LIVE TEXT. Finele turului în Liga 3. Millenium Giarmata – CSM Lugoj 4-0 (1-0): Popan 29, Sporin 50, Beloescu 65, Rosenblum 74

CS Millenium încheie turul cu cea mai clară victorie a sa, 4-0 (1-0) cu CSM Lugoj, care a completat cel mai nefast sezon de toamnă din acest deceniu. Revenim cu declarații și fotografii.

88. Covăsală, cartonaș galben: tragere de tricou.

87. Florin Călin în locul lui Beloescu.

Minutul 85. Gînju în locul lui Sporin.

Schimbare și la gazde. Ivan Ciubotariu în locul lui Popan.

Minutul 74. Iese Dobra, intră Cărăbaș. Iese și Jula, intră Socaciu.

Minutul 74, 4-0. Rosenblum. Șut de la 17 metri la colțul lung.

70. Makongo, șut foarte puternic. Narița ”n-a văzut-o”. Dar pe lângă bară.

Minutul 67. Intră Makongo și iese Maier.

Minutul 65, 3-0 CS Millenium. Beloescu. Sporin înaintează pe dreapta și centrează în careu, de unde se înscrie cu latul.

Minutul 63. Maier îi centrează de pe dreapta în diagonală lui Olariu, care șutează în plasa laterală.

Minutul 60. Sărăcin șutează de la 15 metri, singur cu portarul ieșit în întâmpinare, razant cu transversala.

Minutul 57. Gavrilă în locul lui Cochințu.

54. Corner al vizitatorilor. Olariu șutează din afara careului, lângă bară, la rădăcină, de unde Narița deturnează în corner.

Minutul 50, 2-0 CS Millenium. Sinisa Sporin. Șut pe jos, în stânga portarului, de la 18 metri, după respingerea unui corner. Era al doilea consecutiv. La primul, executat tot de Rosenblum, oaspeții respingeau în afara terenului.

Minutul 48. Maier îl faultează pe Rosenblum și banca gazdelor solicită acordarea cartonașului galben.

Minutul 46. Olariu în locul lui Mărmăneanu.

Pauză, 1-0. Gol căzut contrar cursului jocului, după ratări lugojene. 

42. Popan șutează de la 17 metri lateral stânga peste transversală.

40. Corner al gazdelor. Rosenblum centrează, portarul respinge, Beloescu reia pe lângă buturi.

Centralul nu se lasă impresionat la simulările gazdelor în careul lugojean.

33. Beloescu șutează de la 14 metri perpendicular pe poartă, respins de goalkeeper.

31. Ferțu necesită îngrijiri medicale. Jocul era lăsat să continue. Lovitură liberă pentru lugojeni de la 30 de metri. Executată în zid.

30. Călin acționează pe stânga și plasează cu latul din careu spre colțul lung, dar puțin pe lângă bară.

Minutul 29, 1-0 CS Millenium: Popan. Șut de la 14 metri lateral dreapta, spre colțul lung.

26. Precupanu trimite în diagonală spre Dobra, găsit singur. Șutează dar Narița respinge, din situație de unu la unu. Fază asemănătoare…

23. Precupanu scapă pe dreapta și expediază o diagonală către Dobra. Intră singur în careu și trece și de Narița dar șutează peste transversală de la 8 metri, cu poarta goală. Cea mai mare ocazie de până acum.

20. Dobra șutează de la 25 de metri pe jos în stânga portarului dar pe lângă bară.

17. CS Millenium, al șaselea corner. Rosenblum execută, portarul respinge, Beloescu șutează peste poartă. Asistentul semnalizează. Discutabil.

16. Jula, lovitură liberă de la 20 de metri pe lângă poartă.

12. Andrei Sărăcin, cartonaș galben. Fault. Rosenblum execută de la 25 de metri lateral stânga. Balonul avea să ajungă în brațele portarului.

11. Predescu respinge cu capul în corner din dreptul lui Buzdugan. Rosenblum execută, portarul respinge în corner. Așadar încă unul: al patrulea pentru gazde.

10. Narița iese oportun în fața atacantului lugojenilor, țâșnit spre poartă.

7. CSM Lugoj atacă pe aripa stângă. Gazdele resping.

Timp rece, cu vânt. Terenul se prezintă în condiții destul de bune. Nisipul, împrăștiat în fața porții. 25 de spectatori.

6. CSM, surprinsă în poziție de ofsaid.

Gazdele, două lovituri de colț în primele 4 minute, centrări ale căpitanului șeptar Rosenblum.

CSM Lugoj are lovitura de începere. Oaspeții, în albastru-negru. Gazdele, în roșu-alb, atacă în repriza I spre poarta din dreptul vestiarelor.

Jocul începe cu o întârziere de 5 minute. 

Puține cluburi din Liga 3 au un bilanț inferior celui al lugojenilor înaintea rundei finale a turului. Codașele fără punct din Seria a II-a respectiv a III-a, ACS FC Delta Dobrogea Tulcea și Viitorul Domnești, ultima clasată din seria vestică, CS Ocna Mureș, precum și ultimele două clasate în seria ardeleană, CS Iernut și CS Gaz Metan Mediaș II.

Lugojenii au marcat doar 10 goluri în acest tur de campionat însă deloc în 6 apariții, dar nici CS Millenium nu se laudă cu prea multe, 18. Numai ultimele două clasate au înscris mai puțin. Cei din Giarmata n-au scuturat plasa porții adverse în 3 partide din tur.

Se intonează ”Deșteaptă-te române!”

Gazdele au optat în ultima clipă pentru Sporin în formula de start și Gavrilă pe banca de rezerve. Inițial, foaia oficială era completată fără înscrisurile celor două nume, adăugate ulterior.

Echipele…

CS Millenium Giarmata: 29. Sergiu Narița – 2. Sinisa Sporin, 3. Darius Buzdugan, 4. Mircea Stupu, 15. Robert Covăsală, 16. Raul Cochințu, 7. Michel Rosenblum – cpt., 22. Bogdan Ferțu, 10. Marius Călin, 20. Narcis Popan, 18. George Beloescu.

Rezerve: 12. Cătălin Trifon – 21. Ivan Ciubotariu, 17. Gabriel Gînju, 8. Nicolae Damian, 19. Florin Călin, 5. Denis Dorobanțu, 27. Gavrilă.

CSM Lugoj: 1. Teodor Axinte – 20. Eugen Miculescu, 16. Tihomir Kracunjel, 5. Bogdan David, 22. Dorin Mărmăneanu, 9. Nicolae Jula, 10. Beniamin Dobra, 21. Andrei Sărăcin, 19. Alexandru Maier, 4. Dorian Predescu, 14. Sergiu Precupanu – cpt.

Rezerve: 12. Raul Barbu – 18. Marius Margan, 17. Andrei Cărăbaș, 8. Mtouba Makongo, 15. Eduard Olariu, 13. Viorel Socaciu.

***

Astăzi, în preziua Centenarului Marii Uniri, se încheie parcursul de 15 etape al sezonului de toamnă în seria vestică a Ligii 3, cu celelalte 7 meciuri ale rundei printre care și ultimul duel direct timișean în C4 din tur, după ce runda a fost inaugurată joi de la ora 14 tocmai în Cetatea Unirii, AFC Unirea 1924 Alba Iulia – Crișul Chișineu Criș 1-1. Aici, în comentariu text în direct de pe arena ”Nicu Moraru” din Giarmata, CS Millenium – CSM Lugoj, de la ora 14, între antepenultima și penultima clasată după 14 etape, al șaselea joc între timișene din acest campionat.

În cazul unei victorii în această a șaptea apariție acasă în tur, gazda CS Millenium Giarmata, depășită în ultimele 3 partide și fără succes în ultimele cinci, ar putea sălta în clasament la spartul târgului nu doar cu o singură poziție, depinzând de exemplu și de rezultatul celeilalte partide de astăzi de la ora 14 din județul Timiș, între CSC Ghiroda și Giarmata Vii, care o devansează cu 3 poziții și două puncte, și liderul CS Șoimii Lipova. Fruntașă față de care ar putea reduce sau nu handicapul de cinci puncte și cea mai bine clasată grupare timișeană în C4, nou-promovata ACS Dumbrăvița, a cincea și în deplasare în disputa unor formații sosite din eșalonul al patrulea, la Avrig, ardeleni plasați cu 4 puncte mai puțin la capătul inferior al primei jumătăți a ierarhiei.

S-au jucat deja 113 meciuri din turul Seriei a IV-a în Liga 3, dintre care mai bine de jumătate, 58, adjudecate de gazde, iar 33 de către oaspeți, 22 de partide încheindu-se la egalitate. Care va fi deznodământul disputei vecinelor de clasament despărțite de 8 puncte în favoarea gazdelor, veți putea afla aici, cu mențiunea că bilanțul acasă al elevilor lui Răzvan Leucă este 6 3 1 2 12-11 10 puncte, iar cel în deplasare al lugojenilor: 6 0 0 6 4-21 0.

Câștigătoare în premieră în acest campionat abia săptămâna trecută, 2-1 acasă cu hunedorenii, CSM Lugoj n-a smuls nici un punct afară în tur, pierzând de la 3 goluri primite în sus, cu excepția ieșirii din 12 octombrie la Pâncota, 1-0 pentru fruntașa Șoimii Lipova. Iar al doilea cel mai strâns eșec l-a înregistrat în precedenta deplasare, din urmă cu 3 runde, 4-2 la Chișineu Criș.

Lugojenii s-au simțit în schimb în largul lor la Giarmata în perioada cu Cosmin Petruescu la cârma formației Clubului Sportiv Municipal, impunându-se în campionat dar și calificându-se în Cupa României.

Tot în ultima etapă se întâlneau cele două echipe la Giarmata și în ediția trecută a seriei vestice, dar în ultima a întregului campionat, pe 25 mai 2018, la finele returului, 1-2 pentru CSM Lugoj, învingătoare și acasă în tur în noiembrie 2017, cu 3-2, meci după care CS Millenium hiberna antepenultima iar elevii lui Petruescu în zona podiumului.

Lugojenii respectau așadar tradiția descinderilor victorioase la Giarmata, unde se impuneau și acum două campanii, 0-2 pe 10 septembrie 2016. Iar același scor se înregistra pe ”Nicu Moraru” și pe 26 septembrie 2015. Nici în ediția 2014/5 nu primea CSM gol în triumful în deplasare, 0-1 în același an pe 27 martie. De fapt, abia din perioada premergătoare preluării lugojenilor de către Petruescu răzbate unica deplasare fără victorie pentru CSM în sezonul regular la Giarmata, tocmai în ultima etapă a turului din 2013, 2-1 pentru CS Millenium, pe 29 noiembrie, în urmă cu 5 ani. Iar cele două se mai întâlneau pe ”Nicu Moraru” în ultima rundă a turului și în noiembrie 2012, 0-0 pe 23 noiembrie, în sezonul revenirii lugojenilor la acest nivel.

De astă dată însă, CS Millenium, cea mai longevivă grupare cu continuitate neîntreruptă în seria vestică din Liga 3, se află într-o situație de moment mai confortabilă decât cea a lugojenilor, cei din Giarmata căutând al patrulea succes acasă în tur cu o garnitură în general mereu tânără și foarte tânără, așa cum ne-au obișnuit în ultimele campanii, pe când vizitatorii, un prim punct în deplasare, necesar pentru moralul unei formații, la fel, cu foarte mulți tineri, în pierdere de titulari după despărțirea în vară de Petruescu.

În ceea ce privește meciurile directe inter-timișene din tur, CS Millenium a câștigat cu 3-2 la Giarmata în etapa a 7-a cu CSC Ghiroda și Giarmata Vii, remizând pe teren propriu 1-1 în runda a 11-a cu ACS Dumbrăvița, pe când CSM Lugoj a cedat acasă cu 0-2 în etapa a V-a cu CSC Ghiroda și Giarmata Vii iar în cea de-a IX-a și cu ACS Dumbrăvița, scor 1-2. În plus, se mai juca și în runda inaugurală ACS Dumbrăvița – CSC Ghiroda și Giarmata Vii 4-2, ceea ce înseamnă că alb-verzii au strâns 7 puncte din aceste partide, golaveraj 7-4, pe când formația din Giarmata 4 din două meciuri acasă iar ghirozenii trei.

Cer senin și timp însorit în zona Timișoarei la fine de noiembrie, invitație la fotbal…

Arbitrează Roxana Recorean din Mediaș, asistată de Tocai Emeric din Alma și Nagy Daniel din Mediaș. Programul etapei a XV-a și clasamentul, pe coloana datelor tehnice.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× cinci = 15

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: