LIVE TEXT de pe ”Electrica”. Revine Gavra în locul lui Călin, 4 noutăți la violeți: Radu, Zaluschi, Benzar, Bakoș. Ripensia – Politehnica 1-0 (rezerva Ene 90+1 liberă) la matineu în etapa 13 din Liga 2. ”Respectați Timișoara” și ”LIBERTATE PT. SUPORTERI!”, afișe ale fanilor viola. De la pauză, Piftor în locul lui Mogoș. Transversală Gavra 51, cap la cornerul lui Zimța

Ripensia învinge cu 1-0 (0-0) grație golului din prelungiri al rezervei Mihai Ene, din lovitură liberă. Și urcă la 15 puncte, poliștii rămânând la 8.

Galeria viola ia la întrebări echipa, prin gard. Se mai și aruncă una, alta. Politehnica a devenit ”lanternă roșie” dat fiind victoria Metaloglobusului, viitoare vizitatoare a violeților. Revenim rapid cu declarațiile.

Mare, mare bucurie în tabăra galben-roșu-albaștrilor. A treia victorie consecutivă acasă, într-o serie invincibilă de 5 pe ”Electrica”. ”Ripi” n-a mai primit gol în ultimele 3 etape.

90+2. Schimbare la gazde, șeptarul Zimța iese, Mihart intră. 

Gazdele înscriu în prelungiri, 1-0.

 

90+1. Ripensia, lovitură liberă de la 17 metri a decarului Mihai Ene, intrat pe parcurs, bară-gol. Sub vinclu, din bara laterală. 

84. Intră și Oanea la Politehnica. Iese Bîrnoi.

Centralul revine asupra deciziei și ”mută” lovitura în afara careului. La 17 metri. Șut în zid.

”Timișoara… Poli Timișoara!” scandează galeria polistă. Se aude acum și ”Ripensia!” Gazdele n-au galerie.

Toată lumea a crezut că e pentru simulare. Acordat lui Germinio. Se dictează penalty pentru Ripensia.

80. Cartonaș galben la ”Poli”. După o lovitură liberă a Ripensiei.

Jocul a mai scăzut în intensitate. Galeria polistă e în schimb la înălțime. 

”Ripi” atacă mai direct, caută să-și creeze poziții de șut.

75. Triplă modificare a Ripensiei. Ies Lalic, Fridrich și Morariu, intră Țieranu, Călin și Ciurel. 

72. Olaru în locul lui Bakoș.

70. Centralul acordă o pauză de hidratare. Ciudat.

Minutul 70. Mihai Ene în locul lui Șofran. 

69. Gavra, cartonaș galben. Fault în zona centrală.

Toroc ajunge la minge mai repede decât Taub, la 7 metri în afara careului.

Jocul, mai antrenant decât în prima parte. Iar galeria cântă necontenit, ca pe vremuri.

64. Toroc mai respinge un șut de la 20 de metri. 

⇔ 62. Ies Benzar și Zaluschi, intră Ignea și Tudoran. Dublă modificare la vizitatorii alb-violeți

54. Benzar, bine găsit, intră în careu de pe dreapta și șutează pe jos de la 8 metri. Toroc respinge. Cea mai mare ocazie a ”violeților”.

51. Corner de pe dreapta. Șeptarul Ripensiei, Zimța. Iar Gavra reia cu capul din mijlocul careului și mingea lovește transversala.

Ripensia se instalează în jumătatea adversă.

”Poli”, cu primele atacuri.

A ieșit soarele în estul Timișoarei. Așa să fie și pentru fotbalul local.

Și Politehnica îi pregătește pe Ignea și Tudoran. Se strigă ”Schimbare” Nu se efectuează.

Piftor în locul lui Mogoș, de la pauză, la Ripensia.

Fanii viola mai au afișe în dotare. Unul, ”M**e Digi”. Altul, ”C C KAT”. Observatorul se sesizează în privința celui de-al doilea, care este înlăturat. 

 

Pauză, 0-0. Repriză echilibrată, cu două situații de poartă de fiecare parte. Portarii la post. Ripensia a avut în general mai mult mingea. Ritmul, decent, fără multe greșeli.

Repriză prelungită cu 3 minute.

”LIBERTATE PENTRU SUPORTERI!”, afiș desfășurat de galeria viola.

41. Stoi, șut peste transversală.

La cornere, 1-2. 

Preparatorul fizic polist, Todorov, a primit cartonașul galben, pentru că i-a spus arbitrului să ”aibă grijă altădată”. Nu-i un îndemn potrivit? 

Asistentul I alunecă și cade, accidentare. Îngrijiri medicale. Joc întrerupt două minute. Se atinge cu mâna dreaptă la umăr. Are dureri. Un component al staff-ului polist, de pe bancă, i-a spus ceva arbitrului și a primit cartonașul galben. Iar după cele două minute de întrerupere, meci reluat cu cornerul lui Ripensia.

34. Sofran, cartonaș galben. Fault asupra lui Germinio.

30. Tsvetkov șutează de la 18 metri, pe jos, în stânga portarului, lângă bară. Toroc respinge, urmărește mingea și o prinde din plonjon. Se scurgea în afara terenului.

24. Cap Mogoș, din centrarea lui Zamfirescu. Pe lângă bară.

Murariu iese în afara careului pentru a respinge mingea, trimisă ”lung” de gazde.

Politehnica are posesia mai lungă de câteva minute bune. E mijlocul reprizei I.

Nu mai picură.

Au mai sosit spectatori și la tribuna I, cu 800 de locuri, care s-a umplut, și în cea descoperită. Aproape plină, în picioare. Aproape 1.500 de spectatori.

21. Poli, prim corner, Germinio. Șut de la marginea careului peste transversală, în stânga portarului. 

19. Al doilea cartonaș galben al Ripensiei, pentru un fault în propria jumătate.

12. Taub șutează pe jos la colțul lung, de la circa 15 metri lateral stânga, minge respinsă de Ripensia. Faza se răcește. 

10. Primul cartonaș galben. Morariu, de la Ripensia, pentru un fault.

S-a mai înseninat puțin. Va ieși odată și soarele pentru fotbalul timișorean? 

6. Șut al gazdelor, prin Mogoș, de la aproape 25 de metri, respins de defensiva polistă în margine.

Început de joc cu Ripensia în prim plan, în posesia mingii.

2. Ripensia, primă lovitură liberă. Banca tehnică a Politehnicii ripostează: ”N-a fost nimic”. Din preajma liniei de margine. Execută șeptarul. În afara terenului de joc.

1. Șut pe poartă al lui Stoi de la 13 metri, portarul respingând balonul în lateral.

Moment de reculegere. Un junior în vârstă de doar 12 ani al clubului harghitean SC Loki, Aron Timar, a decedat după antrenament la marginea terenului de joc, alaltăieri. Despre raportarea FRF la tragedie, aici.

Gazonul, puțin moale. Verde crud.

Tribuna acoperită, ocupată în majoritatea locurilor.

”Respectați Timișoara”, frumos afiș desfășurat de fanii viola. 

Peste 150 de suporteri viola la tribuna a II-a. Sunt peste 100 dintre ei și în zona tribunei I.

Gavra începe jocul, Ripensia atacând în prima repriză.

O modificare la ”Ripi” față de 11-le de sâmbăta trecută, revenind Gavra în locul lui Călin. Dar 4 noutăți la violeți de la un joc la altul: Radu, Zaluschi, Benzar, Bakoș. Nu mai încep și astăzi Mada, Pureca, Ignea și Oanea. Pureca nu e convocat.

Echipele de start:

Ripensia: 1. Lucian Paul Toroc (născut în anul 2004) – 2. Florin Claudiu Zamfirescu (1998), 4. Nenad Lalic (1999), 16. Harald Marian Fridrich (1998), 30. Cosmin Ștefan Gladun (2002) – 22. Gabriel Pius Stoi (1995) – căpitan – 15. Andrei Răzvan Morariu (2001), 7. Giani Samuel Zimța (2000), 11. Răzvan Alexandru Mogoș (2002), 21. Nicolae Șofran (2001), 19. Cristian Gavra (1993).

Rezerve: 12. Ștefan Emilian Dobre (2001), 5. Darius Constantin Țieranu (2000), 8. Alexandru Piftor (1999), 10. Mihai Ene (1999), 9. Cristian Zetu (2004), 18. Tudor Dorin Călin (2000), 23. Ianis Alexandru Mihart (2004), 24. David Ciurel (2005), 25. Robert Ionuț Stoica (2003).

Politehnica: 23. Rareș Murariu (n. 1999) – 5. Denis Radu (2003), 4. Cristian Bocșan (1995), 18. Gabriele Germinio (1998), 13. Carol Taub (1993), 16. Aleksandar Tsvetkov (1990), 17. Patrick Popescu (1996), 10. Cosmin Bîrnoi (1997), 8. Adrian Zaluschi (1989), 7. Daniel Benzar (1997), 28. Ervin Bakoș (2004).

Rezerve: 30. Dan Isvoranu (1999) – 20. Daniel Olaru (2004), 29. George Tudoran (1996), 11. Răzvan Milea (2000), 2. Armin Mada (2005), 24. Alin Ignea (1989), 6. Silviu Pană (1991), 26. Cătălin Oanea (1999), 22. Ionuț Bătănași (2003). 

*

Nu doar cu frunze moarte și un cer noros și mohorât a făcut ochi prima sâmbătă din noiembrie în Timișoara, ci și cu picături de ploaie, exact ceea ce nu i-ar fi trebuit gazonului ”Electricii” la ora matinalului duel local Ripensia – Politehnica, din ”adâncurile” Ligii 2, tablou bacovian pe Bega cu ocazia taman etapei a… 13-a, conform țintarului stabilit de FRF, care cel mai adesea i-a pus față în față pe galben-roșii și alb-violeți în eșalonul secund tocmai în această penultimă lună a anului, aflați astăzi la cea de-a treia revedere din acest punct de vedere. În totalul celor opt jocuri directe între Ripensia și Politehnica în Liga 2, istoricul din arhivă fiind accesibil aici iar comentariul text în direct, în aceste rânduri. Este însă și cel mai delicat moment în care se reîntâlnesc, în care doar victoria i-ar ajuta cu adevărat, și în special pe oaspeții viola, succes cu care s-ar apropia la un punct de concitadini, interesant fiind că o singură dată au remizat în precedentele 7 dispute directe, iar atunci tocmai în unica înfățișare de până acum pe ”Electrica”. Urmează echipele

Trecut-au 3 ani fără 8 zile de la precedentul Ripensia – Politehnica pe ”Electrica” în Liga 2 iar tot Octavian Benga este antrenor al alb-violeților, atunci remizând 1-1 întâlnirea cu omologul Alexandru Pelici, de astă dată problemele secund-divizionarelor Timișoarei fiind mai presante, cu ocazia penultimul meci acasă în acest an pentru galben-roșii, penultimul ”afară” pentru poliști, binișor ocrotiți de programul competițional cu doar 6 ieșiri din Banat în întreg sezonul de toamnă al eșalonului 2, la Râmnicu Vâlcea, Galați, Dej, în Ghencea, la Slobozia și săptămâna viitoare la Slatina. 

În tot cazul, bine că mai are totuși Timișoara un meci direct în Liga 2, fie și departe de cel mai mare stadion al orașului, ”Dan Păltinișanu”, căci, prin prisma slăbiciunii de moment din februarie a conducătorului Ripensiei, care cocheta cu ideea înscrierii din vară a echipei de seniori în Liga 3, dar și a deznodământului barajului de supraviețuire din primăvară, FC Brașov – Politehnica 1-0 și 2-1, această întâlnire s-ar fi putut desfășura la o adică și în eșalonul terț. 

Care va să zică să ne bucurăm de fotbal atât cât și este, cu ale sale bune și rele, în speranța că un număr cât mai mare de spectatori vor lua calea ”Electricii”. Un test de fidelitate, în condițiile vremii ploioase. Dar să dăm cuvântul celor direct implicați.

Ce au spus așadar protagoniștii în prefațarea întâlnirii?

Declarația antrenorului Ripensiei, Iulian Muntean, aici. Cea a ex-polistului Nicolae Sofran, ajuns recent la Ripensia și marcator de 3 ori pe ”Electrica” în această toamnă, aici. Cea a unui și mai tânăr alb-violet, juniorul Armin Mada, care va căuta să-l stopeze, aici. Și nu în ultimul rând cea a lui Octavian Benga, aici.

Și ce vor ”spune” de la 11 pe teren și la marginea lui? De la vorbe, la fapte. 

Arbitrează Vladimir Andrei Nagy din Măhăceni, asistat de băimăreanul Soponar și slătineanul Zamfir, rezervă fiind Nechici (Chechiș) iar delegați târg-mureșeanul Bucur și Zake Ciev, observator de arbitri. 

Ripensia remiza sâmbăta trecută pe Olt în alcătuirea: Toroc – Zamfirescu, Lalic, Fridrich, Gladun – Stoi – cpt. – Morariu (min. 90+2, Bobocea), Călin (minutul 90+2, David Ciurel), Mogoș (min. 70, Andrei Macrițchii), Sofran (min. 80, Stoica) – Zimța (min. 90+2, Zetu).

Iar Politehnica Timișoara remiza de la aceeași oră pe ”Știința” cu nou-promovații băimăreni în componența: Murariu – Mada (minutul 81, Bakoș), Bocșan – cpt., Germinio, Taub (46, D. Benzar) – Tsvetkov, Pureca (64, Olariu) – Bîrnoi, Ignea (64, Zaluschi), Oanea – P. Popescu (90+2, Tudoran).

Este unul dintre cele 6 meciuri programate de la ora 11 în etapa a XIII-a, începută joi seară la Miercurea Ciuc cu Csikszereda – Dinamo 0-0. Programul complet al etapelor 13-14 și clasamentul la zi în Liga 2, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Fotbal.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 8 = doisprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: