LIVE TEXT. Pentru intrarea în finala juniorilor C: ACS Poli Timișoara – CS U Craiova 0-0

Juniorii C timișoreni îi copiază pe colegii juniori B, remizând alb acasă, 0-0, într-un joc decisiv de calificare tot cu CS U Craiova. Oltenii merg la finala pe țară, de duminică, în compania ACS FC Academica Pitești, de fapt singura în care nu va fi implicată reprezentanta ”Academiei de Fotbal Gheorghe Hagi”. Căci în rest, la juniori A și B a cucerit trofeul Viitorul, în finale cu Dinamo (1-0) respectiv ”Ardealul” (6-0), la juniori D, Sporting Juniorul Vaslui, cu un 3-2 în finala cu Viitorul, iar la juniori E tocmai s-a încheiat ultimul act, Viitorul – Atletico Arad 0-0 și 4-5 la lovituri de departajare, la Buftea. Interesant și cine a câștigat grupa semifinală de la Oradea (județul Constanța) a juniorilor C. În plus, la juniori B1 s-a impus ieri Dinamo, 2-0 în finala cu Unirea Sânnicolau Mare, iar în Cupa Hagi Danone gazda ”Academia de Fotbal Gheorghe Hagi”, cu un 5-0 cu Dinamo.

15

 

 

69. Mihăilă în locul lui Nichifor. Iar un minut mai apoi, în ultimul al partidei, Baciu preia poziția lui Gîrbiță.

ACS Poli, nici o înlocuire în efectiv. Dominare fără concretețe.

61. Lovitură liberă de la 17 metri: Peter, spre vinclu, portarul respingând în corner. Tot el execută, portarul gafează, mingea îl atinge pe un atacant timișorean și curge… alături.

58. Șut al lui Leonardo Mitruscsak, pe jos, reținut de portar.

CS U Craiova, ieșită mai bine la joc în primele 20 de minute ale părții secunde. Se curge spre un nou 0-0 în duelurile juvenile Timișoara – Craiova?

56. Lovitură liberă pentru ACS Poli Timișoara de la 17 metri: Peter, peste transversală.

55. Scapă pe contraatac ”violetul” Peter. Faultat de portar la 17 metri, lateral. Cartonaș galben.

52. Ocazie pentru Zbona. Respinge Rus.

50. Cartonaș galben, Screciu. La centrul terenului, pentru fault.

49. Vadasis preia imprudent și greșit balonul cu mâna în careu dar arbitrul lasă jocul să continue. Era de penalty.

44. Nichifor, de la craioveni, lat de la 8 metri, peste transversală, în urma unei lovituri libere de la 25 de metri.

Un amănunt interesant. Nu doar președintele AJF Timiș e prezent la meci, ci și cel al Asociației Județene de Fotbal Dolj. Din partea oaspeților. În calitate de… delegat al grupării CS U Craiova, conform înscrisului de pe foaia de jos. Silviu Bogdan. Inedit.

40. Contraatac violet prin Chera, mingea ajunge la Peter, și din nou la Chera: șut respins. Ulterior, recentrare, așezare Bonda și șut al lui Popa pe lângă colțul lung.

39. Gîrbiță execută o lovitură liberă pe jos, deturnată de Rus.

Nici o înlocuire după primele 35 de minute.

Începe partea a doua…

+

Pe terenul ”Banatul”, în celălalt meci al seriei semifinale de pe Bega, Olimpia Satu Mare – ACS Kinder 1-0. Tot la pauză.

Centralul se uită la cronometru. Finish al primei părți: 0-0, pauză.

25. Peter, șut de la 17 metri, respins de portar în corner. Peter execută și cornerul.

ACS Poli domină prima jumătate a reprizei I. Fără a și concretiza.

18. Șutează Bonda, balonul fiind respins de un fundaș craiovean.

Și iese soarele!

16. Lovitură liberă de la 30 de metri pentru ACS Poli. Execută doiarul Coroiu, înalt în careu. Cap Onișa, alături…

12. Nichifor scapă fără cartonaș galben, care credem că se impunea, la un fault asupra căpitanului Peter. A necesitat îngrijiri medicale.

7. Corner executat de Peter.

5. Raul Bonda, de la 7 metri, peste transversală. Aut de margine, până la Peter, centrare și Bonda șutează.

Minutul 4. Lovitură liberă, Țiereanu, spre Peter, dar fără rezultat.

3

”Poli! Poli!” îi încurajează părinții pe juniorii C. În tribună, între cei circa 80 de spectatori, și Călin Păltinean. Filmează.

Dorin Petru Voina (Reșița), Constantin Răzvan Nistoran (Reșița) și Ionuț Voican, din Bocșa, ca arbitri. Observator de arbitri, Sorin Ciotlăuș, din Deva, iar de joc, Gheorghe Chimiuc. În dreapta sa, Dănuț Lața, președintele AJF Timiș.

Patrick Stanciu și Vlad Chera, lovitură de începere pentru ACS Poli, atacând spre AEM. ACS Poli, în violet. Craiovenii, în galben-negru.

*

O zi importantă pentru ACS Poli, atât prin prisma soartei juniorilor C cât și a sosirii noilor achiziții în tabăra seniorilor prim-divizionari. Într-adevăr, în aceste ultime două zile înaintea plecării vineri în cantonamentul din Slovenia se vor mai efectua câteva înregimentări, vitale, pentru ca Alexa și staff-ul său să-i aibă incluși în lotul pentru pregătirea centralizată.

Și nu doar juniorii B s-au întâlnit în această primăvară cu omologi craioveni. În turneul zonal de juniori A, la Chiajna, ACS Poli a remizat 2-2 pe 2 mai cu CS U Craiova, iar în zonalul juniorilor D, la Pitești, elevii lui Petre Vlătănescu cedau cu 0-5 celor din Bănie, în 20 mai. Ar fi așadar a patra confruntare directă în faze avansate ale sezonului juvenil, dar și prima în semifinale. De fapt, pentru un loc în finală.

ACS Poli: 1. Ionuț Rus / 5. Darius Țiereanu, 2. Dragoș Coroiu, 3. Alex Demenescu, 8. Denis Casian, 9. Raul Bonda, 15. Mihael Onișa, 10. Patrick Peter – cpt., 4. Raul Popa, 20. Vlad Chera, 17. Patrick Stanciu.

Rezerve: 12. Constantin Mosoarcă / 7. Mario Fedor, 11. Fabio Trip, 14. Iulian Mirescu, 16. Mihai Munteanu, 7. Petru Ciurescu, 18. Cătălin Târțău.

CS U Craiova, cu Marian Calafeteanu antrenor: 1. Cătălin Costoaie / 2. Constantin Olteanu, 6. Raul Constantinescu, 3. Sorin Sima, 4. Hristos Vadasis, 5. Vladimir Screciu, 15. Andrei Dobre, 18. Adrian Nichifor, 7. Alexandru Gîrbiță, 9. Viorel Zbona, 21. Leonardo Mitruscsak.

Rezerve: 12. Simion Velcu / 8. Cosmin Cojocaru, 10. Marian Șerban, 23. David Staiculescu, 19. Alexandru Baciu, 11. Valentin Mihăilă, 26. Alexandru Grigorașcu.

Bună ziua de pe terenul I! Vreme închisă la Timișoara, răcoroasă pentru miezul lui Cireșar, dar bună pentru fotbal.

:::::

Și aici, în transmisiune în direct LIVE TEXT, meciul decisiv pentru pătrunderea în finala Campionatului Național FRF de juniori C de duminică 21 iunie, ce se joacă miercuri dimineață de la 9,30 pe terenul I al Complexului Sportiv ”Dan Păltinișanu” între ACS Poli Timișoara și CS U Craiova, departajate doar de golaveraj.

Elevii lui Cristian Contescu s-au impus la zero în jocurile de duminică și luni ale patrulaterului semifinal Seria I găzduit la Timișoara, 1-0 cu ACS Kinder Sângeorgiu de Mureș respectiv 4-0 cu Olimpia Satu Mare, iar oltenii de la CS U Craiova au rotunjit un golaveraj chiar mai consistent împotriva acelorași două oponente, așa încât ACS Poli are nevoie de victorie pentru calificarea în ultimul act, pe când celor din Bănie le-ar surâde chiar și o remiză. Care pe care iar ce va fi, și aici…

Mult mai complicate sunt ecuațiile în Seria 2 preliminară, de la Ovidiu, în care toate cele 4 semifinaliste intră cu câte 3 puncte și o victorie în meciurile decisive de la ora 9,30, și anume Viitorul – ACS FC Academica Pitești și Sporting Juniorul Vaslui – ACS Regal Sport.

Gruparea timișoreană, care va evolua în această dimineață pe terenul I de iarbă din Complexul Sportiv ”Dan Păltinișanu”, conform programării inițiale la FRF, se regăsește în aceeași situație ca și colegii juniori B în partida decisivă pentru accederea din faza zonală în cea semifinală, când au avut nevoie de o victorie în meciul hotărâtor, și tot în fața unei garnituri a lui CS U Craiova, pe aceeași suprafață de teren. Pe 14 mai, în Seria D a etapei zonale se încheia 0-0 și bucuria era a vizitatorilor.

Acum, ACS Poli va trage vreme de 70 de minute pentru un loc între cele mai bune două formații pe țară la categoria 2000/1. Vom reveni în curând cu echipele…

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 8 = treizeci doi

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: