LIVE TEXT. Mama Mia – Astra 0-1 (Gheorghe 27) în 16-imi, cu Balaure la oaspeți și Cristian Petre antrenor. Astra, scoasă din 16-imile Cupei la Timișoara de trupa de ”C” UMT în 1998

Final, 0-1. Astra, calificată în optimile din decembrie. Mama Mia, meci acasă duminică de la ora 15, pe CFR, cu CSM Lugoj.

90. Două cornere consecutive ale vizitatorilor. În urma celui de-al doilea, Culda e faultat de Răileanu, care primește și cartonașul galben.

89. Iese Florea, intră Roman.

88. Filip, la un pas de egalare. Singur cu portarul, șutează de la 8 metri dar goal-keeper-ul respinge. Corner. Execută Radu.

82. Matiș și Sîngiorzan în locul lui Dumiter și Ponce.

79. Ioniță în locul lui Balaure.

78. Moise, corner. Florea șutează pe jos în dreapta lui Culda.

75. Centrare a lui Florea de pe dreapta și Moise reia de la 8 metri peste transversală, cu capul.

72. Lovitură liberă a lui Mama Mia. Urmată și de un corner, prin Radu. Moise respinge.

70. Filip în locul lui Aquino.

68. Mama Mia, la un pas de 1-1. Pasă a lui Ponce pentru Dumiter, care intră în careu și de la 10 metri șutează pe jos iar portarul prinde în 2 timpi.

64. Schimb de pase Gheorghe – Lazic, ultimul șutând în plasa laterală, în stânga lui Culda.

60. Corner, Radu. Fundașii resping.

59. Chiși centrează de pe dreapta și Florea trimite peste bară cu o lovitură de cap de la 6 metri.

54. Ricardo, cartonaș galben. Fault la centrul terenului.

52. Balaure, cartonaș galben. Fault asupra lui Zurbagiu.

47. Toma, cartonaș galben. Fault în preajma careului de 16 metri asupra lui Nicoară. Lovitura liberă, executată în zid.

Pauză, 0-1.

42. Moise centrează de pe stânga iar Oros reia cu capul de la 8 metri puțin pe lângă stâlpul din dreapta al porții lui Culda.

34. Centrare a lui Radu de pe stânga. Rebenciuc reia din apropiere cu capul, de la 6 metri, în stânga portarului, care reține cu dificultate, la rădăcina barei.

Acum sunt peste 150 de spectatori.

Minutul 27, 0-1 Astra: Valentin Gheorghe. Lovitură de cap de la 6 metri, în dreapta lui Culda.

25. Lovitură liberă de la 17 metri pentru Mama Mia. Radu, șut în zid.

24. Prim corner al meciului, Astra.

23. Incursiune pe partea stângă a lui Balaure. Centrare în fața porții iar Nicoară reia cu capul: Culda, la post.

20. Centrarea lui Nicoară este reluată cu capul de Chiși. Culda reține.

Încă n-a fost vreun șut pe poartă.

14. Nicoară centrează de pe stânga iar același Florea, de la 7 metri, reia pe lângă poartă.

Astra are mai mult posesia balonului. Oaspeții atacă în prima repriză spre Peluza Sud.

Minutul 7. Balaure înaintează și centrează de pe stânga iar Florea reia de la 11 metri peste poartă.

Peste 100 de spectatori.

Mama Mia joacă în formula Sturz, Toma, Albert – Radu, Zurbagiu, Rebenciuc, Dragu – Ponce, Aquino – Dumiter. Gazdele, în roșu-alb. Oaspeții, în alb-negru.

20 de spectatori în tribunele de pe ”Dan Păltinișanu”, cu 20 de minute înainte de start. Acesta este un exemplu ca efect al decimării spectacolului sportiv în dezastruoasa combinație oră de start – difuzare televizată în direct a mai tuturor partidelor implicând prim-divizionare românești. Programarea jocurilor de către difuzori și forul sub egida căruia se desfășoară competițiile nu atrage ci îndepărtează și mai mult spectatorii de pe stadioane. Este chiar trist, și o subliniem fără nici cea mai mică ipocrizie, că se află mai mulți utilizatori conectați în fața propriului terminal la urmărirea acestui comentariu LIVE TEXT decât pe stadion. Și când te gândești că un formator de opinie precum Radu Banciu spunea răspicat sus și tare acum câteva zile că mediul online pur și simplu nu există în România. Prin deducție și eliminare, dacă mediul online nu există în această țară dar mai mulți utilizatori urmăresc un asemenea comentariu text în presa online decât se află pe stadion, asta și în condițiile în care partida este televizată în direct, înseamnă că fotbalul autohton nu există nici pe-atât. Undeva sub zero raportat la estimările pamfletarului, așadar poate pe la -0,1. Și-atunci despre ce scriem!?

Echipele… 

Mama Mia: 13. Alin Culda – 3. Daniel Dragu, 5. Dinu Rebenciuc – cpt., 6. Costel Zurbagiu, 7. Andrei Dumiter, 10. Zoran Radu, 15. Heriberto Junior Ponce, 16. Jairo Jose Aquino, 18. Marius Toma, 19. Alexandru Albert, 22. Adrian Sturz.

Rezerve: 12. Alexandru Ciui – 8. Mihai Stancu, 9. Claudiu Matiș, 11. Denis Ciobanu, 17. Alin Pricop, 21. Ovidiu Filip, 14. George Sîngiorzan.

Astra (antrenor Cristian Petre): 12. George Gavrilaș – 5. Zlatko Lazic, 6. Mădălin Răileanu, 11. Daniel Florea, 14. Romario Moise, 15. Cristian Oros – cpt., 17. Viorel Nicoară, 44. Alves Ricardo, 19. Ionuț Chiși, 96. Silviu Balaure, 98. Valentin Gheorghe.

Rezerve: 1. Cristian Nedelcovici – 24. Marius Pahonțu, 30. Daniel Vîrtej, 32. Andrei Roman, 23. Fabian Ioniță, 91. Paulian Banu.

După ce Metalosport Galați, marți, iar Cetate Deva, Dinamo II și Metalurgistul Cugir, ieri, au ieșit din cursă, CS Nuova Mama Mia a rămas ultima divizionară C implicată în actuala ediție a Cupei României, găzduind astăzi de la ora 16, pe stadionul ”Dan Păltinișanu”, 16-imea de finală cu nimeni alta decât campioana națională la zi Astra Giurgiu – totodată deținătoare în exercițiu a Supercupei, o fostă câștigătoare a Cupei României în 2014, an în care mai devenea vicecampioană a țării, câștigătoare în premieră a Supercupei dar și participantă în faza grupelor din UEFA Europa League.

3

Tot ca participantă în întrecerea inter-cluburi continentală numărul 2 se afișează Astra și la ora actuală, deplasarea în Banat fiind parte a unui incredibil și rar șirag de 4 ieșiri în 10 zile pe ruta Plzen – Botoșani – Timișoara – București, început cu o victorie cu 2-1 pe terenul campioanei Cehiei și continuat luni de la ora 20,30 în nordul Moldovei cu o remiză albă, punctul final al traseului fiind dat de partida găzduită de Dinamo poimâine de la ora 20,30.

Datorită acestui foarte încărcat program pe drumuri, Astra își va menaja forțele pe Bega, în compania roș-albilor din Becicherecu Mic, pe care nu îi va înfrunta cu prima garnitură, pusă în delicata și strâmtorata situație de a se prezenta sâmbătă seară pe terenul unor dinamoviști mult, mult mai lejeri în programul lor, și care au avut parte miercuri seară de un joc de Cupa României ”în familie”, cu ”satelitul” Dinamo II, depășit cu 1-2, o împerechere parcă înadins aleasă și pusă cu mâna, la care se mai adaugă și ciudatele programări ca zile și ore ale partidelor avute în această săptămână de cei de la Dunăre respectiv din Șoseaua Ștefan cel Mare în competițiile păstorite atât de LPF cât și de FRF.

AFC Astra 2, care, pierzând vineri acasă, la Ploiești, cu 1-2, jocul din etapa a 8-a a Seriei a II-a în Liga 3 cu Delta Dobrogea Tulcea, a fost egalată pe locul 5 de Unirea Slobozia cu bilanțul identic 3-2-3 12-11 11 puncte, are amânată pentru 8 noiembrie deplasarea din runda a 9-a la Dinamo, având disponibilitatea să acopere joi pe Bega golul ca și imposibil de completat de principalele piese de rezistență rămase în colectivul lui Marius Șumudică după plecările din ultimele luni.

Iar apropo de Ploiești, loc de joacă al Astrei 2 dar și de baștină al campioanei României, gruparea alb-negrilor din capitala Prahovei pierdea și era eliminată la Timișoara tocmai în această ultimă decadă din octombrie, și tot din 16-imile Cupei României, pe 21 ale lunii, în 1998, de UMT, pe-atunci tot o divizionară C, trăgând însă întins și cu succes la promovarea în B2, în paralel cu o cursă în întrecerea knock-out în care furniza și surpriza scoaterii din cadru a Naționalului București, cu 2-0 în optimi, după care se oprea în sferturi, 0-1 și 1-2 cu Dinamo. Era un același sezon în care un anumit Șumudică devenea al cincilea principal marcator al elitei Diviziei A, cu 17 goluri pentru Rapid, pe o listă după Ionel Ganea, Barbu, Mihalcea și Savu.

Anii au trecut, clubul fondat în 1921 ca Astra Română a fost strămutat de Ioan Niculae în 2012 din preajma rafinăriilor prahovene în bătătura portului fluvial Giurgiu, iar acolo au apărut și trofeele, Cupa României în 2014, după o finală adjudecată la penalty-uri cu Steaua, dar și titlul național în acest an, la capătul fazei play-off din Liga 1, după precedente clasări succesive în elită începând din același 2012 încoace pe locul 4, 2 și din nou 4.

Vara a adâncit însă problemele financiare ale giurgiuvenilor, care s-au despărțit de piese de rezistență și au început slab campionatul, cu cel mai modest tur din ultimele 5 sezoane, salvat de pătrunderea pentru a doua oară în ultimele 3 ediții în faza grupelor din Europa League, în care mai sunt așteptate pe ”Marin Atanasovici” sosirile cehilor și a celor de la AS Roma.

Până atunci, o grijă în plus, de a nu repeta ieșirea de la primul hop, încă din 16-imile Cupei României, cea mai frecventă ca prag competițional pentru Astra în ultimii 20 de ani, în 5 cazuri, în fața unora precum Farul, UMT, Metrom, U Craiova dar și CS Mioveni, în urmă cu două ediții, cu 1-3, în calitate de proaspătă câștigătoare a competiției.

Scoasă în sezonul trecut din cursă de Dinamo în sferturi, cu 2-1, Astra o are acum în față pe CS Nuova Mama Mia Becicherecu Mic, în revenire de formă în C4 cu două victorii la rând, 2-1 acasă pe CFR cu Național Sebiș și 1-0 sâmbătă la Ighiu, dar mai ales remarcabilă în Cupa României prin actualul parcurs, 3-2 la Voința Lupac, 6-1 la Ineu, 3-2 pe teren propriu cu Industria Galda de Jos dar și 2-1 cu UTA Bătrâna Doamnă. Elevii lui Cosmin Stan, Mihăiță Hromei și Gheorghe Stoianov au smuls așadar deja scalpul unor divizionare D, C și B, încercând să tragă joi de la ora 16 și de unul de A, cel al campioanei țării.

Cosmin Stan

Cosmin Stan

Mama Mia a mai apărut în acest an pe ”Dan Păltinișanu”, pierzând cu 3-1 în condiții de deplasare ceea ce a fost meciul sărbătoare cu promovarea în buzunar al celor de la ASU Politehnica în Liga 2, dar în rest și-a găzduit meciurile fie la Becicherecu Mic, fie din noua ediție pe CFR, cu o revenire pe principalul oval timișorean pentru acest duel televizat și arbitrat de sătmăreanul Florin Mazilu, asistat de Marica (Bistrița) și Tunyogi (Zalău), cu observatorii Lupșa (Caransebeș) și Spătaru (Timișoara).

Pe ”Dan Păltinișanu” apărea în 16-imile ediției trecute și actualul antrenor principal al celor de la Mama Mia, Cosmin Stan, dar atunci pe banca Ripensiei, pierzând cu 0-2 în fața Viitorului Constanța.

Iar dat fiind disputarea acestui meci eliminatoriu joi după-amiază, jocul acasă de campionat al celor de la Mama Mia cu CSM Lugoj a fost programat pentru duminică la ora 15, pe CFR, și nu vinerea, cum apăreau de regulă alb-roșii pe teren propriu.

Astăzi se mai joacă și celelalte ultime meciuri din 16-imile Cupei, de la ora 14,30 CS Afumați – FC Botoșani, de la 18,45 Balotești – Viitorul Constanța iar ACS Foresta Suceava – Steaua de la 21,30.

Miza jocului transmis aici în format LIVE TEXT o constituie pătrunderea în optimile de finală din jurul datei de 14 decembrie. S-au mai calificat deja de marți prim-divizionarele CFR Cluj, Pandurii și CS U Craiova, respectiv Luceafărul Oradea, nou-promovată în Liga 2, iar miercuri și ASA Târgu Mureș, Gaz Metan Mediaș, FC Voluntari, CSM Poli Iași, Dinamo și ACS Poli, printr-un 2-0 la Mioveni contra Chindiei, plus secund-divizionarele CS Mioveni și Dacia Unirea Brăila.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: