LIVE TEXT. Start de retur în play-out: revin Scutaru și Fucek. ACS Poli – FC Botoșani 1-1 (1-0): Cânu 38 cap – corner / Golofca 76. Neînvinsă acasă de 6 luni, în 11 jocuri din 3 întreceri. Oaspeții, 12 jocuri în peste 7 luni fără succes afară

Final, 1-1 (1-0). Al 10-lea draw timișorean în acest campionat, din care 5 acasă respectiv 4 în care conducea la pauză, în două cazuri pe teren propriu. ACS, neînvinsă acum acasă de 6 luni, în 11 jocuri din 3 întreceri. Oaspeții, 12 jocuri în peste 7 luni fără succes afară. Revenim cu fotografii și reacții. Clasamentul după o rundă în care gazdele n-au câștigat deloc, pe coloana dreaptă. ACS Poli, la 5 puncte în fața ocupantei locului de baraj dar și a poziției de retrogradare de pe 13.

Contraatac. Mailat scapă singur pe partea stângă. E împins. Banca gazdelor sare aidoma unui resort. La fel și în tribună. Nu se acordă nimic. Arbitraj de absolut toată jena. Cine Dumnezeu îi deleagă și îi notează la observare pe acești încurcă borcane!?!

Era să fie 1-2. Șut de pe stânga, balonul planând pe plasa porții. Se acordă corner.

Se indică minutele de prelungire, pare-se trei.

89. Cîrstocea, cartonaș galben: fault.

85. Pedro Henrique primește o pasă de la un fundaș advers după ce portarul îi trimitea coechipierului său deși balonul depășise linia de fund și trebuia să se acorde corner. Brazilianul a șutat de la 20 de metri la colț, goalkeeper-ul prinzând.

80. Lovitură liberă de la 25 de metri pentru ACS Poli, din lateral dreapta. Croitoru centrează iar Soljic reia cu capul de la 12 metri lateral dreapta, în brațele portarului.

78. Drăghici în locul lui Fucek.

77. Burcă șutează pe jos și Straton prinde.

Când Cânu deschidea scorul în tur, o făcea în minutul 36 iar Bud egala în minutul 72. Astăzi, Cânu a înscris în minutul 38 iar oaspeții au egalat în minutul 76. Similarități. Atunci se încheia 1-1. Astăzi?

E primul gol primit acasă de ACS Poli în faza play-out respectiv de aproape două luni.

76: 1-1. Golofca, nemarcat, scapă singur și trimite pe lângă Straton, ieșit în întâmpinare.

75. Fucek centrează din lovitură liberă dar mingea trece pe lângă poartă. Centralul acordase inițial lovitură liberă pentru vizitatori dar asistentul semnalizează în favoarea gazdelor. Centralul revine asupra propriei decizii.

74. Portarul reține lovitura liberă executată de Cânu.

Accidentare în preajma propriului careu. Scutaru, scos pe targă. Înlocuit în minutul 72 cu Șeroni.

67. Kuku în locul lui Herghelegiu. E mijlocul reprizei a II-a.

65. Bordeianu șutează de la 20 de metri, de pe flancul stâng, unde se demarca. În dreapta portarului dar pe lângă buturi.

62. Burcă, lovitură liberă de la 17 metri, perpendicular pe poartă. Șut în zid.

61. Iese Popovici, acuzând o ușoară accidentare. Intră Pedro Henrique.

59. Golofca, ”galben” pentru simulare, după ce scăpa pe flancul stâng. Era deposedat corect.

Joc tare fragmentat de numeroasele faulturi, dintre care unele nu sunt însă acordate de central. Manieră de arbitraj curioasă a bucureșteanului.

56. Mailat, faultat la 10 metri de centrul terenului, în jumătatea vizitatorilor, aproape de asistent dar și de banca oaspeților. Nu se acordă fault iar oaspeții nu trimit balonul în aut. O fac gazdele, abia când intră în posesia gazdelor.

53. Juncănaru, cartonaș galben. Fault asupra optarului Croitoru.

47. Popovici, accidentat în propriul teren, aproape de linia de margine. Îngrijiri medicale.

Înlocuire la pauză în tabăra vizitatorilor. Minutul 46. Elek i-a lăsat locul lui Juncănaru. Fostul atacant al timișorenilor se accidenta la faza acordării loviturii libere din minutul 44, după care a fost transportat cu Ambulanța la Urgențe.

ACS Poli a fost singura formație gazdă care se înscrie în prima repriză a jocurilor din această etapă a opta în play-out, prima din retur. Două echipe n-aveau să marcheze deloc pe teren propriu vineri și sâmbătă iar Pandurii a făcut-o duminică abia în minutul 82, prin Surugiu, la scorul de 0-3, favorabil lui FC Voluntari.

Pauză, 1-0. Este prima oară în play-out ca timișorenii să conducă la pauză acasă. În primele 3 jocuri, după 45 de minute, era 0-0. Cu FC Voluntari, Concordia și Gaz Metan. Avea să se încheie 1-0, cu excepția jocului cu cei din Chiajna.

44. Lovitură liberă, un ”corner scurt”, de pe stânga, executată de Cîrstocea dar respinsă de timișoreni.

40. Fucek îl deposedează pe Tincu și șutează de la 7 metri lateral stânga la colțul scurt, pe jos. Balon reținut greu de portar.

A fost chiar primul corner al gazdelor! Cânu mai înscria cu capul și în turul fazei play-out, vinerea, la Drobeta Turnu Severin, stabilind scorul final: 1-3. Cânu a mai marcat acasă în acest campionat prin a deschide scorul în minutul 36 al partidei din tur cu CFR Cluj, care avea să se încheie 1-1.

Minutul 38, 1-0 ACS Poli. Corner Fucek, de pe stânga. Gabriel Cânu înscrie cu capul în stânga portarului, aproape de vinclu.

36. Joc întrerupt. Îngrijiri medicale lui Croitoru. A căzut, faultat. Nu s-a acordat lovitură liberă. Spectatorii au reacționat.

34. Straton respinge centrarea lui Sergiu Popovici, deschis de Cârstocea.

32. Cîrstocea, fost în toamnă la timișoreni, șutează puțin pe lângă vinclu. Periculos. Zidul timișorean era din 4 componenți.

Jumătate de oră cu un joc mai bun de pase al vizitatorilor. În fața a circa 1.000 de spectatori. Între timp, s-au mai strâns…

31. FC Botoșani, lovitură liberă de la 17 metri, perpendicular pe buturi. Faultat, Golofca.

29. Croitoru primește cartonaș galben, pentru proteste.

24. Mailat scapă pe dreapta și este faultat, deschis fiind de Croitoru. Tribuna reacționează, jucătorii timișoreni protestează.

22. Al treilea corner pentru vizitatori, tot cu Herghelegiu la pupitru. Respins. Gazdele au protestat și la această decizie de acordare a loviturii de colț: atât spectatorii cât și jucători.

21. Acum, și Artean este faultat. Popovici cere socoteală iar centralul îi țipă ”Taci! Taci!” Da, a țipat.

20. Tincu îl bruschează pe Popovici în careul botoșănean, împingându-l cu ambele mâini. Nouarul nu era la balon.

18. Herghelegiu execută un corner și de pe flancul opus. Prin a pasa mult în spate, lui Popovici. Îi pasează lateral dreapta lui Ungurușan, care a căutat lansarea unei diagonale. Balonul iese în afara suprafeței de joc.

Minutul 13. Prim șut la poartă, expediat de Elek de la 20 de metri, la aproape 2 metri de buturi.

10. Tribuna huiduie la un fault asupra căpitanului Croitoru, nesancționat.

8. Prim corner al jocului, pentru oaspeți. Cânu respinge cu emoții, la execuția lui Herghelegiu.

4. Din lovitura liberă, pasă în lateral, Popovici nouarului Golofca. A expediat o centrare în careu, reluată cu capul, iar Straton a prins mingea. Se și accidentează.

Minutul 3. Cartonaș galben lui Neagu. Fault de joc la 30 de metri lateral dreapta și opinăm că centralul s-a grăbit în a-i acorda ”galbenul”.

ACS Poli, în jumătatea adversă, prin combinații între Fucek și Croitoru, inclusiv cu călcâiul.

Galerie timișoreană cu aproape 20 de fani.

Sunt peste 300 de spectatori și mai sosește ceva lume.

ACS Poli începe prin Popovici și Croitoru, atacând în prima repriză spre poarta de la Peluza Sud. Gazdele, în violet. Oaspeții, în alb.

Reapar ca titulari față de 11-le precedentului meci Scutaru și Fucek, croatul după nu mai puțin de 5 etape. Bocșan și Străuț, dintre cei care începeau contra medieșenilor, nu iau startul și astăzi.

Timp călduros, teren excelent.

Cel mult 120 de spectatori cu 25 de minute înainte de fluierul de start.

Echipele…

ACS Poli: 25. Cătălin George Straton – 3. Alexandru George Neagu, 23. Gabriel Cânu, 13. Cristian Dorel Scutaru, 22. Leopold Novak – 18. Andrei Viorel Artean, 16. Josip Soljic – 12. Sebastian Arpad Mailat, 8. Marius Marian Croitoru – cpt., 11. Josip Fucek – 9. Alexandru Adrian Popovici.

Rezerve: 33. Vasile Marius Curileac – 15. Cristian Bocșan, 19. Alin Liviu Ignea, 26. Cosmin Marian Bîrnoi, 30. Alin Șeroni, 85. Octavian Drăghici, 91. Pedro Henrique Almeida.

FC Botoșani: 1. Alberto Cobrea – 4. Andrei George Miron, 16. Răzvan Tincu, 3. Andonie Andrei Burcă – 18. Bogdan Alexandru Ungurușan, 37. Mihai Bordeianu, 6. Alin Cîrstocea, 93. Sergiu Popovici – 9. Cătălin Golofca, 13. Robert Elek, 27. Andrei Herghelegiu.

Rezerve: 12. Călin Septimiu Albuț – 5. Florin Constantin Plămadă, 7. Laurențiu Cosmin Buș, 8. Claudiu Juncănaru, 14. Beniamin Thomas Kuku, 19. Andrei Spatache, 80. Levente Lorand Fulop.

*

Prima etapă din partea a doua a returului în grupa secundă valorică se încheie în această după-amiază la Timișoara iar după ce rezultatele înregistrate de vineri până ieri au fost doar favorabile și foarte favorabile bănățenilor, urmăritoarele remizând alb acasă în cazul grupărilor de pe locurile de retrogradare, Concordia și ASA, respectiv chiar pierzând la Dunăre, în cazul celei de pe poziția de baraj, Pandurii – FC Voluntari 1-3, ACS Poli caută să-și conserve invincibilitatea pe ”Dan Păltinișanu” în 2017 și în cea de-a 9-a apariție în fața propriilor suporteri.

FC Botoșani a învins în ultimele două apariții la ACS Poli, cu 0-5 în turul sezonului regulat și cu 1-4 în returul fazei play-out din urmă cu un an

Dat fiind același rezultat de duminică de la Drobeta Turnu Severin, ACS Poli – FC Botoșani a devenit un duel al vecinelor de clasament, pe pozițiile 10 și 11 în Liga 1 respectiv patru-cinci în play-out, în cazul unei victorii timișorenii având șansa de a se apropia la un singur punct în ierarhie de vizitatorii din nordul Moldovei. Este totodată și prima dintre cele două apariții ale elevilor lui Ionuț Popa în această săptămână, următoarea fiind programată vineri la ora 18 la Voluntari.

Notabil este aspectul că formația de pe ”Dan Păltinișanu” ar urma să contabilizeze vineri o jumătate de an de când a pierdut ultima dată pe propriul teren în 3 competiții diferite, de la eșecul cu 1-2 pe 5 noiembrie 2016 cu dinamoviștii bifând nu mai puțin de 10 apariții sub scut, și anume, în ordine cronologică, 2-0 cu campioana Astra și 1-0 cu FC Voluntari în reprezentațiile finale acasă de anul trecut respectiv 1-1 cu Gaz Metan la debutul în 2017, 2-1 cu CSM Poli Iași, 4-2 cu ASA în returul semifinalelor Cupei Ligii și cu calificare în ultimul act, 1-1 cu Concordia – la încheierea returului, 1-0 cu FC Voluntari, 0-0 și calificare la lovituri de departajare cu CFR Cluj spre semifinalele Cupei României, 0-0 cu Concordia și 1-0 cu Gaz Metan Mediaș, cel mai recent, în urmă cu 11 zile, la încheierea turului în zona 7-14.

Bilanțul invincibilității este așadar 10 6 4 0 13-5, cu 18 puncte în campionat și două calificări în faze superioare din întreceri eliminatorii, în finala Cupei Ligii respectiv semifinalele Cupei României. De fapt, peste două săptămâni și ceva urmează tot pe ”Dan Păltinișanu” și manșa secundă a penultimului act cu Astra Giurgiu, însă abia după ce timișorenii vor primi în play-out și vizita celeilalte grupări moldovene, CSM Poli Iași, la sfârșitul săptămânii viitoare, în cadrul rundei a zecea. După partidele acasă cu campioana și la București cu Dinamo, în finala din 20 mai de la ora 20 de pe Arena Națională, în Cupa Ligii, ACS Poli va încheia sezonul prin a mai juca în compania Concordiei, la Chiajna, acasă cu Pandurii și ASA, respectiv la Mediaș.

Până atunci, toată atenția este ațintită asupra vizitei botoșănenilor care au învins pe ”Dan Păltinișanu” în sezonul regulat cu 0-5, într-o restanță din vara trecută, iar dacă își vor lua bănățenii revanșa puteți afla și aici, în comentariul în direct LIVE TEXT.

Dacă timișorenii n-au pierdut așadar acasă nici în cele 3 apariții din Timișoara în turul fazei play-out, în schimb FC Botoșani n-a câștigat deloc în ultimele trei runde din turul zonei 7-14 dar nici n-a învins deloc în cele 3 deplasări avute în grupa a doua valorică, ba mai mult, are peste 7 luni la activ fără a mai fi triumfat pe alte terenuri, contra-performanța datând din 21 septembrie 2016, din etapa a 9-a în turul sezonului regulat, când se impunea la Chiajna și urca pe locul 4 grație unui 0-2. Au urmat nu mai puțin de 7 eșecuri și o remiză albă la FCSB în deplasările din sezonul regulat, dintre care ultimele patru toate cedate, plus rezultatele recente afară din 7-14, 0-0 la Mediaș, 2-1 (2-0) pentru CSM Poli la Iași și 1-1 la încheierea turului grupei a II-a valorice la Drobeta Turnu Severin. Iar botoșănenii nu s-au descurcat mai bine nici în ultima apariție acasă cu o formație din urma timișorenilor, 1-1 cu Concordia…

De fapt, FC Botoșani n-a mai câștigat în play-out de miercuri 3 aprilie, un 3-0 acasă cu FC Voluntari, în etapa a patra, în urmă cu 4 runde.

Rămâne de văzut și pe cine se vor baza în teren și pe bancă Ionuț Popa, asistat de Octavian Benga și Sorin Bălu, respectiv, din tabăra adversă, Leo Grozavu, un tânăr care intra în locul lui Neagu din minutul 32 al acelui dezastruos 0-5 (0-2) din tur, la scorul de 0-2, și anume Deian Sorescu, nefiind în mod cert în calculele gazdelor, care au confirmat astăzi 1 mai pe propria pagină cele vehiculate luna trecută în privința sa: ”Clubul nostru îi oferă tot sprijinul jucătorului Deian Sorescu, în dorința de a se legitima la formația ASU Politehnica Timișoara. Poli Timișoara respectă dorința fotbalistului de a evolua în acest final de sezon la gruparea din Liga a doua, ținând cont de bunele relații existente între cluburile de fotbal din orașul nostru”.

Apropo de data partidei de astăzi, pe de-o parte se aniversează și 54 de ani de la inaugurarea oficială în 1 mai 1963 a arenei ”Dan Păltinișanu”, dar pe de altă parte, într-un context mai larg, nu trebuie trecute cu vederea conotațiile sinistre ale acestui reper calendaristic, care, alături de Halloween, urmând peste o jumătate de an, pe 31 octombrie, se numără între cele două de maximă importanță în calendarul satanic în ceea ce privește ritualurile de sacrificiu uman având drept ținte specifice copilașe și tinere până la vârsta de 25 de ani, fiind totodată data creării Illuminati în 1776, generatori nu doar ai comunismului cu ale sale orori și inducând în timp învelirea acestei date prin asociere cu o zi internațională a oamenilor muncii.

Pentru acest joc, biletele sunt puse în vânzare în ziua partidei, la prețurile stabilite pentru acest campionat: 10 lei la peluze; 15 lei la tribunele I și II; 25 de lei la tribuna 0 și 50 de lei la zona VIP.

Arbitrează Marcel Bîrsan, asistat de concitadinul bucureștean Adrian Radu Ghinguleac și Ciprian Florin Danșa (Oradea). Rezervă: Iulian Dima (București). Observator: Ioan Onicaș (Zalău).

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: