca șutează spre colțul lung pe lângă poartă, după centrarea lui Jurj.

85. Miholca în locul lui Schieb.

Minutul 81. Blejdea în locul lui Pîrvulescu.

Minutul 80. Coțolan prinde centrarea lui Ghinescu.

Minutul 77. Bedea șutează tare de la 14 metri și Coțolan respinge în lateral. Corner al lui Ghinescu. Ignea reia pe lângă poartă, de la 6 metri lateral stânga.

Minutul 75. Lazea în locul lui Vidrăsan.

Minutul 73. Plămadă șutează pe jos și Vasilescu respinge în corner. Șut din colțul careului mic.

Minutul 71. Ghinescu în locul lui Bozian.

Minutul 70. Bedea intenționează să-i paseze lui Plămadă. Arbitrul, în alergare, deviază traiectoria balonului. Tribuna reacționează.

64. Acum portarul respinge în urma unui corner, în direcția opusă, spre asistent. Aruncare de la margine.

63. Nsiah comite henț. Ignea execută. Skoric respinge cu capul în corner.

61. Ciobanu respinge o altă centrare a lui Cherecheș.

60. George Tudoran este înlocuit. Cu Robert Lică.

59. Cenaj respinge cu capul centrarea lui Cherecheș, care recentrează și obține un corner. Tot el execută.

Minutul 58. Moussa Konate vede al doilea cartonaș galben. Îl faultează pe Plămadă în preajma colțului terenului și lovește apoi balonul. ”Galben” și eliminare. 11 contra 10.

Medicul explică faptul că Brînzan este lovit la ochi, umflat, și pomete.

57. Bozian în ofsaid.

56. În urma căruia contraatacă timișorenii, Bedea obținând și el un corner. Ignea, la colțul terenului. Vasilescu respinge din fața liniei porții.

55. Contraatac purtat de Nsiah, care obține o lovitură de colț.

În zece minute, nici o fază de poartă. ASU Politehnica, mai mult în posesia mingii, dar până la 25 de metri de poarta gorjenilor.

Repriza a II-a, cu startul la ora 15:10.

Și plouă mărunt.

Pauză, 1-1. Skoric se ia de Tudoran pe drumul spre vestiare. Skoric, foarte vehement la adresa coechipierului său, mai să-l lovească. Șeptarul întreabă ”Dar ce-am făcut!?” Unul dintre asistenți și alți câțiva colegi îl salvează pe Tudoran din ”ghearele” colegului său.

Patru minute de prelungiri.

45. Skoric primește și el cartonașul galben. Acordat cu întârziere, după vreo jumătate de minut. Abia după ce centralul a observat accidentarea suferită de Vidrăsan.

43. Ignea primește cartonașul galben. Fault asupra lui Vodă în zona centrală.

41. Schieb ratează intercepția, de puțin cu capul pe lângă minge, la centrarea lui Bedea.

Începe să plouă foarte mărunt. Iar ca o altă paranteză, tabela de marcaj nu funcționează. De fapt, în general, organizarea este astăzi cam deficitară.

40. Prim corner al gazdelor. Ignea execută. Coadă, peste transversală, cu capul.

38. Schieb centrează în fața porții dar nici un jucător de la ASU Politehnica nu e în careu. Iar pe contraatac, un nou contraatac așadar, Pîrvulescu e la un pas de… 1-2. Șut respins cu piciorul de un fundaș polist.

Minutul 36. Ambulanța pleacă spre spital, cu Denis Brînzan.

Minutul 35. Portarul prinde în 6 metri o altă lovitură liberă a lui Ignea.

32. Tudoran șutează de la 18 metri lateral dreapta, portarul prinde jos, lângă bară.

28. Pîrvulescu contraatacă pe stânga și centrează iar Tudoran trimite cu capul spre colțul lung, însă Nsiah n-ajunge să împingă balonul în poarta goală…

Teren foarte moale. Ceva nisip împrăștiat în fața porților.

Timp rece și închis la Timișoara, circa 350 de suporteri în galeria polistă.

26. Plămadă se demarcă spre poartă și Konate îl împiedică din imprudență. Galeria și poliștii reacționează dar centralul nu acordă nimic. Se impunea altceva.

Minutul 22, 1-1 Alin Ignea. Din 6 metri, lateral dreapta, reluare spre colțul lung. Bozian, cu spatele la poartă, din flancul opus, centrează spre careul mic.

21. Cenaj șutează pe jos de la 17 metri pe mijlocul porții. Balon prins fără probleme.

19. Un fundaș al oaspeților respinge lovitura liberă executată de Ignea.

17. Noul căpitan al gorjenilor, Pîrvulescu, șut de la 19 metri pe lângă poartă.

Minutul 14, 0-1 CS Pandurii Lignitul: căpitanul Pîrvulescu. Eroare defensivă a lui Coadă.

Minutul 13. Centrarea lui Cherecheș este reluată cu capul de Schieb în brațele portarului. Este prima reluare pe spațiul porții.

În rest, pur și simplu nu s-a jucat absolut nimic, mai bine de zece minute…

Milos Draca îi ia locul accidentatului Brînzan.

Minutul 6. Duel aerian Vidrăsan – Brînzan. Ambii cad pe gazon ca secerați, în fața galeriei poliste, în jumătatea de teren a gazdelor, dar în zona centrală. Îngrijiri medicale, vreme de aproape 5 minute. În cele din urmă, fundașul căpitan al oaspeților, Denis Brînzan, lovit la tâmplă, este transportat totuși la Ambulanță.

Călin Jurj mai juca titular acum 3 runde la Clinceni, al 20-lea și penultimul component titularizat în această campanie.

Ignea, reintrat după 3 absențe, Vidrăsan după una, în Ilfov.

Ignea revine titular și este căpitan, în primul 11 intrând și Vidrăsan respectiv Jurj, cele 3 noutăți față de formula de start din Ilfov. Nu apar astăzi Bilia, Mera și Poparadu.

Echipele…

ASU Politehnica: 23. Dalin Munteanu – 19. Ionuț Coadă, 2. Alexandru Cherecheș, 6. Bogdan Nicolescu, 16. Călin Jurj, 4. Raul Vidrăsan, 24. Alin Ignea – cpt., 7. Bogdan Bozian, 18. Ionuț Plămadă, 21. Marvin Schieb, 17. Adrian Bedea.

Rezerve: 30. Alexandru Borbei – 13. Cristian Scutaru, 2. Dragoș Cojocaru, 8. Florin Lazea, 10. Răzvan Ghinescu, 25. Călin Popescu, 15. Bogdan Miholca.

Pandurii: 1. Mihai Coțolan – 4. Denis Brînzan – cpt., 29. Moussa Konate, 77. Alexandru Vodă, 21. Drilon Cenaj, 17. Alexandru Vasilescu, 7. George Tudoran, 19. Nicolae Pîrvulescu, 24. Filippe Nsiah, 5. Daniel Ciobanu, 23. Milenko Skoric.

Rezerve: 12. Alexandru Oprița – 22. Milos Draca, 6. Nicolae Coțolan, 18. Patrick Popescu, 27. Andrei Blejdea, 99. Robert Lică, 25. Robert Gheorghe.

Antrenor: Adrian Bogoi.

***

Numai amar le-au adus alb-violeților lui ASU Politehnica ultimele apariții pe ”Dan Păltinișanu”, 0-1 cu Ripensia duminica, 1-3 cu UTA sâmbăta și 1-2 cu Sportul Snagov lunea, ocupanta locului 13 în Liga 2 ajungând să fie a treia grupare timișoreană care să găzduiască un meci acasă din actualul parcurs al eșalonului secund pe un alt teren, cu ocazia chiar ultimei reprezentații pe Bega din tur, într-o revenire la clasica după-amiază de sâmbătă pe ”Știința”, cu speranța reintrării pe un făgaș mai bun. În față le stau mai bine clasații gorjeni de la CS Pandurii Lignitul, dar și învinși pe linie în ultimele deplasări, iar ce va fi puteți afla aici în comentariul text în direct al jocului de sâmbătă de la ora 14.

Meci pe care bănățenii sunt nevoiți să-l tranșeze favorabil, pentru a nu contabiliza trecerea a peste două luni de la precedentul succes acasă, consemnat pe 6 octombrie într-un neconvingător 1-0 în urmă cu 8 etape cu nou-promovata ASSCS Farul Constanța, conturat după ce oaspeții de pe litoral rămâneau în inferioritate numerică încă din minutul 2.

Însă și în această partidă cu dobrogenii, precum fără excepție în ultimele 6 găzduite de ASU Politehnica pe ”Dan Păltinișanu” în Liga 2, alb-violeții n-au înscris absolut deloc din acțiune, nici măcar un gol, unicatul fiind consemnat în 26 august, la a treia apariție pe teren propriu în noul campionat, în care, lansat de Bozian, Gelu Velici a marcat în minutul 4 unicul gol al victoriei cu AS FC Universitatea Cluj.

”Violeții” au schimbat locul cu ocazia acestei penultime reprezentații în Timișoara pe 2018, revenind pe ”Știința”, și ar putea schimba astfel și norocul, căci pe ”Dan Păltinișanu” n-au mai punctat din acțiune încă de 3 luni, după ce n-o făceau nici în debutul sezonului, 0-1 (0-0) cu Chindia și 0-0 cu CS Luceafărul.

Astfel, în eșecul cu 2-3 (1-2) în nocturnă cu FC Argeș, Mera egala în minutul 28 după o lovitură liberă executată de Ignea iar Velici egala și el în minutul 75 dintr-o lovitură de la 11 metri.

Apoi, contra argeșenilor din Mioveni, Mera înscria unicul gol al partidei, în minutul 32, dintr-o lovitură liberă executată de același Ignea. Ulterior, fundașul Ionuț Coadă semna în minutul 9 unicul gol al jocului cu Farul printr-un șut în urma unui corner al ”violeților” aflați în superioritate numerică.

A urmat eșecul cu 0-1 (0-1) cu Ripensia dar și cel cu 1-3 (0-1) cu UTA, în care Bozian reducea din handicap din lovitură de la 11 metri, 1-2 în minutul 66, pentru ca mai recent, pe nocturnă, la începutul săptămânii trecute, Bilia să deschidă scorul prin a fructifica o lovitură liberă în minutul 10 al întâlnirii pierdute cu 1-2 (1-2) cu CS Sportul Snagov.

Cu alte cuvine, ASU Politehnica a întâmpinat chiar mari dificultăți în a înscrie pe stadionul ”Dan Păltinișanu”, doar 7 goluri în 9 meciuri, dintre care ultimele șase reușite au survenit în urma unor lovituri libere – în 3 situații, unor lovituri de la 11 metri, în două cazuri, respectiv în urma unui corner, bilanțul acasă în tur fiindu-i nefavorabil, 9 3 1 5 7-10 10 puncte, cu mențiunea că în 3 dintre aceste meciuri n-a scuturat plasa porții adverse.

În plus, jucători de talie cu profil defensiv au marcat majoritatea acestor goluri pe teren propriu, Ioan Mera două iar Dănuț Bilia și Ionuț Coadă câte unul, celelalte fiind semnate de Velici – două, respectiv Bozian, o dată.

Se vor descurca oare mai bine alb-violeții în plan ofensiv astăzi de la ora 14 pe gazonul ”Științei”? Este ultimul meci al zilei în Liga 2, penultimul al etapei, al cărei program este prezentat pe coloana clasamentelor.

Arbitrează un meci cu vizitatori din Oltenia craioveanul Viorel Nicușor Flueran, tot așa cum CCA delega și pe ”Electrica” la deplasarea Pandurilor la ACS Poli tot un central doljean, asistenți astăzi fiind dâmbovițenii Catană, din Târgoviște, și Dobre (Șotânga), iar rezervă Ioan Dorin Voinea.

De anticipat și că ASU Politehnica va juca săptămâna viitoare în deplasări în Regat, miercuri de la ora 14 la Metaloglobus iar duminică de la aceeași oră la Târgoviște, după care va încheia sezonul de toamnă pe 8 decembrie, acasă cu nou-promovata Energeticianul.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − = 5

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: